!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, August 4, 2011

Gempar | Empayar Alif haris Diserang

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ...

            
               Telah tercatat dalam sejarah sepanjang pemerintahan Jeneral Alif haris ke atas Idupku Hari-hari , sudah 3 kali empayar ini diserang secara bertubi-tubi tanpa belas kasihan oleh pemerintah lain yang hebat belaka..!!

Dua serangan sebelum ini , Jen.Alif haris masih boleh lagi bertahan ... Tetapi untuk kali ke-tiga ini , Jen.Alif haris tak tahan lagi untuk menghadapi serangan bersendirian.. 

Disini Jen.Alif haris senaraikan 3 peristiwa serangan beserta tarikh keramatnya ...


Peristiwa Hitam 27/07/11,

Punca serangan mungkin kerana tindakan Jen.Alif Haris yg telah menculik seekor lembu dari kandang lembu utama kerajaan Reminiscene..

Serangan ini diketuai oleh Jen. Ipai dari kerajaan Reminiscene.. Sememangnya Jen.Ipai ini seorang Jeneral yg hebat.. Digeruni ramai kerana sebelum ini telah banyak empayar dan kerajaan yg telah diserang oleh beliau.. Antara mangsanya sebelum ini ialah Sergeant Keroro.. 

Disini disertakan kronologi serangan ...
Dasat2 !!


Perang Saudara 28/07/11

Mengapa Perang Saudara ? Kerana empayar idupku hari-hari mempunyai hubungan diplomatik dengan negara penyerang itu.. Perang ini dipercayai tercetus akibat rasa tidak puas hati kerana lembu milik Jen.Alif haris yg baru diculik dari kerajaan Reminiscene telah meragut rumput di stadium bola negara jiran itu..

Serangan ini terjadi sehari selepas tamat serangan oleh Jen.Ipai.. Serangan ini juga diketuai oleh Jen.Aimifiqa dari negara jiran .. Serangan ini seperti dirancang oleh dua orang jeneral itu untuk memberikan impak suprise kepada Jen.Alif Haris selama 2 hari berturut-turut !!

Kronologi serangan



Perang Lapar 03/08/11

Sebab berlakunya mungkin kerana Kerajaan "Idupku hari-Hari" tidak membuka bazar ramadhan ketika Jen.Tea Dno membuat kunjungan di Kerajaan Idupku Hari-hari ketika berpuasa .. 

Lantas beliau melancarkan serangan secara bertubi-tubi ke atas Jen.Alif Haris yg sanggup membiarkan Jen.Tea Dno dan para pengikutnya berlapar tanpa bazar Ramadhan,,

Kronologi serangan


************************************

Jadi disini Jen.Alif Haris mahu meminta jasa baik para pemerintah kerajaan lain untuk bergabung bersama melancarkan serang-balas terhadap mereka ini !

Hahaha .. Kasi lancar itu serangan nuclear kt dorang !! pdn muka ..hehe


p/s: Penceritaan di atas hanyalah imaginasi penulis semata-semata.. =)






Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

65 Suara Anda:

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

haha... blog dah fofular... terbaikk!! hati2 lepas ni anon plak serang... hOhO....

Afzainizam said...[Reply to comment]

dok terbayang macam dalam game warcraft pulak main serang serang ni.... dahsyat betoiiiii

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip periksa kerosakan san servis radiator

sergeant keroro said...[Reply to comment]

haha, memang dashyat XD

p/s : jom serang balas :p

Wanie said...[Reply to comment]

tudia..serangan bertubi2 tu..utk ape tu?huhu
nak jadi pengomen terbanyak?hehe

Aimifiqa said...[Reply to comment]

haha. tu sket je baru. x sempat nk komen byk2 sbb bz skrg ni. hihi

izfanora said...[Reply to comment]

mereka suker berperang ! :P

Aretikz said...[Reply to comment]

Pergh ~ ni leh wat cite star wars kalau begini.. keh keh keh..

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

rajin gila dorang ni..bagus2...

tiba2 aku takut nak datang blog kau lagi bila baca entri macam ni..haha

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

ramainya yang menyerang..hahaha :)

Tea Dno said...[Reply to comment]

hahaha suka suki je. ;p

Tea Dno said...[Reply to comment]

perang lapar ye? haah la kot. mungkin tengah lapar sebab tu jadi camtu. huahuahua.

teyn teyn said...[Reply to comment]

oke. sedang lancarkan perang jugak ni. hahahahah . terjah!

