!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Sunday, August 7, 2011

Kampung Antarabangsa !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..

              
Ceritanya begini,,,,,

Aku : Weyh sopek (nickname sofiyyah) , kau nak tahu satu bende tak ?

Sofiyyah : Tak nak .. 

Aku : Aaahh, aku tak peduli, aku nak bagi tahu jugak ... 

Sofiyyah : Suka hati lah ..

Aku : Hehe.. Kampung atok aku dah diiktiraf sebagai kampung antarabangsa ~ haaaaa terkenal tau kg atok aku

Sofiyyah : Apa buktinya ?

Aku : Aku selalu nampak orang Myanmar, Vietnam, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Kemboja, Indon balik kerja kilang petang-petang .. 

Sofiyyah :  =.=!

*Dalam kampung atok aku tu adalah kawasan pesat perindustrian .. So patut lah kampung tu menjadi kampung antarabangsa .. Hahaha =D

*************************************

Berdasarkan dialog diatas u alls nampak tak betapa aku nak gambarkan yg imigran dari luar negara telah begitu ramai di Malaysia .. Bersepah-sepah.. 


 Kalau tak percaya sila lah berkunjung ke centerpoint Klang pada hujung minggu, anda akan mendapati yg diri anda seperti  berada di negara asing .. Bukan Malaysia .. Kerana majoriti pengunjungnya adalah berbangsa lain .. 

kepada sesiapa yg berangan untuk melancong ke luar negara tetapi tiada ongkos, boleh la berkunjung kesana ..



Haha ... Nak buat macam mana, mereka dah menjadi salah satu penyumbang ekonomi negara kita, mereka datang mencari sesuap nasi, so terpaksalah berkongsi segala macam bersama mereka .. 

*Tapi janganlah berkongsi awek .. Sebab aku dengar cerita ade anak dara orang terpikat dengan bangladesh yg dikatakan hensem macam Shah Rukh Khan !!

Deemmm ! Habislah reputasi jejaka-jejaka melayu masa kini ... Hahahaha ! 


Credit : Entri Amallina INI memberikanku ilham untuk menulis...



****************************************




Ouh ye aku nak ucapkan terima kasih buat kak wanie kerana dengan tulus suci dan baik hatinya sudi menghadiahkan aku doodle =)
Hensem dow doodle aku !

Terima kasih kak Wanie ! Akan ku simpan ia dengan segenap jiwa ragaku ... Hahahaha
Saya simpan doodle dalam page Award blog ni ye kak =)

Tu kat menu atas tu ade menu Award. Tekan je ..


p/s : Bangga dow kampung atok aku bertaraf antarabangsa .. Korang ada ?




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

65 Suara Anda:

muhamad hanif said...[Reply to comment]

untunglah dpt doodle..HAHAHAHAH,


taklama lagi malaysia jadi negara antarabangsa lah eh ?

NasZ said...[Reply to comment]

betul tu. terlalu banyak warga asing skrg ni.

MOHD NASER.com

azs said...[Reply to comment]

Memang dah ramai orang asing di Malaysia ni.. Maybe, mereka pun nak join 1 Malaysia kot.. Donno la.. But, kadang-kadang takut bila lihat terlalu ramai orang asing time berjalan-jalan..

Saiazuan said...[Reply to comment]

msia memang brtaraf intrnationale sbb ad kmpung inrtnational.. huhu :D

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

hoho... antarabangsa ek.. hehe... ramai sgt warga asing bertapak di negara kita... its ok... :)... comel doodle...

Diya Lolipop said...[Reply to comment]

hahahah bkn kmpg u jer kmpg hambe pon bgitu dahsyat2 siap mintak murah beli bwang kat pasar..uhhuhu

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

btul3..dulu penah sekali dtg sane pi mydin klang..mmg ramai ah org asing..

jgn risaulah alif, lelaki melayu tak ilang kat mata gades di mlaysia lah..haha

eh, doodle tuh..share boleh..HEHE

cucu umie said...[Reply to comment]

wah kg antrabangsa tu.kehkeh btw, kt jb tu dh mcm area shpping kt singapore sebb ramai orng sinpore yg membelah belah dripada orng jhor..huhuhu

kotak bulat said...[Reply to comment]

hehehe...kat tempt kb pun ramai org2 sana..

