!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Monday, November 28, 2011

Perlu ke TUTUP AURAT ??


 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..



Boys = sex, sex, sex

Dear ladies out there, bukan nak melucah tapi inilah hakikatnya.. Sememangnya lelaki dikurniakan dengan keinginan seks yang tinggi.. Lelaki mudah terangsang berbanding wanita.. Itu lumrah.. Tengok terbojol sana terbojol sini, mula la adik dalam seluar tu naik .. Lain cite lah kalau laki tu gay

Jadi sebab itu lah mengapa ISLAM sangat menitikberatkan penutupan aurat .. Antara sebabnya inilah, bila terbuka aurat, maka nafsu pn naik.. Bila Nafsu naik, maka zina, rogol pn terjadi.. Bila zina dan rogol terjadi, maka keluarlah dalam berita "BUANG BAYI DALAM MANGKUK JAMBAN" , "WANITA DIROGOL 30 LELAKI" , "KES ROGOL PASTU BUNUH" dan lebih dahsyat daripada itu lagi.. 

Bukanlah aku nak salahkan wanita 100%, tapi inilah antara faktor terjadinya semua itu.. Aku harap semua nampak consequences nya .. Jadi bersempena MAAL HIJRAH apa salahnya kita membuat sedikit penghijrahan kepada yang lebih baik .. InsyaAllah =)



p/s : Salam Maal Hijrah buat semua, Apa azam tahun baru korang ?




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

30 Suara Anda:

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

so true ..
kewajipan menutup aurat tu bukan saja2 je

adwafarahin said...[Reply to comment]

laki tu je nafsu die so kaum hawa tutup la aurat ^^

Wanie said...[Reply to comment]

laki pun kena la berhijrah jigak ye..kalau nampak yang boleh naikkan nafsu jangan nak tengok lagi..ok? :)

cik pha said...[Reply to comment]

wanita yang faham ape itu aurat tak perlu di "fahamkan" lagi huhu

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

hoho...
bhya tol kaum laki nih rupenya..

Zul Fattah said...[Reply to comment]

aku stuju Alif.. lelaki? otak blue r..

atiyahkaman said...[Reply to comment]

agree with this..hahaha even tak bertudung at least pakai la sopan sikit..dalam University pon diaorang pakai lebih kurang..memalukan

Lea Isnawi said...[Reply to comment]

dunia akhir zaman. :(

Saiazuan said...[Reply to comment]

hakikatnya, lelaki sebenarnya lebih pandai dari perempuan, tp kenapa ada nafsu sex yg lebih besar? hmm

sara zainol said...[Reply to comment]

ye perlu..

cantekk said...[Reply to comment]

a'a la... aku pon tak brape nk pk sgt azam baru... tp ada la pk nk jd lebih solehah dpd sblm ni,,. ermm.. byk tul dugaan

Emilia Emira said...[Reply to comment]

salam maal hijrah jg alif ^^

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

salam maal hijrah lep..

betui tuh. takkan lelaki nak lelap mata masa berjalan kan.. jadi,marilah tutup aurat ye akak2/adik2 :)

~SaL IjOu~ said...[Reply to comment]

Salam Ma'al Hijrah!~ ^^
Kite mmg berhijrah betul..drpd kije swasta masuk gomen..azam mau buat yg terbaek lam bidang baru~ ^^

chegu abbas said...[Reply to comment]

wojib...tutup hihihi

Rozita a.Halim said...[Reply to comment]

yukkk..wt hijrah menuju kbaikan. n bkn bnde tak baik tau.

Nur Zulaikha said...[Reply to comment]

bukan perlu tapi WAJIB bagi yg beragama islam...setiap yg Allah peri ntahkan ade hikmahnya...melihat hikmah itu bukan sekadar dengan mata tapi dengan mata hati...entry yg menusuk ke ruang Qalb..moge yg membacanya akan diberikan hidayah..salam maal hijrah~

YOUsoF said...[Reply to comment]

Harap² kita akan lebih prihatin lepas ni, terutamanya perempuan.. insyaAllah.


Aku cuba nak buang tabiat menangguh-nangguh aku ni.. Sama² kita jadi lebih baik Lep! ;)

cik pha said...[Reply to comment]

alip aku tag kau cepat terharuu!!


http://sayabudakbejurus.blogspot.com/2011/11/bila-terbaca.html

cucu umie said...[Reply to comment]

wah terbojol2 yer alif..hohoh btw, lelaki ada satu nafsu and sembilan akal... ttpi mmg tidak dpt juga mgawal satu nafsu itu...

Alif said...[Reply to comment]

azam gua x bley bgtau,biarlah rahsia..hehehe

محمد رازيق said...[Reply to comment]

salam maal hijrah.. enrty simple dan menarik.. salam kenall.. free2 jmput dtg lawat blog kami :)

EZAD AMIR said...[Reply to comment]

Hishhh...tgk bulu idung pompuan pn bleh buat aq stim la..
Wakakaka..
Xpe2 skurg2nya aq straight,bkn gay..
Lariiiiiiiiii

EZAD AMIR said...[Reply to comment]

Hishhh...tgk bulu idung pompuan pn bleh buat aq stim la..
Wakakaka..
Xpe2 skurg2nya aq straight,bkn gay..
Lariiiiiiiiii

Fadzli Amir said...[Reply to comment]

Salam kenal....
memang betoi la tu, dalam quran jelas-sejelasnya dah bagitau, masih lagi diorg nak menegakkan benang yg basah, " siap cakap, walaupun kami tak tutup aurat tapi kami hati baik ".....

najihah sahami said...[Reply to comment]

lama xnmpak alif..:)

tugas lelaki jugak nak kena pastikan perempuan tu xpakai tersembul2...kan. hehe.

sha my heart said...[Reply to comment]

menyeramkan..

azam, nak jadi yg lebih baik =)

jemput ke blog: tips persediaan utk orang masuk dapur kita

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

nasib baik bui tutup aurat wpun terkadang terbuka jugak urat..eh..????

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Yes indeed.. Pmpn ade 1 akan n 9 nfsu tp nfsu2 tu utk material dan sbgainya berbanding dgn lelaki 1 nafsu yg cuma utk seks.. Hehehehe.. :D TQ 4 tis entry..

P/S: Alif akk salah msuk blog org.. Kbetulan org tu nama alif gak.. Akk dgn konfidennye p tulis kat shoutbout die cam da knl lama.. Huwaaa.. Malu!

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

Insya'Allah..terima kasih untuk peringatan ni..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top