!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Monday, July 18, 2011

Pendedahan Eksklusif | Priority dalam Blogwalking

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum.. 

Tengok Tajuk Entri macam bagooos sangat kan aku ni,, Hahaha..

Ada sape-sape nak muntah hijau ?? Silakan..

Okay berbalik kepada tajuk asal.. Petang ini aku nak memberi pendedahan eksklusif tentang priority aku dalam ber'BlogWalking' .. Hehe.. 



Tak tahu apa itu BlogWalking ? Alaa yang kadang-kadang ade orang menjerit kat ShoutBox kita,
                                 " Berak kat sini, "                               (Hanif)
                                 " Kentut kat sini "                               (Zureen Tauke Sushi)
                                 " Tergolek-golek kat sini "                  (Cik Rapunzel)
                                 " Sideroll kat sini "                              ( Kak Niena ) haha :p
                                 " Hai Tuan Blog yg Busuuk "              (Mish Lollypurp)
                                 " Alip eneng nang ngomah opo rak"    (YouSoF membe jowo aku)
                                 " Bro, gua layan stim kat sini "             (Gua TerTidur Blog bro ni 18SX tau, )

Dan macam-macam lagi la.. 
Itu lah namanya BlogWalking.. Ziarah-menziarahi sesama Blogger demi merapatkan silaturrahim.. *mcm poyo pulak ayat aku

U alls nak tahu priority aku dalam berBlogWalking ? 

1. My BlogList ..

2. Para Pengomen .....


3. Para penjerit di ShoutBox .....



4. Ziarah Blog-Blog dalam Group Cth- Sahabat Blogger, Kami & Blog


5. DashBoard (Tapi sekarang dashboard dah buat taik, dah malas dah aku tgk)


Sebenarnya sama je Priority aku berblogwalking dgn Blogger-blogger lain .. Ada cara yg berbeza ? Jom kongsikan bersama ^^


Eh Nak minta pendapat u alls ni...

Perlu tak aku membalas komen u alls dalam peti komen blog aku ini ???
contoh macam ni..



p/s : Jom Berak kat Blog orang .. hahahaha .. =D




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

77 Suara Anda:

ikatankasihku said...[Reply to comment]

lak berak , hehehe

najihah sahami said...[Reply to comment]

hehe..lebih kurang je priority kita..cuma mish dh lama tak jenguk page kt fb dan kt shoutbox tu..huhu...




pasal yang last sekali tu. terpulang pada alif la.mish biasanya balas kalau ada persoalan ke apa ke. tp biasa Mish pegi jawab kat blog dorang la. sebab kalau bls kat situ pun bukan org tu belek balik kan. hehe

kotak bulat said...[Reply to comment]

hehehe..ad gak tu gmbr KB.. :P
kb lau tak ramai, kb reply la..tp kalau dab berpuluh..tak sempat nye nak rep. kb balas dgn lawat kat blog dorang je..hehehe

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

Hahahaa yang anip tu betul sangat. suka gila berak kat blog orang, erhh

TYNTHA LANA said...[Reply to comment]

Soalan last tu, lana pun tertanya juga, perlu ke tak sewajarnya..entah,hehehe

~yup! sangat minat moto2 sport,hehehe

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

hahaha..besau nye 18SX..kah kah..patut la kau balas..tak syok ah komen takde tuan bg respon..nnt next time ase malas je nk komen..hahaha..tp kau nye blog gua tetap layan..cuci urat gelak gua :D ty bro! gua dah habis layan stim kat blog kau :P

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

jawapannya patut sebab kadang2 aku baca apa ko reply..tp kdng2 je..hihi

nak jerit kat shoutbox alif..tapi opis block lah..hehe

Syuxer said...[Reply to comment]

wah detail ko bagi penerangan hahah..aku punye trademark kat shoutbox cam haram je hahaha..lama dah tak bw neh..insyaAllah nak gi men ayat2 cam ntah pe2 ntah heheh

M Fizan said...[Reply to comment]

haha..aku kenal antara budak2 yg shout dengan benda pelik tu.. bila kita ada tagline, orang mesti kenal..huhu.. "senyum di sini" :)

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

lebihla kurangla kita punya prioriti blogwalking..

balas lagi best..hehhe

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

hehehe nk kena sideroll ngan akak ke?

cik najihah said...[Reply to comment]

balas la..lagi friendly

Fyqa said...[Reply to comment]

sme cre kte BW !


