!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Tuesday, July 19, 2011

Haram Jadah | Entri Marah

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Takde perkataan lain yang boleh menggambarkan betapa menyirapnya aku tengok vid clip nih..



Bukan sebab aku ini fans MU tapi atas dasar kemanusiaan dan dasar 1 Malaysia la weyh !..

Hey Come on la guys !! dun be silly + stupid + selenger .. U alls fikir u alls fanatik sangat kat club bola sepak tu sampai menjatuhkan maruah orang lain tu dapat pahala atau dapat duit ke ??

Ha ?? Haa ?? ape benefitnye.. Ade Steven Gerrard tu nak puji-puji u alls kerana "kesetiaan" itu ?

**************

Kepada yang tak dapat tengok vid clip tu aku cerita la sikit..

Kejadian ini berlaku ketika perlawanan bola sepak Malaysia VS Liverpool yg diadakan pada 16 julai lepas 

Ada seorang mamat ni dia pakai baju MU datang stadium.. Pastu semua fans Liverpool memaksa mamat tu untuk buka baju MU tu kat situ jugak dengan niat nak malukan mamat MU tu la..

Then Mamat tu pn blah .. 20 minit kemudian dia kembali dgn baju jalur Kuning Hitam, Harimau Malaya laa .. 

Rugi r dah bayar tak tengok kan.. So terpaksa r mamat tu tukar baju harimau malaya.. 

**************

Come on lah .. Nak minat bola minat la .. aku pn minat .. Tapi tak payah fanatik sangat sampai menjatuhkan maruah orang lain.. Akai tadak .. !

Allah menjadikan para hambanya untuk bersaudara bukan bermusuhan.. Kerana Kelab bola sepak Barat tu u alls nak buang sedara sendiri ? Pegi r berkawan dgn Alien sane ! ET ke ape ke ..


p/s : Manusia-manusia .. Diberi akal yang sempurna di kepala .. Dia pi guna akal kat kepala lutut .. haih =,=

Harap Maaf , entri ini berbaur kesedihan + Kemarahan melihat umat manusia kini


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

76 Suara Anda:

syrupmasin said...[Reply to comment]

ohh marah betol kau :D

Amira Chan said...[Reply to comment]

hish! kejam betol!

izfanora said...[Reply to comment]

tue masalah orang yang berfikir guna kepala lutut. tue pun sib nak fikir. bangang dorang nie.

mcm r team yg disanjung tinggi tue kenal dorang. huh, menyampah juga dengan orang yang fanatik tak kira tempat nie..

TYNTHA LANA said...[Reply to comment]

alif..rmai juga yg post video ni..tpi lana malas nak tgk..entah..tak suka..suka kedamaian, peace! hehehe

tak tahu apa yg terjadi..cukuplah klau mereka yg terlibat tu ambil iktibar.. :)

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

marah nmpak adik alip ni hehehe

najihah sahami said...[Reply to comment]

meh Mish teman alif marah. kalau orang merempit depan surau tak de lak diorang buat pengajaran macam ni. ape la..dunia2. haha

zZzattyy said...[Reply to comment]

hermmm ...kita fanatik mana pun bukan dorang tau pun ... heran pun tak agaknya~

^^

Wanie said...[Reply to comment]

kesian gak la orang tu..
biar la die nak pakai baju ape pun..
tak patut langsung nak menjatuhkan maruah die..
satu stadium, stau malaysia tengok..huhu
kejam gile fans liverpool tu..

muhamad hanif said...[Reply to comment]

err,

mnusia apa lah smpai mcm tu kan ?

Amirul Aqiim said...[Reply to comment]

sabar2..
jgn marah2..
chill la bro..
hehe ^^

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Ish3. Apa nk jd dgn manusia zmn skg ni. Dh mcm x leh nk gne akal fkirn dgn sbaiknye je. Hmm. =,="

cucu umie said...[Reply to comment]

wah..kalo fanatik sgt pon jgnlah sampai mcm gitu.. aishhh manusia2..gunakan akal dengan sebaik2 yer

alif ismail said...[Reply to comment]

aiyok...pasni better pakai baju kuning je...hehehehe...

