!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, July 30, 2011

Tawaran Hebat Sempena Ramadhan !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..


           Mai mai mai .. Ada tawaran hebat lagi bombastik sempena ramadhan ini !! Free beb !!  Anda semua mampu memiliki pakej yg ditawarkan tanpa sebarang bayaran !! Sangat awesome kan ^^

Nak tahu apa pakej yg ditawarkan ?? 

Pertamanya 
- Amalan anda akan digandakan beratus-ratus kali ganda !!-

Kedua 
-Musuh utama kita,Syaitan akan digari / dibelenggu , So bebaslah kita tanpa Syaitan,namun perlu diingat kita masih punya nafsu dalam diri kita sediri .. Itu perlu dikawal -

Ketiga
- Satu malam yang lebih baik daripada seribu bulan !! (LailatulQadar) -


So tunggu apa lagi ! Jangan lepaskan peluang keemasan ini ! Dalam Setahun cuma ada 30 hari je tawaran ini valid !!

*idea ni aku cilok daripada vid AnwarHadi dan AimanAzlan (The famous vlogger).. Haha .. So kalau baca je boring kan, nak rasa lebih meriah dipersilakan menonton video klip dibawah ini



Sedar tak sedar, pejam celik pejam celik kita dah sangat menghampiri Ramadhan.. InsyaAllah andai tiada aral melintang, hari isnin kita semua sedang berlapar menjalani puasa.. :)

Jangan monteng puasa ye ... 
Dan jangan pagi Isnin nanti jenguk-jenguk peti ais pastu togok air sejuk ! Haha 


*********************

Ouh btw, aku nak bagi tahu kepada yg belom tahu bahawasanya teman sepermainan aku waktu kecik2 dulu, Zack Zukhairi telah kembali meng'update' blog !! Huahahaha .. Jom terjah ~


p/s : Selamat menyambut ramadhan Al-mubarak =)


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Tuesday, July 26, 2011

Facebook Bukan Tuhan !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..


             Facebook bukanlah nama yg asing lagi bagi kita, melainkan orang itu adalah makhluk asing, mungkin dia tak tahu apa itu facebook.. Tapi sesetengah makhluk asing / alien ade yg tahu ape itu facebook .. contoh mcm alien yg bernama Sarjan Keroro  ni,,, Haha .. Ternyata beliau alien yg maju !

Berbalik kepada titik utama, facebook adalah satu laman sosial yg popular selain twitter, tumblr dan lain lain lagi.. Apa yang menjadi isu sekarang ialah ada sesetengah individu ini menjadikan facebook tempat luahan perasaan yg utama.. 

"Aku rindu dia, dia rindu aku ke???"

"Aku frust lagi,huhu, T.T"

"aku single lagi buat kali yg ke-100,"

"Aku jatuh motor terlanggar semut,"

"Saya lah jantan paling macho kt bumi ini,"

"Jiwa kacau, jangan ganggu huhu ,"


Pernah tak nampak ayat ini kat status kawan, ataupun diri sendiri pn pernah buat mungkin.? Pernah tak Najwa ?? *(Jangan kecewa dgn saya lg tawu =D haha)  
Jangan tipu, aku pon pernah TERbuat status camtu, 

Kalau sekali sekala mengadu tu takpe, ini kalau setiap bende yg terjadi dalam satu hari tu dia nak post kat facebook ,ha itu penyakit namanya,, Ditinggal bf / gf mengadu kat facebook,  Perut sakit nak berak mengadu kat facebook, Jiwa kacau  mengadu kt facebook, beli spender baru nak cerita kat facebook, semuanya nk mengadu kat facebook... Apakah !?



Orang pn lama-lama naik boring tengok status luahan perasaan kecewa ditinggal kekasih,,, 

Ye la bak kata orang, luka kekecewaan ditinggal kekasih ni  memakan masa selama 1001 mlm nak sembuh .. HuH ! 
Jadi bayangkan lah selama tu la die post ayat-ayat jiwang dan sedih .. ! Berbual dow aku ! (*cilok ayat syrupmasin)






Aku tertarik dengan kata-kata salah seorang senior sekolah menengah aku dulu,, Facebook bukan Tuhan !




