!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, August 18, 2011

Spontaneous Thursday #1 (Buncit = Bahagia)

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ...



Perut Buncit atau boroi adalah situasi dimana perut seseorang itu TERkehadapan sedikit dari paras perut biasa..

Maaf andai ada yg terasa, 

Tapi yang menjadi persoalan sebenar ialah,

Benarkah ........

Perut buncit adalah tanda Kebahagiaan seseorang lelaki itu??


Any respons ? Hehe..



p/s : Nak kene buat ringkasan pengajaran harian .. Malas doe!.. Cikgu Ayie atau cikgu Imanshah.. Tolong buatkan ..Haha..





Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

86 Suara Anda:

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

hbs klu pangkat dato' yg buncit juga tu duk cari pmpuan lain sbb kt umah bini xlayan (sesetengah) tu cmne,bahagia ke erk keh3x :P

cik pha said...[Reply to comment]

perut buncit bila si istri bijak memikat sang suami dalam bb makanan dan sekali gus mmberi kebahagian y tak terkata hahahahhahahaa kau dah buncit ker apa alip? ahhaa

Wadi AR said...[Reply to comment]

macho bai laki boroi ni.

Wadi AR said...[Reply to comment]

macho bai laki boroi ni.

teha said...[Reply to comment]

tak semestinya kot.. hehe

Mr.Thinker@Ali said...[Reply to comment]

kebenaran berdasarkan kesenangan hati seseorang itu. :)

IMANSHAH said...[Reply to comment]

huhu

terasa i

Danial Razak said...[Reply to comment]

PERUT BUNCIT=makan banyak
makan banyak=selera makan kuat
selera makan kuat=isteri pandai masak
isteri pandai masak=isteri yang baik
isteri yang baik=KEBAHAGIAAN lelaki

Konklusinya:

PERUT BUNCIT=KEBAHAGIAN SEORANG LELAKI.

hahahahaaaa..

sara zainol said...[Reply to comment]

hoho.. perut buncit lambang org kaya.. :D gurau je.. perut buncit? owhh..xcomel utk lelaki muda..

Faraa Eiman's said...[Reply to comment]

betol ke ? haha

Luqeem™ said...[Reply to comment]

haha..betul2..sebab kenapa? sebab isteri lebih suka main perut suami yg boroi..

laki pn mngandung..hehe

aimi adilah said...[Reply to comment]

kalau polis trafik boncit org kate bnyk mkn rasuah hihiihih :)

abglan said...[Reply to comment]

he he he... kiutnye perut

muhamad hanif said...[Reply to comment]

Err,


takpasti, tapi ayah aku sedikit buncit..


kahkahkahkah !

cucu umie said...[Reply to comment]

kehkeh...ayie ad juga dgr..kalo lelaki dh kawin and then perut khdpn itu tnda di bhgia..tpy bg ayie, mungkin somthing len ah..hehe bkn bnda tersebut..

btw, bt ringkasan ea?? kehkeh bt shje apa yg diajar and ambik point2 pntg shje..kehkeh

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

perut boroi sbb dapat makan masakan isteri dgn riang ria nya..lepas mkn kenyang sambil mengusap-usap perut.. :P

Jgn malas weyh, jd cekgu kena rajen..sila buat rngkasan tersebut secepat yg mgkin..now! :D

Botak said...[Reply to comment]

lelaki berkhawin biasanya berbadan boroi., dikatakan ada sejenis hormon pada wanita yg masuk ke lelaki., makanya, jika ada lelaki yg berbadan boroi sebelum berkhawin, dia.........

hahahaha...

TK said...[Reply to comment]

entah la... tp biasanya lelaki yang sudah berkahwin mcm ni la perutnya... memang tanda bahagia la tu kot~

M Fizan said...[Reply to comment]

haha..buncit has nothing to do with bahagia.. buncit sebab banyak makan lar :D

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Waaaah. Selamat petang Cikgu Alif! ;)

Oh, taktau juga apa maksud di sebalik perut boroi nih...

shedameor said...[Reply to comment]

buncit = kaya :)

KimiCnoL said...[Reply to comment]

hehe..50`50 setuju..ada orang buncit tak bahagia jgk..hahaha

Alif said...[Reply to comment]

hahahaha,ye kot,
aku tgk kat tempat keje aku ni,
bile da sampai setahun keje mst memasing perut buncit,baik lelaki baik pompuan,
pompuan buncit tu x pe r sebab mengandung,lelaki tu sbb ape?x kan mengandung kot?...hahahaha

amir aizat said...[Reply to comment]

yes mmg betul tu, buncit tnde sorang laki tu tgh bahgie.heaven gitu! ahha

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Perut buncit itu bnyk cacing.. Kalau kat tmpt kebuluran ia adalah satu pnyakit skurvi.. Maka kte bebas pnyakit skurvi.. Eh..

