!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, December 1, 2011

Your Life Is Sucks ? Its okay

 بسم الله الرحمن الرحيم 

Assalamualaikum..



Tak semua orang dikurniakan jalan dan rezeki yang sama dalam kehidupan ini. Ada yang merasai kehidupan yang macam ......pfffttt, ada yang kehidupan dia seronok, ada yang kehidupan dia sederhana, ada yang kehidupan dia senang lenang dan bermacam-macam lagi. Mungkin ada dikalangan kita yang kehidupannya tak berapa nak seronok. Lebih kurang macam kehidupan pfftt la. Kehidupan yang sentiasa membuat kita mengeluh. 

Kadang-kadang tu kita sudah buat sesuatu perkara sehabis baik. Dah all out bak kata orang. Tapi apa yang kita dapat...... macam pffftt. Contoh paling senang dalam bab pelajaran. Kita tengok kawan-kawan kita yang study dia tak berapa nak hard tapi bila waktu result keluar, mesti 3.5 and above.. Sedangkan kita yang study bagai nak rak, mata rabak dek tak tidur malam, tapi waktu keluar result, menangis kita.. 

Okay CHOP ! Aku menulis ni bukan untuk menambah kekecewaan korang. Tidak sama sekali !

Aku menulis untuk menegaskan bahawa kita semua sama. Kita semua juara. Kita sama hebat.

Hey anda sedar tak yang anda adalah juara. Anda lahir kedunia ini sebagai juara ! Tiada siapa dalam dunia ini dilahirkan untuk menjadi loser . Setiap antara kita punya kelebihan dan kekurangan masing-masing. Mungkin kita memang failed bab study, tapi mungkin kita ada natural skill dalam perniagaan. Mungkin kita loser gila bab sukan, tapi kita memang smart dalam study. Mungkin seseorang tu kita lihat dia excellent dalam setiap perkara, tapi ada kelemahan dia yg kita tak nampak. Mungkin dia failed dalam bab bercinta. Sebagai contoh je.

So we have no point to stay down all the time in our life ya !  Lambat laun kita akan ketemu juga dengan kejayaan. Carilah kelebihan diri masing-masing. Tak semua orang punya kelebihan yang sama. Andai kelebihan itu kita salurkan ke arah yang betul dengan bijak dan berbekalkan kesabaran yang tinggi, kita pasti akan berada di puncak suatu hari nanti. Believe in me.. InsyaAllah

"Allah sentiasa bersama orang-orang yang bersabar" (Al-Baqarah : 249)



p/s : Aku pn tak tahu apa yang aku membebel ni.







Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

39 Suara Anda:

Syuxer said...[Reply to comment]

gagal sekali bukan gagal selamanya..ada hikmahnya..Allah s.w.t dah aturkan hidup kita dengan baik2..just kita je camner nak pandukan kehidupan kita tuh hehe samada nak ke jalan lurus or jalan yang membawa padah

~SaL IjOu~ said...[Reply to comment]

Allah tu maha adil..ada sesetengah org dpt kelebihan dari satu sudut tp diuji dari sudut yg lain..begitu juga dengan yg lain..cuma kita, terlalu membezakan diri dengan org lain hingga x nampak kelebihan diri sendiri~

rara pinkmafia said...[Reply to comment]

dr kekalahan kita bangkit.chaiyok2.

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

ko mmbebel psl bnd y bgus bro.. hehe

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

setiap orang ade kelebihan n kekurangan diri. muhasabah diri b4 tido :)

najwa said...[Reply to comment]

sentap tau.sebab baru dapat result jugak..hehe..thanks for the reminder.
by the way, akak saya pesan, kalau kita tak dapat apa yang kita nak, cuba fikir mungkin kalau kita dapat, benda tu tak bagus untuk kita.contoh, kita nak 4 flat tapi x dapat.cer fikir kalau kita dapat 4 flat,mungkin 4 flat tu akan buat kita jadi angkuh.so kita kena bersyukur kita tak dapat 4 flat.erm,boleh faham ke?haa,layan je lah ye.. ^^

Noh Kodiang said...[Reply to comment]

(T_T)...................................................................................................................................................................................................................................................................................................damn...asal ko tulis perihal ak...

alyaclumsy said...[Reply to comment]

allah bg dugaan kt kita sbb nak uji kesabaran kita, hehe :)

sergeant keroro said...[Reply to comment]

everybody have their own potential :)

Saiazuan said...[Reply to comment]

we are the champions!!! amboi lama benar kwn aku ni x update.. bz ke bro?