Bila kita sudah tiada rahsia akan apa yg ada didalam hati, nescaya Kemanisan berkongsi rasa dengan Ilahi akan berkurang nanti,..  Setuju tak Ipai, Anif, Alif ismail Ila,  chemay ??


credit- Senior aku yg bergelar "Abe" di Sambest suatu ketika dulu..



p/s : Tak perlu mengadu pada mark Zuckerberg =)




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Monday, July 25, 2011

Aku rindu Nenek..

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

            Masalah o0h masalah .. Kau memang tak habis-habis ganggu hidup aku kan .. Err bunyinya mcm banyak betul  masalah aku kan.. Haha .. Abaikan saja ayat keluhan aku tu..

Hidup Kene kuat bro,

Hidup mesti Happy go lucky bro,

Hidup ni memang tak lari daripada masalah,

Tiap masalah itu ada jalannya,

Kesukaran dan rintangn hidup itu mematangkan kita,

Errr ,, Takkan aku dah lupa dengan ayat-ayat motivasi aku sendiri pada kawan-kawan aku ketika mereka memerlukan khidmat motibasi aku ? Kepada sesapa nak khidmat motivasi, boleh la sms ON NASIHAT ke 3434.. Haha.. okay tak lawak pn..

Dikala diri ini kehilangan motivasi, diri ini memerlukan sokongan orang lain dari belakang untuk melahirkan semula motivasi itu.. Pada aku, tempat aku mengadu ade 4 stage :

  • Stage yang pertamanya mestilah Allah tempat aku mengadu .. Dia tak pernah tinggalkan aku walaupun aku sesusah mana.. TQ Allah


  • Stage ke-2  tempat aku mengadu  ialah ibu aku, ayah aku,.. Antara ibu dan Ayah mestilah ibu lg best, ibu lg memahami anaknya ini.. Syukur alhamdulillah aku dikurniakan ibu bapa yg best..


  • Stage ke-3 tempat aku mengadu ini dah takde orangnye kat dunia ini.. Nenek sebelah ibuku, Al-fatihah buat arwah..

  • And the last stage baru bestfriend aku, sahabat handai dan kawan-kawan..



Entah kenapa pada petang kelmarin, hati aku mengajakku kesana .. Kesana tempat persemadian nendaku tercinta.. Aku capai helmet, kunci motor dan terus bergegas kesana.. Aku pergi sendirian..

*************************



Sungguh hening suasananya.. angin sepoi-sepoi bahasa ,cuaca redup.. Walaupun hanya terdapat rumah-rumah bertiang dua disitu, tapi suasananya cukup nyaman, indah, dan cukup menenangkan jiwa.. 





Baru ku tahu mengapa hati ini mengajakku kesana, dia merindui  orang yg dulunya pernah menjaga, mengasuh dan mendidik diriku ini menjadi manusia .. 




Biarpun yg tinggal hanyalah dua nisan, 

Tapi cukuplah untuk mengubat rindu hati ini dgn kunjungan dan ayat-ayat suci Al-Quran buat dia disana... 
cukuplah untuk mengubat rindu hati ini dgn mengadu di atas makamnya .. Harap dia bisa dengar aku..





Dikala hatiku  mengadu , dadaku sebak, air mata jadi penemanku.. Aku biarkannya mengalir membasahi tanah makam .. Biar dia tahu aku sangat rindukan dia .. Perlukan dia .. 

*****************************

Alhamdulillah, kini hati aku sedikit tenang.. Terima kasih nek =) 

Sebab itu arwah tetap menjadi orang yg berada di stage ke-3 tempat aku mengadu walaupun dah 3 tahun 2 bulan 5 hari dia pergi meninggalkan kami........ Aku yakin dia juga merinduiku disini..


p/s : Tak salah kan laki gugur air mata .. 



