!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Monday, August 1, 2011

Blogger bagi Aku Sticker free !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

           Tersebutlah alkisah pada suatu petang yang hening selepas asar, aku keluar berjalan-jalan dihalaman rumah.. Menghirup udara segar yg tak berapa nak segar .. Melihat pohon liuk melambai dihembus angin petang.. 

Melihat kesoronakan adik-adik aku bermain bola, hatiku ingin turut serta bermain walaupun diriku sedar bahawa aku sedang memakai kain pelekat sebenarnya ... Eh cool ape main bola pakai kain pelekat kan kak Ezan  ? Haha

Tiba-tiba mataku tertumpu pada peti surat depan rumah aku tu.. Kelihatan seperti ada isi didalamnya .. 

klasik kan peti surat rumah aku.. Bapak aku yg buat .. Dah tua dia ni ..Sejak aku kecik dia dah berkhidmat sebagai seekor peti surat .. 

Aku buka perlahan-lahan, kerana aku khuatir didalamnya mungkin ada makhluk lain yg menumpang tapi selalunya mereka tak sedar bahawa hakikatnya mereka hanya menumpang ... 

Ternyata benar sangkaanku , aku terlihat sampul surat berwarna coklat dan tertera nama aku, alif haris berserta alamat rumah dan berlekatkan setem 80 sen.. 

Aku ingat surat cinta dari awek mana, aku tersengih sendirian sambil membuka sampul surat itu dgn sungguh rakusnya !! 


Aku keluarkan isinya, aku terpinga-pinga ... Eh ape kehenya ada sticker anak doraemon + Batman ni?? Adakah ini satu surat ugutan bunuh buat penjenayah mcm aku ini ??? Errr



Aku keluarkan lagi isinya ,, lepas tu aku jumpa bende ini kt bawah ni... "o0o00uhh , aku tahu ini kerja siapa " hatiku bermonolog sendirian ..



Ini mesti kerja kau kan YousoF ? Betul tak ? hahahaha ... Baru aku ingat yg aku ada jawab soalan Teka pantun kat blog dia hari tu.. 

TQ sop ! =) 
Jasamu dikenang .. Haha .. Sapa tak suka beb dapat bende free walaupun hanya beberapa keping sticker .. Ianya tetap bermakna untuk seorang kawan .. Aicece .. Ko terharu tak baca ayat aku ni sop ha? Hahaha


p/s : Sebenarnya sejak semalam lagi aku dah dpt bende ni, cuma mlm semalam aku ade family gathering kt kg,, So Happy reading :)


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

96 Suara Anda:

Pink Diva™ said...[Reply to comment]

Alalala. . .doraemon tue so cute lah. . .:-P

sergeant keroro said...[Reply to comment]

tahniah!! XD

Faraa Eiman's said...[Reply to comment]

ececeh , haha , tahniahhh !

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

comel je sticker tu..=)

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

waaa.. nak doraemon aka batman tu!! hahak

saiazuan said...[Reply to comment]

bnyk sgt bnda ko msk smpai sticker ni pn ko lupe.. haha happy ramadhan ;)

fatin syahirah :) said...[Reply to comment]

haha. comel je sticker tuu :) eh, pos lah kat aku gak. muahaha <-- takde sebab main mintak mintak -.-

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

hahahaha.tahniah la ye encik alif haris.ecece.alamat dirahsiakan :P
weh.nme sop mcm nme aku la plak en ;P hahaha

GaRy™ said...[Reply to comment]

uih.. semat siot sticker tuh.. aq pun nak~.. T^T"

cucu umie said...[Reply to comment]

wah dah dapat sticker itu ker??? wah dapat 3yer..cantik2 ah yusof btkan.. kreatif

misspurple said...[Reply to comment]

waaa CHOMEYH ! *mnde 2*

Syuxer said...[Reply to comment]

untungla dapat hadiah yang comel..:)..janji yusoff tuh ikhlas bagi heheh..

Miscellaneous Smiles said...[Reply to comment]

ak pun dapat gakk..

heheeeeee

muhamad hanif said...[Reply to comment]

kenapa aku je tak dpt ni..


errggghhh !!

pamie said...[Reply to comment]

hahaha..aku pun tunggu surat sampai jugak ni..

syrupmasin said...[Reply to comment]

ecece..berangan dpt surat cinta..haha..untunglah alip dpt sticker dr usop tuh..haha..ehh slmt puase :D

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

hehe..kalau dapt surat tu mmg suka + seronok di luar tabii lah wlpun hadiah dia tak seberapa sebabnya itu tanda sahabat menghargai kita..=D..nak gak sticker tuh..=p

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

peti surat tu cantik sangat!
wahaha, bestla dapat sticker..

selamat berpuasa!

