!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Friday, July 2, 2010

hurmmm . . bEgitU LaH mAnuSiA . .

assalamualaikum , salam sore !!

YeaH ! begitu la manusia ~

agak sukar untuk kita mencari pasangan yg menyintai pasangan masing2 dgn cinta sejati yg memang gler2
sejati kan . aku men ckp je neyh . ;p

tapi itu yg aku perhatikan selama 19 tahon aku hidup .

kebanyakannya tidak tahu menghargainya .

jadi kpd saudara dan sudariku di luar sane yg sedang mnjalani kasih syg dgn bahagianya ,

aku ingin berpesan agar hargailah ,jagalah , pertahankanlah , dan bersederhana la , usah keterlaluan hubungan cinta kalian :)

tidak seperti aku , ksh syg dan cinta aku tak pernah mndpt penghargaan dan balasan drpd beliau yg amat aku syg dan cinta .
tapi ak tetap bersyukur kerna masih mmpunyai parent , family n fwenz yg mnghargai ksh syg aku . alhamdulillah~

kalian sepatutnye bersyukur kerna ksh syg kalian dihargai pasangan masing2 .

dan sememangnye aku amat mmbenci mereka yg tidak reti menghargai hubungan itu . bertahun aku terseksa dibayangi kerinduan pd beliau , tup tup je bf beliau break hubungan mereka cmtu je . ape punye orang da . x reti bersyukur . bek bg aku je gf die tu dulu !!

jadi aku label die sbgai orang x reti mnghargai ksh syg , tapi mengapakah cinta orang sebegitu mndpt blasan dan penghargaan drpd beliau . sedagkan aku disini sejak dulu dan kini masih lagi menyayanginya .

hhurrmm begitu la manusia kan .
x dpt meraung, merayu2 . . da dpt , dibuang2 . . really stupid ! n really jerk !
jadi siapa yg mkn cili , die la terasa pedasnye .

kpd kalian yg tahu menghargainya , aku ucapkan tahniah ! :) smoga berkekalan


ha cmni la manusia , x dpt merayu2

then bile da dpt dibuang2 .


P/S : jgn tiru aksi ini !







Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

9 Suara Anda:

SYUHADA +_+ said...[Reply to comment]

hmm sedih kn bile xdihargai.. n aq benci org2 yg pura2!! n hnye nk yg sempurna.. slalunye org yg setia ni la dipermainkn.. kadang2, nk sgt diorg yg xpernh menghargai org len ni, rse skt yg kite rase.. tuhan je mampu nk balas.. =''''(((

alif haris said...[Reply to comment]

hurmm memang begitulah manusia .
sy pn pening ngn manusia neh
huhu

cOnfuSeME said...[Reply to comment]

smua ni nm ny lumrah hidup....xsempurna lak hidup klu jln ny t'lalu lurus...so alif,kamu mmg setia owg ny...tp cuba la bka mata hati tuk lihat owg yg syg kamu dlm diam pula ye..huhu...anyway nice advice n shared...:P

alif haris said...[Reply to comment]

hurrmm thanx 4 da advice ya :)
ill try .

♥baby fiy♥ said...[Reply to comment]

salam... ;)
i like this part "bersederhana la , usah keterlaluan"
mm... saya ni keterlaluan ke huh?

alif haris said...[Reply to comment]

wsalam ~
yup bersederhana la .
jika kita mnjadikan cinta kpd manusia itu yg utama, bley mnjadikan diri kita alpa terhadap komitmen laen . termasuklah komitmen kpd Tuhan kite , :)

Suria. said...[Reply to comment]

wey..ko nape ? sape yg tak hargai ko nih ?
aku jadi pelik ah, asal dak uh tak hargai kau ?

alif haris said...[Reply to comment]

haha . xdepe . kisah silam menerjah ke fikiran . hihi
die x hargai sbb die xnk hargai aku la . haha .
sbb x suke aku kot . siaplah aku ni en .

Tea Dno said...[Reply to comment]

ini macam ada gaya2 setia je.. keep it up.. semoga berjumpa orang yang betul2 boleh dijadikan pasangan sehingga ke akhir hayat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top