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Saturday, July 23, 2011

Lu memang Bikin gua Panas kalau....

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

Lu memang bikin gua panas kalau.........

(1). Lepas berak lu tak flush balik itu jamban ...


(2).Lu potong queue gua kat traffic light ,,pastu gua usha lu ,lu buat muke tapir pulak ..



(3).Gua kasi lu pinjam barang tapi lu buat itu barang jadi barang sendiri laa...



(4).Lu merokok kat bilik gua walaupun gua dah sound yg gua anti-asap rokok  lu ..



(5).Tuduh gua nak rampas awek luu ... piiiraahh .. awek lu yg lyn gua ..!



(6).Lu tido atas katil gua pastu lu boleh pulak *ngompol kt situ...



Tapi gua yakin  semua kawan-kawan blogger gua antaranya Syuxer, Mish Lollypurp, Aisyah Aina, Sarjan Keroro, Saiazuan, Ayie, kak wanie, syarifah idrus, bro Khairil dan lu yg ini dan lu yg itu dan lu yg sana tu (*maaf andai tidak tersenarai) semuanya baik belaka kan .. 

Haha  gua dah puji , lu kene belanje gua ni .. Hahahaha ..

********** UPDATED **********


Terima Kasih buat membe aku YouSoF kerana telah sudi membelanja gua sticker... Ini dia sticker tu..

Sebenarnya hari tu gua nak ucap terima kasih tapi asek kelalen wae .. jalok ngapuro yo sop .. Hehe 
Orang berbudi kita berbahasa  :)

*****************************


WARNING : Penggunaan "Gua" dan "Lu" ini adalah implikasi aku menonton KL Gangster hari tu..


p/s: *ngompol itu maksudnya kencing malam..  



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Friday, July 22, 2011

Rangsum Enak dimakan begitu saja !!

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

           Selalu dengar yg Roti Gardenia Enak dimakan begitu saja ~ Tapi sedarkah u alls yang sebenarnya bukan roti Gardenia je yg Enak dimakan begitu saja.. Banyak lagi makanan lain yg enak dimakan begitu saja.. 

Aku bagi contoh seperti Rangsum .. Beliau juga Enak dimakan begitu saja ! *eh 'beliau' ... Sorry la dulu BM aku dpt A2 jew ..

Tak tahu apekah itu rangsum ?? Meh aku tunjuk gamba beliau yg hensem ...


Okay ini rangsum ... 

Tak pernah jumpa bende alah ni kat kedai runcit atau pasar basah ??? Haha jgn tanya aku.. 

Sebenarnya Rangsum atau rangsum tempur ini adalah makanan berupa lauk-pauk yg dipack dalam bungkusan kedap udara supaya beliau tahan lama sehingga berbulan-bulan... Askar masuk hutan berbulan-bulan bawak bende alah ni lah buat makan..


Aku ingat lagi waktu aku pegi annual camp palapes masuk hutan seminggu ... Ini lah makanan aku tiap-tiap hari disana .. Tapi sedap woooh ... Memang layan gile sampai menjilat jari kaki .. Haaaa.. 

Kalau komunis datang ambush pn aku tak sedar agaknya .. Hahaha .. Aku suka rangsum sambal ikan bilis =D Kalau sedara apik pehe ni pulak dia suka mkn rangsum bubur.. 

Oleh kerana kesangapan aku terhadap rangsum  sambal ikan bilis itu amat tinggi , so tiap kali aku mkn mesti makan lauk tu .. 

lebih kurang cmni la stand to

Sehinggakan waktu stand to pn sempat lagi aku layan sambal ikan bilis tu .. Haha

Kebetulan waktu tu malam .. hurmmm memang best r,, Ketua kompeni tak nampak !! Licin lauk tu aku bedal ... Malam tu baru kusedar bahawa diri ini pelahap.. Huhuu =.=




Waktu keluar hutan, masih banyak lagi bekalan rangsum .. Aku pon 'tapau' r .. Hahaha .. Bawak balik bilik aku kt kolej..  Boleh buat makan sambil layan movie "My Girlfriend is Gumiho" malam-malam .. =D

 Haa  ape gelak-gelak ? Aku pn layan Korea la weyh ... hihihi :p

p/s : Aku rindu rangsum.. Rasanya nak curi jew.. Tapi tak berani, nanti kene tembak .. Hahaha Adios !



