!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Monday, November 28, 2011

Perlu ke TUTUP AURAT ??


 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..



Boys = sex, sex, sex

Dear ladies out there, bukan nak melucah tapi inilah hakikatnya.. Sememangnya lelaki dikurniakan dengan keinginan seks yang tinggi.. Lelaki mudah terangsang berbanding wanita.. Itu lumrah.. Tengok terbojol sana terbojol sini, mula la adik dalam seluar tu naik .. Lain cite lah kalau laki tu gay

Jadi sebab itu lah mengapa ISLAM sangat menitikberatkan penutupan aurat .. Antara sebabnya inilah, bila terbuka aurat, maka nafsu pn naik.. Bila Nafsu naik, maka zina, rogol pn terjadi.. Bila zina dan rogol terjadi, maka keluarlah dalam berita "BUANG BAYI DALAM MANGKUK JAMBAN" , "WANITA DIROGOL 30 LELAKI" , "KES ROGOL PASTU BUNUH" dan lebih dahsyat daripada itu lagi.. 

Bukanlah aku nak salahkan wanita 100%, tapi inilah antara faktor terjadinya semua itu.. Aku harap semua nampak consequences nya .. Jadi bersempena MAAL HIJRAH apa salahnya kita membuat sedikit penghijrahan kepada yang lebih baik .. InsyaAllah =)



p/s : Salam Maal Hijrah buat semua, Apa azam tahun baru korang ?




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Friday, November 25, 2011

4 Golongan Lelaki yang ditarik oleh wanita ke Neraka


 بسم الله الرحمن الرحيم




Assalamualaikum



4 Golongan Lelaki yg Ditarik Oleh Wanita Ke Neraka




1 • Ayahnya 
Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.....tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.




2 • Suaminya 
Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram, apabila suami mendiam diri......walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.




3 • Abang-abangnya 
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pula abang-abangnya.....jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM ....tunggulah tarikan adiknya di akhirat.




4 • Anak Lelakinya 
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak.......nantikan tarikan ibunya. 






********************



♦ Maka kita lihat betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat ♦ maka kaum lelaki yang bergelar ayah / suami / abang atau anak harus memainkan peranan mereka yang sebenar ♦




Firman ALLAH S.W.T ~


"Hai anak adam peliharakanlah diri kamu serta ahlimu dari api neraka,
dimana bahan pembakarannya ialah manusia & batu- batu"


(surah At-Tahrim, ayat 6, juzuk 28)








p/s : Ingatlah wahai teman-temanku yg sejantina denganku.. Lelaki besar tanggungjawabnya.. ! 











Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Thursday, November 17, 2011

Demam itu percikan Api Neraka

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..




Pernah tak demam masa kita zaman budak-budak dulu? Mesti pernah dan apa yg mak kita akan buat? Bawa kita pergi jumpa doktor atau mak sendiri jadi doktor di rumah? Ada tak mak kita ambil tuala kecil, kemudian rendamkan dalam air asam jawa, pastu mak kita pun letak atas dahi kita. Ada tak? Semestinya ada. Betul tak wahai sahabat-sahabat sekalian?

Jadi di sini saya nak kongsi sedikit tentang ilmu FIQH PERUBATAN.


APA PETUNJUK RASULULLAH S.A.W UNTUK RAWATAN DEMAM?


