!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Tuesday, August 9, 2011

Safee Sali Dirisik oleh Kelab Bundesliga Jerman ??

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

              

     Dengar cerita penyerang sensasi Harimau Malaya kita Safee Sali yang kini sedang beraksi di Kelab Pelita Jaya Liga Super Indonesia dirisik oleh Kelab Bundesliga Jerman.. Perghhh Bia betik beb ?? *Ternganga selama 15.5 saat jap! 



Dikatakan bahawa tawaran itu dilakukan selepas mereka melihat prestasi Safee Sali ketika beraksi melawan Singapura hari tu ..

Andai betul tawaran itu diberikan dan Safee bersetuju untuk berpindah kesana,maka terlakarlah sejarah baru pemain pertama Malaysia beraksi di Liga Jerman .. Bukan calang-calang weyh liga tu .. 




Tapi menurut Safee Sali tawaran itu baru di peringkat awal dan beliau enggan untuk mengulas lebih lanjut lagi.. Di bawah ini aku sertakan video berita tersebut :

Sumber video-Nadi Arena



p/s : Majulah sukan untuk Negara .. 




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

58 Suara Anda:

Syuxer said...[Reply to comment]

kelab mana tuh weh..hebat dah tuh andai ada pemain Malaysia ditawarkan beraksi di liga jerman..moga2 dapat beraksi kat sana...heheh..

azs said...[Reply to comment]

Alhamdulillah, rezeki dia kan.. Moga, dia buat yang terbaik.. Mana tau, satgi boleh dapat pangkat Datuk after banggakan Malaysia di luar negara.. kan3x?

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

kita patut bangga... :)

muhamad hanif said...[Reply to comment]

wooo,

kira hebat jugak tuu...



congrats Aliff..!


(tetiba)

cucu umie said...[Reply to comment]

kalau betol mantap juga kan..aishh semkin popularlah pemain bola sepak malysia nie..kehkeh


wah sudah berjiran dengan saleh ah alif nie..selmt berjiran..

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

wah safee sali...sayangnya tak minat dia..hikhikhik..:)

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

tak minat bola :PP

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

wah!! safee sali..tapi sayang tak minat dia..hikhikhik

kjaharun said...[Reply to comment]

yeahhh maju la sukan untuk negara...

bersukan la jugak untuk negara :))

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

kalo betoi lah . memang bangga lah pemain malaysia dapt beraksi di sana

:)

Cik Gee said...[Reply to comment]

haaaaa??? makin susah la nampak kelibat safee kat malaysia ni.. huhu... oh hero ku!!

heheh!

cik pha said...[Reply to comment]

alip aku suka ayt majulah sukan tuk negara tu ahha oke sekian

shafmechy said...[Reply to comment]

memang hebat dia main striker..

faRHa@miSS Vio said...[Reply to comment]

alhamdulillah...safee mmg terbaek .. ^_^

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

xtau nak komen apa neh...

tahu nama pemain bola neh...kalau adik laki dia kenai smua la..hehe

apa pun...nak semangat kesukanan jugak la..

majulah sukan untuk negara...huawwawa

sergeant keroro said...[Reply to comment]

terbaik!! XD

izfanora said...[Reply to comment]

betul2 mengharumkan nama negara.. syabas..

nurani said...[Reply to comment]

sye ade nmpk kat berita hr 2..:)

fahmie firas said...[Reply to comment]

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

shedameor said...[Reply to comment]

dia bagitahu i, dia terima tawaran tuu. i kann gurl dia.. *bangga :) HAHA

kotak bulat said...[Reply to comment]

woooo... dpt tawarn yg best tu.. mcm rugi plak kalau lpaskan..

RepublicAku said...[Reply to comment]

siapa kata kita tidak bagus....

Afzainizam said...[Reply to comment]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip servis bleeding brake kereta

uihhhh ada yang melamar lagi lahhh.... untungggg nya dia murah rezeki...

