!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Friday, July 8, 2011

Puncak Broga Telah Kami Tawan !!

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Pertama-tamanya maaf buat teman-teman, hari ini sehari suntuk aku tidak bersama My Lappy, 

Jadi segala urusan blogwalking dan update entri pada hari ini tergendala serta merta,, Huhu

Aku tinggalkan sebentar dunia Maya ini untuk pergi membawa diri mencari ketenangan.. Ecece macam poyo pulak ayat aku ..

Haha ! Okay kemana aku pergi membawa diri, usah ditanya sebab memang aku nak cerita ni.. 

Err sebenarnya penat tak hilang lagi, tapi oleh kerana sudah ada di kalangan u alls yang bertanya mengapa aku tak update blog hari ini, semangat update entri aku kembali memuncak !

Nak tahu sapekah gerangannya yg bertanya sedemikian ? Ini DIA 

-Cerita bermula-

Buat pengetahuan semua, aku pergi membawa diri ke puncak Broga bagi mencari ketenangan menikmati keindahan Ciptaan Allah^^

Aku dan 2 orang kawan aku, Incik Nabil Syahmi dan Incik Ridwan Jaafar telah sampai di puncak Broga lebih kurang pada pukul 11.45 pagi..


Sesampainya dipuncak, aku merasa letih lalu aku buat muke Seperti dibawah ini..


Lalu aku pn bersiap-siap untuk tidur... 


Waaahh sedapnye baring sini ~ *tersengih sendirian...


*************************

Setelah beberapa jam tidur, secara tiba-tiba aku terjaga lantas buat peace gitu.. Ingat u alls pompuan je ke pndai buat peace .. heh ! Saya pong pndai laa


Aku menggeliat ... Huaaargghh ~ Alhmdulillah .. Sungguh enak tidurnya


Oleh kerana hari hujan mencemburui kami bertiga, kami pn mengalah dan buat keputusan untuk turun dengan segera~ 
Sebelum tu mari kita bersama cipta kenangan terindah !!

dari kiri : alif haris, nabil syahmi, Ridwan jaafar

Sebelum tu aku sempat menyampaikan kata-kata terakhir ku di puncak sebelum turun semula ke bawah..
"Tak kira lu abg Long ke ayahanda ke ini Broga gua pegang !"
*ayat muvi okey.. muvi ape ? Eleh takkan tak tau~


O0ouh gambar ini annoying kan,,
dengan buat muke taiknya,
dengan berjambang, bermisai, berjanggut, Tak Shave!

*Jadi mintak ikhsan u alls sesapa nak belikan aku shaver@pencukur boleh lah belikan ye =)

*****************************

Tak cukup dengan ber'broga', kami pergi pulok ke uptown Shah Alam ! 
Hoyeaah~

Aku fikir malam minggu je kereta melimpah-limpah sampai ke highway,
Malam Jumaat pn Ramai !


Macam biasa kalau aku pergi uptown atau downtown,
Aku akan buat sesuatu iaitu >>>>>


Semangat try-try  Rayban,
Tapi tak beli pon.. Hahaha ^^
Maaf la buat akak kedai yg bersabar dgn karenah kami ..

Lepas tu terjumpa satu makhluk ni,
nama beliau Sugar Glider,
Beliau comel dan boleh dibela ..
Tapi harganya tersangatlaahh "Comel" !
RM 250.00 !!!! Memang comel punya harga


Nak mengetahui lebih lanjut tentag haiwan mahal ni, sila usha sini

Aku sampai rumah pukul 2.45 pagi.. 

Aku bukan kutu embun tawu, sekali sekala keluar dgn kwn memang mcm ni..

Okey aku rasa itu saja yg mahu diceritakan..

-Cerita Tamat-

p/s : Maaf penat ni, esok aku nk blogwalking sampei lebam
















Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

68 Suara Anda:

Azhafizah[フィザ] said...[Reply to comment]

I went to broga 2times..exhausted!but extremely puas hati (=

azwa amani said...[Reply to comment]

bestnyer broga.....huhuhu,,lama tak naik bukit..

sugar glader mahal, tapi dia idup lama dan cute sangat2...tapi amani tetap nak rabbit kaler coklat.. huhu

Alif said...[Reply to comment]

best r dpt jenjalan...
aku yg da semenjak keje ni,susah nak berjalan,berdating apatah lagi...
ekekeke...

