!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, July 14, 2011

Google Map Yang Pandai bergurau

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Sebelum ini aku pernah buat entri tentang Google Translate yang bertajuk Konek.. Ingat tak? 

Hari ini aku nak buat entri pasal Google Map pulak.. Haha..

Nak dijadikan cerita, suatu hari aku tu aku p ke google map..


Pastu aku klik 'get direction' .. Kononnya aku dari China nak pergi ke Japan.. Biasalah aku kan businessman yang busy.. Kejap kt Malaysia, kejap kt China, Sat g ni nak pi Jepun pulak.. haih =.=


Pastu die show la direction dari China ke Jepun.. Step 1 sampai step 26 aku takde masalah.. Secara tetiba step 27 tu buat aku konfius.......


Ada ke patut die suruh aku ber'jet ski' menyeberang lautan Pasifik sejauh 782km !! Sungguh bernas ideamu wahai Google Map ! =,=

Jadi, aku cancelkan appointment aku dengan client di Jepun tuu.. Sebab aku risau jet ski aku habis minyak di tengah lautan..

Oleh yang demikian, aku memutuskan untuk pergi ke Taiwan pula untuk menyelesaikan hal peribadi aku disana..

Macam biasa aku bergantung pada Google Map....


Kemudian aku klik button 'get directions' seperti yang diatas tuu dengan penuh harapan agar dia dapat menunjukkan aku jalan yang benar.......


Ouh sekali lagi dia bercanda dan bergurau dengan aku...

Kali ini dia suruh aku swimming sejauh 165km merentasi Lautan Pasifik pulok... !! Awesome ! =,=


ops Sebelum terlupa.. Credit To CNK

p/s : Pandai juga pocik Google ni bergurau dan melawak... =)






Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

89 Suara Anda:

Syuxer said...[Reply to comment]

hahahah parah benar tuh..ada ke suh jet ski..baik naik flight kan hhaahahah...swimming tuh paling x boleh hahahah..mujur dia tak ko fly cam superman hahah

misspurple said...[Reply to comment]

hahaha..bukan snag nak men grau2 ngan google map..haha google mmg mental skit..mnympah je..nsa mlas nk guna google trnslate sbb depa bgi karut2 je..tpi kdg2 guna gak sbb incik bibie suka msg perancis ngan nsa..bngong sunguh =='

Shuk_ArChie said...[Reply to comment]

Huahaha... dia pon tau kita main2 kot...

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

bhahahaha..
sumpah kelakar bro!

apik pehe said...[Reply to comment]

haha..nak try jugak la

ary anwari said...[Reply to comment]

hahah.. x ley blah..pandai google buat lawak ye

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...[Reply to comment]

hahaha!!kat tepi tu ade airportlah...
bleh tahan jugak google maps nie...
hahahahha!!!!

ika said...[Reply to comment]

hahaha...idea bernas dr tan sri google!

nurfatiha blacky said...[Reply to comment]

hee. kecoh dekat fb pasal ni.

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

nmpaknye kte memiliki hobi yg sama haha.. aritu mak ada tnya akak dok kt ne.. akak ckp otw nk ke london, dari Us.. mak kata xsihat

muhamad hanif said...[Reply to comment]

AHAHAHHAHA,

aku tak penah pulak guna google map mcm tu sekali..

syrupmasin said...[Reply to comment]

haha..dy nak melawak dgn kau lah tuh doe :D

Cik Bell said...[Reply to comment]

siyes nak gelak guling-guling..
hahahahaa
adake patOt pakai jet ski..dah tu soh swim..lawak giler..hahahaha

CNK said...[Reply to comment]

meh nak gelak seminit kat sinih! hahahahahhaahhaaha :D


vengong kan?? kekekek ;p

TYNTHA LANA said...[Reply to comment]

Hahahaha. adeh, swim ngan jet ski..hahaha. ce alif buat yg lagi jauh, kutub utra ka, tgk dia suh bt pa plak,hahaha.

Agak2 lau guna google earth, jadi lagutu ka?

Lieyly ︱ Alia said...[Reply to comment]

cehhh google neyh sanggup kan nk soh jet ski apa semua..
HAHA !

mau mati tuh !

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

hahahaa..lawak tol pakcik google nih..

