!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, November 10, 2011

Ketahui Teknik meng'Cover' kentut

 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..


Ahaaa .. Orang cakap kentut ni tak elok ditahan-tahan.. Nanti jadi penyakit .. 

Jadi seandainya anda terasa seperti ingin membuang gas berupa kentut itu,  lepaskan sahaja.. Biarpun anda sedang berada dikhalayak ramai..

 Untuk mengelakkan anda rasa segan dan malu seperti ingin mencelup kepala dalam lubang jamban, ikut tutorial untuk meng'COVER' kentut yg akan saya berikan nanti.. 

Lebih-lebih lagi kalau kentut tu kantoi berbunyi seperti halilintar dan membuatkan semua orang masuk ICU untuk menerima bantuan pernafasan dengan segera..

So lets do it :

(1) Lepaskan kentut dengan seleganya... Muka stay cool.. Jangan buat muka kentut..

(2) Bila bunyi kentut itu kedengaran, sudah pasti orang sekeliling anda tercari-cari dari mana punca pelepasan gas itu .. Okay, waktu itu anda perlu aim seseorang untuk dijadikan mangsa.. Untuk lebih efektif, pilih mangsa yg berdekatan dengan anda sama ada disebelah atau depan atau belakang anda.. 

(3) Anda perlu memandang orang yg anda aim itu tadi dengan muka berkerut  sambil menggeleng-gelengkan kepala sebagai tanda anda tidak mempersetujui tindakan beliau yg melepaskan gas itu secara berleluasa...

(4) Sila teruskan perbuatan itu sehingga semua orang disekeliling memandang mangsa itu dengan muka berkerut sambil menutup hidung..

(5) Sekiranya anda tidak tergelak , ada kebarangkalian anda berjaya melakukan trik ini.. 


-Selamat Maju jaya-



*Aku dapat idea trik ini selepas aku sndiri menjadi mangsa penuduhan pelepasan kentut oleh seorang uncle tu.. Demmm ! Kat surau pulak tu =,=


p/s : Alif Haris kejap ada kejap takda.. mcm biskut ye dak.. Haha.. Tapi terima kasih buat mereka yg still jenguk ke sini lagi =)







Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

45 Suara Anda:

pOHon HiJAu said...[Reply to comment]

hahha...lau dulu2 ckgu saya ajar nk kentot je wat2 bunyi bising hahhahaha..lau agak2 bau bucuk dy suh wt muke slumber lau agak2 wangi dy suh simpan dalam botol (^_^)

YOUsoF said...[Reply to comment]

Aku tak pernah buat lagi. Tapi kawan aku selalu buat la, DALAM KERETA pulak tuh! ;D




Hehehehe kesian kau kena tuduh di surau..


At least kau masih ingat cara nak update blog, it's ok bro.. heheh

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

haha..kesian la sapa yang kena aim tu..ohoho

Bella Bell said...[Reply to comment]

guling- guling aku gelak.. hahaha.. kesian weyh siapa yang kena jadi kambing hitam tu.. hahahaha..

cantekk said...[Reply to comment]

kalau kt opis tahan jgk la, wpun nmpk bangang, tp jg idung kawan2..hormat skit...

paling best bile kt free air, atau kt umah, puas gile kentut btalu2, dan bergema...hahaha

ika said...[Reply to comment]

mana bleh lupa jenguk snie...;) blog terbaik nie...ow...pasnie kalau date ngn alif nk buat muka macam uncle tu buat kalau rse nk terkentut...haha...

najihah sahami said...[Reply to comment]

macam citer mygirl!!auwww!

betul2...alif chipsmore! haha

semutsengal said...[Reply to comment]

kahkahkah,

ye je kau jadi mangsa? ke kau yang meperkenakan orang ?

cik pha said...[Reply to comment]

hahhaa sabar jelah pak cik nak bergurau2 dengan kau lah nk uji kehebatan kesabaran kau hahaha

I do I need Iman said...[Reply to comment]

hahahah. kesian jd mgsa ;p

Saiazuan said...[Reply to comment]

haha kentut je jgn cover2

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

hahaha. lawak lah alip..
sesuai untuk mereka yang suka kentut merata2 ..

