!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Wednesday, June 23, 2010

yakinlah......setiap kegaglan pasti ade hikmahnye..:)



AssAlaMuaLaiKum~~

skrag jam menunjukkan pukul 12.09 pagi....
waktu begini sememangnye bkn waktu tidurku...
sbb jadual waktu tido aku da 'lari'....sejak kat umah neyh suke sgt tido lewat...
kkdag tu smpai subuh duk mengadap laptop! subuh je trus p masjid...
bgus jugak tu..haha~

bardasarkan title blog aku neyh,,aku seperti orang kecewa dsbabkan kegagalan kan..hehe
bkn pe.....ttbe td aku teringat tntag kisah aku dulu..
kisah muda2 dulu..sewaktu aku kecewa kerana kegaglan...
trok kot aku kecewa dulu...smpai mkn x basah , mandi x lena , tido x kenyang...;p
tapi alhamduliilah sekarag aku da bley mkn smpai kenyang , dan mandi smpai basah..
parent,family,kwn2 byk support aku..THANX u ALL..:)


camni la lebih kurang time aku frust muda2 dulu...

************

skrag byk perkara dan pengalaman hidup yg aku lalui mengajar aku...
mnjadikan aku lebih matag drpd sebelomnye..
x gune aku trus frust atau kecewa...
aku perlu bangkit mengejar cita2 aku!
aku perlu bahagiakan ibu bapa ku dulu...
family first!! :)
dan aku sedar byk hikmahnye aku diuji sedemikian...
menyedarkan diriku betapa rendahnya cinta manusia ini jika dibandingkan dgn cinta Yang Esa,Tuhanku Allah :)
Subhanallah...~
bisa mnjadikan dadaku sebak dan jatuh air mataku dek tingginye cinta Allah kpd hambanya yg hina ini......
aku juga sedar aku perlu mnjadi KUAT untuk hidup di atas bumi Allah ini...
jgn sesekali berputus asa...
aku telah pn delete perkataan 'putus asa' dlm kamus hidupku, anda bila lagi??
hahaha!;p

skrag aku camni la......hepi go lucky!!:):)






Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Friday, June 18, 2010

tEnsIoN suDa TeRbAng..!!..hahaha:)



hyee.....
dan assalamualaikum...

setelah sekian lame ku nantikan saat ini,akhirnya tiba juga saat itu pd mlm ini...
apakah saat yg kunanti-nantikan itu??
saat pernikahanku??
saat kematianku??
oouhh sume salah...
saat itu ialah saatku menonton movie KARATE KID!!..
hahahah..!

tapi sbb ape aku ternanti2kan saat itu???
errrr....*pk sat naa*
haha..
sbbnye aku asek dgr orang ckp je yg movie tu besh gler!..
pegi warung kopi dgr orang ckp cmtu...
pegi warung teh dgr cmtu gak..
pegi kdai runcit orang pn ckp bnde same...
aarrrghhh!
nek tnsion aku...
dan akhirnye mlm ni telah ku tamatkan ke'tension'an aku itu dgn menonton movie itu dgn mata kpala ku sendiri...
dan aku judge movie ni n decide tuk berikan full mark!!..
5 bintag brooo wa ckp lu...
dan x lupe jgk kpd mmbe2 gua yg menemani gua iaitu sedara imran zawawi dan ridwan jaafar..
thanx u all..!

jd kpd siapa2 yg kat lua tu blom tgk KARATE KID lagi...
haaaa p la tgk ..
tunggu ape lg..
jgn biarkan diri anda dislubungi 'tensiooon'~~~
:D:D:D

Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Tuesday, June 15, 2010

Kem kembara remaja..:):)


