!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, August 13, 2011

Cara menjawab Panggilan Telefon yg Annoying

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..

               Pernah tidak u alls dihujani dengan panggilan telefon yg annoying ataupun menjengkelkan tak kira sama ada orang yg meng'calling' itu adalah ejen insurans, ataupun ex bf /ex gf yg claim balik 20 sen yg diberi pinjam ketika berkapel dulu ...

Jadi disini aku ade solusinya .. Usah risau lagi .. Pasti berkesan !

(1). Waktu dia call , cakap yg u alls sedang memerut atau nak kesan yg lebih mujarab cakap je tengah berak !



(2).Letak ganggang telefon atau handphone tu dekat radio ...


(3). Kalau yg telefon tu berbeza jantina , boleh la try ngorat ... (cara ini hanya berkesan kepada ejen insurans, kalau ex u alls, buat pe nak ngorat lg !)
Sila klik untuk penglihatan jelas ! Gambar cilok dari majalah ujang

(4). Letak handphone kat kipas .. Pastu cakap, "jgn ganggu, kat atas moto nih !" (Tapi janganlah guna taktik ni andai si caller itu menelefon telefon rumah, jadah apa bawak telefon rumah naik motor ! kantoi r haha )


(5). Bagi dia cakap dengan anak u alls yg berumur setahun setengah bulan..




p/s : Buat masa ni aku dah penah try yg nombor satu tu je.. hak hak hak !





Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

66 Suara Anda:

Wanie said...[Reply to comment]

hahaha..laki boleh la ckp tgh berak..kalau pompuan mcm segan lak..keke

yang letak kat kipas tu boleh la gune..:D

sergeant keroro said...[Reply to comment]

sama la kita, hehe :P

Dzarief Zuhdi said...[Reply to comment]

terbaik.. hahaha

aLyA_syGS said...[Reply to comment]

yang dalam toilet macam biase buat je..HAHA

Mr.Thinker@Ali said...[Reply to comment]

aku guna no5. tapi bukan bg pada anak lar. bg pada kawan2. bg kat adik. paksa dorang jawab untuk aku. alasan: aku berak.

so, guna no1 dan5 sangat berkesan. hahaha.

Panggil aku Han said...[Reply to comment]

penah buat yg nombor 4 tu je...hahah

shedameor said...[Reply to comment]

ceit. ingatkan da try semua :)

Luqeem™ said...[Reply to comment]

hahaha..sumpah stail!..aku pernah buat banyak kali..anon call terus aku letak kat radio, buat macam caller ringtone..haha

cik pha said...[Reply to comment]

aku penah trima satu pnggilan cakap,aku menang 5000 wooo.tp sah2 aa tipu grr

D.A.Y.A.H said...[Reply to comment]

tambah lagi satu..
wat bising gune plastik gule2 kononnyer xde line/line xclear..
hoho

Bro ahmad said...[Reply to comment]

hahaa kat jamban pun bawak hp kuikui
no 2 best hehee,,hah kt kipas dan tips terbaik bagi je hp tu kt budak cute tu XD

Cik Bell said...[Reply to comment]

HAHAHHA..terbaekk..!!
klu tepOn ada sistem pengesan bau.
kOmpon dia pengsan.kah3x

Judiene said...[Reply to comment]

Hahaha.
Siot ar.
Tapi aku pernah sekali wrong number call aku, time tu aku dalam lecture.
Aku angkat call, pastu biar camtu je.
Kasi dia join lecture aku.
Tapi tak kejam sangat ar rasenye berbanding ngan cara ko neh.

:D

Dhiya Fariza said...[Reply to comment]

No 2 memang selalu dipraktikan :D

dhiera said...[Reply to comment]

wah, bagus ni~
memang sangat annoying la dapat call dari insurans mana tah~ eiii

qamarguyz said...[Reply to comment]

salam ziarah..
hehE..bagus gak idea ni..
leh cuba =)

fatin syahirah :) said...[Reply to comment]

haha, aku pernah buat buat tak dengar, buat buat terputus. keh keh

Bro ahmad said...[Reply to comment]

alif itu tandanya keyword yang awak guna menjadi dan unik..tak ramai orang pakai hmm

teha said...[Reply to comment]

hahaha ! bole laa try lps nie.. hehe ~

cucu umie said...[Reply to comment]

kehkeh..kalo ayie xad phone mcm maner nie..xdptlh nak knekan.. kehkeh no phone right now.. :(..

misspurple said...[Reply to comment]

hahahaha..nsa penah guna cara no 3 ngan 4 je..hee,no 3 tu paling nsa suka :P

peachippo said...[Reply to comment]

hahahahhah...

sengal giler..

kalu bagi kat baby mesti dye fedup giler pastuu..

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Ni lah tips yg tbaik! Hahaahha.. Tp lau anoyin sgt tayah angkt jela.. Tp angkt pon ok gak bia pdn muke die crdt abes..

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

bagus dunggu idea2 ni..tak terfikir pun..haha

ABU said...[Reply to comment]

aku buat sura busy " cakap sory2 tenga meeting.." hahahaha

Munna said...[Reply to comment]

hahaha mmg sakit ati lah org tuh...slama ni ckp dgn baik je...tak bminat...sbb ada kwn yg kerja call center...selalu dgr keluhan dia...kesian kalau kena maki.

