!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Tuesday, August 23, 2011

Aku pulak yang Mamai Bulan Puasa ni !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..


              

   Pertama-tamanya syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dan rahmatNya dapat aku update entri malam ni.. (Rancangan pengajaran harian) RPH pn aku dah sental siapkan sampai hari Rabu punya RPH .. Huahuahua! 





Nampak tak betapa rajinnya aku dan komitmen aku yg tidak berbelah bagi sebagai seorang guru ganti.. Haha Guru Ganti je .. Kak Cundaa ingat aku sedang praktikal sebagai seorang student pendidikan .. Hihiks ..

Err Maaf ye aku kurang bw kebelakangan ni, tapi jangan risau aku mesti bw ke blog u alls balik walaupun bw aku skrg sangatlah perlahan mcm siput.. Eh macam Dah keluar daripada landasan asal je=,=

Ok Sebelum ini aku pernah pesan kat u alls yang kita jangan mamai waktu bulan puasa ni kan.. Tapi hari ini aku yang mamai ..huhu .. 

Begini ceritanya..

******************

Sekadar hiasan 

"Krrriiinnggg !!"

Loceng berbunyi menandakan kelas dah habis.. 

"Ok class dismissed !"



Aku terus keluar berlari-lari pulang dengan excitednya mengalahkan anak murid sendiri.. Haha ! Percaya ke aku buat camtu ? =D


Yang sebenarnya bila loceng bunyi , aku pn suruh murid-murid beratur.. Tangan angkat ,tangan jatuh.. Pehtu baca doa sama-sama.. 

"Syukran ya Ustaz !" Jerit ketua kelas sebelum disahut beramai-ramai oleh murid lain.. (*terasa aku tak layak dipanggil sedemikian rupa)

Aku angguk-angguk sambil usap jambang kasi nampak garang sikit.. Selepas itu mereka pn pulang, kelas 3 Abu Bakar kembali sunyi.. Hanya tinggal aku seorang.. 

Aku lihat jam di tangan, baru menunjukkan 11.05a.m.. Sedangkan waktu pulang aku pukul 11.30a.m.. Sila jangan pelik dengan sistem persekolahan disini.. Sekolah ini adalah sekolah rendah agama sesi pagi.. Dijalankan pada sesi pagi kerana .........bla ..... bla ..... bla ... Malas nak cerita pnjang-panjang..


********************

11.37a.m..........

"Kreet.. Kreet.. Kreet"

Bunyi punch card sedang diproses oleh mesin punch card .. 

"Yess !! Balik nak shopping jap kat Banting.. hehe " Hatiku menjerit kegirangan..Aku tersengih-sengih sendirian sehingga akak kerani pejabat tu tanya..

"Sehat tak dik?"

Aku melemparkan senyuman sinisku buat akak tu dan blah secepat mungkin sebelum dihujani soalan-soalan yang tiada terduga nnt..


********************


Pukul 11.55 a.m

Sesampainya di Banting, parking mcm pfft.. 

"Apehal tengahari buta camni dorang keluar shopping, tak puasa ke..!!" Aku membebel sorang2 tanpa menyedari bahawa diri sendiri juga berniat shopping tengahari buta macam "dorang" yg dibebelnya tu...

Akhirnya aku parking je la walaupun agak jauh dari kedai yg ingin dituju.. Aku keluar kereta, aku tengok aku parking senget .. 
Lebih kurang macam ni ler.. Aduyai .. Mamai betul aku.. ~ 


Aku masuk balik kereta aku parking betul-betul.. Sebab aku kan baik hati dan budiman.. Orang lain nak parking juga.. Sila la muntah dengan ayat aku tu..


*********************


Jalan sana jalan sini tak sedar dah pukul 1.15 p.m

"Ye bang, cari apa ?" Tanya seorang pekerja kedai pakaian dengan senyuman ..

"Err kak, saya cari.... bla..... bla.... bla. " Balasku.. Haa bagus sangatlah dua-dua taknak mengaku tua.. Dia panggil aku "Abang" aku panggil dia "Kakak"..


Aku pn try kat fitting room .. pusing sana pusing sini.. Gaya gitu gaya gini.. Gaya tangan peace, gaya tangan masuk poket.........


ketika tangan aku masuk poket seluar, aku terpegang kunci kereta dan dengan magiknya secara tiba-tiba aku bergegas keluar dari kedai itu dan berlari pecut doploh ratus meter ke arah keretaku yg agak jauh dari situ sambil menjerit dalam hati.........


