!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, August 11, 2011

Hikayat seorang Blogger

بسم الله الرحمن الرحيم 

Assalamualaikum..

              

     Suatu masa dahulu, ada seorang budak lelaki biasa , tak kaya raya tak miskin tegar , cuma kaya budi bahasa je..  Dia ini budak kampung .. Mainannya suatu masa kecil dulu hanyalah permainan tradisional seperti pelepah kelapa, layang-layang , guli, dan digimon.. 








Digimon itu  tradisional?? err .. (Syok doe kalau bawak pegi skolah battle dengan digimon kawan pastu menang,, Perghh riak terus)






ketika umurnya 13 tahun, dia berhijrah ke bandar menuntut ilmu,, Oleh yang demikian dirinya juga turut mengikut arus pemodenan teknologi.. Natijahnya, lahir lah dia sebagai seorang pengguna friendster, myspace, dan facebook yg tegar .. Ish3 ... 

Masa terus berlalu bersama arus pemodenan yg semakin canggih ...


********************************




         Satu hari ketika dia sedang meng'online'kan diri, dia telah tertarik dengan satu blog kawan baiknya .. Lantas kawan baiknya itu meracuni fikirannya agar turut membuat blog sepertinya .. Atas tunjuk ajar kawannya itu akhirnya die berjaya membuat sebiji blog ..  Eh sebuah blog .. err Sebuah ke ??






Entri sulungnya merupakan satu puisi luahan hatinya yg kononnya sedang frust .. Kah Kah Kah .. Eh sorry TERgelakkan kau.. 

Pada waktu itu dia tidak kenal lagi kepada istilah blogwalking.. Tapi sekali sekala dia jengah blog kawan baiknya itu.. Itulah blogwalking paling jauh padanya .. Itu pun sebulan sekali dia jengah .. Har har har ..

Masa dan waktu terus berlalu dan terus berlalu meninggalkan masa silam .......


****************************


Kini blognya telah berubah wajah .. Mungkin yg kini sedikit hensem berbanding yg dulu .. Entah dapat mimpi dari mana secara tiba-tiba dia bernafsu untuk mencuba menjadi seorang blogger tegar.. 

Dia menjadikan blog sebagai tempat pencetus ideologinya , Haha .. Entri-entrinya kini juga lebih meluas dan menyeluruh, bukan tentang luahan hati dan perasaan sahaja..


Kini dia sudah tahu apa itu blogwalking.. Dia berblogwalking ke serata dunia menambah kenalan dengan gigihnya.. Antara blogger awal yang dia kenal dan rapat antaranya Mish Lollypurp, Alif AkbarSyuxer, Adwa, SyrupmasinSuriati, Imran, Shamsuddin Amin a.k.a Santan Berlada, Asim dan Emilia Emira

Ada diantara kenalan blogger yg dahulunya aktif kini kurang aktif blogging atas sebab-sebab tertentu.. Bahkan kawan baiknya sendiri yg telah meracuni fikirannya untuk berblogging kini telah menutup blognya atas alasan bosan berblog .. Hampeh betul beliau ~ 



    

     Dahulu, dia berasa amat kagum sungguh kepada mereka yg mempunyai follower 1000 dan keatas ... (walaupun hakikatnya jumlah follower tidaklah begitu melambangkan kehebatan seseorang blogger tu, kerana ada juga blogger yg gah di alexa ranking walaupun follower tidak beribu raban, Cth- harrazdani dan bro Ahmad)




Kini alhamdulillah followernya sendiri telah mencapai angka 1000 ... Dan Cik chokie ni adalah follower yg ke-1000.. TQ !


Dia megucapkan terima kasih yg tidak terhingga buat para mereka yg support die dulu, kini dan selamanya .. Haha =)



p/s : Bersempena follower naik 1000 =)





Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

89 Suara Anda:

kjaharun said...[Reply to comment]

kah.. kah... kah... sory tegelak pulak :D

hikayat seorang Blogger.. hahaha, hikayat blog dri sendri..

hehe

said...[Reply to comment]

kreatip2!! siap karang2 cerita lagi..rajin..