izyan yasmin said...[Reply to comment]

garangnyaa alif =.=

ChaCha said...[Reply to comment]

sabaq cek..huhuhu..

cik pha said...[Reply to comment]

haha marah nmpak.meh kita marah sama2 haha

Syuxer said...[Reply to comment]

bila fanatik menguasai jiwa..fikir pun cam haramjadah..

tapi mamat neh tak harus wat begini di tempat oversea,maybe kena belasah takpun dibunuh heheh..

apapun macha neh dah jadi terkenal dah..sampai wayne rooney pun twitter cakap dia bangga ngan macha neh dan cop macha neh sebagai lagenda..:)..

isu neh dah tersebar sampai ke luar negara heheh

cik sakdi said...[Reply to comment]

adoi, xleh play la video tu. alorh nak tau nape kamu marah sangat tu,kehkeh

Aida Omar said...[Reply to comment]

lah mcm tu plak..kalau jatuh kan org no satu. huhu

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

alohai..takut der tgk tajuk entry..:)

Arpiiz said...[Reply to comment]

eh, itu time perlawanan ke..?? ingatkan time berlatih..

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

ni la org melayu..mcm xde otak aku tgk mamat yg sibuk bergambar pegang liverpool nye kain tu..ape yg die bangga sgt tah..bodoh, kau dpt duit ke?

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

AHAKS..LAWAK AH, YG DATANG PAKAI BAJU MU DIMALUKAN, YG DEPA DOK SOKONG LIVERPOOL DARI NEGARA SENDIRI TAK MALU??AKAI TADAK !! ( EMO NIH EMO )
HAISSHHH !!

ika said...[Reply to comment]

haah...ika terbaca gak sal nie n macam nak g sekeh je org2 yg halau tu...kamonla...xkan sal baju nk halau2 bagai2...ish2...

saiazuan said...[Reply to comment]

bnyk aku bca psl ni.. prsoalannye btl2 or mainan je? hehe.. tgk brita smlm? rooney puji mamat tu..haha

She's Gee said...[Reply to comment]

mungkin.. mereka tak patriotik. ade tgok tak keadaan pas safee sali jaring gol?

azs said...[Reply to comment]

hmm.. terasa malu lak tgk perlakuan sebegitu, sdgkan, kata 1 Malaysia.. Kesian kat budak tu.. Memang marah gak la dgn org2 lain tu.. Sorry tu say, sbnrnya mereka tu dengki tgk org lain sikit.. n, mereka tu pun bukan setia mana.. sbb, setiap perlawanan, sure mereka sokong pasukan yg berbeza.. Sorry jika ada yg terasa..

Bro ahmad said...[Reply to comment]

sebab baju jekkk hahaa nak jadi setan ke semua ni hmmm

alif haris said...[Reply to comment]

syrupmasin- hehe dah reda dah ^^

Amira Chan- tawu takpe =,=

izfanora-memang bermasalah orag yg cmni kan .. huuu

TYNTHA LANA- harap mereka sedar .. huhu

Niena Pengembara Ilahi- hehe sy pn pndai marah kak hehe

najihah sahami - hehehe .. mish tawu marah ke ?? :D

zZzattyy- tu la pasal .. huu

Wanie- sedih kan tgk .. huhuu

muhamad hanif - nth la nip .. aku pn konfius ngn perangai dorag ni

Amirul Aqiim- hahaha dah chill lda skrg :)

Siti Arfah-akai kurag waras cmtu la jadinye huhu

cucu umie- huhu .. tu r pasai ..

alif ismail- hahahaha .. baju kuning polis lak suruh tanggal :D

izyan yasmin- dah cool dah skrg :)

ChaCha- yep saba2 .. astaghfirullah

cik pha - hahaha .. jom marah sama2 :D

alif haris said...[Reply to comment]

Syuxer- yup2 .. macha ni pn satu .. dah tawu manusia ni pelik2 prangainya ..lg mau bikin taik .. haha .. tu r rooney bangga ngn die ..

cik sakdi- hehe .. utube kene block eh ? tape lah .. hehe

Aida Omar - hurmm itulah manusia ..=,=

nurathirahkaman - hahahah .. tak yah takot .. bkn ghimau pn ..