Aimifiqa said...[Reply to comment]

untunglaa~ dapat sticker lawa. hihi. tahniah2~

cik pha said...[Reply to comment]

meh bak msini sticker doraemon tuu hahha

Cik Jannah said...[Reply to comment]

haha. comellnya. nak satu yang doraemonn !

= d = said...[Reply to comment]

sticker rambut biru tu,
cute ar..
:)

Wanie said...[Reply to comment]

siap post sticker lagi..rekaan die ye..penah tgk kat blog spe tah hari tu pn dpt gak sticker ni..

Bro ahmad said...[Reply to comment]

tahniah alif ..ko nak tampal mana stiker tu..bagi kt bro je la hmm

liennasts said...[Reply to comment]

wah comelnya sticker tu.. dia design sendirik ker?

YOUsoF said...[Reply to comment]

Kehkeh.. penceritaan yang sempoi, sangat sesuai dengan jiwa raga aku.. ;D


Tanpa seekor peti surat tersebut, mungkin susah doraemon aku nak hantar surat kat rumah ko hehe.




Boleh tahan terharu jugak hati seorang kawan ni. hahaha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

Alif! aku pn dapat jugak! haha.. :D

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

wow..sonoknye dapat gift..
sape pulak nak bg kat ila..hehe..
alif..read this..

http://blogakufadila.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-kepada-semua-blogger.html

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Ecehhh, kte pon dpt la ;D

*habisla tak buat entry lg, bengang je usop tu XD*

arnabs said...[Reply to comment]

weh srius style peti surat ko..haha

faridah nazurah said...[Reply to comment]

bestnya dapat hadiah. meh sini share

zty said...[Reply to comment]

wahh cool gila peti surat tu . haha dpt benda free memang best en :)

Bulat said...[Reply to comment]

buatkan kite satu peti surt tuh..huhuuu!!serius suke gile ngan peti surat tuh..huhuu!!

alif ismail said...[Reply to comment]

salam...

Selamat menjalani ibadat puasa dengan sempurna.

Selamat bersahur juga!!

Salam Ramadhan dari alif..

afzainizam said...[Reply to comment]

Untung lah dapat sticker free
Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Ucapan Selamat Berpuasa & berbuka

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

tahniah oh tahniah

comelnye sticker tu

suke suke :)

ifwat said...[Reply to comment]

haha, mana buleh bro aku tak dapat.. jeles nih! lalala

Amiirah-Cassan said...[Reply to comment]

cantik lah alif !!!!

iefa ujang said...[Reply to comment]

waaaaaaaaaaa....ske3.nk jgk!!!

IMANSHAH said...[Reply to comment]

salam

ingatan sesama blogger..tahniah

Terbelog said...[Reply to comment]

hoho..ok la tu bro :0

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

comel!comel! nk tempek kat mane stiker tu? hehe..

said...[Reply to comment]

doraemon tu comeiii!!!! walopon nampok jahat..huhu...sian doremon,imej tercemar..haha


XD

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

haha...cerita aku dapat surat lagi hebat la daripada kau...kahkahkah XD

Ezad Skytech said...[Reply to comment]

smart la sticker tu..hee~

abglan said...[Reply to comment]

HE he he... tahniah!

Alif said...[Reply to comment]

pasni,aku bagi kad kawen cara mcm tu gak,letak kat peti surat umah ko....hahaha

ikatankasihku said...[Reply to comment]

terharu kan bila dpt sesuatu yang tak di sangka, walau pon kecik benda alah tu, tapi bermakna!!

missSenget said...[Reply to comment]

weyh..

napa gelapkn alamat?

camne nk bagi kad raya ni??

nak jugak stiker..!!

Hans said...[Reply to comment]

wahhh
cantiklah
pandai yousof buat
nak minta satu la cam nih
hehehe

p/s : Thanks Vote Hans :-)

She's Gee said...[Reply to comment]

sticker sailormoon xde ke? hehe!

L said...[Reply to comment]

jalan2 sambil beri senyuman, nk bawak milo td tp xleh pose kaaan.. huhuhu selamat bepose!
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html#

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

tahniah2..comel sticker tu
hari ni puasa tak..?hehe
salam ramadhan yer

L said...[Reply to comment]

dtg sini bg senyuman, nk bawak milo tp xleh kaann pose kaaan
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html

L said...[Reply to comment]

dtg sini bg senyuman, nk bawak milo tp xleh, pose kaaan =)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html

miss lyzeer said...[Reply to comment]

tahniah...comelnye sticker2 tu =)

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

cisss..gua rasa macam nak pulakkk :D

Amira Chan said...[Reply to comment]

comelnya sticker! nak jugak!!