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Thursday, July 21, 2011

Virus "Hi, how are you?" di Facebook

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..


             Aku tak tahu kenapa semakin hari semakin hilang nafsuku untuk ber'blogging' .. Ada sapa-sapa yang boleh kongsikan tips mereka yang tak pernah kenal erti jemu berblogging ? Anyone pliss.. Huhu



Err u alls mesti dah maklum tentang virus "Hi, how are you?" yang sedang melanda para pengguna facebook sekarang kan ? Sudah ada beberapa kawan blogger kita antaranya LilyPelangi yg telah pn terjerat oleh virus yang dikatakan disebar oleh hackers tak beretika itu..





Cara virus ini tersebar ialah melalui link yg diberikan kepada kita.. Virus ini dikatakan akan corrupt u alls punye lappy dan akan membuatkan lappy berat seolah-olah ada satu application yg berat sedang running dalam lappy u alls.. 

Nak tahu ciri-ciri virus tu ?? Okay Antara ciri-cirinya ialah :

(1). Kawan facebook kita   secara tetiba inbox kita dgn ayat yg berbunyi " Hi, how are you?" 


(2). Lepas tu apa sahaja yg kita reply , dia akan reply balik dengan ayat "wanna have some fun?" atau "wanna laugh?"


(3). Then lastly dia akan send link .. haha .. kalau klik memang cari nahas la jawabnya.. Tapi ada certain kes yg owner facebook tu tak bukak pn link yg diberikan tapi still virus tu boleh menyerang.. Tu tak tahu aku nk jawab mcm mana =,=

So hati-hati ok..

********************************

Virus ini mula digeruni oleh pengguna facebook.. Sehinggakan ada diantara mereka yg apabila dapat je message " Hi, how are you " mereka terus offline atau langsung tak layan..


So bila virus ni mula terkenal, mula lah ade pihak yg mengambil kesempatan untuk sakat-menyakat kawan-kawan.. Aku antara mangsanya.. Ceritanya ada dalam gamba dibawah ni..


So bila aku dah kene, aku pulak nak kenakan orang lain.. Hahaha..



*Motif sebenar aku post entri ni pn aku tak tau.. Haha..


p/s : Berapa kali aku cakap deemmm ! ? haha .. Ada yg kira ? =D







Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Tuesday, July 19, 2011

Haram Jadah | Entri Marah

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Takde perkataan lain yang boleh menggambarkan betapa menyirapnya aku tengok vid clip nih..



Bukan sebab aku ini fans MU tapi atas dasar kemanusiaan dan dasar 1 Malaysia la weyh !..

Hey Come on la guys !! dun be silly + stupid + selenger .. U alls fikir u alls fanatik sangat kat club bola sepak tu sampai menjatuhkan maruah orang lain tu dapat pahala atau dapat duit ke ??

Ha ?? Haa ?? ape benefitnye.. Ade Steven Gerrard tu nak puji-puji u alls kerana "kesetiaan" itu ?

**************

Kepada yang tak dapat tengok vid clip tu aku cerita la sikit..

Kejadian ini berlaku ketika perlawanan bola sepak Malaysia VS Liverpool yg diadakan pada 16 julai lepas 

Ada seorang mamat ni dia pakai baju MU datang stadium.. Pastu semua fans Liverpool memaksa mamat tu untuk buka baju MU tu kat situ jugak dengan niat nak malukan mamat MU tu la..

Then Mamat tu pn blah .. 20 minit kemudian dia kembali dgn baju jalur Kuning Hitam, Harimau Malaya laa .. 