Arpiiz- a'a time perlawanan kan kan

Gua Tertidur- hahahha .. lek bro .. aku pn panas ni ..hahaha

Nurasyiqin- hahahah .. memang akai dah hilang gamaknya ..

ika - kesian kan =,=

saiazuan- hehe seb bek rooney puji bliau.. haha

She's Gee- kesian kan safee sali .. gol xde sape sorak ..=,=

azs- tawu xpa .. huhu .. manusia memang cmtu la kan .. =,=

Shuk_ArChie said...[Reply to comment]

ape da... fanatik sgt.. bukan ada faedah pown.. geram jugak tgk!

h A n Y S said...[Reply to comment]

alahai, patotnya yg pakai baju merah tu yg malu sbb pakai baju merah, baik pakai baju kuning itam! haih..macam2 manusia ada..gaduh sbb hal remeh..

lilypelangi said...[Reply to comment]

geram giler tgk ! grr

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

apela dorang ni kan.. over do btulll.. takut tgk kau marah.haha

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

hishhh please lah..smpai mcm tu sekali???kesian mamat tu huhu

ifwat said...[Reply to comment]

aku dah bnyk baca post pasal ni.. ada yg post suka2, mcm lawak2 gitu.. n ada jugak yg post bengang2 mcm anda..

btw, aku seriusly tak setuju dengan perbuatan si fan yg fanatik2 ni.. melampau!

*aku sendiri tak pernah fanatik kat mana2 team bola ni melampau-lampau.relax2 suda.. peace!

ikatankasihku said...[Reply to comment]

dia tak sedar yg dia tgh pijak bumi malaysia...

ct N honey said...[Reply to comment]

kesian dia,tapi tabik spring sbb dia mmg peminat fanatik bola, dah kena cam tu pun ada mood juga lagi tgk bola...

Alif said...[Reply to comment]

bagero btol,
puja2 liverpool tu bukan dapat duet pon,]
lg pon x kuat mane pon liverpool ngan malaysia pon boleh bolos 3 gol...
bolos saja dinding ituuu...

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

hehe pagi ni tamo memarah taw

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

Ish2 lantak dia lah nak pakai baju ape pun...sampai hati malukan orang macam tu sekali...ni lah akibat akal ade tapi tak guna...

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Pergh? Sampai mcm tu sekali? :O

Elie Lily said...[Reply to comment]

elie pun memang tak suka dgn video ni! memang betul2 menjatuhkan org lain..org lain yg melihat mungkin ketawa sbab seronok..tapi for me,kita ada cara dan adab yg betul kot untuk menegur..dan cara mereka mmg salah rasanya..

tapi tulah org kata, bila da fanatik, semua bnda boleh jadi..
sadis!

IMANSHAH said...[Reply to comment]

kesian mamat tu

alif haris said...[Reply to comment]

Shuk_ArChie- panas jugak kn .. huhu

h A n Y S- gadoh bnde gitu baik bunuh diri haha :D

lilypelangi- hehe saba2 :D

Anif Abdullah| AA- memang over pn .. huhu

[sutera kasih]- sabo je la .. hehe

ifwat -jgn melampau2 sudah la kan .. ish2 ..

ikatankasihku-perasan diri tu mat salleh la tu .. pfft

ct N honey- kesian kan .. tp seb bek rooney puji die ..

Alif-hahaha .. tawu xpe .. bkn hebat sgt pn..

Niena Pengembara Ilahi -haha baik kak niena ^^

SweetLikeWhat- kesian kan ..huhu

Izzaty Ishak-melapmpau2 kan ..huhu

Elie Lily-hehe .. menyirap jew :D

IMANSHAH-memang kesian ..

