!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, August 25, 2011

Saya Buat Blog Sebab Saya Suka Gaduh !

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Jom Gadoh2 ! Sekadar Hiasan..

             Maaf andai terasa tajuk itu sengal dan annoying.. Tapi itu lah yang berlaku dalam dunia blog kita sekarang.. Aku tidak berniat untuk mengecam sesiapa tapi sekadar peringatan buat diri aku dan teman-teman blogger seperjuanganku yg turut berada di pihak aku..



Pasti ramai yang sudah tahu tentang cerita panas sepanas pisang goreng tentang seorang blogger Otai dikutuk tu kan.. Eh tak tahu ke ?? Alaa .. Kes tentang Blogger kutuk...bla... bla....bla....



Patut ke dia buat macam tu ? Menjatuhkan maruah orang lain di khalayak ramai alam maya ini.... Aku rasa macam dah wujud politik pula dalam dunia blog ni.. Ada pihak pembangkang yg menentang kerajaan.. Haha.

Okay fine mungkin pada dia itu adalah satu nasihat , tapi adakah nasihat perlu disisipkan dengan perkataan "bodoh" dan beberapa perkara yang memalukan Blogger tersebut ??


Hello der, Hidup ni sebenarnya simple, kalau kau nak dihormati, sila lah hormat orang lain.. Dan amalkan lah prinsip U get what U give .. As simple as that ok.. =)



Aku rasa tak payah la berniat busuk hati nak jatuhkan orang lain.. Ingat ! Hidup umpama RODA basikal tua atok aku yg tersadai kt belakang jamban rumah mak Eton tu.. 








p/s : Aku dah bersara dari arena mengajar.. Amek pencen awal.. Haha
Sebenarnya guru tu dah kembali mengajar esok.. So kelas tadi kelas terakhir aku.. 

p/s : Ada ank murid minta autograf dan no fon.. Waahh I artis okey .. HAHA

p/s : credit to Yousof sbb bagi kad raya ! =D

Sorry gambar mcm harem J sikit




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

114 Suara Anda:

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

err ika xtau pun psl ade sorg blogger otai dikutuk tu adehhh..mcm2 la plak ye


wah2 retis u haha,nk sign :p

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

anak murid tak mintak account fb ke??hihi..:P

sara zainol said...[Reply to comment]

owh.. blogger tu.. tahu tahu.. umm andai kita sedar akan kedudukan diri kita pd allah, pasti kita akan terdiam.. kn?

syrupmasin said...[Reply to comment]

haha..alip jom gaduh :D

faridah nazurah said...[Reply to comment]

mmg melampau blogger yang buat entry panas dan menjatuhkan maruah org lain semata2 nak berjaya meraih traffic.

http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/2011/08/penyakit-hati-dalam-diri-sesetengah.html

Santri T.P.I.N.I said...[Reply to comment]

btul tu..hidup ni ibarat roda sekejap di atas dan di bawah...

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

sape wat palat tu
jum langgar dia ramai2..

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Jom gadoh ? Ahahahahaha.

Luqeem™ said...[Reply to comment]

luahan perasaan kna la kawal..jgn trlalu mmbuat org lain kcik hati..

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

aah....ada terbaca tentang tu dalam fb blogger....sabar je la..

apa salahnya kita berblog secara sihat...ne kutuk2 lak....xsuka diam je la...adoii la..

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

blog sangat tak sesuai jadikan tempat bergaduh..sepatutnye sepakat..same-same kongsi ilmu yang ade..ish memalukan bila kat alam maya ni pun orang nak bergaduh..

Aimifiqa said...[Reply to comment]

waa. mcm tau je kes ni. hihi. opsss. tutp mulut. da pencen jadi cegu ek

sha my heart said...[Reply to comment]

siapa ek? tak tahu..

a ah, tak baik gaduh2. entri nasihat yg bagus. suka2. =)

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

biar ajer dia org gaduh,asal jgn kita k

dh jadi penanam anggur balik lah ni..hehehe..

lepas raya nnt,bolehlah cari kerja lain..

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

kesian la basikal tu tersadai kat belakang jamban..haha

untunglah asyik dapat kad raya...jeles ;(

Zul Fattah said...[Reply to comment]

erm.. penah dngar kes ni.. bodoh punya olang ma..

gile r..famous jugak ko alif.. siap dapat kad raya lagi..
aku tak pernah pun dapat kad raya..
maklum la, awek x de..