;)

adeeb khairudin said...[Reply to comment]

haha. alif haris yang rajin bw :)

azwa amani said...[Reply to comment]

errmmmm... tgok pada komen lah kalau nak reply.. kalau die ada tnya ke, baru reply.. tak perlu kot reply semua, :)

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

lebih krg saja cara kita berblogwalking hehe

tp kalo sy, lebuh utamakan pengkomen then bloglist :)

urm, kalau sy, sy reply setiap komen dr blogger kt entri saya..walau dorang komen hanya ' :) ' pun sy reply..tu tandanya sy baca dan respon komen dorang :)

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Errr, zaty pon tertanya-tanya soalan yg sama.

ghostwriter said...[Reply to comment]

patut...patut....ceriakan blog katakan!hahhaaa

Cik Teddy said...[Reply to comment]

same je kot ngan cik..hik3..jgn la berak kat cni plak..wee~

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

dependsssss pada encik alif lor.. tapi kan,bagus sebenarnya balas-balas komen ni.. tu je cara nak follow up story dia yg vassss tu kan..muahahaha

Elie Lily said...[Reply to comment]

perlu!! :)

mimie saie nie said...[Reply to comment]

aik mimie xda ke hehehe :P saje nak kacaw... btl gak kata alif 2 kadang mimie rasa x perlu je rply komen org .. org 2 bukan dpt notification pn ( atleast dia rajin bace email dia la kan ) tapi mslhny kalau l=kita x rply nanti org kata sombong pla kan?? huhuhu

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

same la kita..hehehe :)

Bro ahmad said...[Reply to comment]

nama id kat shoutbox boleh tukar2 hahaa boleh main2 macam tu..sakat2 orang ke? jahat tul

Lieyly ︱ Alia said...[Reply to comment]

kehh3 , mcm2 ayat kan ada...
best2 , mcm meriah ja ;)

She's Gee said...[Reply to comment]

same je kot caranya tapi skang dah bz ckit.. jadi nak cek shoutbox tu kena fikir 2/3x gak la. nanti x jln keje.. hehe..

cara balas komen camtu tidak digalakkan..hehe..^^ kalau boleh bwt la 2 or 3 blogger dlm satu reply komen. tapi kalau rase okay, just continue with it. not a big deal.. ai ceh, cakap omputih pulok..

syrupmasin said...[Reply to comment]

untunglah berak merate tanpe basuh :D

cucu umie said...[Reply to comment]

ayie ad tak dlm bloglist... (gurau sat)..

btw, kalo bro nk blas..it's okay..kalo ayie rase mcm perlu shje ayie balas..hohoh

zZzattyy said...[Reply to comment]

okeyh, muntah hijau* ehehe ^^

balas komen? hermm... kalau dah komen alif sampai berpuloh2 tu, sanggup ke alif nak balas satu satu??? :)

myhatiku said...[Reply to comment]

ape nie berak2..erkk-.-xmo2..haha:D
em,perlu kot bile org bertnye soalan..hehe

uLan said...[Reply to comment]

hikhik nak ajak org ke blog kita,kene la guna ayat yg sweet sket ye x... :-)

cik bulan said...[Reply to comment]

yang lastu tu ikut keadaan la..tapi setakat ni balas semua..hek3x..^^

Arpiiz said...[Reply to comment]

kita cuma blogwalk guna komen and shoutbox tu..
kalau rajin, jawab jelah komen tu..hehe

zureen said...[Reply to comment]

"kentut kat sini"

ada jugak yang complain dengan trademark ni. tak berapa nak supan katanya. =.=''

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

aku selalu buat 1 ngan 2 je kot...