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Alaaa mane tau sal bola.. Pmainan congkang ngan galah pjg tau la.. Tukar cite tuka cite.. Hahaha~

IMANSHAH said...[Reply to comment]

salam

kalau betul alhamdulillah, majulah sukan bola sepak kita nanti..terkenal..nanti lebih ramai muncul bakat2 baru setara safee

Cik tikah said...[Reply to comment]

banyak kelab dah nak si laki nie. hehe..

Zul Fattah said...[Reply to comment]

haha.. sebelum ni, sudah ada la, sorang anak malaysia main liga omputih... tapi, dia tu lahir jew di malaysia, menetap di negara org..
apa la nama dia.. aku tak ingat dow..
muda lg mamat ni.. kerek..

iPai said...[Reply to comment]

pergh mantap beb ..

tapi rasanya dia patut pergi ke tak eh ?

nanti malaysia dah takde pemain power cam dia cam ne ?

ifwat said...[Reply to comment]

murah rezeki dia.. Alhamdulillah..bila la aku nak jadi cam Safee Sali ni.. hehehe

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

cayalahhhh safee..perghhh terbaekkkk

Bahtera Sunnah said...[Reply to comment]

Proud To Be Malaysia & Safee Sali

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

Wah bangga kejap..tahniahlah..:)

Aki said...[Reply to comment]

whoa.. pasni,mesti TV Malaysia siarkan bundesliga plak.. tak kesah ar die main mane.. At least,bundesliga tu.. ble lawan Bayern Munchen.. ^_^.v.. Pasni,nama Safee Sali bole ade kat P.E.S tanpa perlu crack ape kebende.. Hehehe..

stuck said...[Reply to comment]

kalau betul,thniah lah...
de ler cket prkmbangan bola sepak msia..hahah~

Amni said...[Reply to comment]

memang dia main best apa... memang patu dia dapat offer tu.. tgk jugak dia main hari tu.. suka!

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

igt dirisik wanita mana tadi hihihi hampir jeles sejenak

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

igt dirisik wanita mana tadi hihihi hampir jeles sejenak

Alif said...[Reply to comment]

ahsanta safee sali....
bile la agaknye Malaysia nak risik aku jd PM..haha

najihah sahami said...[Reply to comment]

wahh...go go malaysiaa!!

dhiera said...[Reply to comment]

tahniah lah buat safee..
anak malaysia tu.

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

tanda pemain malaysia pun setaraf dengan pemain2 hebat la tu :)

Hans said...[Reply to comment]

wah
hebat lah

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

wahhh,,bangganya..pergi je lah,,kalau lebih baik..hihi..:)

arnabs said...[Reply to comment]

terbaekk ar safee..
kalo btul aku skong,,

YOUsoF said...[Reply to comment]

Waahhhhh.. (aku ternganga selama 10 saat).. ;D





Cayalah Safee.. Majulah diri untuk semua!!

ikatankasihku said...[Reply to comment]

di ni punyer skill mmg bagus, confident jer atas padang..turut bangga dgn dia

echaRierie said...[Reply to comment]

wahhh..he's so lucky owh..
hehe.. :)

adwafarahin said...[Reply to comment]

safee! jgn tggu da,cr saje peluang ade..bole maju lg :)

Tea Dno said...[Reply to comment]

safee sali.. wwooooo....

AinsHa=( said...[Reply to comment]

wah, bangganya lau dia ke jerman... perghhh

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

perghhh terbaik :)

teha said...[Reply to comment]

perrgghh ! hebat laa !

Hizami Rahim said...[Reply to comment]

wah. kalau betul la kan, mmg terbaik ah!

Saiazuan said...[Reply to comment]

murah rezeki dia :)

Saiazuan said...[Reply to comment]

murah rezeki dia :)

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

*off topic

dek, thanks yeaa share links tuto tu :)

akak penah try tuto selain yg adk bg, tp since akak pasang coding utk klik link buka tab baru tu, asal tekan 'go to up' je, pegi tab sebelah pulak huhu..akak try yg alif bagi pulak k :)

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

Tia baca sampai habis . video tu yang tak baca habis . hahaaa ..

Aimifiqa said...[Reply to comment]

pergh. safee saili tu. suke giler tgk cara dia main. cool dan hebat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top