!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, July 9, 2011

Cinta

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum



Cinta itu,

Ibarat kehidupan,

Kadangkala membawa tawa,

Kadangkala membawa tangis,

Tapi itu tak bermakna  untuk aku tidak terus hidup,



Sama juga seperti Cinta,

Semanis mana, Sepahit mana,

Aku akan tetap terus menyintai... 



p/s: Setuju ?




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

66 Suara Anda:

azwa amani said...[Reply to comment]

woooow... huhuhu.. :)

syrupmasin said...[Reply to comment]

cinta itu bole diumpakan seperti makan sambal belacan :D

arfah said...[Reply to comment]

setuju.....:)

Wanie said...[Reply to comment]

cinta kan sape ni?hehe

niena shopping2u said...[Reply to comment]

sorry.. tdi tatau la nape, tu link blog officer yg ke sana.. tetiba blog dia blogspot remove... ni ada link lain. :D

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/video-bersih-20-hari-ini-9-julai-2011.html

adeeb khairudin said...[Reply to comment]

woot woot. cinta.cinta. kekeke

sergeant keroro said...[Reply to comment]

setuju!! hehe XD

Alif said...[Reply to comment]

cinta cinta cinta,
dulu benci sekarang cinta,dipinta,hahahaha,
da mcm lagu toophat

nunama said...[Reply to comment]

Setuju! :)

Cinta itu fitrah kot. Tanpa cinta, dunia hilang serinya. Eceh! haha.

Syuxer said...[Reply to comment]

setuju..bunga bukan sekuntum kan..:)

fairuz said...[Reply to comment]

hehehheheeh setujuuuuuuu >.<

YOUsoF said...[Reply to comment]

Betul.. Cinta hakiki hanya kepada Ilahi, insyaAllah kita boleh dapat kehidupan yang baik dan diberkati.. ;)

Cik Teddy said...[Reply to comment]

stuju!

ika said...[Reply to comment]

waaahhh~ mngapakah sedey sngt nie alif? :( ika pun sedey la...

raider150 said...[Reply to comment]

tq tuan....singgah kat blog tadi..byk info kat sini...

misspurple said...[Reply to comment]

sya2..SETUJU :P

tiefazatie said...[Reply to comment]

setuju3...hehhee

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

kau ni kenapa? frust? XD

Fyqa said...[Reply to comment]

woowwww


O_o

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

manis je cinta, dh pahit putus cinta >.<

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

manis je cinta, dh pahit putus cinta >.<

alyaclumsy said...[Reply to comment]

putus cinta ke alif? hehe

najihah sahami said...[Reply to comment]

hua3...asek jiwang je alif ni. manusia hidup atas nama cinta. cinta pada haiwan, ibubapa, pasangan dan yang penting cinta pada Allah s.w.t

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

yes u rite :) cinta itu jangan smpai lupa pada maha pencinta :)

zZzattyy said...[Reply to comment]

setuju!

"Cinta Allah itu lah cinta paling Agung". :)

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

alah..entry jiwang la plak..=p
x pe..xpe..cinta bersungguh-sungguh eh??

Bro ahmad said...[Reply to comment]

Cinta itu indah dalam hati
bagi yang ingin di cinta huhu
tak pandai la madah2 nih

D.A.Y.A.H said...[Reply to comment]

Cinta kepada Allah adalah perkara yang paling tinggi sekali dan itulah tujuan kita yang terakhir..

setuju dgn yg ni?aha..