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

rmi y kta prt buncit tuh tnda bhgia..
tp bg ak ntah lerrrrrr...
no komen..

cunndaa said...[Reply to comment]

nak buat RPH...skrg ngah praktikal ke adik alif?
gud luck ye kalau ngah praktikal skrg..

perut boroi tandanya bahagia sbb bini pandai masak..kekekee

Dearie Pearls said...[Reply to comment]

bahagia ke?
salah satu sebab malas dan mungkin juga sakit. malas tu terutama para lelaki yg dah beristeri.. heeeeeeee...

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

ye ke? haha

Wanie said...[Reply to comment]

haha..tu salah satu sebab la..mngkin jugak sebab akin malas nak exercise, muncit la perut tu..:P

ringkasan pengajian harian? ade lagi ye bende tu?dulu selalu dok tengok parent buat..haha

syrupmasin said...[Reply to comment]

bahagie lah doe bile ade org jage :D

Khairil said...[Reply to comment]

buncit bukan sebab cacing ke?...hehehe

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

bahagia ke ? hahaa :) lelaki sila jawab ...

Amiirah-Cassan said...[Reply to comment]

XD mengade ! hahaha

Anastasia said...[Reply to comment]

kalau betul lelaki bahagia bila perut boncet that mean my cicak kobeng bahagia lah erk erk sebab dia boncet. HAHAHAHA peach..

Bro ahmad said...[Reply to comment]

bahagia ke azab alif haris hahaa..kalau bro nak kurus..tapi jangan kurus sangat..

Syuxer said...[Reply to comment]

hahahha betul2..buncit memang menandakan kebahagiaan..hehe.

kalau berpenyakit tuh, itu problem kesihatan la tuh hehe.

aLyA_syGS said...[Reply to comment]

erkk??....bahagia ke buncit ni? adesss -.-

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

biasa dgr kalo lelaki perut buncit ni bahagia..kita tunggu jwpn dr lelaki yg perut buncit hihi :P

Saiazuan said...[Reply to comment]

alamak dah friday..haha

Amna.Qadeeja said...[Reply to comment]

yela kot haha sbb mkn byk bahagiala kan? ;D

Nurulee said...[Reply to comment]

Perut buncit tanda kebahagiaan itu tak pasti.

Yang pasti perut buncit tanda penyakit.

^^,

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

dengar jugak kalo boncet tu bahagia . hehe

tapi choki pom ta pasti apa jawapan sbenar .

hehe

:)

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

haha...

ramai cakap macam tu...agaknya betul la muncit itu bahagia...tambah2 y dah berkhwin..ehhehe

milo said...[Reply to comment]

formula buncit=bahagia tu memang boleh pakai..tapi tak semua boncit tu bahagia. Tak bahagia pn boleh jugak kot..hihi..

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

aku suka komen bro Danial Razak.hehe.. Tapi betul gak,soal bahagia tu.. ko dah buncit ke lip??hehe

ABU said...[Reply to comment]

terasa dowh..

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

bahagia ke? hehhe...salah sendiri jugak tu kan perut jadi macam tu

pamie said...[Reply to comment]

psttttt..betul...hehehehehe..

Flower Mega said...[Reply to comment]

kemungkinan...hohohoho :)

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

seksi nyer perut beliau hehe

Cik Gee said...[Reply to comment]

buncit sbb busung pon ade gak kan? hehe..

fairuz said...[Reply to comment]

selalunye macam tu la. hoho lagi2 kalau isteri dia pandai masak. hoho

najihah sahami said...[Reply to comment]

haha..lelaki perut buncit seksi??auww..no komen. hehe.....aliff buncit tak?