Rugi r dah bayar tak tengok kan.. So terpaksa r mamat tu tukar baju harimau malaya.. 

**************

Come on lah .. Nak minat bola minat la .. aku pn minat .. Tapi tak payah fanatik sangat sampai menjatuhkan maruah orang lain.. Akai tadak .. !

Allah menjadikan para hambanya untuk bersaudara bukan bermusuhan.. Kerana Kelab bola sepak Barat tu u alls nak buang sedara sendiri ? Pegi r berkawan dgn Alien sane ! ET ke ape ke ..


p/s : Manusia-manusia .. Diberi akal yang sempurna di kepala .. Dia pi guna akal kat kepala lutut .. haih =,=

Harap Maaf , entri ini berbaur kesedihan + Kemarahan melihat umat manusia kini


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Monday, July 18, 2011

Pendedahan Eksklusif | Priority dalam Blogwalking

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum.. 

Tengok Tajuk Entri macam bagooos sangat kan aku ni,, Hahaha..

Ada sape-sape nak muntah hijau ?? Silakan..

Okay berbalik kepada tajuk asal.. Petang ini aku nak memberi pendedahan eksklusif tentang priority aku dalam ber'BlogWalking' .. Hehe.. 



Tak tahu apa itu BlogWalking ? Alaa yang kadang-kadang ade orang menjerit kat ShoutBox kita,
                                 " Berak kat sini, "                               (Hanif)
                                 " Kentut kat sini "                               (Zureen Tauke Sushi)
                                 " Tergolek-golek kat sini "                  (Cik Rapunzel)
                                 " Sideroll kat sini "                              ( Kak Niena ) haha :p
                                 " Hai Tuan Blog yg Busuuk "              (Mish Lollypurp)
                                 " Alip eneng nang ngomah opo rak"    (YouSoF membe jowo aku)
                                 " Bro, gua layan stim kat sini "             (Gua TerTidur Blog bro ni 18SX tau, )

Dan macam-macam lagi la.. 
Itu lah namanya BlogWalking.. Ziarah-menziarahi sesama Blogger demi merapatkan silaturrahim.. *mcm poyo pulak ayat aku

U alls nak tahu priority aku dalam berBlogWalking ? 

1. My BlogList ..

2. Para Pengomen .....


3. Para penjerit di ShoutBox .....



4. Ziarah Blog-Blog dalam Group Cth- Sahabat Blogger, Kami & Blog


5. DashBoard (Tapi sekarang dashboard dah buat taik, dah malas dah aku tgk)


Sebenarnya sama je Priority aku berblogwalking dgn Blogger-blogger lain .. Ada cara yg berbeza ? Jom kongsikan bersama ^^


Eh Nak minta pendapat u alls ni...

Perlu tak aku membalas komen u alls dalam peti komen blog aku ini ???
contoh macam ni..



p/s : Jom Berak kat Blog orang .. hahahaha .. =D




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Sunday, July 17, 2011

Filem "Penunggu Istana" hanya lakonan ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

        Siapa dah Tengok filem dokumentari seram "Penunggu Istana" hasil kerjasama Team Seekers ?? Aku baru je tengok filem tu kat rumah .. Haha.. Semalam baru beli DVD tu kt pasar malam ..



Filem Dokumentari seram ini 'dikatakan' adalah filem realiti dan bukan lakonan semata-semata yang terjadi pada tahun 2009.. Filem ini mengisahkan sekumpulan Pelajar yang ingin menjejak misteri di Istana Billah di Perak yg telah lama terbiar usang atas bantuan Uncle Seekers.. 

Pelajar terbabit...

Sememangnya rakaman kejadian selama 7 hari berturut-turut di dalam Istana Billah itu mendapat tindak balas yang memberangsangkan daripada "penunggu Istana" itu.. 

Dan Lastly dua orang daripada kumpulan itu, Fira dan Mustaqim mati dibunuh oleh rakannya , Amar Asyraf yg dikatakan dirasuk oleh "penunggu istana" itu... !!