::budak:: said...[Reply to comment]

blogger tu mungkin suke tengok KL Gangster :)

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

yang pasal abg ben tu ke?
aihh..tak baik betui lah jatuh menjatuhkan orang nih..

cucu umie said...[Reply to comment]

herm... tak thu nak kte ap deh alif.. manusia nie mcm2 ragam and kn terima shjeah..ad yg rase ok and yg tidak.... yg pntg jadi diri sendiri sudah...

muhamad hanif said...[Reply to comment]

jom bertumbuk ?


ahahahahahaha !!

cucu umie said...[Reply to comment]

btw, selamat berpencenlh yer..heheh bestkan pencen awl..ayie last mgjar ptg nie... hehe

aimi adilah said...[Reply to comment]

e xtaw pon cter sal 2 :(

muhamad hanif said...[Reply to comment]

tak ni alamat aku. Kau jgn publish pulak. kang bersepah kad raya kat ruma aku. AHHAAHHAHA


no 25, jalan mawar 3,
taman mawar, buloh kasap.
85010, segamat,

johor =)

Saiazuan said...[Reply to comment]

ayo cikgu sudah mau brhenti ka? hehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

blogger tuh manusia jugak,mmg manusia dgki tak penah habes weyh..huhu..

dh mcm anip dah ko nih banyak beno 'p/s' tuh..haha :D

untunglah kan dpt poskad..share boleh tak alip? koyak poskad tuh dua..haha :P

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

ckgu nk sign!! hak3..


bgga ak ad kwn blogger retis cm ko hak3..

ikatankasihku said...[Reply to comment]

cikgu kait kelapa sawit balik ker..hehehe

ada dengar2 gak blogger kutuk mengutuk, tapi tak tau sape ..x yh lah gaduh2 ek..bukan dpt pingat atau duit pun...kan 1 malaysia .huhuhu

eiela said...[Reply to comment]

a'a skrg pn tgok mcm tu jgk, bergaduh2. Klu bgaduh sbb yg penting2 xpe jgk, lg satu siap dgn kata2 yg keterlaluan sikit.

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

apa nehh suma cakap pasal gaduhh. nak tau jugakkk

dalam blogging pun nak gadoh-gadoh -_-

Tea Dno said...[Reply to comment]

tak payah nak drop orang sangat. tak baik, kan? :)

Hans said...[Reply to comment]

benda nih sentiasa berlaku sejak ramai orang buat blog tanpa tahu apa motif diorang berblog
susah kan nak puaskan hati semua
apa2pun moga kita semua gembira berblog
:-)

misspurple said...[Reply to comment]

dri blog la nak perli2,nak gado2 bagai..eishh3 -.-'

ABU said...[Reply to comment]

ya setuju kalau nak dihormat kena la hormat orng lain..ok setuju..

ZWAN SABRI said...[Reply to comment]

tula pasai.. x sangka dalam blog pown ada unsur nak jatohkan orang lain.. dunia2.. HUHU


MySuaraBlog: Larangan Untuk Pengantin Perempuan

Wadi AR said...[Reply to comment]

biasa laaaaaaa. manusia ni hari hari penuh dosa.

Jue said...[Reply to comment]

urm yg mn eh..xtau pung ><
**tetibe kepochi nak tau jugak kan hahaha**

wah ade anak murid mintak autograph gitu! pe slhnye feeling artis kejap kan hihi

azwa amani said...[Reply to comment]

huhuhu..pencen dah cikgu ni...

wahh dapat kad raye, syok tu. amani tak dapat pun tahun ni

Amna.Qadeeja said...[Reply to comment]

blogger otai kena kutuk? sape2 oke ketinggalan ;D

hehe dpt jgk kad raya dr usop.. tuan blog ni xnak bg kad raya ke? wakaka

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

alahai..cikgu alif da pencen...hikhik


amboi kalah artis aih

Lea IsNaw! said...[Reply to comment]

wah2..mesti ko cikgu yg baik neh

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

aku sokong ngan kau bro..
niat nak nasihat.
tapi dengan cara nak ajak bertumbuk.bodoh la mereka tu.

wah..dah dapat kad raya!

