!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, August 4, 2011

Tolong Jangan Mamai Waktu puasa !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

              Apa khabar pembaca ? Puasa tak hari ini ? Hehe.. Sedar tak sedar sudah masuk 4 ramadhan kan .. Aku rasa macam sekejap je 3 ramadhan berlalu .. Huhu.. 

Mungkin ada dikalangan pembaca yg mungkin baru pulang dari sekolah, mungkin masih dipejabat, dan tak mungkin lah tengah drive baca blog ..  err

Walau ape pon kondisi u alls sekarang, tak kiralah sama ada sedang buat apa pon, aku nak ingatkan tolong jangan mamai waktu puasa.. Bile mamai ni bahaya ! Lebih-lebih lagi buat mereka yg sedang dalam perjalanan ..

Sebab semalam sewaktu aku pulang dari lowyat dan TS menaiki kereta, aku ternampak kemalangan kecil depan mata aku sendiri.. Bukanlah sebelum ni aku tak pernah nampak kemalangan, pernah bahkan banyak kali dan bende-bende camtu lah yg menjadikanku berhati-hati dijalan raya..

*****************************
begini ceritanya,
Ketika kereta aku berhenti di persimpangan traffic light, 

Aku nampak Seorang bro tu dengan mamainya die melintas tanpa melihat kiri dan kanan.. So ade seorang penunggang motor tu terlanggar die.. Adoooi ! Alhamdulillah, motor tu tak laju.. 
Dan alhamdulillah jugak takde kejadian pukul memukul,,

Sebab before ni aku pernah nampak jugak kemalangan kecil seperti itu, pastu orang yg kene langgar tu lempang penunggang motor tu  !! Perghh Tragis sungguh ! 

Okay seriusly aku tak boleh tengok kemalangan .. Aku takut ! Ngeri ! seram ! Scary ! 

So tolong lah jgn mamai ye .. 


Sorry entri ini takde gamba .. haha


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

33 Suara Anda:

izfanora said...[Reply to comment]

klu mamai sgt, rehat dulu.. tidur sekejap..

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Ahaha ;D Yg kena lggar pastu lempang org tu mmg la tak ptot --'

*mamai tu ble2 pon tak boleh la, bkn puasa je :P*

sergeant keroro said...[Reply to comment]

mamai-mamai ni bahaya, serius! XD

cucu umie said...[Reply to comment]

aishhh..dia mamai ker apa tu kalo tibe2 dok jalan begitu shje tnpe tgok kanan kiri.. aishh, len kali kne berhati2 tu..

nurani said...[Reply to comment]

dhsyt mamai ny...
huhuhuhu..nsb bek xacidnt ye

kjaharun said...[Reply to comment]

yeahhh...

tapi kan kamu, saya bace blog kamu ni time mamai.. hehe

nasib baik org yang kene langgar tu x ape..

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

Mamai ni orang nogori panggil lelann.. so berhati-hatilah dijalan raya..tak pasal2,rayo kat hospital nnt.huhu

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

bahaya mamai ni..kalo mamai tu jgnlah keluar rumah huuhuhu

azwa amani said...[Reply to comment]

ishhh..tak pasal2 kena langgar...betul2, ibu pesan jangan berangan time di jlan raya..hehee

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

dasatnyer kisah yg langgar sikit pun da kena lempang tu..dah la org tu bwk motor..kena lempang lak..aduishh..

yer pose2 nih jgn mamai yer haris..=p

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

berhati2 di jalan raya.. :D

harrazdani said...[Reply to comment]

kalau situasi mcm tu siapa yang patut dilempang orang yang melanggar atau mereka yang dilanggar....

ChaCha said...[Reply to comment]

haha..jgn mamai p dapoq dah..hahah

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

adeh...
ni mesti kes x cukup tdor ni... haha

ABU said...[Reply to comment]

yaaa. perlu berhati2 selalu..jgn mmpi di siang hari eik?! hahaha

lilypelangi said...[Reply to comment]

ishk , bahaya btul la mamai time puasa . sampai ley excident .

hm , seb bek tak mamai smpai g kedai mkan . hehehe

cunndaa said...[Reply to comment]

berhati-hati dijalan raya....
nanti tak sempat beraya...=)

Queen F said...[Reply to comment]

dah mamai bro mcm mana nak pi lempang.. hekhekhek :D

Sarah Mohd Saleh said...[Reply to comment]

perghhh bhgia glier.nk bnh dri ke apo tuh

shedameor said...[Reply to comment]

kalau mamai termakan sebelom berbuka boleh tak ? hehe

Tasha said...[Reply to comment]

dah nk buke ni,jgn mamai2..heeeeeeeee

Wanie said...[Reply to comment]

huhu..baru putus cinta kot..berani lak men lintas jalan macam tu je..

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

tu kira mamai ke alif ? hehe..
ok2, jangan mamai2. kena sentiasa segar je ramadan ni :)

peachippo said...[Reply to comment]

perghhh...takot kot...
a'ah,jangan laa mamai! hehehe

_aLiaHwaFa_ said...[Reply to comment]

takutnya accident. nasib baik alif haris bukan orang tu :)

atiyahkaman said...[Reply to comment]

hadumak boleh la mamai waktu melintas..this is best bro

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

tidolah :)

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

ish bahaya nye macam tu..
so berhati-hatilah..

Terbelog said...[Reply to comment]

dan jgn mamun hehe

milo said...[Reply to comment]

bahaya sangat, ada kawan sorg tu senang sgt mengantuk time driving..sampai dh mkn jalan sebelah..seb bek takde kete je..so hati2 sume :)

Saiazuan said...[Reply to comment]

pekena redbull :D

siti kektus said...[Reply to comment]

aih. sikit je lagi. nasib baik bawak pelan je.

Yumida said...[Reply to comment]

be4 drive kena rehat secukupnya...klo rasa mamai2 tu..xyah la drive...blh mbahayakn nyawa org lain...huhuhuhu...nabil ckp sndiri mau ingat la...eh..bukan lu pikir sndri ker? ayoyo...sori yer...dh tertaip malas nk adjust blk...slm ramadan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top