Zul Fattah said...[Reply to comment]

be ur self n move forward... that the way we are..

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

hye alif :)

sihat tak?

yup betul. kita kene hargai apa yg kita ada.
kadang2 tuhan nak uji kita, sebab tu dia bagi kita dugaan.
:)
bersyukur dengan hidup ni

najihah sahami said...[Reply to comment]

terubat sikit baca entry macam ni. hehe. yeah...kita JUARA!

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

sabar itu indah. dan setiap ciptaan-Nya ada kelebihan dan kekurangan masing masing. betul cakap ko orang yang kita lihat serba serbi perfect tu mungkin kelemahannya sgt teruk tapi kita tak tahu. kan.

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

sebagai seorang yang tengah rasa macam loser. terima kasih atas entri anda =) hehe..

apik pehe said...[Reply to comment]

sabar dengan segala ujian

teha said...[Reply to comment]

so , bersabar laa apabila diuji :)

Wanie said...[Reply to comment]

setiap org ade kelebihan masing2 kan..

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

sabar itu sebahagian dari iman..:)

semutsengal said...[Reply to comment]

kau ok ? Err..

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

tak ada siapa yang sempurna..jadi jangan pernah putus asa..ye dok?

Aretikz said...[Reply to comment]

Allah know what da good for us..

norlia ghani said...[Reply to comment]

seronot dengar awk cakap. kikiki.



aku pon pelik await aku study macam nak mati tapi result . phuih. bagi makan itik pon tak lepas. tapi kawan aku study tak lah rabak mata but still dapat dekan list.


nak bunuh diri ah camni. :(

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

apa yang dibebel tu betul..
harap alif sihat..tak lupa kat ila..:)

Cik Gee said...[Reply to comment]

encik alif nak kuatkan diri sendiri ea? hehe... pe2 pon, kata2 ni sgt bermotivasi... hehe... <3

YOUsoF said...[Reply to comment]

Betul tak ada sorang pun dilahirkan untuk menjadi pecundang..

Allah sentiasa bersama orang-orang yang bersabar..

Ditambah usaha yang berterusan dan tawakkal, inshaAllah kejayaan akan datang, cepat atau lambat je.

milo said...[Reply to comment]

exactly true! kte xbleh cpt ptus asa, Allah tu maha adil tp kite jgk perlu usaha bru berjaya...yg pnting Allah sntiasa ade bersama org yg bersabar... :)

chemay said...[Reply to comment]

maybe Allah nak bagi sesuatu yang lebih baik lepas ni.
mana kita tau kan?
so jangan nak sedih2 sokmo.
heee
:)

azs said...[Reply to comment]

betul!betul!betul! semua orang ada kelemahan dan kelebihan masing2.. jgn pernah putus asa saat kecewa dan jgn pula bangga saat gembira.. harus bersyukur dgn apa yg ada tapi harus juga berusaha utk lakukan yg lebih baik dari sebelumnya!!

alif ismail said...[Reply to comment]

salam...

sambil2 jejalan rapatkan ukhwah.., jom singgah sini jap..hehe

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/12/tanya-pendapat-sweet-couple.html

Anonymous said...[Reply to comment]

That's an all around amazingly written piece...

Botak said...[Reply to comment]

dah macam fadzilah kamsah., hahahaha..

teyn teyn said...[Reply to comment]

aliffffff !
kenapakahhh ?
kite bru dpt result minggu lps . And share dgn kwn2 . then mereka down bout de result. i wish they read ur entry.

Zul Fattah said...[Reply to comment]

Alif..?? mane entry baru?

Anonymous said...[Reply to comment]

I agree completely.

Oakley Frogskins said...[Reply to comment]

Kita sendiri yg menentukan life kita...

nurul said...[Reply to comment]

thanq alif.bagi semangat kat akak jugak..huhu :-)

hara said...[Reply to comment]

thats what we call life. kalo ad negative pasti ad positvenye somewhere

Fara E's said...[Reply to comment]

setuju !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top