:P

hahaha

Hans said...[Reply to comment]

perut buncing melambangkan dua perkara je
kekayaan atau penyakit

ikatankasihku said...[Reply to comment]

haiyoo..itu perut dalam kalu banyak buncit macha, cacing ada banyak duduk itu dalam jugak, mana hati mau senang..

miss inna said...[Reply to comment]

haha! perut buncit bg lelaki yg dah berkahwin sbb isteri pandai jga makan minum...haha!^^

azwa amani said...[Reply to comment]

buncit sebab mandi lepas makan.. hehehe... sorry alif amani karang BW ke sini.. agak sibuk untuk final sem ni.. sorry deh

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

sbb bini die masak sedap.. pastu dh makan kenyang, malas nk exercise.. jd buncit la.. ngee..

tiefazatie said...[Reply to comment]

nda tau...hihihi

nurul said...[Reply to comment]

bahagia sebab cukup makankot..tapi bila makin berumur,perut buncit tanda penyakit nak datangla..-)

ZORA said...[Reply to comment]

buncit tandanya selalu dapat makan makann yg sodap2..:)

misspurple said...[Reply to comment]

haha buncit itu seksi and mngikut trend ! hahahah :P

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

gua pun buncit gak..
tp xterlmpau sgt

stuck said...[Reply to comment]

buncit itu subjektif..haaha~

adwafarahin said...[Reply to comment]

abah adwa boroi so abah adwa bahagia la tu kan?
hehehehe

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

wooo...banyak nya komen.

lelaki perut buncit>
dah kawen : istri dia masak sedap, dia kuat makan. tapi istri dia kenela jaga kesihatan suami dia. ^.*

belum kawen : tak reti reti ke jaga body tu,. besenam la sikit bagi kempis perut tu. nak buncit pun jangan la obvious sangat. kang mengadu lak pompuan pilih laki hensem dan kaya. tak sebenanya.

Zul Fattah said...[Reply to comment]

kawan ..
jom join segmen pertama aku..
http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/segmen-cerita-aku-dengan-bulan.html

ifwat said...[Reply to comment]

kalau orang dah kawin tu baru betul buncit bahagia.. kakaka.. lau bujang ni buncit lain :D :D

dhiera said...[Reply to comment]

buncit kalau isteri sentiasa jaga makan minum~ sebab tu orang kate bahagia.hu

AinsHa=( said...[Reply to comment]

haha... lawoklah pakcik.. bukan perut buncit lambang kehenseman lelaki.. ngee

~SaL IjOu~ said...[Reply to comment]

mkn minum da terjaga..mungkin kot..

p/s : tolong buat rph utk sy sekali..huhu~

shafmechy said...[Reply to comment]

boleh pulak camtu eh..haha

Maicher said...[Reply to comment]

saya setuju.

makan sedap=>perut buncit=>kenyang=>bahagia.
haha

ika said...[Reply to comment]

itu bukan bahagia...itu terlebih bahagia namenya alif! tu yg "terkedepan" je tu...haha...

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

tapi memang kebanyakkan lelaki lepas kawin baru perut kedepan..mungkin betul bahagia kot..hehe

YOUsoF said...[Reply to comment]

Pada aku itu terlebih bahagia dan memanjakan tubuh badan sangat... ;D



Bila orang tanya apsal perut kau makin majukehadapan?


Dia jawab, dah ada orang jaga...... ;D

Aimifiqa said...[Reply to comment]

mcm ye je. sebab kebnaykan org yg hidup bahagia ni mmg buncit. maklumla ade org menjga di sisi laki. hihi. idok ye?

izfanora said...[Reply to comment]

byk cacing ! hahaha..

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

perut buncit bermaksud lelaki tu dah kahwin..tak tahu lah dia bahagia ke tidak..hihi..:P

Jue said...[Reply to comment]

urm x pasti la kan hihi..tp ramai ckp kalau makan minum nya cukup dibuat oleh si isteri, mungkin betul la kot =)

myhatiku said...[Reply to comment]

orang cakap lelaki buncit penyayang..aha:D

.izzati liyana. said...[Reply to comment]

haha. banyak kali dengar buncit itu bahagia. sebab lelaki akan jadi buncit bila berumah tangga. kononnya sebab makan masakan isteri lah kan. and ada dgr jugak sebab isteri tu sendiri. hm. pandai2 la faham ye. :)

Tea Dno said...[Reply to comment]

patutlah lelaki dah kahwin biasanya buncit.. konfem bahagia isteri masak hari2.. hahaha..

iPai said...[Reply to comment]

hee, setuju boleh tak .. eheh .. ari tuh aku buncit sekejap .. hehe

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

bapak aku buncit..bahagia le tu..muahahaha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top