محمد رازيق said...[Reply to comment]

haha.. der aku pun sama der. pernah kena tuduh kentut.. sadis.. haha

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

yea ke kena tuduh neh. atau alif sindri yang amalkan cara neh. =P

Fara E's said...[Reply to comment]

tak jadi ooo , haha

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

hahahahampeh

Bell said...[Reply to comment]

hahahahahahha.....ish3 ( smbil geleng kepala )

adwafarahin said...[Reply to comment]

hahah klu da x tahan mmg kentut la pastu buat muka sardin hahahaha

shedameor said...[Reply to comment]

kerek gila pakcik tuu. selamat dalam surau. hehe

Cik Gee said...[Reply to comment]

cam siak je tutorial nih.. bhahaha!

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

hehe . lawak lawak . bole ikot nie . hehe :)

Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

HAHAHAHAAAAAAA! gile ahhhhhh .. terbaik punyaaa ..

dill said...[Reply to comment]

haha! lawak

dill.

zureen said...[Reply to comment]

kesian yang jadi mangsa.. ;p

cunndaa said...[Reply to comment]

pernah kentut bunyi halilintar tak?? baru macho..gaaagagaaa

Rtp Farra Arisha said...[Reply to comment]

HAHAHAHAHAHA kentut itu sihat, lepaskan ajalah ;)

Daddylicious said...[Reply to comment]

haha muka kentut macam mana nak buat yer...

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

hahahhahah..

tetiba bau kentot la...mucook..ehhehe

ctk said...[Reply to comment]

hahahaha....boley la kentut tnpa kerisauan ye :D

Wanie said...[Reply to comment]

huhuhu..jahatnye idea ni..ni nak balas dendam balik la eh..haha

ABU said...[Reply to comment]

hahahaha sungguh tidak senonoh.. tp kalau aku kalau nak kentut aku kentut je.. tak ya cover2 hahahahaha
ya la tu, padahal..:P

cik sakdi said...[Reply to comment]

jahatnye wat mcm tu... dah la kentut,,, tuduh orang plak. hahahah

sergeant keroro said...[Reply to comment]

haha, aku jarang kentut ni ;p

milo said...[Reply to comment]

haha..bnyk kali jgk jadi mngsa tuduhan kentut..haiyooo...haha..

memang pun alifharis ni cam chipsmore dah2..hehe..

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

aku kalau kentut selalu aim anak buah aku yang umur 2 tahun tu..kompem2 tak terbongkar rahsia..haha

ღ nurrul ღ said...[Reply to comment]

weee.... trick yg mantop 1 hahaha

Zul Fattah said...[Reply to comment]

hari ni, dua blogger aku jumpa buat entry kentut? best ke? ke skrang ni musim org kentut ..? haha

Ujie said...[Reply to comment]

ni idea yg terhasil masa geram dgn uncle td la ya..
lps ni jgn buat kat org plak..tp mmg geram bila kena tuduh ni kan.

Syuxer said...[Reply to comment]

demmm..jahat bebenar pakcik tuh..hehe pakcik tuh banyak pengalaman heheh..;p

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

16 tahun aku hidup..berapa kali je kot kantoi...betapa pandainya aku cover..hahaha

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

hahaha.. kntut tu normal.. so lau terkentut sound je org tu.. "kau cam tak pnh kntot kan? oh kau kntut ikut tinge eh?" Hahahahahahahahaha! Aliff.. Lame tak blog alif ni akk bz lah.. Bz tau? :D

syafiqakarim said...[Reply to comment]

selalu da kentut,aku tuduh org sebelah.hahaha

SiTi HaWa aCHeN said...[Reply to comment]

Teknik pertama slalu sya gna.. hahaha

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

ahhahaha lepaskan aje

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

leh try nnt..hihihi

lama aliff x update blog..g mana tu..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top