!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Wednesday, August 24, 2011

Cara Tunggang Motor paling Mulia !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..


Nak tahu cara tunggang motor paling mulia ??


Ini dia..

Ada seat yg empuk lagi mau berdiri .. Mulia sungguh ..

Otak letak kat mana ye ?? Kat tayar motor eh ? Mulianya !
"Cita-cita saya ingin menjadi Superman bila saya besar nnt!" .. Mulianya cita-cita anda !


Teruskan lah dengan cara tunggang motor anda yg Mulia..
Mungkin anda bercita-cita ingin menjadi begini..



           
Begini..

dan begini dan begitu dan sebagainya.. Kenapa aku tak letak gamba ?

Sebab aku sendiri tak boleh tengok gamba Anda-anda yg telah berjaya mencapai cita-cita anda .. 

Serius Aku ta fhm.. Mengapa harus rempit.. 

Lagi-lagi bulan Puasa ini, orang sibuk solat Terawikh dia sibuk duk press2 motor.. =,=



p/s : Jadilah blogger prihatin bak kata Abu Huzaifah..



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

83 Suara Anda:

ikatankasihku said...[Reply to comment]

sedarlah wahai mat2 rempit....
keciankan mak ayah yg melahirkan & membesarkan anda...dr itu jgnlah cari pasal....

*bagus peringatan N3 ni...moga yang lain amik iktibar

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Pergh. Gamba last tu tragis !

Rempit la lagi ye :|

Wadi AR said...[Reply to comment]

innalillah. mintak dijauhkan

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

haih...muhammmad bin rempit...hahaha teruk betul

Fara E's said...[Reply to comment]

baik punyaaaa ;p

cucu umie said...[Reply to comment]

like3x..jadi blogger yg prihtin..ttpi mcm terase je dgn gmbo tu..hauhau (gurau jer)..heheh

Ujie said...[Reply to comment]

org begini biasanya yg 'jiwa kacau', mereka perlukan bantuan & perhatian dari kita yg waras..

Lea IsNaw! said...[Reply to comment]

Wah! mcm superman tuuuuu~

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

tak suka mat rempit! ahaha

Cik Siti Aziz said...[Reply to comment]

yes,cik sngt benci kpd org rempit..mnympah kot..hik3
p/s:jemput bace cerpen kat blog cik

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

katakan tak pada merempit!

anamizu said...[Reply to comment]

betol.knp perlu rempit / racing di bulan puasa ni..mlm td sorang adik kpd kwn cik ana meninggal dunia akibat racing motor..
kesian mak ayah sedih sempena raya :(

miss inna said...[Reply to comment]

makanya berfikirlah dgn otak d kepala, bukannya guna kepala lutut..haha!

shafmechy said...[Reply to comment]

aku pun x fhm la apa diorang fikir..

Saiazuan said...[Reply to comment]

seram bai.. aku klu bwk moto pstu tgk diornag ni kt sblah aku, trus aku slowkan moto aku..

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

mat rem..mat rem..
ape ke jadah sume ni..

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

SANGAT TAK FAHAM KENAPA NAK MEREMPIT!!!

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

jgn ko cmtuh sudah lah weyh..hehe..

prihatin sungguh blogger ini..hehe :D

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

tak suke naik motor.. ngee..

cik sakdi said...[Reply to comment]

heh,,memang myampah giler nampak org rempit2 ni. mcm nak lenyek je ngan kete. pastu dah patah riuk,pandai lak mintak kesian. kan ustaz kan. hehe

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

Aku pon tak berkenan rempit2 nih.. nak tunjuk hero tapi xbertempat..last2,nyawa dia n orang lain plak jadi mangsa..

#anip prihatin gak..haha

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

aduhhh,ngeri tengok gambar last tu..nauzubillah..

kotak bulat said...[Reply to comment]

org tak pndg mat rempit da.. org pndg org yg ada kereta. :P

Flower Mega said...[Reply to comment]

huhuhuhuhuhu....nafsu makin bercambah dlm diri perempit...syaitan xde tp nafsu ttp ada....keseronokan makin ada la kan...kemalangan pun makin byk...ish333...

