!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Wednesday, February 23, 2011

assignment,,,test,,,assignment,,,test,,,!!

:::بسم الله الرحمن الرحيم:::

memang da jadi lumrah sebagai seorang mahasiswa , tidak akan lari daripada bebanan-bebanan belajar seperti assignment2, test2 , quiz2 , projek2 dan penutup segala kesengsaraan itu adalah FINAL EXAM bgai setiap sem .

dan perkara yg sama akan berulang kmbali untuk sem yg akan datag sehinggalah tamat pengajian. haha :D
dan sepatutnya kita sebagai seorang pelajar x patut mengeluh ats semua bebanan itu . 
sebab sume tu da memang jd kerja sebagai sorang pelajar / mahasiswa. cuma hanya kerana satu halangan yg mnjadikan kita kuat mengeluh iaitu MALAS . haaaa

jd kalau nak lari drpd sume tu, x payah la jadi sorang pelajar / mahasiswa. 
p apply cari kerja . ishh . lg payah kot alam pekerjaan .mcm2 kene fikirkan .
mcm2 kene budjet..... nk fikir itu...nk fikir ini....huuhuhu...lg busy haa...

jd andai kerja ,tugasan2 dan tanggungjawab sbgai sorang pelajar ini pn kita x dpt nk setel dan asek mengeluh, apatah lagi tangungjawab sebagai seorang pekerja apabila kita melangkah ke alam pekerjaan kelak . 
mengeluh 24 jam la almatnya . huu......

.sememangnya kadagkala tugasan2 yg diberikan terlalu byk dan dateline yg diberikan amatlah terhad.....
tp semua tu bkn lah untuk mebebankan pelajar dan baut pelajar jd gila..tidak sama sekali ..
cube kita pndag dari sudut yg positif....semua tu adalah persediaan kpd kita untuk menempuh alam pekerjaan yg lebih mncabar dan lagi busy compare dgn alam s2dy kita skrg ... jd bersyukurlah...
jgn byk bunyi klu lect bagi assignment yg melambak...hehe :D
chill selalooo :)


assignment yg menggunung,..waahh~


p/s: entry ini adalah untuk ingatan kwn2 dan juga penulis sendiri...sbb penulis pn selalu mengeluh...hahaha:)


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Sunday, February 13, 2011

teori evolusi ?? dusta !!

:: بسم الله الرحمن الرحيم ::


teori evolusi / evolution theory by charles darwin ??
can be accepted ?
espeacially for muslim ?
pd sy langsung x boleh . dan langsung x logik .
pd sy , itu hanya ideologi kafir untuk menyesatkan umat islam . untuk menolak ajaran islam yg sememangnye da terbukti kesahihan dan kebenarannye . hanya mereka yg ego dan kufur mereka-reka cerita yg kononnye alam ini terhasil dgn sndirinye hasil drpd satu letupan besaar atau BIG bang .

dan kini , andai kita bertanya pd orang , apakah zaman2 yg wujud sebelum ini . majoritinye akan mnjawab zmn paleolitik , mesolitik, neolitik , logam dll . mereka mndakwa bahwa pd zmn purba itu manusia tidak tahu apa2 (jahil) , bahkan x tahu bercakap , duduk dlm gua , tp berkembang sedikit demi sdikit mncapai kemajuan .

 tapi tahukah anda bahwa kaabah dan masjid al-Aqso itu sebenarnye dibina oleh nabi Adam sprti yg diberitahu dlm hadith Rasulullah ??
dan ini menunjukkan bahawa manusia pertama suda pndai membina bangunan .
adakah mereka tinggal dlm gua seperti binatang ????
adakah nabi adam diturunkan kedunia dgn keadaan yg jahil tanpa sebarang ilmu ????

inilah penipuan sejarah . disini sy sertakan video clip unutk menerangkan lebih lanjut tentang ini .


fikir-fikirkan lah dan nilailah sendiri . :)
selamat beramal :)


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Saturday, February 12, 2011

::بسم الله الرحمن الرحيم ::

::بسم الله الرحمن الرحيم ::

sesungguhnye lumrah manusia itu kmbali kembali kpd Tuhannye .
same to me .
nth kenapa lepas aku bukak page die .
bace segala link . terbuka kmbali hati aku . terbuka kmbali fikiran aku . perasaan yg dulu kini kmbali . perasaan yg cintakan Allah melebihi segalanya .

aku terasa jauh sgt aku tersesat .
sehingga x nmpak cahaya kmbali dgn jelas . hanya samar-samar . Astaghfirullah .
tp aku akui . aku hanya manusia , bkn para kekasih Allah . bkn para anbia' . bkn para wali yg senantiasa dibwh lembayung rahmatMu ya Allah . aku hanya manusia biasa . manusia akhir zaman .
iman hanya senipis kulit bawang . mudah rapuh .

tp x salah andainya aku berazam untuk kmbali kan . x slh klu aku tanamkan niat untuk berubah kan. sememangnye perubahan memerlukan masa , kesabaran , doa , dan istiqamah . terlalu byk dugaan dan rintangan disekeliling aku . yg mmbuatkan aku leka dan alpa terhadap misi sebenar aku dilahirkan di dunia ini . Astagfirullah ~

Ya Allah bantulah hambamu yg lemah dan daif ini ya Allah . mohon di

tunjukkan aku siratulmustaqim . amin~

Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Wednesday, February 2, 2011

Dunia Da Maju .

Dunia da maju skrg .
orang skrg nk beli pisang , mee segera , dan ketam x payah da pegi kedai atau pasar basah ...
semuanye tu boleh dibeli melalui vending machine . haa
kalau selalu kite beri gelaran air tin machine itu sbgai "air gedegang".......
skrg ada "ketam gedegang" , "pisang gedegang"
tp mee xde la gedegang . tumpah la kuahnye . hahaha .
sebenarnye kewujudan bnde ni lama daa .
aku juz baru post hari ni . nk btaw kpd yg blom tahu lg tentang ni . hehehe
boleh caye ke bende ni ??
kalau x caye tgk la seniri video clip ni ye .
vending machine ni baru diperkenalkan kt jepun .
malaysia otw kot :) hehehe




video clip ketam gedegang...

JapanProbe dot com
Uploaded by pubjapaned. - Explore international webcam videos.


video clip pisang gedegang dan mee segera memang betol2 segera ....hehe

Japan Probe DOT COM
Uploaded by japanindiarf5. - More video blogs and vloggers.


p/s : nnt aku da buat lak "nasi lauk campur gedegang".. hehe


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top