Hazmin Hamudin said...[Reply to comment]

macam macam hal dalam dunia blog ni...orang tu hentam orang ni...orang ni plak dok mengata orang tu...haish...tak best betul bila jadi macam ni.

miss inna said...[Reply to comment]

inna tahu pasal citer tu...
bg inna, kalau tak puas hati or tak suka pn dgn seseorang tu, gunakan lah cara yg terbaik utk menyatakan rasa xpuas ati tu...bukannya dgn cara mjatuhkan maruah diri seseorang tu...

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

blog utk kita berkasih sayang hehe

wahh, alif dh resign ekk?
xpe2, try keja lain plak hehe
nk autograf boleh? ^^

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

agAin,dpt kad raye!tetttttt~hahaha
tu la psl.aku pon rimas org yg buat blog tp dok gadoh.2xde keje pe.lbey bek jumpe n gado face to face.haishhhh~

SyazwanSarawak said...[Reply to comment]

apa gaduh2 nih ?? >.<

kotak bulat said...[Reply to comment]

kb ketinggalan ke ni? err...gaduh apa ye..

izfanora said...[Reply to comment]

aik, xtau citer pun.. citer lah..

dia nak promote blog dier biar senang up kot.. :P

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

lama da xgadoh... teringin lak rasanye

Alif said...[Reply to comment]

senang cite mcm ni,org bg susu kite balas susu,tp klau org bg tuba,kite balas gak tuba...persengketaan x kan berlaku klau bertepuk sebelah tangan,so jgn dilayan bende2 mcm tu..wat saket otak je nnt...

cik pha said...[Reply to comment]

wah2 dah jadi artisss kelass kau alip.hahahhaa bak sini sign kau hahha nk jugak aku ber sign kan artis ni hahhaa

iPai said...[Reply to comment]

weh .. jangan kasi no fon .. nanti kene kaco .. uhuhhuh


hmm, susah juga kalau dah ada yang kutuk2 ni .. haish .. kadang2 nasihat pon susah nak terima tuh ..

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

x tau plak citer tu...
lantak la...
asal ak still bebas berblog... ^^

shafmechy said...[Reply to comment]

tu la akibat kalau ikut sangat perasaan hasad dengki tu...ish2

IMANSHAH said...[Reply to comment]

2, 3 hari ni memang tak buka blog..just update entri je..eh cerita pasal apa ni?? ketinggalan kereta api betul

Caythrine Amanda said...[Reply to comment]

me too sokong u sgt2 bro! niat nak perbetulkan ek..lst2 nk ajk btmbuk bagai..haish..

sergeant keroro said...[Reply to comment]

untunglah ada orang mintak no fon, HAHA :p

.izzati liyana. said...[Reply to comment]

peh. dari ustaz jadi artis tibe2. hihi.

banyak sgt jumpa entry gaduh ni. no comment. malas nak masuk campur. tak menyokong siapa-siapa. apa2 pun, kalau ada org tegur, terima je. tak fahamlah kenapa perlu bergaduh. blogging for fun yaww.

Dr. Fox said...[Reply to comment]

hai! ingat saya? dah ada blog baru. hehe

bukanblognormal.blogspot.com/

Botak said...[Reply to comment]

alamak., terlepas sudah.,
lain kali kalau nak dok kutuk², ajak lah aku., nak join gak., hahahaha..

Wanie said...[Reply to comment]

sape gadohhhh???xtau citer ni.....
cer bagi link ke alip?hehe

blogger kan memang suke gaduh2 ni..dari dulu lagi..huhu..

ika said...[Reply to comment]

org yang rasa dia bagus je yg akan ckp kat org len macam2...heh...suruh die beli cermin n ngadap muka sendrik 50minit nnt k...=.= owww...duit gaji nnt share ngn ika...:P

milo said...[Reply to comment]

wahh nampaknya saya sudah ketinggalan berita pasal ni..dah 3 hari tinggal blog..huhu..kena bizikan body utk ambik tahu neh.. :)

Tasha said...[Reply to comment]

siyes x tahu..hehe

blogging2 sudah la kan

ChaCha said...[Reply to comment]

psl mende je gaduh2 ni?hadoiii

cik sakdi said...[Reply to comment]

pergh kau mesti dah tabur num tepon ko bagi murid.ececece

tiefazatie said...[Reply to comment]

erm..ntah la..manusia..mcm2 perangai ada..huhu

teha said...[Reply to comment]

wah2 ! artis skrg.. hahhaah !

btw , selamat hari rye :)

Qila said...[Reply to comment]

ade kad raya lebih op?