misspurple said...[Reply to comment]

HAHAH untungglaa kg antrabngsa :P
a'ah ! kdg2 kita jdi compius kan ? kita nie dok mlysia or melawat mlysia ? huhu

Cik Gee said...[Reply to comment]

ho oh la.. dasat.. macam2 hader.... huhu...

kjaharun said...[Reply to comment]

OMG!!! centerpoint Klang~~ tempat yg saya selalu ulang alik balik assaram..

serius, mmg bayak indon..

sergeant keroro said...[Reply to comment]

kampung aku kampung melayu, keh3

Hana teen top said...[Reply to comment]

hahaha..lawak lah entry ko nie Alif...adehhh,tergelak aku baca..ayat ko bess....hahhahaa

Wanie said...[Reply to comment]

hehe..kat mane2 pn mesti ade warga asing..tambah2 kat kawasan kilang..bangladest bercambah..err klang tu bukan ramai keling ke?lalala

owh same2..thanks ye letak kat bahagian award tu :)

Khairil said...[Reply to comment]

kampung antarabangsa...ingatkan bukit antarabangsa saja...ni kira dah tahap internasionalle le bak kata mamat khalid...hehe

Caythrine Amanda said...[Reply to comment]

central point klang?huhu nm je dok klang tp lama dh xjejak.ehe

syafiqakarim said...[Reply to comment]

sebenarnya aku tak suka lah dorg ni
dtg msia.semak 1 hal.buat hal 1 hal.
err..kalau dlm tren,lagi aku hangin.
tempat alu penuh indon,vietnam,
myanmar bagai.biadap pon ada,buat
masalah pon ada.aku xsuka.kalau aku
jd PM aku halau semua tu...hahaha
ekonomi x ekonomu.haha kejam.

tp tempat aku lg ramaiiii dgn negro,
tu lg biadap!

cik pha said...[Reply to comment]

hahaha kawen ngn bangla pun ok baaa kalu kau,anak mesti muka cam karena kapoorrr HAHAH

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

mmg pun...
mlaysiakan negara aman...
dorg suke la kot...
dorg rase selamat kat malaysia ni...
bersyukurlah.... ^^

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

fuyooooo tag aku tuh.maceh2~hahaha.bdw,aku n ko x pernah wt dialog mcm tu en??hahaha.semua org tertipu! XD

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

hahaha.. ala, biase la tu.. kat sume tempat pun camtu kot.. tapi siyes la takkan terpikat dgn mamat2 bangla or indon.. eee,geli!

atiyahkaman said...[Reply to comment]

hahahahaha terbaik...


suka bangladesh sebab hensome mcm SRK???? pheuu!!!beza banyak kot...sabo jelah

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

atuk duk kg mana kat klang??memang situ dah macam kat oversea..kalau naik bas,,aku sorg je melayu dalam bas tu..hihi..:)

ABU said...[Reply to comment]

emm tu la..nak buat mcm mana..
sapa nak buat bangunan tunggi tinggi tu kalau bukan diorang..nak ke orang malaysia buat..? sabo je la..:)

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

sini pun banyak..
sabar sajala hehe
dh dorg penyumbang eco negara kan
layan jak la.
jgn jak kacau kita hehe

comelnya doodle :)

Anonymous said...[Reply to comment]

pesal nme sopek tb2 wjud ni???

iefa ujang said...[Reply to comment]

terpikat ngan bangla???erghhhhhhhh...giler!!!mmg giler.mcm da xdek mlayu dlm dnia ni.

syrupmasin said...[Reply to comment]

wuahahaha..untunglah..ta payah nak tempah tiket segale doe..haha..jimat pon jimat..

syrupmasin said...[Reply to comment]

eh-eh RSS feed blog tuh yg letak blog kau dekat tepi tuh la kan..adekah-adekah..yg macam aku dah buat tuh?? adoiii maap aku bodoh habis dlm hal2 blog nih..haha

apik pehe said...[Reply to comment]

yeah..hidop dalam berbilang bangsa

adwafarahin said...[Reply to comment]

nie bukan 1 malaysia da nie,nie 1 dunia klu sume warga ade hihi :P

nurani said...[Reply to comment]

hahhaha..
lawak arr..
akmpg antarabgsa..
nice entry..:)

