!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Monday, July 4, 2011

Go Go Go Harimau Malaya !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

               Pertama-tamanya, aku nak ucapkan tahniah buat skuad bola sepak Malaysia atau dikenali sebagai Harimau Malaya kerana telah berjaya melayakkan Malaysia mara ke pusingan ke-2 dalam Asia Qualification World Cup 2014 dengan agregat 4-4 dengan Taiwan tapi kita mempunyai kelebihan gol ditempat lawan.. So kita layak Alhamdulillah..

Sesiapa nak tengok highlight nye boleh tengok kt vid clip bawah ni..


Aku teruja gila dengan gol pembukaan daripada Malaysia menerusi  freekick Aidil yang mcm C.Ronaldo punye freekick tu.. Haha.. Teruja sampai meremang bulu ketiak aku beb !!
Tapi ini bukan bulu ketiak aku taw... Jangan salah tafsir !


Lepas tu  Taiwan punye player lak gol kan.. 

Tapi Malaysia leading balik dengan jaringan gol oleh Kapten pasukan Safiq Rahim menerusi freekicknya tu.. Memang nice lah dua-dua pakar freekick Malaysia ni bubuh gol !

Then 2 gol selebihnya daripada Taiwan tu kedua-duanya adalah sepakan Penalti.. Ahaaa ini yang jadi isu..
Haha .. Kasi besar-besar baru alert !

Okay sebenarnya aku malas nak cakap banyak tentang kekurangan kebijaksanaan si Referee ni, kang Blog aku kene saman dek FIFA.. Hahaha !

Tapi ramai je yang bersependapat dengan aku sehinggakan tertubuhnya Fanpage Võ Minh Trí - the worst Fifa referee in Asia.

Sila Klik pada Gambar untuk dibawa terus ke Fanpage tersebut..

Hahaha .. FiFA tolong jangan saman aku,, Fanpage ni bukan aku yang buat !


p/s : Aku dah ngantuk sebenarnya ni.. Bye nak tido .. Sapa nak masuk dalam mimpi aku??




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

48 Suara Anda:

saiazuan said...[Reply to comment]

reff agk berat sebelah td ~_~

cool sabtuday gathering with bloggers http://eleventx.blogspot.com/2011/07/blogger-sports-carnival-2011-with.html

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Eleh, siap ajk org msuk mmpi dia XD

muhamad hanif said...[Reply to comment]

sikit lagi nak kalah tau..

armouris said...[Reply to comment]

tahniah Malaysia! lagi info tentang bola sepak di SIHAT SELALU - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

Shafiq said...[Reply to comment]

Dramatik Jgk Bola Td..
Tp Pengadil Asyik Kluarkan Card Ja..Reff Ntah Dri Mn tu..

vampire's lovex said...[Reply to comment]

pehh laju gila..terus ada page kat fb hahahha...

myhatiku said...[Reply to comment]

dahsyatnye!smpai mcmtu skali..aha:D
sile lukis semula!;p

Anif Abdullah @Mr AA said...[Reply to comment]

Takpelah,janji Malaysia dah mendahului.. Syabas!

p/s:pasal bola ni aku blurr sikit.HAHAK

niena shopping2u said...[Reply to comment]

tpi siyes la..xpuas ati smlm.. pemain taiwan dok tarik2 Malaysia xde plak kte dpt sepakan prcuma..smlm tu klo xde sepakan prcuma xmasuk nye taiwan tu..

!!kurasakan something!!

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

Malaysia hebat !!! :D

azs said...[Reply to comment]

Tahniah juga buat pasukan harimau malaya!!! tapi, betul la, pengadil tu berat sebelah.. tension je tengok! btw, alhamdulillah, pasukan kita berjaya melayakkan diri ke pusingan hadapan.. :)
bila main dgn ikhlas, permainan lg berkat..

azwa amani said...[Reply to comment]

huhuhuhuhu.... bukan gambar awak ea tuuu ????

Syazwan said...[Reply to comment]

bodoh punya reff!

ZORA said...[Reply to comment]

Malaysia terbaikkk..:)

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

Haha tang bulu ketiak tu yang tak tahan, HAHA

hanaahmad said...[Reply to comment]

haha, bergegor opis aku smlm pasal bola ni....nsb baik malaysia ada player hebat2 ye dok. eekeke

ikatankasihku said...[Reply to comment]

bulu ketiak tak menahan....hehehehe

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

menang tipis...
tapi malaya ttp best...!!!