Nizam Ijam said...[Reply to comment]

berpikir dulu sebelum buat :)

sara zainol said...[Reply to comment]

masyaallah.. haishh bdk bdk skrg.. seronok je tahu.. sampai x ingt mati. umm

muhamad hanif said...[Reply to comment]

rindu zaman rempit aku dulu.



wahahahaha!!

Papa Mifz said...[Reply to comment]

dorang nih merempit x ingat ke kat org tersayang ek...hmm...

aimi adilah said...[Reply to comment]

kalau ade cite2 nk ber "suami" kn dgn mat rempit blh x ustad???? :)

ChaCha said...[Reply to comment]

xtau lah ape nak jadi..tak penah abih kot benda ni..

Jue said...[Reply to comment]

Depan umah Jue ni, asal tiap malam jumaat je mulalah diaorg press2 moto, racing etc ><

Zul Fattah said...[Reply to comment]

haha..mujur aku tak merempit sekarang... huwaaa..motor aku dibawa org la.. so.. aku duk rumah je la.. x boleh nk merempit.. menunaikan cita2 aku.. haha

Zul Fattah said...[Reply to comment]

haha..mujur aku tak merempit sekarang... huwaaa..motor aku dibawa org la.. so.. aku duk rumah je la.. x boleh nk merempit.. menunaikan cita2 aku.. haha

Syuxer said...[Reply to comment]

sesuai untuk mat rempit yang hati kering..ingatlah orang yang tersayang..paling cikai,ingatlah nyawa ada satu je..

sumpah orang tak cakap wauuuuu..tapi dorang maki hamun adalah..hehe..

syrupmasin said...[Reply to comment]

perghh berbual doe..ga,bar last paling scary..

cik pha said...[Reply to comment]

hahhaha dengarlah nasihat cikgu alip tu..jangan sesekali langgar kata2 si alip nt dia murka hahahha

Wani said...[Reply to comment]

Subhanallah, mulianya~

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Triple plus triple plus double like tis entry aliff!!!! :)

cunndaa said...[Reply to comment]

cunndaa bawa motor sopan santun....kekekee

PaK PiS said...[Reply to comment]

ini sume nk mati punyer org..
kesian mak bapak tengok anak dorg macam ni...

::budak:: said...[Reply to comment]

dah macam ape je rupenye..haha

Khairil said...[Reply to comment]

tunggang dengan cermat , ingatlah oran yang tersayang...anda mampu mengubahnya...

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

mulia la sangat,,huhu

tu cara nak cabut nyawa sendiri tu kan

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

kesian org lain tak bersalah jd mangsa akibat kehebatan mereka menunggang motor hoho

Aimifiqa said...[Reply to comment]

mulianye~ mbawa padah akhirnya~

iPai said...[Reply to comment]

ayo .. bawah lori itu menakutkan ..

Sarah Mohd Saleh said...[Reply to comment]

harhar..hambek kauuu.tu lahhh dok press sane sini.kan dah xsmpt rye ;0

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

hebat la orang yang macam ni..hahaha

gambar last tu scary gila --'

izfanora said...[Reply to comment]

aku nak muntah lah !

kesedaran dorg kurg. kdg pengaruh sekeliling dan pendidikan kt rumah tak ada. hurm..

ika said...[Reply to comment]

diorg dah cukup amalan nak jumpa Allah kooottt~

Apel D. Doragon said...[Reply to comment]

haiyaa.... punye la byk grand prix tu xmo masuk lagi mau susahkan org len... dah besepah atas jalan tu sape nk ngadap

Wanie said...[Reply to comment]

org yg merempit ni nyawa tak panjang eh?huhu
semoga diorang cepat insaf..