ghostwriter said...[Reply to comment]

kite pun pernah p broga!syok x hengat. sampai puncak, muntah!hahahha

ikatankasihku said...[Reply to comment]

pic no. 2 ..tak boleh blah....control macho tu....hehehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

best giler, aku plan je nk berbroga, tp mesti cancel weyh.agak ah jeles dgn kau gi broga hill.. :D

Shawl's Gallery said...[Reply to comment]

alif, peace.... hehe citer ni best, suke :P

azs said...[Reply to comment]

wah.. bestnya.. ala, bila agaknya sy dpt merasa g sana.. pe2 pun, enjoy!! hehe.. :)

Aki said...[Reply to comment]

dah lame tak g Uptown.. padahal,seblah umah je pun.. Hahaha..

muhamad hanif said...[Reply to comment]

bestla dpt jln2 kn..

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

gua nak ke sini tak lepas2! waaaarghh! jeles betul gua ngn kau ni.. grrrrr...

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

best la jalan2~
huhu

syrupmasin said...[Reply to comment]

wuahaha..ta bole bla ayat kau..igt perempuan j ke bole buat peace..haha

syaimz said...[Reply to comment]

comel giler sugar glider. tu kat bukit mane ko gi menuju puncak tu? best sgt aku tgk.

sergeant keroro said...[Reply to comment]

pergh!! lame tak pergi uptown XD

p/s : sugar glider tu comel :)

fiQ'Ra said...[Reply to comment]

broga hill best ke? ramai ckp time senja lawa..nway, mintak tlg komen entry ni~ tq;)


jom klik cni & komen erh ;)

Feeqachan (afiqah yusof) said...[Reply to comment]

hahaha..mahalnye sugar glider..xpela..bela kucing terbiar jela..haha

saiazuan said...[Reply to comment]

semart la siot~ nk kena tawan gk ni satu hari nanti

luangkan sedikit masa http://eleventx.blogspot.com/2011/07/demonstrasi.html

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

Haha control macho la tuuuu.

Cik Teddy said...[Reply to comment]

wah..anda boleh jadi model sy..hihi

zZzattyy said...[Reply to comment]

wahhh! bestnye memanjat gunung. tak pernah lagi pergi mendaki2 ni. :)

She's Gee said...[Reply to comment]

broga tu kat ne?

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

best gila kau pergi jalan2....aku nak sugar glider tu...mahal apanya..murah la tu RM 2.50...hahaha XD

teyn teyn said...[Reply to comment]

ala .. teringin nak pegi puncak broga jugekk .

NuSaNa NoSa 91 said...[Reply to comment]

nak bukit, nk bukit.. nk pnjt.. T_T

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

bukit broga..gua teringin nak pergi..
cantik spek rayben..kai pinjm der?

cik kacak said...[Reply to comment]

tu en alif haris ka ? nak puji sikit , 'handsome' - IHI IHI

http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/07/ni-ke-rasa-student-hadap-exam.html

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

adeh..penat penat pon entery panjang jugak..hadeh..semangat gambaq.."peace yo"!!

YOUsoF said...[Reply to comment]

Oklah ko bagitau aku ko nak shaver@pencukur brand apa? haa taknak bagitau pulak.. ;DD

Aku dapat tumpang jeles je tengok orang sampai puncak tu bro. kalau ko sampai dekat² pukul 7 pagi mesti gambar² dan cerita kat atas tu lagi mantap kan...hahha

Aku tau binatang mahal tu pun dari majalah 3....

kotak bulat said...[Reply to comment]

suka tgk gmbr yg no4 tu.. :)
peh..bestla tidur kt pucak broga tu ek

Wanie said...[Reply to comment]

naik bukit broga tak ajak! haha

err, shaver murah je, beli sndiri la bro..hehe

beli ke makhluk comel tu?

beLLa said...[Reply to comment]

bestnya! slalu tgk gamba org panjat bukit neh. tp tak penah pegi.

amranaiman said...[Reply to comment]

hoho layan .. blom smpai broga.. tgh dok usha cari sugar glider bwh 2rat huhuh :D

apik pehe said...[Reply to comment]

hahaha..tunggu nanti apik nak naik pulak

Judiene said...[Reply to comment]

Setakat Broga je ke??
Apsal tak naik sampai ke Gunung Tok Wan?
Aku pernah sekali naik Broga then terus ke Gunung Tok Wan.
Tapi puncak gunung tu cam hampeh ar sikit.
Huhuhu.

Anif Abdullah @Mr AA said...[Reply to comment]

kemain eh..jap,bukit broga tu katne??wahaha..