Bui Idzra Ryn said...[Reply to comment]

takper,kita kutuk jer..mmg pengadil tu tak adil pon..huhu ^_^..nasib baeek malaysia menang agregat..

nurfatiha blacky said...[Reply to comment]

sakit hati tgk refereee semalam. aduiii. tmbah berdebar pulak tuh. hahaha

amranaiman said...[Reply to comment]

huhu.. yahuuu mng.. ref oh ref xyah la jd ref.. :P

ABU said...[Reply to comment]

dengar game ni jadi issue..pasal penggadil dia.

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

menang sebab penalti. tak hebat le tu~~haha

ain revival said...[Reply to comment]

taw xpe..reff ni mmg..sptutnya malaysia pun dpat penalti..geram!

alhamdulillah..layak gak lawan singapura nnt~

pamie said...[Reply to comment]

2 penalti ngan 1 gol dari tendangan sudut..tpi sampai dua penalti dalam satu game?? ok, full stop. takleh kutuk..haha, berdose kang..

Aku Anak Labuan

syrupmasin said...[Reply to comment]

alhamdullilah :)

cik pha said...[Reply to comment]

aku mimpi seseorang smlam adakah...? haahha

tiefazatie said...[Reply to comment]

alif..org lidi yg bulu ketiak meremang tue dasat ok..haha

but ref nie ifa pun rasa die bias la..huhu

peep said...[Reply to comment]

cis cpt gile buat fanpage.. hahah, tp mmg referee tu x leh pakai tol a.. aku pon bgg gile smlm.

teyn teyn said...[Reply to comment]

suke gol aidil :)

Ain_ Suke Senyum said...[Reply to comment]

Dalam . suda follow . follow me back . plezz kumen entry ni

http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

sory cri shoutbox xjmpe .

Green Apple said...[Reply to comment]

ref tu memang berat sebelah.. sampai 3 kali bg sepakan penalti... nasib baik Sharbini dapat selamatkan 1... eeee... geram...

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

aku tengok jugak tapi tak meremang pon bulu ketiak XD

baru nak masuk mimpi kau tapi dah siang pulak sekarang...hahaha...

Amiirah-Cassan said...[Reply to comment]

alif , lain je stick figure ko tuh ? hehehe

goodluck harimau malaya for the second round :)

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Xsangke malaysia hebat juga ya. :)

NadiRah said...[Reply to comment]

elele...
yer2 je bukan bulu ktiak sendri...
huhuhu

sudeh said...[Reply to comment]

haa hameeekk kauu siap buat fan page agy !
muahaha !
gilooo ahh
ini kes memang berasaap habis dengan referee neyhh>.<

She's Gee said...[Reply to comment]

walupon gee tak tgok tapi tahniah ler utk malaysia, udoh2 ler tu dah menang dah pon. yg penting, doa2 la dpt referee baikkkkkk punyeerrrr pas ni... ^^

haahhhh.. semput... ^^

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

ade org buat fanpage eh. ehhehe mmg worst pon

Alif said...[Reply to comment]

alhamdulillah....
smoga pasukan malaysia terus cemerlang....

bile la agaknye aku nak wakil malaysia dalam sukan silat...doakan ye kawan2...hehe

harrazdani said...[Reply to comment]

bagi aku pengadil bertindak betul dengan memberikan 3 penalti kerana memang keeper dan defence malaysia agak gugup berdepan serangan pantas CT.... btw tahniah malaysia kerana mara ...;)

najihah sahami said...[Reply to comment]

hahaha..mish bnci org vietnam tu.jom bako dia. hahaha..tp mish suka tgk xavier. hensem..omaigod.

cikida said...[Reply to comment]

lav MALAYSIA...!!!

nunama said...[Reply to comment]

hahaha betul! seyes sakit hati tgk bola semalam.

tapi xpelah. alhamdulillah. kita layak juga. :)

IMANSHAH said...[Reply to comment]

suka dan tido dengan tenang

Ujang9897 said...[Reply to comment]

reff busuk

NuSaNa NoSa 91 said...[Reply to comment]

nk wat camne, walau diorg main kotor pon, kita tetap menang.. kn org yg benar tu akan sentiasa ditolong?? heeee~ ^_^

iPai said...[Reply to comment]

siap ada fanpage .. adeh sian referee tuh ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top