tiefazatie said...[Reply to comment]

alahai..ifa nie nk bw moto pun tkt..haha

shida'R said...[Reply to comment]

ermm..remaja zaman skg..dah xsyg nyawa kot..huhu^^

Amna.Qadeeja said...[Reply to comment]

wahh mesti diorang bangga cita2 dah tercapai kehkehkeh bajet hebat sgtla wt camtu grr huh

Qila said...[Reply to comment]

tgk yg kat bawah tu takot kot,,huhu

shedameor said...[Reply to comment]

otak letak kat kepala lutut :)

Hans said...[Reply to comment]

sangat 'selamat'
hehehehehe

p/s : dia kiranya pendrive dunia internet :-)

hafizudin said...[Reply to comment]

ahah.
gua budak felda.
member gua ramai mat rempit.
tapi da dewasa ni semua rempit sopan-sopan.
konvoi elok-elok.
nanti ada masa gua tanya kenapa merempit.
gua tak tahu.
gua naik beskal je =)

pamie said...[Reply to comment]

ngeri gile gmba last tu..

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

memang tak faham . tak fikir buruk ke ??

.bLoG aKu KaN. said...[Reply to comment]

die segan nak bawak moto betul2....kang cakap tiru orang lain bawak moto..huhuhu......yg meniarap atas moto tu..die ngntuk sngt tu.....kt umah xde tilam nk tido....hehe

harrazdani said...[Reply to comment]

....zalim pada diri sendiri....dalam lutut ada secebis otak.

ZORA said...[Reply to comment]

lame tak wat supermen atas moto..hahaha...

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

tah ape la yang best sangat merempit ni.

**iklan besar tu xtau la macam mana bole jadi gitu. tapi sangat kreatif dan bombastik kan. hahahaa

Goblogz said...[Reply to comment]

bila keranda di bawa, barulah airmata hendak bercucuran

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

lep,hang merempit x??hahahaha ;P ;P ;P

missSenget said...[Reply to comment]

rasa gayat tengok gmbr mula2 tu..

isk~~

camne laa die bole buat kan..

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

owh mulianya merekaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

erm.. alif tau ke psl bunuh diri tu?

iMBobo said...[Reply to comment]

bangga merempit last2 masuk bawah tayar ek aduh kesian..

apik pehe said...[Reply to comment]

entah la weh..sampai camtu skali

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

ngeri tengok gambar last tu..

najihah sahami said...[Reply to comment]

hohoo..memang terbaik lah awek nom dua tu. ahhaa

Nyamuk Terbang said...[Reply to comment]

mnymph gila dgn mat rempit
semak jalan

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

oh diorang ni dah boring hidup kot sbb tu mcm2 aksi diorg buat huhu

Bro ahmad said...[Reply to comment]

mat rempit sengal hahaha...berani jom ke litar bukan jalan raya...

e k i n said...[Reply to comment]

Benci gila dengan mat rempit, tk sedar diri tunjuk hero ats jalan. Mulia sgt la tuh...hehe.

YOUsoF said...[Reply to comment]

Harap² insan berperangai mulia ni tesedar.. Sikit pun ok la sebab nak berubah sekali gus memang payah, masing² dah bujang.. berfikiran marang.... kononnya.

Alif said...[Reply to comment]

alhamdulillah,bapak aku belikan moto tp aku x salah gunakannya..hehe,thanks abah...

sha my heart said...[Reply to comment]

mulia sungguh, sangat mulia. haha~

kjaharun said...[Reply to comment]

tunggang cermat jiwa selamat.. :)

.izzati liyana. said...[Reply to comment]

amek ha duduk bawah lori. tak sedar lagi. da jadi mcm ni baru tersedar, mmg terlambat lah.

mereka seronok press2. melentong lentong kiri kanan.org yg bwk kereta pulak kena hati-hati dengan mereka. haish. sayang nyawa sendiri lah kan.

Cik Gee said...[Reply to comment]

biasalah tu.. kalau tak, x meriah la jalan raya kita nanti...

gitteww.. giler punye komen.. ahakss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top