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

hahaha...google map ni gila betul....

orang china mesti tak nak pergi japan ngan taiwan kalau macam ni XD

cunndaa said...[Reply to comment]

kahkahkah..gelak guling2 baca n3 nie

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Tak bole blah siap inform suruh swim dgn ber-jet ski. Hahahaha

Cik Jannah said...[Reply to comment]

hehehe..memang lawak yang ni..

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

haha. gila la google maps..
tak perna tau ada yang suruh buat macam tu..hahah

Bro ahmad said...[Reply to comment]

tak pe buat la klau berani..pecah rekod hahaha

zZzattyy said...[Reply to comment]

jetski? berenang? perghhhhhhhh! apa pun tak boleh! hahaha :)

syafiqakarim said...[Reply to comment]

haha ni nama nya sengal ;p

vampire's lovex said...[Reply to comment]

kah kah ngok ngek punya google map....

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

haha... pandai pulak google maps bergurau... errr... nak bg org mati ke...hehe

vampire's lovex said...[Reply to comment]

lawak la oiiii..nnti la bila2 aku try plak. haha

Anif Abdullah @Mr AA said...[Reply to comment]

muahahha.lawak2.. cayalah belum smpai kat jepun,ko dah kene makan kat jaws..:p

Khairil said...[Reply to comment]

nasib dia tak suggest jalan kaki..hahaha

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

hehe kelakar pulak google map tu kan..nnti nk try jgk lah

Arpiiz said...[Reply to comment]

haha, adeh tak tahan aku gelak..^^

tiefazatie said...[Reply to comment]

haha..gle eh!adui la..

arnabs said...[Reply to comment]

hahahaa,,,adoi
tergelak sowg2 bca entri ko nih..
bole msuk rja lwk pak cik google nih

azwa amani said...[Reply to comment]

memang lawak....huhuhuhuhu..bergurau lah pulak..

aleen aiden said...[Reply to comment]

cube swim tengok.keh3

ChaCha said...[Reply to comment]

sgt rajin alif nk menggodek2 mende tu..hehhe

TK said...[Reply to comment]

kahkahkah!!! Jet ski?! Berenang?! Lawak2x!!!

Miscellaneous Smiles said...[Reply to comment]

alah biasa tuu~

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

google map x le pakai la..
hehe


http://khairulakmalazman.blogspot.com/2011/07/jangan-nak-pose-sgt-la-sengal.html

caliph shuriken said...[Reply to comment]

google laa lagi, haa3...

Judiene said...[Reply to comment]

LOL!
Memang kuat merapu Uncle Google neh.
Ntah ntah dia taw ko saje nak main main Google Map, sebab tu la dia mainkan ko balik.
Hahaha.

Terbelog said...[Reply to comment]

kalo ko pg
jepun lg
kirim
Honda type R sebijik k

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

hahahaha..syialll lah...ptuihhh! hahaha..bro, pecah pundi kencing gua..hhahaha..seriously klaka doh entry ni..

mimie saie nie said...[Reply to comment]

hahaha lawak .. apa lagi aliff .. scuba la.. hahaha.. tgelak gla mimie.. fuyoo alif bisness men ada client merata dunia hehehe

saiazuan said...[Reply to comment]

hahahaha mcm2 :D

alif ismail said...[Reply to comment]

mcm penah terbace entry ni...kat mane ek... dejavu kot..

najihah sahami said...[Reply to comment]

aliff ni dah tensen sgt keje mengecat tu eh. tensen smpai cenggini..koyaaa.....china nak p jepun konon..ceh..mai terengganu ni dulu kalau berani. hahaha

~milo~ said...[Reply to comment]

kah kah kah! dpt sesak napas gelak kuat sgt ble try wat bnda alah ni..haha

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

berenang 150km?? Christmas ketujuh belum tentu alif sampai sana...hahahah

sha my heart said...[Reply to comment]

hahaha~ gila jugak idea google map ni.. hahaha~

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

haha..dulu ada kawan pernah cakap pasal ni..haha..lawakkan ada suruh berenang..gilo apo!

fairuz said...[Reply to comment]

hahahaha budu la google ni. ingat manusia ni hape? budu macam dia jugak? hahahahahaa

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

adoi..hahaha..gile lawak entri ni..nice entri bro..hehe :D

ASaDa RyutaRo said...[Reply to comment]

hahahahahaha... lawak gilos!! siap suruh berenang!

