!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Sunday, March 20, 2011

Luffy San !! (one Piece)

 ::: بسم الله الرحمن الرحيم :::






One Piece atau dikenali sebagai Budak Getah bukanlah salah satu bahan hiburan yang asing lagi dengan kita . err betul ke ?
betul la kot . kepada yang tak kenal boleh la berkenalan dengan kartun ni .
best woouh . serius tak tipu . haha
kartun animasi ni mengisahkan pengembaraan kapten lanun yang bernama Monkey D Luffy bersama anak2 kapalnya . 

pada mulanya aku tak la fanatic sgt dgn bende alah ni.
 tapi kini setelah aku mengikuti beratus-ratus episod ceritanya . akhirnya aku akui cerita kartun ni boleh dikategorikan dalam golongan  kartun-kartun terbaik sepanjang zaman. hehe!

aku cakap cmni mugkin sebab idea penulis cerita ni sntiasa fresh dan sentiasa menunjukkan satu cerita yang bertenaga dan penuh semangat . 

watak favourite aku dalam kartun ialah Luffy
antara sebab-sebabnya :

1) Luffy ni ada kuasa luar biasa . die boleh stretch bdn die mcm getah . best woouh boleh tumbuk orang dari jauh . style gler . haha . *mcm budak2 betol aku nih . 
Luffy 2nd Gear...grrr .. mst bau getah terbako kan..haha


2) Luffy jugak sangat sayangkan nakama(anak kapal) beliau. beliau sanggup mati demi nakama beliau woh. patut lah nakama beliau bukan main syg dan respect sama beliau tu..

3) Luffy bencikan kekejaman even beliau sendiri seorang lanun. beliau selalu membantu orang yang dianiaya dgn hati terbuka. dan kadang2 beliau sgt lurus bendul sehinggakan orang lain mengambil kesempatan mempergunakan beliau demi keuntungan sendiri..sgt tidak patut 

4) Luffy sentiasa menunjukkan wataknya sebagai seorang yang sentiasa bersemangat dan tidak pernah putus asa dalam mencapai hajatnya. 

5) Luffy sangat sygkan strawhat nya itu, beliau amat pantang jika ada sesiapa merampas strawhat nya dan mengapa-ngapakannya. Boleh bawak gado hoo..


strawhat beliau ..


6) Luffy ni dikalangan lanun2 yang most wanted..dasat gler ~
Time ni bounty beliau masih 300,000,000 berries , skrg da naik da..dasat an an



p/s : tak boring ke penulis cerita One piece ni setelah menghasilkan beratus2 episod ceritanya..?? harap2 beliau xkan boring lah sbb ramai peminatnya termasuklah gue..haha



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

4 Suara Anda:

Imran Mohd Zawawi said...[Reply to comment]

oii....entri lbey kurg ak je...haha =p

alif haris said...[Reply to comment]

haha . da minat kite sama nk buat cmne .

saiazuan said...[Reply to comment]

bg aq la, OP better dr dragonball.. pd peminat dragonball, jgn marah ek, aq suka storyline dan battle dia, bg aq, kualiti dari OP adalah trbaik!!! ;D

ANISA said...[Reply to comment]

minat jgk...ske giler kat luffy-san..minat sanji...kuasa siyes power

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top