Aku pon suspen r ,, Bia betik dua orang tu kene bunuh ngan Amar ??  Selamba je pulak rakaman pembunuhan tu dijadikan cerita tontonan ramai ... ! Hohohoho ... 

Mula-mula aku percaya cerita ni cerita realiti sebab di penghujung cerita ini ada bagi penghargaan pada Polis perak sebab bagi keizinan memaparkan  segala rakaman itu termasuklah babak pembunuhan Mus dan Fira..

Aku tak puas hati.. Aku pn search kat internet untuk mencari kesahihannya...

Hasilnya aku mendapati cerita ni hanya lakonan semata-mata... Ungkapan " realiti " itu hanyalah strategi pemasaran ,bukan ? Heheheh.. Uncle Seekers ni buat aku cuak jew... Tengok !! Uncle Seekers kene serang.. 

Fanpage Amar Asyraf juga masih aktif hingga kini... Haha Ini Buktinya..

Hahaha.. Komen itu dibalas pada 2 July oleh Amar yg dikatakan telah hilang dan tidak dijumpai hingga hari ini.. 
hahaha .. boleh pulak orang hilang cerita psl transformers .. haha :D best kan


Selain itu,, ada juga bukti lain yang mengatakan "Penunggu Istana" itu hanyalah lakonan semata... Nak tengok Bukti lain ?? Klik SINI

Tambahan - Aku nak buat blog review untuk follower aku yg ke-777.. Thanks Bro Ifwat .. Thanks jugak buat u alls yg support aku.. Tanpa u alls siapalah Alif Haris kan..

p/s : Kepada mereka yg belum tengok, boleh lah tengok cerita ini ye... Hehe.. Cara penggambaran cerita ini berbeza daripada filem2 hantu yg lain.. Sebab tu aku boleh TERpercaya pada mulanya hahaha



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Saturday, July 16, 2011

Setiap pertemuan itu Pasti ada Perpisahan

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Haiii buat para pengomen tegar, pembaca, stalker, silent reader dan semua yang tengah baca ni.. 

Mesti u alls tertunggu-tunggu kan bile lah aku nak update entri blog ni.. Kah Kah Kah.. 

Choi !! macam ada yang kesah je.. 

Okay la watever ~ Yang penting di pagi buta ni aku nak share vid clip pendek ini..


Dah habis tengok ? Apa rasa ? Rasa gembira ? Rasa sayang hey ? Benci? Suka ? Sedih ? Touching? 

Kepada yang tak dapat tengok disebabkan beberapa masalah tertentu seperti internet lambat cam siput or error ke hape, sini aku ceritakan kesimpulannya.. 

Setiap pertemuan di Dunia ini pasti ada perpisahannya.. 

Jadi selagi wujud mereka yang tersayang di depan mata, selagi hidup mereka yang tersayang, Hargailah.. Usah diabaikan.. Okeh ! 


p/s : Ngantuk la .. Huarrghh*menguap .. Esok je la blogwalking..





Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Thursday, July 14, 2011

Google Map Yang Pandai bergurau

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Sebelum ini aku pernah buat entri tentang Google Translate yang bertajuk Konek.. Ingat tak? 

Hari ini aku nak buat entri pasal Google Map pulak.. Haha..

Nak dijadikan cerita, suatu hari aku tu aku p ke google map..


Pastu aku klik 'get direction' .. Kononnya aku dari China nak pergi ke Japan.. Biasalah aku kan businessman yang busy.. Kejap kt Malaysia, kejap kt China, Sat g ni nak pi Jepun pulak.. haih =.=


Pastu die show la direction dari China ke Jepun.. Step 1 sampai step 26 aku takde masalah.. Secara tetiba step 27 tu buat aku konfius.......