Caythrine Amanda said...[Reply to comment]

uiks..marah nye..hee...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

entah pape je .

adoiyai . sesuke je na memalukan orang ye .

tu baru pasal baju .

kot ye fanatik pun agak agak lah .

cian ke mamat tu . adeh

:)

diana said...[Reply to comment]

bila tengok video ni baru tau ramai jugak ye lelaki kat malaysia yang tak matang dan kebudak budakan...
nampak macam tua2 sudah...

aleen aiden said...[Reply to comment]

ok,aku xpnah tengok pon video die sbenarnye.skang aku menyesal ckp isu nih klakar.sbb aku dgr org citer mcm klakar.skang x lg.aku pon xsuke pesen org suke malukan org lain.
ambik contoh terdekat,klo ade orang jatuh slalunye org akan gelak.mase aku skola dulula.aku xpaham knape org laen nak gelak.aih

Faraa Eiman's said...[Reply to comment]

haha , tserlah kebodohan beliau =='

KimiCnoL said...[Reply to comment]

gua penyokong man utd..gua pon nak marah la..grrr

jom skodeng??hehe ;D

Lalalilillulu said...[Reply to comment]

kesian la kat org tuh...baju je kot...taksub sgt la dieorg nih...

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

kesian betul dia...

kau marah lagi tak sekarang? aku takut ni nak komen...hahaha

nunama said...[Reply to comment]

isyh3. manusia. makin menjadi2 pula ye.
pasal baju pun nak kecoh. ntah ape2.

Suka ngan ayat nih, "Ade Steven Gerrard tu nak puji-puji u alls kerana "kesetiaan" itu ?"

haha. dorg pun tak kenal luorang sape.

nunama said...[Reply to comment]

bersabarlah yup! :)

myhatiku said...[Reply to comment]

tak agak2..akai tadak!

ZORA said...[Reply to comment]

melayu mudah lupa...

M Fizan said...[Reply to comment]

ataghfirullah.. apa nak jadi.. kalau aku, aku henyak 20 orang tu ..hahaha

Papa Mifz said...[Reply to comment]

rileks bro...penyokong Liverpool mmg mcm tuh....hu ha hu ha jer lebih...main x seberapa mano pun...

teyn teyn said...[Reply to comment]

mcm tu skli ? kdg2 benda kecik pon jd isu besar kan ..

YOUsoF said...[Reply to comment]

Lip, aku paham perasaan ko.. aku baca kat paper semalam pun dah KESIAN tengok mamat tu kena maca tu sekali. Macam la hinga sangat.. yang diaorang duk banggakan orang luar tu bagus sangat ke?


Rooney siap cakap kat twitter yang budak tu adalah legenda. ;)

Azri Fathurrahman said...[Reply to comment]

pehh . aku pun nak marah lah macam ni . tak patut lah nak jatuh kan maruah orang kan kan . last2 aku sokong mamat MU tu pakai baju harimau malaya . lagi bagus . :D

nurfatiha blacky said...[Reply to comment]

kesian betolllll. klu akuuuu marahhh.

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

erkk..malaslah nak komen ni..

p/s: tapi aku dha komen kan..:P

cik kiwi's said...[Reply to comment]

ok. rase nak marahhhhhhhhh sekarang. papentahhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

najwa said...[Reply to comment]

x sampai hati nk tengok. ><

TSD said...[Reply to comment]

@Amirul Aqiim
aku tgk mule2 mmg na mrh..tp lau tgk,npe la si mamat tu dk pakai baju MU kt kawasan LIVERPOOL..seperti kambing masuk kandang harimau

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Ssunguhnye kaum yg ini sunguh melampaui batas.. TUHAN kan tak ske.. Fanaticism.. Yes! Da most apropriate word to dscrbe~

shafmechy said...[Reply to comment]

kesian dia kan..baju ja pun

alif haris said...[Reply to comment]

terima kasih u alls sbb sudi baca entri kemarahan ini .. haha

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

jangan marah2..
tapi betulla, benda simple pun nak buat macam tu...

nik rosmawati said...[Reply to comment]

kesian btol.pasal baju jea kan.mcm2 la diorang ni

~milo~ said...[Reply to comment]

sirius sakit hati gila tengok video tu..

arnabs said...[Reply to comment]

aku pon hangin tgk video nih..
adoi xsgka ada gak rkyat mlysia yg mcm nih,,,,

sergeant keroro said...[Reply to comment]

fanatik sangat.

bro, gua terasa ayat last tu. gua alien, tapi baik. sobs sobs T.T

aimi adilah said...[Reply to comment]

sengal... lau pompuan yg pki bju m.u dyorg nk suro buka gak ke?? bkn hbt sgt pon liverpool 2.. bolos gak ary2 :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top