Assalamualaikum warahmatullah..:)

skrag jam di CQ40 aku menunjukkan pukul 11.59 mlm..
pkul 4 ptg td baru je habis atau tamat program Kem Kembara Remaja yg berlangsung selama 2 hari 1 mlm di Masjid jami'ul ehsani,kampung kesayaganku kg sijangkang...
tapi.....smpai skrag penat lelahnye sbagai seorang fasilitator masih jelas terasa..hak3~
tapi sebenarnye...bkn aku yg dftar mnx jadi fasilitator...dorang paksa2 dan merayu2 mnx aku jadi fasi. taw la aku ni hebat lg macho tapi jgn la smpai merayu2 cmtu..so oleh kerana aku kesiankan dorang da merayu2 tu...aku terima laa tugas tu...hahahaha!!........xdoolaaaa ...kiddin' jep..;)

yg sebenarnye...dragon ball ade 7 biji semuanye..hee..yg sebenarnye,,aku jd fasi 'bidan terjun' menggantikan kwn aku yg terpakse letak jawatan fasi tu kerana ade hal laen...camtu la citenye..:)

jadi dipendekkan cite....aku menggalas tugas fasi secara rasminye pd waktu lepas zohor pd hari isnin (semalam)...
dan aku mmbimbing ank2 buah aku untuk melaksanakan LDk 2 yg bertajuk "tikus mmbaiki lukisan"...aku smpai2 kat kmpulan tu je dorang wat muke bluuur..haha..taw la aku ni fasi baru tp jgn la wat muke cmtu ...hish!...so aku pn wat la sesi taaruf then br bwat aktiviti tu.....alhmdllh sumenye berjln lancar dan aku pn semakin rapat dan mengenali ank2 buahku dgn lbih mndalam dr aspek perangai dan peribadi..

ptg tu...ade sukaneka...maen mcm2..srsly memang happening gler ah...!..game pnutupan adalah game bowling gne buah kelapa..kah3!! yg ni lwk abes..haha... ade jgk kmpulan yg lagsung x dpt score hasil 16 balingan myb dsbbkan bntuk buah kelapa yg tidak begitu bulat...

then mlm tu ade ceramah bertajuk 'cermin diri'...drpd ustaz ridwan yg dijemput khas drpd kebun bharu..

sok pg nye ade qiamullail...alhmdllh...aku pn da lame x qiam..tp alhamdllah..ni la peluangnye kan..:)

then pd pkul 8 pg hari selasa...kami semua pergi berarak ke tnh perkuburan sijangkang..disana kami akn mncari dan mmbuat tugasan yg telah diagih2kan kpd stiap kmpulan..fasi juz guide dorang je...hee..:)tu yg besh jadi fasi ni....hehe..di sana juga kami mmbersihkan kwsan perkuburan..

then dlm pkul 10 lbey kurang..kami semua pulag semula ke masjid dgn manaiki lori...ape daa..skali mcm kambing semua...haha..then smpai masjid kami berehat sbntar dan berbincang untuk presentation yg akn diadakan pd pkul 11....so presentation abes dlm kol 12.45 cmtu...

ptg tu lak da mjlis penutupan...klu x ade slot LDK satu lg yg last tp x dpt nk dijlnkan oleh kerana faktor masa yg tidak mengizinkan kami..huhu..jd tamat laa sudah...

jd antara input2 serta resolsinya adalah:-

1. kita sesama umat islam tidak mengira jantina dan bangsa adalah saudara...saudara seislam..perlu diterapkan rase kasih syg kpd saudara2 seislam yg laen...contohnye sperti saudara kita di Gaza sana...jika saudara di sana sakit kita juga merasa sakitnye...jd kita perlu menyayangi dan mmbantu saudara kita...berdoa untuk mereka adalah salah satu cara menolong saudara kita disana insyaAllah..

2. menanamkan rasa cinta akn masjid dlm diri kita semua....ada sesetengah orang mereka 'fobia' masjid...nth la...myb sbb d masjid sgala kelakuan kita terbatas..yg knk2 ta bley wat bising,...x bley maen2....yg orang dewasanya lak x bley borak2 kosong atau bnde2 lagho...myb sbb tu la kot...jadi kami semua berusaha untuk mnukar persepsi dan pndangan kanak2 serta orang awam terhadap masjid yg bkn shaja tmpat beribadat tapi juga satu institusi pendidkan dan sosial...

3. meneragkan kpd kita semua bahawa kelahiran dan kematian itu adalah terlalu dekat/hampir...kita dilahirkan diiringi laungan azan...kita mati pula diiringi solat...jd jarak masa idup dan mati itu adalah antara azan dan solat...betapa sigkatnye waktu kita,saudara...jd bertaubatlah sblom nyawa smpai dikerongkong..:)

insyaAllah...sekian
wabillahittaufiq wal hidayah wasslam...

Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top