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

haha..besnyer p bukit broga..nt nak p jgak la..=D

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Woww! Its xtremely coolll!

TYNTHA LANA said...[Reply to comment]

alif..pegi tak ajak!! hahahha. yewww, seriusly, even da lama duk ptrjya, and broga tak jauh mana. memg dekt pon, tpi smpai la ni, tak sampai2 jugak sna lagi,hahahhaha. sian aku..them, uptown s.alam? dah 4 thun study sna..baru skali je pegi T____T baiknya lana kan? duk je umah..jaga anak-anak...anak semut,kucen,cicak, lipas T____T hehehe

Aki said...[Reply to comment]

Bro.. lu kasi fit diri,lu training cukup2.. nanti ada masa,kita g naik gunung kat kampung Aki lak.. ^_^.v.. nak?? Aki boleh buat kertas kerja on budget.. saje je,join ngan kitorang skali.. maybe bukan tahun ni ar.. ^_^.v.. gunung tu,tak tinggi sangat,tapi best ar.. sejuk,pastu cantik.. ^_^.v..

Papa Mifz said...[Reply to comment]

wow tawan puncak broga yer....hebat la...gua puncak2 nih x larat nak tawan dah....huhu

izfanora said...[Reply to comment]

ramai nyer ke sna.. nk jugak r try pnjat..

sudeh said...[Reply to comment]

mak ai gilaa mahal menatangg tuhhh
tapi kiuuuuttt >.<

Bui Idzra Ryn said...[Reply to comment]

bukit yer..?kalau bawak bui alamat x sampai puncaklah jwbnya..haha *_*..sugar glider tu mcm tikus jer..ewww,geli...

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

hahaa . Tia tak tau kat mana tu . Tia cuma tau tu sugar glider . perhh . mahal gilossss !

Syuxer said...[Reply to comment]

kalau aku tension, memang aku gi lepak2 kat tempat2 tinggi..bagi tenang jiwa raga sikit..hahaha tagline dalam citer broga gangster ke..hahaha

mahalnya sugar glider..hope ia tak menggelikan..

apapun welcome back bro..;)

ZORA said...[Reply to comment]

hebatnye......

Arpiiz said...[Reply to comment]

wah, kita dah lama tak panjat memanjat ni..huhu

Raden said...[Reply to comment]

kalo pegi dgn mak mertua agak2 mak mertua syg ke mak mertua maki?

najihah sahami said...[Reply to comment]

aliff..sangat jeles...nanti kita pergi skali eh. hahha

alif ismail said...[Reply to comment]

fuh...macam best je...

tapi sampai ati tak ajak...huk3...

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Amboi berjalan sakan. BEznye ! :)

ishiko said...[Reply to comment]

ohh.. rinduu Broga.. nnti nak pergi lagi ^^

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

hoho... aku tak pernah pegi ag... huhu :)

Khairil said...[Reply to comment]

wah..bestnya dah sampai ke puncak broga..himalaya bila pula?..haha

Faraa Eiman's said...[Reply to comment]

tak pernah jejak ag singapore xD

Faraa Eiman's said...[Reply to comment]

aduhh , silap komen laks ! haha , sorry ! T.T

Mr. Uzair said...[Reply to comment]

mehua. puncak broga eh. menarik2. bila lah ada peluang ni. haha

IMANSHAH said...[Reply to comment]

aktiviti yang sungguh bagus

A M E ! said...[Reply to comment]

waaa . ame teringin sangat nak ke Broga Hill ! nanti bawa ame ke sana boleh ? huhu :D

misspurple said...[Reply to comment]

waaa =D

tiefazatie said...[Reply to comment]

wah..ifa xpernah pergi lg..jauh dr umah..hhihihi..

btw...mg cumil sugar glider tue..tp..adui la..xmmpu den..haha

niena shopping2u said...[Reply to comment]

wahh best nye, lama dh ta gi tmpat cmni ^^

ABU said...[Reply to comment]

cittt!! aku tak sampai lagi bukit broga ni...arghhh!! aritu ada kawan ajak naik..tapi time tu kerja damm..

alyaclumsy said...[Reply to comment]

sampai hati pegy tak ajak :( grrrr

myhatiku said...[Reply to comment]

errk..:D

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

dah jumpe dah entrinye..mekasih ye tag..terharu tau..hehe.. :D

iPai said...[Reply to comment]

pergh tak penat ke panjat broga lepas tuh pergi uptown lagi .. dasat gila ..

broga memang best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top