Ujang9897 said...[Reply to comment]

yg gatal pergi google napa..hee

Ain Zulaikha said...[Reply to comment]

HAHAHAHHA! tak leh blah punya google..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

Haha..so, google tak boleh pakai.. Tp alif dia just cadang kan je..

mane tahu kau gagah nk berenang merentasi lautan pasifik.. Haha..

Nice ah entry nih.. :D

Wanie said...[Reply to comment]

haha..rase2nye jet ski ngan swim yg mane lagi selamat ye?

suruh client dtg malaysia je la ye...

FasiHaH SupiaN said...[Reply to comment]

hahaha lawak, rajin wat ujikaji ek.haha

azs said...[Reply to comment]

hahaha.. ok la tu, dia begi release tension sikit..

kjaharun said...[Reply to comment]

hahahahah.. die suh awak buat rekot dunie kot :)

izfanora said...[Reply to comment]

hahaha.. kalau bosan-bosan, sedih-sedih ke, pak cik google map boleh happy dan naikkan mood.. hihi..

harrazdani said...[Reply to comment]

hahahaha...patutnya di letak...'pandai2 korang laaaa"....

IMANSHAH said...[Reply to comment]

jom la nak ikut naik jet ski

cik sakdi said...[Reply to comment]

haha memang pon, pandai gler wat lawak, mau krem nak berenang! haha

cik ziqa said...[Reply to comment]

haha . sengal la begitu ~~

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Hahaha. Xbaik betol la pak cik google neh. Nampak benoooo nipunyer. hehe

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

salam..!...
br balik solat...lega rasenye jumaat y indah ni.

Anastasia said...[Reply to comment]

Hahahahahahahaaaaa ..! gelak non stop.. oh yeaa.. google map memang pandai.. :)

teyn teyn said...[Reply to comment]

saman google lah . boleh tak? hehe

bahaya kalo org lurus yg kena.haha

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Hahahaha, gila google map ni XD

Ecehhh, Alif bajet bussinessman ;>

cucu umie said...[Reply to comment]

kahkah..memang pandai melawak pon..nak bt mcm mane pon..terima jerlh bro..kehkeh

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

=p

YOUsoF said...[Reply to comment]

;DDD..

Bercanda dan bergurau jenis ni memang permainan pakcik Google..

myhatiku said...[Reply to comment]

ala..myhatiku baru nak #ww utk taiwan tuh..cepat aje dye nie..:)
yg japan baru tau..lagi hebat woo..aha:D

Idah said...[Reply to comment]

tak pernah guna map dr google..nanti disuruhnya berjalan kaki lak ke china..tak pasal2 kena hambur nanti..

ZORA said...[Reply to comment]

hahahaha..lawak doe..:P

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

HAHA! macam main game aje? HAHAHA



teruk ah google maps. sucks!

cik pha said...[Reply to comment]

layak ni masuk MJ hehhee lawak2

chemay said...[Reply to comment]

chemay penah jumpe dekat page like2 kat fesbuk dulu pasal mende nie..
memang lawak lah google nie
haha
:)

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

hahaha mmpos nak swim spnjang lautan

iPai said...[Reply to comment]

takde plak dia suruh beli jet ski tuh dulu ?


hahha .. google pon nak sempoi juga kan

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

hahaha..aku tak habes gelak lagi..tolong2!..hahaha...ank amek bantal tutup mulot jap..hehehe..terbaik!

sergeant keroro said...[Reply to comment]

hehe, sumpah kelakar :P

Apel D. Doragon said...[Reply to comment]

ahahaha agaknye org kat gugel nye opis terkekek2 gelakkan kamu hehehe... bergurau

yaya said...[Reply to comment]

hahahahaha..tu je blh kmen:P

Anonymous said...[Reply to comment]

Great article! We are linking to this particularly great content on our website.
Keep up the good writing.

My weblog Bench Craft Company advertising slogans that rhyme

Anonymous said...[Reply to comment]

I savor, result in I found just what I was having a look for.
You've ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

Here is my web page :: appliance repair Riverview

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top