^__^

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

bgus lah cerita ni... hikhik.. terus kan berblogger ye... :)

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

Ouh..Nak beritahu yang dia touching dah dapat 1000 follower la ni ek..ek.. ngeh3...

Tolong sampaikan tahniah kat budak tu eh.. ^^

shedameor said...[Reply to comment]

macam same je kisah kite ^^

Luqeem™ said...[Reply to comment]

haha, sekarang orang tu dah maju..heh

tahniah la bro!

Bro ahmad said...[Reply to comment]

ni kisah benar alif ke ni..hahaaa mantap..tahniah.

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

tahniah dekk..satu pencapaian yg baik :)

keep on blogging tau..btw, thanks share tuto tu..best sbb itu yg akak nak hehe

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

dah macam hikayat merong mahawangsa dah...hikhik




entry sulung..

"PERGH JIWANG HABEH"

cucu umie said...[Reply to comment]

blogger tersebut adalah alif.. itulah realiti kehidupan alif sbgai bloggerkan.. teruskan bwerblogging alif.. alif boleh pergi jauh punya.. keep it up..

Bro ahmad said...[Reply to comment]

rank blog alif apa kurangnya..dibawah 1000 malaysia..mantap,jom pergi bazaar ..

kotak bulat said...[Reply to comment]

tahniah sebab da smpai 1000! :)

Saiazuan said...[Reply to comment]

digimon!!!! mana aku buang tah benda tu

muhamad hanif said...[Reply to comment]

jap.jap,

aku cek follower kau..


1000++ !?

damn, kau buat entri untuk diri sendiri..

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

tahniah! :)

Wanie said...[Reply to comment]

hahaha..entry penghargaan la ni ye?
sedih name tak tersenarai :( sob3

tahniah tau dah cukup seribu ^_^

Dhiya Fariza said...[Reply to comment]

nice story indeed ;) thumbs up for having 1000 followers and above already :)

Syuxer said...[Reply to comment]

hahahah kisah pasal diri ko ke,bro..:)..menarik gak sejarah silam penciptaan blog ko..heheh..aku pun haram noob pasal blogwalking mula2 aku aktif berblog hehhe

iefa ujang said...[Reply to comment]

1000???bestnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

syahira ariff said...[Reply to comment]

tahniah wei alif
aku ntah bila follower nk cecah seribu
derma follower sket utk aku

harrazdani said...[Reply to comment]

thanks alif..kerana sudi backlink harrazdani...semoga kita dapat berkongsi sesuatu yg bermanfaat dlm dunia maya ini....kipidap alip....

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

heheh..suka baca.
tapi kan..aku tak tahu sangat pasal alexa ranking nie.

cik pha said...[Reply to comment]

y ayat ko makin hemsem tu aku syak kau silap taip AA wes bek ko tgok bilik hahahahhaha

arnabs said...[Reply to comment]

perghh..tahniah ko dh dew 1000 follower..
blog bez ktakan...aku len la :(
haha wt toching

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?2afa81edb2732a759ea71a7252415b94

syrupmasin said...[Reply to comment]

wewiitt..bole buat moreh la lepas nih..tahniah..tahiah :D

Aimifiqa said...[Reply to comment]

waaa. tahniah diucapkan kepada beliau ye. hihi

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

tahniah! :) teruskan berblogging ye..

sergeant keroro said...[Reply to comment]

tahniah bro XD

azs said...[Reply to comment]

Alhamdulillah, semakin ramai peminat.. Moga, terus success ok..

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

Aku dulu suka beli digimon tu banyak2 tapi tak pernah reti nak main macam mana :D

Botak said...[Reply to comment]

pasal blog aku tak minat.,
kalau digimon yelah aku minat.,
hahahaha..