  1. Daripada Ibn Abbas r.a, Nabi s.a.w bersabda: Sesungguhnya demam adalah daripada percikan api neraka, kerana itu sejukkanlah badan yang demam itu dengan air, atau baginda dengan kata lain adalah air zam-zam. Bagaimana caranya? Begini, renjislah air kepada tubuh atau berendam di dalam air.
  2. Daripada Anas bin Malik, Rasulullah s.a.w bersabda: Apabila salah seorang daripada anda demam, hendaklah merenjiskan air sejuk ke atas tubuh badannya sebanyak tiga malam pada waktu sahur.
  3. Daripada hadis Nafi' bin Jubir, katanya Rasulullah s.a.w bersabda: Apabila salah seorang daripada anda demam, sesungguhnya demam itu adalah sebahagian daripada api neraka, hendaklah memadamkannya dengan air sejuk. Hendaklah berendam dalam sungai yang mengalir, mengadap aliran air selepas solat subuh dan sebelum naik matahari dan hendaklah membaca Basmalah. Hendaklah berendam selama tiga kali selama 3 hari. Jika tak sembuh cubalah sebanyak 5x,7x atau 9x. Sesungguhnya ia tidak akan melebihi daripada 9x InsyaAllah.
  4. Daripada Jabir r.a katanya: Rasulullah s.a.w pernah menemui Ummu al-Sa'ib kerana melawatnya. Baginda bersabda: "Kenapa anda menggigil? Jawabnya: Demam dan tidak ada keberkatan daripada Allah padanya. Sabda baginda s.a.w: Jangan mencaci demam, kerana sesungguhnya ia menghapuskan kesalahan anak Adam, sebagaimana mesin penghembus api menghapuskan karat-karat pada besi.
Last but not least, rupa-rupanya petua orang-orang tua dahulu sebenarnya sesetengahnya ada tertulis dalam hadis Nabi s.a.w. Sebab itulah Nabi Muhammad s.a.w bersabda yang maksudnya: "Setiap penyakit itu ada penawarnya kecuali mati".





p/s : Jangan mencaci demam itu.. Kerana ianya penghapus dosa .. Dan itu tanda Kasih Sayang Allah kepada kita.. Dia mahu kita suci daripada dosa .. =)



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Thursday, November 10, 2011

Ketahui Teknik meng'Cover' kentut

 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..


Ahaaa .. Orang cakap kentut ni tak elok ditahan-tahan.. Nanti jadi penyakit .. 

Jadi seandainya anda terasa seperti ingin membuang gas berupa kentut itu,  lepaskan sahaja.. Biarpun anda sedang berada dikhalayak ramai..

 Untuk mengelakkan anda rasa segan dan malu seperti ingin mencelup kepala dalam lubang jamban, ikut tutorial untuk meng'COVER' kentut yg akan saya berikan nanti.. 

Lebih-lebih lagi kalau kentut tu kantoi berbunyi seperti halilintar dan membuatkan semua orang masuk ICU untuk menerima bantuan pernafasan dengan segera..

So lets do it :

(1) Lepaskan kentut dengan seleganya... Muka stay cool.. Jangan buat muka kentut..

(2) Bila bunyi kentut itu kedengaran, sudah pasti orang sekeliling anda tercari-cari dari mana punca pelepasan gas itu .. Okay, waktu itu anda perlu aim seseorang untuk dijadikan mangsa.. Untuk lebih efektif, pilih mangsa yg berdekatan dengan anda sama ada disebelah atau depan atau belakang anda.. 

(3) Anda perlu memandang orang yg anda aim itu tadi dengan muka berkerut  sambil menggeleng-gelengkan kepala sebagai tanda anda tidak mempersetujui tindakan beliau yg melepaskan gas itu secara berleluasa...

(4) Sila teruskan perbuatan itu sehingga semua orang disekeliling memandang mangsa itu dengan muka berkerut sambil menutup hidung..

(5) Sekiranya anda tidak tergelak , ada kebarangkalian anda berjaya melakukan trik ini.. 


-Selamat Maju jaya-



*Aku dapat idea trik ini selepas aku sndiri menjadi mangsa penuduhan pelepasan kentut oleh seorang uncle tu.. Demmm ! Kat surau pulak tu =,=


p/s : Alif Haris kejap ada kejap takda.. mcm biskut ye dak.. Haha.. Tapi terima kasih buat mereka yg still jenguk ke sini lagi =)







Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

Tuesday, November 8, 2011

Adolf Hitler is one of the most great leader

 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..




p/s : Lihatlah ape yg terjadi di Palestin sekarang..





Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top