Titisan Hujan said...[Reply to comment]

hahah...xsenonoh

kensel den nk kaco hang

arnabs said...[Reply to comment]

aku no.4 wahahaa,,
bnda besa

izfanora said...[Reply to comment]

hahaha.. betul juga tue.. tp cam dan2 je plak g dpn kipas kan. msa ckp hello tue, sunyi je.. hihi..

YOUsoF said...[Reply to comment]

Ok² awak sambung je cerita pasal insuran, saya pun nak sambung mimpi saya tadi.. ;DD



HAHAHAHA.. Entry ko berjaya menceriakan hari sabtu aku yang lesu wahai Encik Alif.. Makasih²...

ZWAN SABRI said...[Reply to comment]

idea yang no.2 ngan no.5 tu mmg terbaeekkkk... HAHA


MySuaraBlog: Lelaki Pun Kena Kanser Payudara

syrupmasin said...[Reply to comment]

haha..aku suke yg nomor 4 tuh :)

ikatankasihku said...[Reply to comment]

macam pendekar mustar pulak, tepis sana sini..hehehe

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

hahahah sy prnah cuba yg nmbo 2 ngan 4



hahhaha

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Ahaha, mmg boleh tertipu la klau buat semua ni XD

cik kiwi's said...[Reply to comment]

salah nombor ni. ~

terus letak ganggang.

mudah dan selamat (^.^)

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

ahahaha..gua slalu ckp "ada jpj! ada polis! ada roadblock! nnt cakap balik!" terus letak...hahahahahaha.. sgt berkesan..

cunndaa said...[Reply to comment]

berkesan dikkk...
akak nak try yang no 4 lah kalau ade orang ushar2 akak...(bajet ade konon) hahahaa

stuck said...[Reply to comment]

hahahhaa..no 1 tuh lah yg pling best...
lagi best lau dpt bgi owg yg kol tuh aroma bau dlm tndas..hahhaha~

muhamadsufian89 said...[Reply to comment]

yg skill ngorat tu takot ngorat2 lepas tu dapat call lagi sekali laki dia pulak yg call. haha

Saiazuan said...[Reply to comment]

ckp bateri abis..hehe

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

hehe...bagus semua cara ne yer...hahah

yang letak dekat kipas tu xpernah buat..tapi ada org lain wat...sakit telinga dgr tau..bising..ehheheh

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

sengal kau...berak je tau..haha...

IMANSHAH said...[Reply to comment]

menyampah kalau org telepon nak promo pasal pinjaman la, kad kredit la..haish

lilypelangi said...[Reply to comment]

aku kalau ex aku yang kol , aku matikan terus . sempat ckap hello jer .heehe

nasyitahahmadzaini said...[Reply to comment]

sy slalu dpt paggilan dr maxs..suro tuka prepaid ke postpaid...time tu sy still study...then sy ckp,,'alamak,,i bz la..i tgh kje ni...ok bye' ;) err~

KimiCnoL said...[Reply to comment]

haha..kalau aku sure tak angkat..malas nak melayan..
kenape perempuan suka menaruh harapan??

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

hahahaha..bagus bro..aku nak amalkan cara cara diatas.

Alif said...[Reply to comment]

sempoi beb,aku nak try cara yg no.5...
kompem x kena kacau lagi...wakakaka

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

Tia guna cara yang last . hahaaa .. bagi adik bercakap . hamek kaw ..

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

tak payah angkatla dekkk hehe :P

myhatiku said...[Reply to comment]

yg no 1 tu erkk..haha

harrazdani said...[Reply to comment]

tips guna kipas angin tu..terbaikk.huhh

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

1-berak je taw eh..haha
2-bukak minal fm..hamikk kaw..
3-xmo la... segan..kekeke
4-eh ko selalu buat eh?ececehhh.. kat mesin basuh ok x?
5-ok gak yang nih... suh mintak duit laye...hehe

siti kektus said...[Reply to comment]

haha. tak pernah try mana2 lagi idea kau ni.

echaRierie said...[Reply to comment]

haha..good tips..
tp b4 ni pernah try jwb calling je n letakla kt mn2 smpai org tue hung up..hahaha..

cik najihah said...[Reply to comment]

hahah letak kat kipas tu paling bes..
hoho..

Aimifiqa said...[Reply to comment]

dasat alasan tu. hihi. sapela yg kene oleh si alif ni kan. hihi

najihah sahami said...[Reply to comment]

haha..alif try nom 1??hampeh xsenonoh la alif ni., hahaha

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

hahah care ke 5 tu nice :P

sha my heart said...[Reply to comment]

bagus.. tapi kite kalau mls nk jwb, xjawab terus. hp buat silent. no voice, no vibrate

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

terus malas nak angkat dah kalau tau orang2 annoyong yang telepon.hhaa

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

haha..terbaiklah..selalu yang menyampah ejen insuran tulah..tak faham bahasa..call orang 100kali..huhu

Cik Gee said...[Reply to comment]

x mungkin dpt annoying call.. sebab gee tak penah agkat kol nom org yg x disave dlm nfon.. hoho..

Tea Dno said...[Reply to comment]

tak penah buat 1 pun lagi.. sebab yang annoying tu, tea tak jawab.. hahaah..

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

sume2 cra tuh mnrik utk di try..
tp y no 1 tuh ak reject hahahaha
konpem ak dilabel pengotor kalo ak ckp ak tga berak hakhakhak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top