L said...[Reply to comment]

dtg sini bg senyuman, nk bawak milo tp xleh, pose kaaan =)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html

tiefazatie said...[Reply to comment]

comel gle peti surat!

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Wah bez dpt sticker. :). Comey2 lak tu .

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

peti surat itu comel hehe,tahniah


selamat berpuasa :)

kotak bulat said...[Reply to comment]

tahniah! comel doraemon tu..

apik pehe said...[Reply to comment]

hehehe..dapat stiker tu..

izyan yasmin said...[Reply to comment]

klasiknya peti surat :D

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

tahniah... aku nak jugak.. :D

saiazuan said...[Reply to comment]

eh komen lg.. haha

special komik untuk bulan puasa, hope ya enjoy it
http://eleventx.blogspot.com/2011/08/atwr-comic-5-selamat-berpuasa.html

teha said...[Reply to comment]

waa ! syok nyee dpt hadiah :)

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

woahhhh .. doraemon ala-ala batman tu cool aje :)

Qaseh dalia adelia said...[Reply to comment]

nak gak !

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

tahniah...

comel la..nak satu boleh?hehe...

kak lang said...[Reply to comment]

kiut je stiker...eti surat lagi kiut! haha

najihah sahami said...[Reply to comment]

huwaa..mish je la yang tak tengok lagi sticker tu?huk2...ada kat umah...T_T

paaduu said...[Reply to comment]

wah,,ramainya peminat..ehehe..mintak tjuk ajar bro..:)

Khairil said...[Reply to comment]

tahniah bro..betul tu walaupun kecil at least dia bagi semangat...yg penting free..haha

Cik Teddy said...[Reply to comment]

ala..bestnyer alif..nah,ape kate alif plak buat contest,sape menang dpt kat raye dari alif..hihi
p/s; singgah jap even tgh cuti..hihi

M Fizan said...[Reply to comment]

tahniah2..hebat ar dia menang sticker :D

chemay said...[Reply to comment]

nak jugakkkkkkkkkkk.
hehe..

btw mesti terharu kan sebab dapat somthing dari blogger yang kite kenal?
:)

alif haris said...[Reply to comment]

cucu umie- a'a dah sampai rumah :) smart kan die buat hehe

liennasts-a'a kot die design sendiri :) hebat kan hehe

YOUsoF- hahha terima kasih sop :D

Asyila Zainuddin-nk tempek kt peti ais :D hehee

Alif -hahahaha nice :D

missSenget-skrg orag dah tak main bg kad raya da :D hehehe

She's Gee-haha dia tak buat kot :D

Bui Junaidi -hehehe mesti lah puasa kak bui :) hehe

najihah sahami -alolo mish kesian .. nape tak bg alamat kt pahang tu :p


para pengomen lain-terima kasih atas komen anda :) hehee klu nk sticker tu p minta kt usop hahaha :D

Cik Azizah said...[Reply to comment]

serius comel betol sticker tu! tak nak bg jijah yer..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...[Reply to comment]

Tahniah..
comel2 semua sticker tu.. ^_^

Papa Mifz said...[Reply to comment]

best yer dpt something dr rakan blogger...gua x pernah dpt lg...huhu

laskar pelangi said...[Reply to comment]

pewit! tahniah alif =)
comel jerk si doremom tu...heeee

ZORA said...[Reply to comment]

smart gle sticker 2..

sha my heart said...[Reply to comment]

tahniah..

sukanya dapat hadiah, kan? nak satu stiker tu.. haha~

milo said...[Reply to comment]

cutenya peti surat umah die..hehehe. sticker tu pun kiut gak. nak gi terjah usop jap nak mintak sticker :P

kjaharun said...[Reply to comment]

cool ape main bola pakai kai pelekat... kang telondeh pun cool gak :) hehe

best nye dapat surat, ehhh silap.. dpt stiker...

Hans said...[Reply to comment]

ar ar
uitm lendu
kenapa?
ko study sana juga ke?

Hans said...[Reply to comment]

umur 23 :-)
saudara kamu tu?

Hans said...[Reply to comment]

xkenal la plak
blok lain kut
:-)

FiZ said...[Reply to comment]

wah...nk tampal kt mne tu?

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

comel lah seekor peti surat tu hehe

best kan dpt adiah mengejut

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

nice sangat usop tu ye :)

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Ksh syg sesama kwn2 blog tnpa smpadan.. T tah2 kawen ngan bloger jugak.. Erkk..

iPai said...[Reply to comment]

phewit .. cantik tuh .. huhuh ..

Tea Dno said...[Reply to comment]

wahh bestnya dia... comel lahhh! xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top