!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Tuesday, August 9, 2011

Makcik Hajjah Sitt Alwuzara memang Panas !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..



         Aku dengar cerita yang makcik Hajjah Sitt Alwuzara dah terkantoi siapa dirinya yang sebenar .. Dikatakan identiti sebenarnya telah dibongkar oleh sekumpulan hacker Malaysia yg dikenali sebagai Gaysec.. Kesahihannya aku tak dapat pastikan .. 

Entah lah mungkin sebab keadaan dunia kini yang semakin hari semakin gemar melempar tohmahan dan tuduhan palsu secara berleluasa .. 

Aku malas nak kupas isu ini panjang-panjang .. Sebab kalau betul lah dia pelakunya, serahkan sahaja kepada pihak yg berkuasa .. Dan doakan agar dibuka pintu hatinya untuk menerima hidayah Allah .. Kasihan dia hidayah tu tak dapat masuk ke dalam hatinya .. Dia jadi kufur dan kafir sebegitu .. 

TAPI.....Andai itu hanyalah satu cerita dongengan belaka , maka ???? 

"Dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari membunuh"
 (Surah Al-baqarah, ayat 191)

Semua orang islam tahu kan bende ni.. So kalu duk pehe meh masuk mesin basuh bak kata Cik Pha kita ni ... 

Mengapa aku berkata demikian kerana ada sumber yg mengatakan bahawa dia difitnah dan dianiaya .. Sila rujuk di artikel Abg Ben yg INI dan entri DIA KAWAN SAYA : PEMILIK AKAUN MENGHINA ISLAM



p/s :  Aku tak cakap dia salah dan aku tak cakap dia tak salah .. So Aku tak cakap apa-apa..zip mulut ~



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

66 Suara Anda:

muhamad hanif said...[Reply to comment]

aku pena baca wordpress dia gaks, tak silap ada buat entri lagi..


AHAHAHAHAHAH

vampire's lovex said...[Reply to comment]

ohhh cmtu plak..byk betol versi nye..pening aku..mana satu betol entah la ye...

huuuuu

cik pha said...[Reply to comment]

aku memang tggu lama dah kau postkan tjuk nie haha nasib bek kita sempat berbincang tadi HAHAHA

Wanie said...[Reply to comment]

tengah hot macam pisang panas je cite ni..hehe..owh kawan die?sat nak serbu..:D

kotak bulat said...[Reply to comment]

betul..bnda ni mmg byk org perdebatkan..kebanyakan nya tuduh perempuan ni..kb diam saja..komen pun tak kat entri2 yg berkait bnda ni..kalau salah komen atau tulis, kita dah dikira menfitnah..ish..menakutkan

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

ha...

sana sini cakap pasal minah neh..

akhirnya tahu jugak sapa dia neh...

suka suki dia ja nak hina agama Islam kita...marah neh marah...huawwawa

izfanora said...[Reply to comment]

salah atau betul bukan persoalannya.

persoalannya, kenapa ada yang tergamak menghina sebegitu rupa? siapa pun mereka, mereka manusia biasa yang cetek ilmu. tak sedar kejadian itu dari siapa.

minta Allah buka hatinya untuk sedar dan menghentikan apa yang dilakukan..

CIK PARO! said...[Reply to comment]

siapakah yg bersalah dalm hal ini?

wan_cikgumuzik said...[Reply to comment]

terrbaeekkk..!!! bahaya isu nih... sebar punya sebar, rupa2nya fitnah.. huhuhu.. sabo jerr lah.. kita hanya mampu tunggu dan lihat jerr..

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

bila banyak sangat nak jadi pengulas tak bertauliah so mulalah terbit kata-kata fitnah...Hope kita semua bijak dalam memilih bahan bacaan..Kalau benar spt yg digembar-gemburkan,kita doa2 la si hajjah wannabe nie kembali ke pangkal jalan.. *sori alip pnjang plak bebel.hahak

nurani said...[Reply to comment]

ishh..dhsyt arr...
xtau nak ckp ape da..

sergeant keroro said...[Reply to comment]

semoga ditunjukkan dalang sebenar, insyaAllah.

dia takkan aman di dunia, sebab di akirat sana balasan menanti :)

Amiirah-Cassan said...[Reply to comment]

yep , tu la pasaiii , selagi belum confirm , tak boleh nak tuding jari kat dia , kan ?

cucu umie said...[Reply to comment]

tidak tahu ah alif..kalo betol dia just doakan supye dia dpt hidayah and kmbli kepada yg benar..

Aki said...[Reply to comment]

Aki bukan Muslim Bro,tapi rasanya,hal-hal macam ni,memang patut dielakkan setiap orang.. Kan isu AGAMA ni takleh bawa main2.. Tapi,bab2 memfitnah ni pun satu hal.. Kalau betul die kene fitnah,kesian kan?? Kalau memang die yang buat,hukuman harus diberi..

Shorim Kasih said...[Reply to comment]

sama2lah menhindarkan diri dari menyebarkan sebarang berita yang belum sahih

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

huh.. macam2 hal kan.. takmo komen banyak.. :)

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

akhirnya....
terkantoi juga... LoL

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

aku pon zip mulut!hahaha.ngeng~da cte pstu zip mulut plak ;p

ezzu said...[Reply to comment]

memg isu nie tgah hangat skrg kn...rmai yg tulis entry pasal benda makcik hajjah sitt alwuzara nie...ezzu pun dh byk terbace pasal makcik nie..ape nk jdi dgn dy....hrp2 pintu hatinye dpt terbuka utk menerima ajaran yg btol kembali..heheh

said...[Reply to comment]

Semakin maju dunia ini, semakin menakutkan..