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Congrats awk ;)

*ske la tu kan? bolehlh blnje kte mcd utk brbuka esk ;D*

myhatiku said...[Reply to comment]

wah..tahniah bro!:)
happy 4 u..hee

caliph shuriken said...[Reply to comment]

congratz.. hepi blogging ^^

misspurple said...[Reply to comment]

hahah oke3..thniah ! dri budak kg dah jdi maju..now still maen digimon yg tradisional 2 ke ? :P

Cik Azizah said...[Reply to comment]

peh pandai bina cerpen yer..tahniah melangkah ke 1k sudah...happy 4 u dear.

pamie said...[Reply to comment]

haha..best best best!

tahniah bro! aku baru naik lapanratus..jauh lagi nak ke seribu tu..

ifwat said...[Reply to comment]

wow.. tahniah.. dah 1000 ye? hehe.. smpai sekarang aku masih ada lagi entry tahun 2008,awal2 blogging.. entry noob2, haha.. tapi bnyk yg aku dah privatekan. hehhe

vampire's lovex said...[Reply to comment]

hikayat seorang alif...


pehhh dah 1k...

bila nak buat makan makn ni haaaaaa... hehe

muhamadsufian89 said...[Reply to comment]

tahniah bro. hikayat blogger ni memang banyak perit dan jerihnya ye. hehe

nak tanya friendster dengan myspace ingat lagi tak emel dengan password?? haha

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

haha..bile la gua plak nk poyo ada 1000 follower!

peachippo said...[Reply to comment]

hahahhahha..
semgat aku bace..tahniah brooooooooo!
gliran kite pulak pemes kan..hehehe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

tahniah tahniah ye .

teruskan berblog ye

:)

stuck said...[Reply to comment]

hahhahaa...ceh...hikayat si alif haris....;P thniah thniah!

Mr.Thinker@Ali said...[Reply to comment]

tahniah dgn 1k itu. kini sudah 1015. haha. tahniah lg sekali. :)

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

eh ika tergelak plak hehe,sori alif,ape pun tahniah :)

ZORA said...[Reply to comment]

hahaha..sedap juga entri ni bro..dulu tak men la digimon2 ni, org main kungfu fghter ag best la..ekeke..

btw smoga akn trus bersmngt dalm dunia blogger ini ok..:)

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

wah3...

tahniah kepada hikayat seorang blogger neh...

semoga ikatan persahabatan blogger2 semakin utuh...hehe

ABU said...[Reply to comment]

wah tahniah..bnyak follower dia..:D

teha said...[Reply to comment]

wah ! seronok laa die ~

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

mukadimmah terbaik la..hhaa..

tahniah:)

aleen aiden said...[Reply to comment]

aku rase macam xpnah main pulak menatang digimon tuh.hu3

izfanora said...[Reply to comment]

cerita gempak siot.. huhu..

nk juga follower riban.. sangat lah kan..

Amni said...[Reply to comment]

wahhhhh... giler cepat ko dik.. masa akak baca ni, follower dah naik jadi 1015...

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Wow dh seribu followers dia. Tahniah ! :)

ChaCha said...[Reply to comment]

mula2 x phm..hahaha.. :P

ikatankasihku said...[Reply to comment]

tabik spring ....toing toing toing!!!

lilypelangi said...[Reply to comment]

tahniah alif ! da beribu follower dia . sy pon skit2 jer :D



skg nie pon baru nak aktif blog . huhu

echaRierie said...[Reply to comment]

hahaha..alamak tergelak pula..
ala besala tue..normal la bg blogger..
klw sy blog suka2 jew..hehe..blog pn xde info..hahaha..

btw, congrats..dh ramai followers.. :)

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

sorii tergelak jugak..tapi ape pun tahniah..follower dan beriban..hehe

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

hehe..alhamdulilah main ribu2 da follower bro ni..

amir aizat said...[Reply to comment]

tahniah2!