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

kesayangan murid betul dia ni . hahaa ..
hmm , entahlah . kenapa tiba2 wujud perkara kutuk mengutuk tu ..

YOUsoF said...[Reply to comment]

Aku antara yang tak tau pasal kes ni la Lep..


Pada aku benda ni untuk memuaskan hati dia yang tengah terBAKOR masa tu kot. Bila fikir balik nanti, mungkin barulah nak rasa bersalah.. masa tu dah terlambat, orang lain dah tau sisi 'mulia' dia sebagai seorang blogger..



Thanks nasihatnya bro..

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

haha.. tak tahu menahu pun pasal blogger tu.. ngee..

Afzainizam said...[Reply to comment]

Uihhhh nak cari gadohhh ni.... eeemmm tak baik kutuk orang kat blog ni kan.... semua orang baca... kita berblog ni bukan nak cari gaduh tapi nak cari kawan ma....


Budak-budak main mercun,
Jangan sampai terbakar tangan,
Di Aidilfitri kita berhimpun,
Hulurkan tangan meminta ampun.

Sudah tiba Hari Raya,
Setelah kita sebulan berpuasa,
Hari Raya di sambut gembira,
Jangan pula ada yang berduka
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

Cik Siti Aziz said...[Reply to comment]

grr..budak mne yg ktuk org tu?isk3..ape kes la blogger ni an?
hormat-mnghormati amalan mulia..wink3

ieda said...[Reply to comment]

kita berblog nak tambah kawan x mo lawan .. :)

sukenyaa tgk ady putra tuu huhuh

caliph shuriken said...[Reply to comment]

x tau plak citer ni, bz wt keje lain, hukk...

muhamadsufian89 said...[Reply to comment]

bosan la pagi ni. gadoh jom!! haha

eh dah abis ngajar ke?? post la gambar kau dgn murid2 pempuan nak tengok sikit. hehe

amir aizat said...[Reply to comment]

yeah hidup mcm roda daa

aLyA_syGS said...[Reply to comment]

yang hidup umpama roda tu xley blah... ^^ jgn jatuhkan orang lain..

iMBobo said...[Reply to comment]

tula, rasa xsedap lah kn dunia blog ade org mcmtu ish.. alif, ko terpilih haha..

Flower Mega said...[Reply to comment]

hmmmmm...ntah ler dunia zaman skarang...nk sgt kutuk org...mcm ler org lain suke dgr die kutuk...rase nk cepuk je org yg kutuk tu....politik pun semakin berkembang....eiii...seram....

ler...cik alif haris ni cikgu ka???cg ajar apa???hihihi...selamat hari raya yg bakal tiba cg :)

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

jap.. harem J tu hape? :)

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

xtau citer. tapi memang tak faham yang suke kutuk kutuk orang. apa la yang diorang dapat.

mungkin dia ada sikap tak bole oran glebih dari dia la kot. abaikan aje orang camtuh.

yang bijak bole fikir mana yang bole pecaya mana yang tak.

wow glemer nye cikgu anak murid siap mintak otograf & no fon. murid pompuan eh..

budak.mata.empat said...[Reply to comment]

ayoyoyo...kat dalam blog pun bisa cari gaduh yaaa??? ish ish..xpatut xpatut... lain kali jangan buat lagi, mak xsuka... lau buat lagi apa kata pakat ramai2 tendang bontot diye sampai ke uganda... baru diye tahu erti penyesalan...^ ^

apik pehe said...[Reply to comment]

itu la..suke sangat cari kesalahan orang lain..pastu heboh kan..hehehe

Bro ahmad said...[Reply to comment]

tidak gaduh2 elak kontrevesi tingkatkan prestasi hmm

YOUsoF said...[Reply to comment]

*Terlupa pulak nak berterima kasih kerana menempekkan poskad raya aku tu.. ;D


Salam Aidilfitri Pak Ustaz..

dhiera said...[Reply to comment]

geleng2 kepala.. dalam dunia ni memang ada orang yg berhasad dengki.
glemer la tu ad org mintak autograf. hek.