reply komen? kau kan 'RAJIN'...tak payah reply kot..hahahaha

alif haris said...[Reply to comment]

ikatankasihku- haha ..^^

najihah sahami- hehe .. ade blogger yg jenis die belek balik la mish :)

kotak bulat- tq KB :)

nurAMALLINA- hahaha .. tawu xpe :D

TYNTHA LANA- ade yg kata perlu sbb ade jenis blogger yg suka belek2 balik komen yg dah di bagi :)

Gua Tertidur- hahaha thanks bro ^^

Anak Wak Mail - ouh okay thanks :)klu dah die block nk buat cmne haha

Syuxer- hahaha gune ayat berak je .. :D haha

Niena Pengembara Ilahi - haha taknak puan .. :D

cucu umie - hehe ayie mst ade punye dlm bloglist alif ^^ hehe

zZzattyy- rasanya tak sanggup kot .. huhu .. btw thanks zaty :)

myhatiku-hehe okay thanks awak ^^

~milo~ said...[Reply to comment]

i think bab reply tu patot kot, thats mean kite mesra dgn bloggers lain n nmpak tak sombong. takpela kalo org tu tak balas balik pon :) this is on my opinion laaa..hehe

Eazy Izzuddin said...[Reply to comment]

eh saya singgah d sini...hehe
xD

apik pehe said...[Reply to comment]

apik dalam kebizian melanda ni..hanya sempat jarang2 jer..jejak balik..tapi penkomen kt entri tu apik kompem akan jejak balik

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

fa sedaya upaya balas tau, walaupun maybe orang tak baca apa kita balas. haha

izfanora said...[Reply to comment]

lebih kurang juga.. :)

bg sy, klu der persoalan, jwb kat blog dorg lah. lg better. kat sini bukan cam fb, der notification.. huhu.. :)

btw, most welcome. blog best, best r nak listed kan.. :)

misspurple said...[Reply to comment]

wargghhhh : *snyum x perlu kata apa2 * =) trbaekkk !

muhamad hanif said...[Reply to comment]

AHAHAHHAH,

nama aku ada, Errr terharu yaww ;)

Muhd Aizie said...[Reply to comment]

Anip tu memang selalu berak dekat blog aku. urghhh !

eh, perlu kot reply.

ika said...[Reply to comment]

hehe~ boleh tak nak menempek kat snie? alif balas tak? :( tak balas majuk la...thnxs ek de blog rapunzel tersergah indah di situ...:D

tiefazatie said...[Reply to comment]

ok je reply komen camtue..ifa pun wat cmtue..hihi..atleast senang hati org yg mengomen tue kan2..hee

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

cikin ni baru lg..biasa bw kat shoutbox ngan dashboard..yg pasal komen tu, biasanya cikin wat sama ngan kb..

alif haris said...[Reply to comment]

~milo~ hehe thanks for ur suggestion ^^

apik pehe- hehe same la kita apik ^^

ika- haiii ika ... mestilah alif balas punye :) hehehe klu majuk alif tanak pujok ..haha

Fathiah Hamim & izfanora & Eazy Izzuddin & Muhd Aizie & tiefazatie & Nurasyiqin - thanks u all atas nasihat dan suggestion yg diberikan ^^

saiazuan said...[Reply to comment]

nice2... aku slalu priority kt top komentaror ngan recent comentator..
then bru latest update.. :)

saiazuan said...[Reply to comment]

wow, aku agk trharu ble aku dlm senarai pengkritik trbaik ko..hehe ;D

IMANSHAH said...[Reply to comment]

saya main redah je..huhu

KimiCnoL said...[Reply to comment]

komen sambil berak boleh? hahaha :D

perempuan suka lelaki tak suka??