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

hahahah.ko nk wt ayat sedih plak.x bley blah eh cte ko~ ;P

Cik tikah said...[Reply to comment]

wah, ramai dah follower dia. tahniah! :)

Alif said...[Reply to comment]

hahaha,aku suke digimon tu...kungfu fighter pon best gak....

btw congratz,bile nak naik pentas konvokesyen meraikan kejayaan dalam blog?hehehe

zaty luvlianncezzz said...[Reply to comment]

penuh penghayatan kan entry nie :)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

saveqmm said...[Reply to comment]

perghh..sangka ada perang~perang ke...bunuh~bunuh ke..macam HMM tu..muahahha..

tahniah bro..

iPai said...[Reply to comment]

pergh gila mantap .. 1000 tuh .. uhuh

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Alah name akk tadek pon? Hahahaha.. Bkn sebuah ok.. Sebidang!!! Hahahahahahahaksss.. Akk dlu pon ade gak natang digimon tuh.. Dlu mmg gile digimon siap sume jns natang tu akk afal.. Stiker sgale nenek pon beli pahtu men tmpal2 kat lam bku..

Skrg lau ade kartun tu pon tgk lG.. aI RASE AI KNK2 TERPILIH JUGE SPTI mreka.. Eh caps lock? Abaikan yg itu.. Hahahah~

GaRy™ said...[Reply to comment]

hahaha,,,, nostalgia sungguh citer engko ni bro... huhuhu.. menggamit jiwa.. XD

AinsHa=( said...[Reply to comment]

wah, kronologi blog pakcik lah ni... mang menyentuh perasaan... haha.. btw congrates^^

TYNTHA LANA said...[Reply to comment]

alif..tahniah!! nampaknya..lana paling lambat wish.. T___T takpa lambat kan,hehehe.

Teruskan..biarpun satu hri kelak..penuh halangan..hurmm..ayat ni cam sesuai je untuk aku,ahaahhah

Afzainizam said...[Reply to comment]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip Pemeriksaan servis kereta

nak sampai folower ke 1000 mak aiiii perit bb... aku tertarik ngan kisah ko main digimon tuuu... nostalgia betuiiii

cik sakdi said...[Reply to comment]

haha giler kaye sape ade mesin digimon tu. haha

cunndaa said...[Reply to comment]

tacing pun ade....

eh jap2...
seutas blog kot..kakakaka....

tahniah dik alif... ^^

ika said...[Reply to comment]

nie cte sal drik sndrik ke nie? haha...papepun congrate alif! :) dah seribu...^^.

budakijaupendek said...[Reply to comment]

congrats alif :)

dill said...[Reply to comment]

bangga ngan diri sendiri sbb dapat habis baca entri ni. hihi

dill.

anamizu said...[Reply to comment]

"segalanya disni..
menggamit memori" keh3 =P

milo said...[Reply to comment]

wah3...tahniah incik 'dia'..semoga dia dapat jadi top blogger suatu hari nanti..hhehe :P

YOUsoF said...[Reply to comment]

TAHNIAH DAN TAHNIAH! (bold tu tanda aku betul² maksudkannya.. heheh

Cara ko olah cerita memang mantaplah Lip! nyaris jeles aku kat sini.. ;D


Teruskan semangat ko okeh! aku pun try jadi best macam ko..

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

kahkahkahhh . alif ke ni ? wahwahhhhh . citer lawak betol . blogwalking paling jauh dekat blog kawan baik ye .. heh

tapi biasalah . mula2 berblog memang kosong je ..

Imran Mohd Zawawi said...[Reply to comment]

thank you alep!! sayang ko!! haha

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

lama tak jenguk sini..jenguk2 da 1000 ++ da polower..hik3

najihah sahami said...[Reply to comment]

waaa..aliff hebattt!!baru bape bulan dah 1000!!!wahh!tahniah alif..hehe...thanx tag nama mish. terharu...T_T

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

tahniah..=) tak lama lagi sejuta la..hihi..=)

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

congrate :)

Tea Dno said...[Reply to comment]

peh untungllaaaaaaa kannn.. btw, tahniah.. hee..

Zul Fattah said...[Reply to comment]

Perghh.. sebijik macam kisah hidup aku je.. budak kg.. kenal bndar..member ajak buat blog..
dan skarang jadi overdose dgan blog.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top