qamarguyz said...[Reply to comment]

salam ziarah..
brader..j0m gaduh nak?!
ahaakks! macam2 la kan..
tp tak dengar citer plk

nurAMALLINA said...[Reply to comment]

ermm, hak masing2 la kalau nak berblogging. tapi tak perlu sampai menjatuhkan maruah orang,

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

wah retis tu

hehe

syoknya dapat poskad

hehe

:)

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

tak payah la nak gaduh sangat kan..dunia blog bukan besar pun

Nyamuk Terbang said...[Reply to comment]

buat blog bkn utk gduh
kn2

shida'R said...[Reply to comment]

cam tau je pasal kutuk mgutuk tuh hehehe..selamat hari raya alif ^_^

Fara E's said...[Reply to comment]

kes apa weyh ? asl gua tak tahu ?

Nizam Ijam said...[Reply to comment]

mcm2 org sekrang ni kan..hu2.

PaK PiS said...[Reply to comment]

wtpela nk gado2 kn..kte jdik blogger pon nk enjoy kn..
emm.. biarkan dorg la..
yg penting kte happy.. ^_^

wafiy suzly said...[Reply to comment]

cikgu ke? bersaraa?

FyzaLovato said...[Reply to comment]

betul tuh. actually dia nak perhatian je tuh. nak trafik kot. hehe :)

siti kektus said...[Reply to comment]

dorang tak mintak url blog ke. ekekeke ;)

Papa Mifz said...[Reply to comment]

ish cerita sensasi nih...mcm mano den xtau nih...huhu

Wani said...[Reply to comment]

kecah seyhh nak gadoh2. haha
jom gadohhh?? hehe

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Sape bloger tu dik oi? Akk ni mklumlam katak dok bawah tuperware sket.. Kahkahkahka..

Syuxer said...[Reply to comment]

sapa mengutuk tuh hehe..isk2..otai2 kenala bawa imej baik hehe..kan ada banyak pengalaman..tak kan nak men simbah je cakap cam haramtutt...

wau..retis ye hahaha untungla ada anak2 murid ingat sama ko,bro..semoga ilmu ko ajar tuh ada budak2 akan ingat..:)

IMANSHAH said...[Reply to comment]

Buat bonda dan kaum keluarga, sahabat handai dan saudara mara, guru-guru tidak dilupa, rakan sekerja, anak didik tidak dilupa,
serta sahabat alam maya yang setia...

Sebelas bulan kita kejar dunia,
Kita turuti nafsu angkara.
Sebulan penuh kita berpuasa,
Kita bakar segala dosa.
Sebelas bulan kita sebar dengki dan prasangka,
Sebulan penuh kita tebar kasih sayang sesama.
Dua belas bulan kita berinteraksi penuh salah dan khilaf,
Di Hari suci nan fitri ini, Kita cuci hati, Kita buka pintu maaf.
Selamat Hari Raya Idul Fitri, mohon maaf Zahir dan batin...

Imanshah, Ipoh-Tumpat, 26 Ramadhan 1432 H

Goblogz said...[Reply to comment]

benda betul..tu yg kena kutuk..pastu emo plak..haha

iefa ujang said...[Reply to comment]

nak gadoh sgt kan???jom gadoh ! ! ! kita lawan teng2 k :P

eva said...[Reply to comment]

tak paham betol org suka nak buat kutuk.. tak yah lah buat mcm tu.. buatlah entri yang berfaedah.. lagi oke n peace!..

ZORA said...[Reply to comment]

mcm2 dunia skarang..:P

Wanie said...[Reply to comment]

biaq betoi smpi seratus komen..haha

kak dah bac yg psal blogger kena kutuk ni..rupenye dh lame ye..huhu..besala org femes mestila ad 'pengkritik' kan..sbb tu jgn jadi femes..hihi

pamie said...[Reply to comment]

tak nak gaduh, tapi nak mintak sain artis ni..hehehe..nak sainnnnnnn..

najihah sahami said...[Reply to comment]

hahha..bes apa gaduh2 ni. syok ooo!

Cik Gee said...[Reply to comment]

mmg sesak giler tgok blogger tu kena kutuk.. rase mcm tersepit je kat tengah2.. the fact is, gee pon ade myibuk gak komen2 kat situ.. ahaksss.. :)

Anonymous said...[Reply to comment]

belajar banyak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top