Acik said...[Reply to comment]

hahahaa
kite kenal tea ngan iPai. nak gak gi kenal ngan sorang lagi tu ... :)

iPai said...[Reply to comment]

mak ai bro .. sampai 3 jeneral serang kau .. sabar2 ek ?

nanti aku suh setiausaha hantar surat pohon maaf ..

syrupmasin said...[Reply to comment]

wuahahahahah..macam2 lah kau :D

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

perr Ipai.. memang hebat ah kalau bab komen ni.hahak.. Blog ni memang ada aura .*jujur ni

iPai said...[Reply to comment]

thank u bro .. terharu T_T

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

mcm perang ada..
harap lu menang wat tue bro

Bro ahmad said...[Reply to comment]

nak serang..sekejap nak asah senjata jap hahaa..nak pendinding lagi tinggi ni hahaaaaa

cucu umie said...[Reply to comment]

wah sampai 3 sekali kot general dok serang alif..kehkeh

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Ahahaha, best tak kne serang? XD

*tinggi imaginasi Alif*

Kikiki

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

perghh !!ada stalker tuh..=p

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

hahaha..bro..syok ah entry ni..gua nk follow perang!

nashanadz said...[Reply to comment]

eh ape ni? tak paham.. ape nape cite srangan2? nape macam hikayat2 je ni?

tiefazatie said...[Reply to comment]

haha..adui la..dasat btol cte ko nie weh..hihi..

tue pengomen tegar blog ko nie kan2..

cik ungu said...[Reply to comment]

cerita ini lebih complicated dari sejarah kesultanan melayu melaka.



*nganga..


*kagum..~

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

wah3.. main serang2 pulak ek.. perang ape bulan2 pose ni? hehehe..

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

hehe...

ingatkan serangan apa la bertubi2 tadi tu..

rupanya kena serang komen...heheh

sha my heart said...[Reply to comment]

kesiannya kena attack.

wah, nak kite terjah dia jugak ke? jap2.. haha~

Cik Gee said...[Reply to comment]

erkkkk... okay naseb tak kena bom..

kotak bulat said...[Reply to comment]

wah..bestnya diserang.. heheh :)

Hans said...[Reply to comment]

hahahha
ingat betul diserang
rupa2nya serangan komen
ekekekke

teha said...[Reply to comment]

hahahha ! tinggi betol imaginasi penulis... hehe

vampire's lovex said...[Reply to comment]

rasa macam tgh baca kronologi peperangan buku sejarah hahaha...

saveqmm said...[Reply to comment]

wakakkak..okayla presiden mau serang tapi xboleh la buat serangan nuklear..sikit~sikit sak..buat amaran dulu..ehaks....

check this out:http://saveq.blogspot.com/2011/08/santaiku-di-rumah-anak-yatim-arroudah.html

ABU said...[Reply to comment]

sapa nak kena serang dulu ni hik hik..

cik pha said...[Reply to comment]

amboiii post ni macam sejarah form5 pulak

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

OoH Nak serang camtu gak la buleh? Akk jen.liyana aka elle.. <--- Elle? Yek je. Hahahaahhaahah~

misspurple said...[Reply to comment]

da rasa mcam baca cite sjrah jee..bhahah ! x suka sejarah,kntoi time spm dapt D..ceh ! buruk result -.-'

apik pehe said...[Reply to comment]

yeahh..serang2..ini lah..barisan kita..yang ikhlas..berjuang

Tea Dno said...[Reply to comment]

ini baru sikit. nak kena tunggu tea free. tea nak serang entry lama2.

k, bai! haha.

abglan said...[Reply to comment]

Hu hu hu... rasa nk buat serangan jgk ah..

ikatankasihku said...[Reply to comment]

serang hendap ke ni

dhiera said...[Reply to comment]

saya pun pernah jadi mangsa ipai juga..hiks..

jgn marah ea ipai~

Amni said...[Reply to comment]

kena baca banyak kali.. adoilaaaa.....


p/s: thanks bro tolong LIKE lagu Tanpamu by Amir Jahari tu...=)

Aki said...[Reply to comment]

bro Alif haris memang pakar berimaginasi.. Haha.. ok,jom serang mereka!! kali ni,tak yah gune nuklear.. bagi serangan kimia je.. Hahaha..

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

wakaka..serang menyerang,,harap2 semuanya selamat..=)

shafmechy said...[Reply to comment]

serang jeneral, jangan tak serang.. =P

said...[Reply to comment]

sangat kreatif penceritaan awak. best doe!

^__^

shedameor said...[Reply to comment]

apa ini ? nda paham :)

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

si Ipai tu memang..suka menyerang hehe antara penyerang utama di istana saya adalah si Ipai :P

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

hahhahaha banyaknya serangan!!

M Fizan said...[Reply to comment]

huhu..tahniah2..dapat pengomen tegar...:)

paaduu said...[Reply to comment]

HAHAHA..kau serang la balik bro..:)

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

byknyer perang2 ko ni...
ni perang blogger yg keberape ni... =P

AinsHa=( said...[Reply to comment]

wah, ada pulak perang dunia kat blog... hebad!
-perang sudah tamat

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Wah. :)

arnabs said...[Reply to comment]

hahaha..mcm2...
ni kaki tgk dvd nih

IMANSHAH said...[Reply to comment]

oo inipun ada org marah ke

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

hehe..dah takde balas komen cam dulu eh??

cth : @ polan a

@ polan b..

err lupa lak..komen banyak lar..=p

siti kektus said...[Reply to comment]

tu dia, semua buat serangan secara besar-besaran. ;)

Saiazuan said...[Reply to comment]

pergh.. giler2 nye serangan dia buat :D

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

banyaknye serangan!

stuck said...[Reply to comment]

owh...pasal ini ka owg ckap show off?? hahahhaa....koman la tuh beb...besalah...manusia an...btw,blog ko femes dah..heee~

Zul Fattah said...[Reply to comment]

bapak r..macam main dota jew... haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top