ChaCha said...[Reply to comment]

cinta itu luas...diri kamu, tuhan, sekeliling kamu.. spread the love :)

fiQ'Ra said...[Reply to comment]

cinta itu comel ;)


jom klik cni & komen erh ;)

komen manyak2.. ;)

syahira ariff said...[Reply to comment]

boleh gang dengan zahiril adzim la ni puisi puisi
=D

sudeh said...[Reply to comment]

yeaa bettol !
tapi bab cintan nie bila dah terkena, kena la jaga jaga ngehehe xD

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

cinta pada Illahi yang hakiki..sajak ke atas tu? nice!hee

azs said...[Reply to comment]

Setuju setuju setuju.. Kehidupan ada cinta, cinta ada kehidupan.. So sweet.. ;)

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Cinta oh cinta ! :)

vampire's lovex said...[Reply to comment]

tengah dilamun cinta kah ??

cnta bukan lah sebab untk kita nak kecewa sampai tahap nak bunuh diri..cnta tu indah kalau kna pada org nye,tempat nye..

^^

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

hehe terasa pulak.

alif ismail said...[Reply to comment]

cinta manis ibarat madu... tapi pahit seperti hempedu..

berhati2 memilih cinta, kawal lah cinta, bukan membiarkan cinta mengawal diri anda!

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

wahhh terjiwang lak memlm nie :D

Arpiiz said...[Reply to comment]

cewah, bermadah2 pulak dia..hehe

ABU said...[Reply to comment]

ceh ceh...giler jiwang hahahahaha
teruskan...:D

Lieyly ︱ Alia said...[Reply to comment]

ahh no komen , sbb xtau nk ckp..
hee ~

IMANSHAH said...[Reply to comment]

semanis kurma!!huhu

kotak bulat said...[Reply to comment]

cinta?
no komen...
;P

laskar pelangi said...[Reply to comment]

cinta ermmmm susah nak dihuraikan..
kadang2 banyak sedih pada happy kan.. tp tu semua adalah pengalaman idup kita..moga alif bahgia bersama cinta hati..chewah:)

shafmechy said...[Reply to comment]

ada org kata mcm pisang goreng yg laku time panas2 ja...mean, tengah hangat bercinta semua indah, lama2 ada salah..tapi tu semua masing2 punya point of view..

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

setuju bangetttt... LoL

ishiko said...[Reply to comment]

setuju ^^

cucu umie said...[Reply to comment]

setuju sgn bro..aishh tidak dpt disangkal g

alif haris said...[Reply to comment]

tq u alls .. ^^

Ain Nadiah said...[Reply to comment]

jeng jeng jeng... ada maksud tersirat ni.. :P

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Kte budak kecik ta bpe nk phm, hahahaha XD

zureen said...[Reply to comment]

wahhhh! romentik juga alif ni yee.. ;p

apik pehe said...[Reply to comment]

wahhh..kuat dia bermadah

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

cinta itu, boleh diumpama kn bagai makan, sambal belacan. walau ia mengalirkn air mata, ia tetap dimakan..

NARDtheNERD said...[Reply to comment]

setujuuuuuuu sangat.
hehe
:)

Tiqiezaidi :) said...[Reply to comment]

Yeah sokong !

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

setuju!hehe..sedang dilamun cinta nampaknya.=)

Anis anak wong said...[Reply to comment]

aku setuju ! hahaha..
cinta pd ?

TYNTHA LANA said...[Reply to comment]

Maaf alif..enggak paham,hahahah.

Lemah nak paham puitis2 nih,kah3x.

Cinta itu..urmm..menyeronokkan..mengandungipelbagai keletah didalamnya ^_^

.m y z. said...[Reply to comment]

setuju. adatlah kalau bercinta tak semua benda manis. tak semua benda bahagia. mesti ada jugak ranjau onak duri. tapi makin banyak halangan yang kita dapat atasi, makin bertambah cinta kita ;)

ZORA said...[Reply to comment]

sgt bersetuju..:)

nick_riena said...[Reply to comment]

wow!!! like dis...

so suweeetttt!!!

saiazuan said...[Reply to comment]

manisnya kurma ini..hehe

iPai said...[Reply to comment]

setuju .. nice quote !!

Betty La fea said...[Reply to comment]

Cinta yg x halal x berhak utk kta fight to own that. but, bila dah jd milik kita, kita prlu fight for our love. we must preserve that..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top