Ada ke patut die suruh aku ber'jet ski' menyeberang lautan Pasifik sejauh 782km !! Sungguh bernas ideamu wahai Google Map ! =,=

Jadi, aku cancelkan appointment aku dengan client di Jepun tuu.. Sebab aku risau jet ski aku habis minyak di tengah lautan..

Oleh yang demikian, aku memutuskan untuk pergi ke Taiwan pula untuk menyelesaikan hal peribadi aku disana..

Macam biasa aku bergantung pada Google Map....


Kemudian aku klik button 'get directions' seperti yang diatas tuu dengan penuh harapan agar dia dapat menunjukkan aku jalan yang benar.......


Ouh sekali lagi dia bercanda dan bergurau dengan aku...

Kali ini dia suruh aku swimming sejauh 165km merentasi Lautan Pasifik pulok... !! Awesome ! =,=


ops Sebelum terlupa.. Credit To CNK

p/s : Pandai juga pocik Google ni bergurau dan melawak... =)






Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday #2 (Impossible)

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..



no p/s




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Tuesday, July 12, 2011

Baby Hisap Rokok !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum.. 

Fuuh penat Pukul 5 p.m tadi baru balik kerja.. Aku kerja ape? Nak tau lebih lanjut sila klik SINI

Pernah tengok baby isap rokok ?

Bukan rokok hidup ngok ! =,=

Err.....

Aku maksudkan disini rokok, atau cigarette dalam bahaso omputihnye ^^

Tak caya ini vid clipnye.. haha Layaan~


Terpegun melihat dia ?

Suka tengok Asap O / Asap bulat dari mulut dia tu ? 

Haha.. Aku rasa time mak dia ngandungkan dia mungkin bapaknye suka hembus-hembus asap rokok kat muka maknye kot.. Err

Jadi apa pengajarannya ye ?? 

p/s : Aku tak suke asap rokok, Nak menghisapnya apetah lagi.. Aku pernah try waktu sekolah rendah dulu.. Then sampai skrg aku tak sentuh dah bende tu.. Sebab aku tak minat..

p/s lagi satu : Aku dulu budak nakal kan.. Sekarang camne ? komen sikit


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Sunday, July 10, 2011

Adab Makan di Rumah Orang Kahwin

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

               Asal Hari minggu je mesti ramai orang kahwin, Asal orang kahwin je mesti hari minggu kan, kan.. Lepas tu kita pergi majlis kahwin tu dan dapat lah makan free.. Kan ? Hehe

Hari ini aku nak berkongsi  tentang adab-adab makan di rumah orang kahwin,, Ini bukan idea asli aku.. Idea asalnya daripada penulis majalah Ujang.. Bukan blogger Ujang tuuu.. 


Antara adab-adabnya :

(1). Jangan komplen secara terbuka pada tuan rumah yang menu masakan tak sedap, menu sikit, air tak manis, tak sejuk lah.. Dah dpt makan free diam je .. Syukur lah.. 

haha Syrupmasin

(2). Dah habis makan tu sila la blah dengan segera jika tengah ramai orang berdiri mencari tempat duduk kosong.. Jangan u alls dok hisap rokok, borak-borak berjam-jam.. Kalau nak berbuat sedemikian jugak, Sila bawa kerusi sendiri dari rumah !


(3). Makan di tempat yang disediakan untuk tetamu, bukan di tempat makan pengantin ataupun masuk rumah tuan rumah sambil On TV.. 



(4). Makan dengan gelojoh teramat sangat macam setahun tak jumpa nasik.. Sehinggakan orang sebelah naik menyampah lalu menempeleng u alls laju-laju..



(5). Bawak kengkawan seramai 10-20 orang yang tidak dijemput oleh tuan rumah dengan alasan ingin berteman.. 



p/s : Sape yang makan cili dia lah yang terasa sensasi kepedasannya .. Haha Adios !




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Saturday, July 9, 2011

Cinta

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum



Cinta itu,

Ibarat kehidupan,

Kadangkala membawa tawa,

Kadangkala membawa tangis,

Tapi itu tak bermakna  untuk aku tidak terus hidup,



Sama juga seperti Cinta,

Semanis mana, Sepahit mana,

Aku akan tetap terus menyintai... 



p/s: Setuju ?