=.=

Terbelog said...[Reply to comment]

harap2 betui la die hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

yupp , kalau betul dah jumpa pelakunya tak kiralah siapa pun dia harus diserahkan pada mana-mana pihak yang sepatutnya ..

pertama , memberi kesedaran pada orang lain yang Islam bukanlah agama untuk dipersendakan begitu jugak agama2 yang lain ..

kedua , bagi pengajaran kepada pelaku dan orang lain supaya tidak melakukan hal yang sama ..

ada apa2 penambahan ?

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

popular la mereka skang.. hurm..

amir aizat said...[Reply to comment]

erm dunia akhir zaman kan

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

terkedu,Ika xtau nk komen apa

suesue said...[Reply to comment]

ada terbaca dia sbnarnya student uum..waaa..memalukan universiti saja T T

pamie said...[Reply to comment]

dengar kata tu fitnah semata2..klu betul fitnah, rosak nama tuan punya badan tu..dia dah buat laporan polis dah..

nasib baik ko tak letak gambar dia sekali kat cni bro..huhu

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Pergh? Macam-macam...

Tea Dno said...[Reply to comment]

nak ngata lebih pun takut.. tapi yang paling penting.. empunya akaun tu memang melampau.. demm..

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

betul tu..kalau tak tahun betul ke tak baik diam aje..nanti tak pasal-pasal dapat dosa free jer.. :)

✿....rossa alina....✿ said...[Reply to comment]

sekarang ni banyak account yang faked..

tapi yang buat tu memang melampau sangat kan??hmm..

cik sakdi said...[Reply to comment]

hah, betul tu,kerana mulut badan binase. kan kan

dhiera said...[Reply to comment]

no komen~
just wait and see...

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

erk?? tak kenaipong...sadisnya...:(

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

erk?? tak kenaipong...sadisnya...:(

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

tu la..tak boleh nak cakap apa2 sebab kita tak tahu apa2 yang sebenarnya..=)

harap orang yang terlibat bertaubat..=)

syrupmasin said...[Reply to comment]

zip mulut gune ape doe??

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

tak tau pape pun? huaa...

semoga setiap orang diberi hidayah untuk berubah sempena ramadan mulia ni

ika said...[Reply to comment]

kalau betul die yang tertangkap tu yg buat...sila campak dalam perigi buta sampai dia sendrik buta...sekian~

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

jgn percaya terus
buat penilaian dulu...

YOUsoF said...[Reply to comment]

Wallahu'alam...


Kalau betul dia yang bertanggungjawab, biar cepat² dia sedar. Kalau betul dia dianiaya, aku tumpang simpati..

Amni said...[Reply to comment]

heemmm.....

Aimifiqa said...[Reply to comment]

kalau dah salah, mmg terang2 salah. so, cume bukti je nak kukuhkan kesalahannya. memberi fitnah je.

kjaharun said...[Reply to comment]

ini la yg di nama kn mainan dunia..

pape pun doa moge pintu hati org tu di buka..

Qaseh dalia adelia said...[Reply to comment]

wallahualam

echaRierie said...[Reply to comment]

Smoga dia dibukakan hati utk bertaubat..

teha said...[Reply to comment]

mcm2 laa mak cik nie

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

kurang ajarnya?

AinsHa=( said...[Reply to comment]

ape kjadahlah makcik tu... poning2

ZORA said...[Reply to comment]

btol2...bnde ni blom sahih ag...tah2 bukan dy ke buat...kes niaya ni...

Hans said...[Reply to comment]

tak sabar nak tahu pendedahan seterusnya daripada gaysec

iPai said...[Reply to comment]

dah macam2 berlaku sana sini .. dasat ..

Syuxer said...[Reply to comment]

aku baca versi dalam facebook,ia cakap gaysec.net fitnah arlene dan ada blog dia iaitu

http://purplepearl.wordpress.com/

samada ia permainan fitnah atau tidak, sma2 kita banteras gejala yang sewenang2nya menghina kesucian agama kita..

misspurple said...[Reply to comment]

nsa pon nak zip je mulut..huhu.. -.-'

azwa amani said...[Reply to comment]

baru amani kenal die aliff

cik tikah said...[Reply to comment]

teruk betul perangai!

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

mana satu yg betul ni huhu
aduh2..apa2 pun, kalo benar, semoga diberi hidayah..kalo tak benar..moga tidak terus menerus fitnah itu..

Saiazuan said...[Reply to comment]

harap dia trima balasn stimpal ngan apa yg dia buat

Alif said...[Reply to comment]

semoga Allah membuka hati dan membeikan hidayah kepada yang mengaibkan ISLAM supaya mereka menjadi pejuang ISLAM satu hari nanti..inshaAllah

iefa ujang said...[Reply to comment]

mak cik ni mmg tetttttttttt la.dlu penah gak la bca...

Cik Azizah said...[Reply to comment]

tak tahu nak cakap ape..hanya Allah tahu kebenarannya selagi belum di sahihkan lagi.

stuck said...[Reply to comment]

aq pun bru taw psal mnusia nih baru baru nih gak...
aaddooii ppuunn....mcam mcam hal lah...

azs said...[Reply to comment]

Mengucap panjang bila baca isi dalam wordpress tu.. Siapa pun pelakunya, moga dia beroleh hidayah dan cepat-cepat bertaubat.. Moga, tiada yang terpengaruh dengan setiap bicara di situ.. Semoga, Allah menyelamatkan kita semua dari musibah ini.. Ia amat menakutkan.. :(

ikatankasihku said...[Reply to comment]

setiap prbuatan jahat dia akan di balas dgn setimpal...

laskar pelangi said...[Reply to comment]

pelangi ada baca web tu..aduhai terkejut sampai sebegitu sekali dihina agama Islam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top