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

haha..hebat gila kampung atuk kau...

kat taman aku pon ramai makhluk2 asing macam tu...takut aku...

shedameor said...[Reply to comment]

kampung sheda pong =.=

ifwat said...[Reply to comment]

area umah nenek aku pun jadi antarabangsa gak.. haha.. saudagar2 arab ada, bangla ada, indon ada, nepal ada..pelik2

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

lama xsinggah sini.. apa khabar, sihat ke :D


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN.. :D

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Kg kte tak mcm tu pon T^T

*ahaha, tkdenye nk terpikat dgn org asing. kte ske laki melayu ;D*

Aimifiqa said...[Reply to comment]

best gile dapat doodle. jeles la. hihi

Terbelog said...[Reply to comment]

canggih la kg hang hehe

milo said...[Reply to comment]

haha kampung antarabangsa tuuu..omputih ade tak? hihi :P

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

:D

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

lelaki melayu jauh lebih hebat berbanding afrika dan nepal. hahahahhahah

fairuz said...[Reply to comment]

kalau gitu U aku dikire U antarabangsa lah kan. hahahahaaa

cik sakdi said...[Reply to comment]

aiseh tu la pasal, ramai ooo. sampaikan kadang2 xjumpe laki melayu. mane diorang gi? hihi

IMANSHAH said...[Reply to comment]

takut tengok ramai sangat org luor kat malaysia

IMANSHAH said...[Reply to comment]

takut tengok ramai sangat org luor kat malaysia

tiefazatie said...[Reply to comment]

adui la..ko nie hebat kan.,ade je idea ow..hihi

cunndaa said...[Reply to comment]

hahahahaaa...
same la ngn kajang...
penuh ngn warga asing...

hensem ah doodle wanie create kan tu.. =)

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

glamour lah kampung tu..hehheee

betsla dapat doodle~~

Scya Lollita said...[Reply to comment]

rumah ak pun kwsan antarabangsa :DD

Lea IsNaw! said...[Reply to comment]

x berminat la lelaki bangladesh
euuwwww...

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

hehe...

kampung antarabangsa tu...hehe

bagusnya la ramai pndtg datang negara kita kan...y geram diorg wat macam negara depa la..ish...

comel doodle wanie tu..ehheh

Arpiiz said...[Reply to comment]

haha, kampung kita belum antarabangsa lagi lah..hehe

ChaCha said...[Reply to comment]

takut dh skg ni :)

caliph shuriken said...[Reply to comment]

congratz.. x sangka bro rupanya pemilik doodle iras2 seth tan, hukk...

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

sabo jelaa.. nasib tempat aku kira ok lagi,kampung melayu yg hidup harmoni lagi permai.wahh..hahak

siti kektus said...[Reply to comment]

haha. mesti tukaran matawang asing kat kg tok tu tinggi. :p *merepek*

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

dah terlalu ramai..huhu..

najihah sahami said...[Reply to comment]

wow!!aliff dapat doodle....aliff..ace buat untuk mish. nak tengok cane la rupa eh..:P

YOUsoF said...[Reply to comment]

Hmm aku tumpang bangga la kat ko Lip sebab kampung atuk aku tak capai tahap tu lagi... ;D


Jangan satu hari nanti kita yang terpaksa mintak kerja dekat kompeni dorang sudah....





Bertuah la ko dapat doodle yang hensem bergaya! tapi aku rasa lagi hensem kalau ia jadi pelekat.. hehehe

ika said...[Reply to comment]

gila jelez la dgn alif!! dah la kg "ANTARABANGSA"...pastu dpt doodle lak tu...dasat...dasat~ :)

iPai said...[Reply to comment]

kalau macam tuh taman aku taman antarabangsa r .. uhuh

ikatankasihku said...[Reply to comment]

yeah turut bangga, :P

*cute doddle tuh..

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

tu belum lagi kalo time raya..bandar kl n putrajaya ni da macam negara dorang..pape pun selagi dorang tak wat jenayah ape salahnyer..kalo tak tak delah bangunan gah2 kat mesia nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top