"Demmmm ! Aku lupa nak bayar parking  !!"


"Kat Banting jangan lupa bayar Parking tau, hari tu ibu baru kene saman !" Dan dengan ajaibnya secara tiba-tiba juga pesanan Ibuku pagi tadi terngiang-ngiang di telingaku..





p/s : Kalau mamai lagi sumbat je kepala dalam lobang jamban Rumah Mak Eton

p/s : Akhirnya kemamaian aku terubat dengan satu benda ni..


Kad RAYA dari kawan blogger Tea Dno
Terima kasih Tea =)







Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

89 Suara Anda:

Wadi AR said...[Reply to comment]

tula cikgu ni. mamai lagi.

aimi adilah said...[Reply to comment]

tga test bju pon blh ingt x bayar parking ag ek...
ahhahahahahah

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Banyak bebeno mslh ni ape keheinye? Wakakakak~

syrupmasin said...[Reply to comment]

haii..asal dgn kau doe..teringat dekat sape smpai mcm tuh sekali?? :D

azs said...[Reply to comment]

ish.. Apa salahnya anak murid panggil Ustaz.. Tak baik merendahkan diri tau..
hehe.. lupa nak byr parking ek.. Mujur tak kena saman.. jangan mamai2 lagi tau.. ;p

ZWAN SABRI said...[Reply to comment]

naseb bek muka "kakak" tu tak macam Lisa Surihani kann.. klaw x, mesti seluk pokek, tak raba kunci kereta tapi raba "benda" lain.. HAHA


MySuaraBlog: Contest Aku Berpuisi : 31 Ogos Datang Lagi

muhamad hanif said...[Reply to comment]

tu bukan mamai lah, tu nyanyuk..


kau dah tua.



lalalalalalallaa.

arnabs said...[Reply to comment]

jgn mamai lg bro..haha

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

kena saman eh?hm, nak wat camne dah tak ingat kan..

misspurple said...[Reply to comment]

err..hahaha ;) ustaz :)

Saiazuan said...[Reply to comment]

wah dah shoping ek..hehe :D

kotak bulat said...[Reply to comment]

hehehe.. mamai sebb lapa ke? ke da mood nak raya? :p

said...[Reply to comment]

Haha, eksaited nak beli belah sampai lupe bayar untuk car park..apelahh ustaz ni!

;P

cucu umie said...[Reply to comment]

pak ustaz... sihat ker??? btw, grenty alif mamai sebb teringt bantal dekat rumahkan...huhuhu

psstt.. tinggh bpe hari jer nie.. selamat menjalani tnggungjawab,,

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

haha.. nasib terpegang kunci kete tu.. kalo tak mesti lupe terus kn..

cik pha said...[Reply to comment]

pak alip aku syak kau lagi tua dari kak tu HAHAHHAAHA ditmbh tak syak lagi kau lupa byar parking hahhaa

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

pffffftttttt.dpt kad rye tuhhh.ble nk bg aku kad rye??hahaha
bdw,kio keje jd ustaz ke??haha.sesuai beno la tu ;D

pamie said...[Reply to comment]

baju yang ko testing tu dah tukar belum sebelum pecut ke kereta tu? hehehe..

myhatiku said...[Reply to comment]

abis tu kene saman la ea..he

macam2 lah ustaz neyh :)

Zul Fattah said...[Reply to comment]

haha.. klakar la.. cite ko ni..
ada ke patut boleh mamai..
penat kot.. huhu..

Qila said...[Reply to comment]

x cukup tdo ke sampai mamai? haha

Farhana Jafri said...[Reply to comment]

hahahaha kau lari kluar tu, baju kau posing tu cane?? kau smpat bukak ke?? cashier tu xmrah plak.. hahaha

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

ehehe lupa bayar parking rupenye,haihhh mamai je erk alif ni hehe :P

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

laaa...ingat mamai makan KFC ka hapa...:)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

haha..dah ujung2 pose mmg mamai kot..ke, kau memang selalu mamai..kehkehkeh >.<

ezzaty said...[Reply to comment]

hahaha..habis tue kene ke tak saman??

pss..jadik ustaz ke..hihi..

sara zainol said...[Reply to comment]

seronoknk shopping sampai terlupa nk byr parking ek? haishhh !