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Friday, July 8, 2011

Puncak Broga Telah Kami Tawan !!

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Pertama-tamanya maaf buat teman-teman, hari ini sehari suntuk aku tidak bersama My Lappy, 

Jadi segala urusan blogwalking dan update entri pada hari ini tergendala serta merta,, Huhu

Aku tinggalkan sebentar dunia Maya ini untuk pergi membawa diri mencari ketenangan.. Ecece macam poyo pulak ayat aku ..

Haha ! Okay kemana aku pergi membawa diri, usah ditanya sebab memang aku nak cerita ni.. 

Err sebenarnya penat tak hilang lagi, tapi oleh kerana sudah ada di kalangan u alls yang bertanya mengapa aku tak update blog hari ini, semangat update entri aku kembali memuncak !

Nak tahu sapekah gerangannya yg bertanya sedemikian ? Ini DIA 

-Cerita bermula-

Buat pengetahuan semua, aku pergi membawa diri ke puncak Broga bagi mencari ketenangan menikmati keindahan Ciptaan Allah^^

Aku dan 2 orang kawan aku, Incik Nabil Syahmi dan Incik Ridwan Jaafar telah sampai di puncak Broga lebih kurang pada pukul 11.45 pagi..


Sesampainya dipuncak, aku merasa letih lalu aku buat muke Seperti dibawah ini..


Lalu aku pn bersiap-siap untuk tidur... 


Waaahh sedapnye baring sini ~ *tersengih sendirian...


*************************

Setelah beberapa jam tidur, secara tiba-tiba aku terjaga lantas buat peace gitu.. Ingat u alls pompuan je ke pndai buat peace .. heh ! Saya pong pndai laa


Aku menggeliat ... Huaaargghh ~ Alhmdulillah .. Sungguh enak tidurnya


Oleh kerana hari hujan mencemburui kami bertiga, kami pn mengalah dan buat keputusan untuk turun dengan segera~ 
Sebelum tu mari kita bersama cipta kenangan terindah !!

dari kiri : alif haris, nabil syahmi, Ridwan jaafar

Sebelum tu aku sempat menyampaikan kata-kata terakhir ku di puncak sebelum turun semula ke bawah..
"Tak kira lu abg Long ke ayahanda ke ini Broga gua pegang !"
*ayat muvi okey.. muvi ape ? Eleh takkan tak tau~


O0ouh gambar ini annoying kan,,
dengan buat muke taiknya,
dengan berjambang, bermisai, berjanggut, Tak Shave!

*Jadi mintak ikhsan u alls sesapa nak belikan aku shaver@pencukur boleh lah belikan ye =)

*****************************

Tak cukup dengan ber'broga', kami pergi pulok ke uptown Shah Alam ! 
Hoyeaah~

Aku fikir malam minggu je kereta melimpah-limpah sampai ke highway,
Malam Jumaat pn Ramai !


Macam biasa kalau aku pergi uptown atau downtown,
Aku akan buat sesuatu iaitu >>>>>


Semangat try-try  Rayban,
Tapi tak beli pon.. Hahaha ^^
Maaf la buat akak kedai yg bersabar dgn karenah kami ..

Lepas tu terjumpa satu makhluk ni,
nama beliau Sugar Glider,
Beliau comel dan boleh dibela ..
Tapi harganya tersangatlaahh "Comel" !
RM 250.00 !!!! Memang comel punya harga


Nak mengetahui lebih lanjut tentag haiwan mahal ni, sila usha sini

Aku sampai rumah pukul 2.45 pagi.. 

Aku bukan kutu embun tawu, sekali sekala keluar dgn kwn memang mcm ni..

Okey aku rasa itu saja yg mahu diceritakan..

-Cerita Tamat-

p/s : Maaf penat ni, esok aku nk blogwalking sampei lebam
















Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top