Azri Fathurrahman said...[Reply to comment]

aku selalu buat no 2 , 3 , dan 4 tu je . haha :D

peep said...[Reply to comment]

aku lak plg suke nk bw ni pegi kt link2 yg mcm kt blog WW punye tuhh.. lupe a name ape..

cik pha said...[Reply to comment]

ade jugak y sorang dua aku knl niee

lilypelangi said...[Reply to comment]

golek2 , berak , kentut kat sini~

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

nk kna star jump ke hehe

HaNa Hani said...[Reply to comment]

haha...beh la blog semua org..kne samak neyh
haha
tahu xpe! dashbord mengadangada kowt
nyampah tgk~

Bro ahmad said...[Reply to comment]

bro pun pernah letak ayat gempak..hantu jembalang tanah..hahaa macam terdesak pulak cari trafik..kahkah2 bro gurau je ^_^
bro dah tukar template ,

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

kalo friendly bls la

ifwat said...[Reply to comment]

sama la kita bro.. tapi aku belum buat bloglist lagi, kat blog lama aku ada la..


yg plg utama aku akan lawat ialah pengomen blog aku sambil membalas komen,serius :)

Amira Chan said...[Reply to comment]

hahaha. fuhhh, lama tak singgah yek. :P

same lah priority kite, buts soutbox tu hanya yg tertentu yg akn dipilih. :P

ummm, perlulah kot reply utk communication sejagat(walamak ai)

alif haris said...[Reply to comment]

saiazuan- haha aku pn terharu nama aku ade kt top commentator ko .. :D

peep- amende tu ? haha

IMANSHAH - haha .. boleh je ..^^

KimiCnoL- boleh je kalau rak malu ..haha

cik pha- rajin bw la tu ^^ hehe

lilypelangi - ambooih pakej die buat haha

Bro ahmad- btl bro .. keyword panas tu boleh naikkan traffik ^^

Niena Pengembara Ilahi-tape kak terima kasih je .. hehe ^^

HaNa Hani- hahaha .. nasib la sape yg kene berak tu :D

ifwat- pengomen tu wajib dibalas :)

Amira Chan & EZAN IDMA & Azri Fathurrahman- terima kasih komen .. nak jadi friendly ni haha .. balas komen u alls ^^

iPai said...[Reply to comment]

perlu2 .. kadang2 ada orang tgk je post lama ..

so diorg leh komen2 lagi ..

tp untuk soalan yang penting, jawab kat komen sini dengan komen blog org tuh ..

Alif said...[Reply to comment]

perghhh,lepas ni mst blog alif haris bley jd mcm blog justkhai.com

YOUsoF said...[Reply to comment]

wong jowo : Aku pun sama macam ko Lip.. tapi aku tak sekerap dan sehebat ko. Yela ototo ko dah kental gara² angkat buah sawit.. ;DD

Kalu rajn balas panjangggggg. kalau malasa balas pendek. kalau aku la sebab masalah aku sekrang belum ada line internet kat rumah.. doakan aku pasang cepat² Lip heheh

Papa Mifz said...[Reply to comment]

lebih kurang jer dgn gua...tapi gua buat maso nih tertumpu pado yg tinggalkan jojak contoh mcm comment ke...and yg mano listed top commentors kat blog gua..:)

alif haris said...[Reply to comment]

iPai- orait thanks bro ^^

Alif - haha amiin tapi perjalanan masih jauh maa ^^

YOUsoF- hehehe .. ye ye aku doakan ko cpt2 pasang tenet :) mcm2 wae ko ni .. haha ^^

Papa Mifz-thanks bro atas suggestion yg diberikan ^^

azs said...[Reply to comment]

huhuhu.. memang best la.. pe2 pun, thanks.. n, klu ada persoalan yg perlu di jwb or rasa perlu reply komen, just do it.. hehe.. sbb, bila ada respon, bru best..

diana said...[Reply to comment]

kalau sempat balas la..
tak sempat tak payah balas...
akak buat gitu je...

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

wah..banyak gak gua dapat trafik dari sini :D menSTIMkan gua lah!

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

balas la yekk.. :D

laskar pelangi said...[Reply to comment]

wooooo! otai tengah ceramah nie=D

YOUsoF said...[Reply to comment]

Hehe.. Ojo lali ;D

AL AZRUL said...[Reply to comment]

ada x cara nk thu komen kita d blog dh d balas ke belum oleh tuan blog???/ ermmm...blur

sergeant keroro said...[Reply to comment]

hehe, kalau sempat balas jek.

lau da berpuluh komen, gi blog diorang jela XD

Aimifiqa said...[Reply to comment]

betul.masing2 ade cara tsendiri. tapi tak suke sistem I follow, follow me back.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top