Titisan Hujan said...[Reply to comment]

hahahaha...pe sal ni??

xsehat ka

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

hehe..biasalah tuh.. :)

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

haha..tamak betul nak amik samapai 2 kotak parking tu!

najihah sahami said...[Reply to comment]

haha..pak ustaz ni..kalau kena saman habis la gaji pak ustaz tu ye. hehe

Fara E's said...[Reply to comment]

haha , sengal ! ko kne saman ke tak ?

apik pehe said...[Reply to comment]

hahaha..kan dah kena

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

fa yang baca pun terasa mamai jap. hehe

Aimifiqa said...[Reply to comment]

parking senget standart la kan mcm saya ni. mmg tak reti bajet lgsung. hihi. waa. ustaz ye. hihi

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

salam ustaz alif hehe..mesti seronok kan mengajar budak2..

kenapa mamai ni dekk?penat ekk?
restlah kalo penat k..bw tu nnti2 saja if adk ada masa free :)

wahhh dpt kad raya..bestnya!

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

hahahahaha sngal je ko xnk ngaku tua..
tp ak pn xska org pgl ak akk.. terasa tua di situ.. huk3..

shedameor said...[Reply to comment]

alaaa. nak kad raya jugak :)

dill said...[Reply to comment]

kene saman tak? arap2 tak le

dill.

YOUsoF said...[Reply to comment]

Heheheh mujur kau sempat 'sedar' Lip.. Tu tak apa lagi sebab kau sempat selamatkan kes tu.. Aku pernah tertinggal kunci dalam kereta gara² sibuk makan keropok basah masa nak keluar kereta tu.. mamai sugguh.. hahaha



Lepas ni lebih hati² ya pak Ustaz... heheh

Botak said...[Reply to comment]

nasib baik lah takde kereta.,
yang ada beca roda tiga je.,
wahahaha..

teha said...[Reply to comment]

hahhaa ! mamai sbb letih pose kot.. hee ~

mardhiah yusof said...[Reply to comment]

nak kad raya jugak!
zaman skg kad raya pun guna fb. tak feel..=.='

Jue said...[Reply to comment]

Ala br komen internet down..kna taip blk

Ni mesti xcited nak raya punya psl kan hihi

Parking tu pakai mende yg msk syiling tu ke beb?

Lea IsNaw! said...[Reply to comment]

abes kena saman la ni ye

Santri T.P.I.N.I said...[Reply to comment]

nasib baik ingt...kalau tak melayangla duit raya. hu3

Wanie said...[Reply to comment]

kena saman eh?tu la syiok sangat bershopping..sampai tak ingat pesan mak..huhu

kad raya kartun2..nak jugak :P

~SaL IjOu~ said...[Reply to comment]

lajunye dia buat rph..~ ^^

Bro ahmad said...[Reply to comment]

mamai bulan pose hehe wahhh kad raya la hmm

ieka said...[Reply to comment]

wooo.... jadi cg ganti ek.. hari saya ade apply tapi sampai skunk xde jwpn.. hehehe...

mcm mane shopping dalam mamai... hehehe.. lawak gak...

ika said...[Reply to comment]

awat ustaz alif nie dok mamai2 nie...ish2...nak kena ketuk kottt~ :P

IMANSHAH said...[Reply to comment]

kalau kul 3.30 ke atas pun ramai org dah mula keluar kerja..selalunya opis kerajaan buleh gilir balik awal

cunndaa said...[Reply to comment]

assalamualaikum ustaz....^^
akak masa praktikal hari tu, ikut mood buat RPH..law mood rajin, buat utk 2 hari..
law mood malas, x buat 2 hari...kaakkaaa

Goblogz said...[Reply to comment]

nasib baik x mamai makan murtabak waktu tghari

milo said...[Reply to comment]

hahaha..kacak gila dia post kete die kat parking..nape tak kasi senget siket? haha :P eh eh, pecite ngan baju, jd beli ke tidok?? hehehee

abbey~ said...[Reply to comment]

mamai?? bese laa tu kan~~ hahaha... jangan mamai selalu~ sekali skala xpe~ :)

Nyamuk Terbang said...[Reply to comment]

err g tmpt parking dgn bju2 tue skali ker
errkk

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

ko neh....siang2 hari pun boleh mamai kan...hehe...

kad raya mai satu..hehehhe

missSenget said...[Reply to comment]

mujur x sempat kene saman...


hahahaha..

Hans said...[Reply to comment]

nasib ekau ingat
kalau tidak naya jer kena bayar saman
ekekeke
best la dapat kad raya
:-)

p/s : doakan lah entry den tu sentiasa di atas :-)

Apel D. Doragon said...[Reply to comment]

abes tu ape jadi? kene saman ke x?

Amna.Qadeeja said...[Reply to comment]

ni mslh bertimpa2 sgt ni kenapa?

bkn setakat mamai ngingau barangkali ahaha

saya pun dah like fanpage anda,terima kaseh. =)

iMBobo said...[Reply to comment]

haha dapat kad raya terus hilang mamai ek?hehe

sha my heart said...[Reply to comment]

mamai.. hihi~

wah, dapat kad raya.

ini nak bagi kad raya lagi tapi versi digital.

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/08/kad-raya-digital-untuk-teman-bloggers.html

tiefazatie said...[Reply to comment]

haha.d.asat ah cikgu nie..adui la..haha

hafizudin said...[Reply to comment]

ini bukan senget lagi dah.
melintang terus! =D

iPai said...[Reply to comment]

hehe .. dah mamai kadang2 tak leh wat ape .. aku pun mamai semalam

bapak aku suh servis kete, dan aku pergi kedai yg salah .. tak pasal2 kena seratus ..

wewwiittt .. dapat kad raya tuh !!

Luqeem™ said...[Reply to comment]

haha..mamai kmbli sdar takpe..jgn mamai terus..:D

ZORA said...[Reply to comment]

mamai perkara bise la 2..hahah

Khairil said...[Reply to comment]

jangan dok mamai-mamai...haha

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

kesian cikgu eh ustaz pegi shopping sensorang je.

entry Jue kali ni jiwang eh..hahahahaaa...

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

kesan perut kosong kot..
bui pun sll gak mamai waktu bula puasa ni..lagi2 ms tgh drive..

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

cikgu.. len kali sila jgn mamai ehh

dhiera said...[Reply to comment]

orang banting ke?! sebelum lari tu sempat bayar x?

fairuz said...[Reply to comment]

mcmane nak apply jd guru ganti?

cik sakdi said...[Reply to comment]

kene saman ke x?kalu kene, habis le gaji jadi cikgu tu.hahaha

aleen aiden said...[Reply to comment]

hai cekgu!

teringin juga tengok cikgu usap2 jambang dgn mata sendiri.yeke nampak garang?ke nampak klakar?hi3 :P

.izzati liyana. said...[Reply to comment]

takpe lambat ustaz, asalkan datang ye blog saya. :)

sekolah agama sesi pagi tu tak pelik sebab saya 4 tahun sekolah agama sesi pagi.

nasib baik lah budiman, kalau tak sia-sia kena maki dengan orang lain pulak kan. pstu kena saman sia-sia je. hihi. saya pun pernah lupa letak tiket parking. sia-sia duit terbang melayang kat benda yang tak patut. haish.

kalau mamai sangat, jirus muka pakai pili bomba, baru sedar kot?

Syuxer said...[Reply to comment]

paroh benor kemamaian ko tuh,bro..sat lagi syrupmasin gi tampaq baru sedor ko hahahah..;p..

saman2 neh aku benci..sekali kena,melayang duit huhu..dahla bukan skit samannya..

Cik Gee said...[Reply to comment]

cikgu... cikgu mamai ke angau? ahakss.. =)

Eyka said...[Reply to comment]

selamat hari ryee awkkk..dan selamat berbukaa! weeeeeeeeeeeeeeee:)

#main2 mercun bolaa...fuhh fuhh fuhh..yeahhhh!!! :P

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

kena saman ke? kesian..hheee

mamai kenape tu?

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

kau kalau tak puasa pon memang mamai kan..haha

izfanora said...[Reply to comment]

ustaz, sila jangan mamai.. :)

banting? dkt dh dgn umah aku.. :P

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

gile panjang .. hahaaa . boleh lak tu terngiang kata2 ibu secara magiknya . hebakkk :)

Tea Dno said...[Reply to comment]

hahaha.. adoyai.. bese la mamai.. kadang2 tea pun sama.. hoho..

sergeant keroro said...[Reply to comment]

sekarang mamai lagi ke bang?? :P

Afzainizam said...[Reply to comment]

Tu baru puasa mamai-mamai ajerr kepala tu.... adehhhh aku pun mamai asyik bantai tidorrr ajerr
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

shida'R said...[Reply to comment]

wahh kad raya lg..bestnyer.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top