!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, October 15, 2011

Impian biar Tinggi Melangit

 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..



Si "A" yang sedang loaded poket sampai tak muat nak simpan duit bercadang ingin membelanja rakan-rakannya makan besar di mcD ..




" Nanti aku nak makan GCB doploh set "

" Aku nak cheezy wedges satu lori bhai "

" Wa mau Big Mac patploh set tau "

" nanti jangan lupa order dinner plate 10 pinggan "

" Itu KFC la ngek "



Begitulah dialog perbualan mereka yg sangat rancak ketika menaiki kereta dalam perjalanan ke mcD .. Masing-masing menanam azam dan cita-cita untuk makan dengan banyak dan jayanya..



Akhirnya,

" Anne, bagi teh tarik empat "

" anne, bagi roti bakar 2 set , cukup la untuk 4 orang .. sorang amek sepotong "

" Sorry r beb , dah takdir menentukan wallet aku tertinggal kat rumah nak buat camane " - si "A"

" Takpelah, ni aku belanja roti bakar " - si "B"





p/s : Hai kawan-kawan.. tiba masa untuk aku joging ke blog korang =)
p/s : Sorry alif haris lama menyepi.. huhu






Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

59 Suara Anda:

Noh Kodiang said...[Reply to comment]

hahahah...kiranya sapa yg blanja kalau beg duit tertinggal kat umah???...apekah???

sis92 said...[Reply to comment]

haha

bengang je :)

Emilia Emira said...[Reply to comment]

angan-angan mat jenin punya pasal...

Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

hahaa . sengal jep . impian dah tinggi . sekali amekaw ..

Saiazuan said...[Reply to comment]

lol.. trick budak suka ctr gebang, aku layan je dak mcm ni, sbb diorng penyeri dunia..

lama giler ko menyepi dlm blogging..

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

heheh sape yg tertinggal tu

azwa amani said...[Reply to comment]

lama tak jenguk alif..sihat ke??..jaga diri dan stdy rajin yer.. keep writing, maaf salah silap sepnajang berkenalan dlam blog ni :)

Bro ahmad said...[Reply to comment]

hahaa kempunan loll kasihan

IMANSHAH said...[Reply to comment]

pagi2 makan burger ka?? dah sarapan??

YOUsoF said...[Reply to comment]

Kehkehkeh.. Cerita ringkas yang buat aku tersenyu di pagi sabtu..



Selamat kembali Lep. RIndu jugak sama kauw. Last kita jumpa dekat pavillion, tengok Real Steel tu kan. ;D

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

lama betui tak makan mcD seyhh

hm,apa boleh buat.. terimalah kenyataan yg korang xdapat makan mcD pada hari tuuu..hehek

adwafarahin said...[Reply to comment]

BHAHHAHAH siannye..
nk wat cano tertinggal wallet dok mkn roti bakar jela nmpknye :P

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

ahhaha..bukan main lagi..

Nurnajwa KZ said...[Reply to comment]

Wahahaha, sabar jela wallet ttgal :D Eh, A tu awk ke?

*rase mcm nk gelak lg*

muhamad hanif said...[Reply to comment]

aku nak mcflurry 56789 cup!!

Zul Fattah said...[Reply to comment]

blanja aku r.. bila lagi?

teha said...[Reply to comment]

hahaaha ! tu dh tggi sngt !

Wanie said...[Reply to comment]

huhu..si A tu sape ye?
dompet tertinggal tu trik je tu :P

cik pha said...[Reply to comment]

blnja mcd wehhh hahaha ehh pioza pom okey,ehh kfc pun okey

Tasha said...[Reply to comment]

bukan sng nak carik member seuke blanje! tp saye ade! haha

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

haha... akhirnya org len y blnjew....

da lma gak ak xmkn mcd...

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

mmg sgt lama aliff menyepi, rindu kot hehe


mengidam plak tgk gambar beger tu..

Jue said...[Reply to comment]

Cheezy wedges pun kfc kan hahaha nyesal p blog ko sbb ko buat aku rs nak p dapur n grab sumting haha

Arghhhhh!!!

Cik Gee said...[Reply to comment]

kalau gee jadi kawan tuh, akan terasa sedikit bengang di hati... haha!

~SaL IjOu~ said...[Reply to comment]

aiseh..punah harapan..xpe, sambil mkn roti bakar imagine mkn beger mcd~ =p

delarocha said...[Reply to comment]

haha..layan mamak je keee

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

hye alif :) sorry lame tak singgh

Bella Bell said...[Reply to comment]

haha.. alalaa.. comeynye cerita ni...



ewwww.... mekdi tak dapat, kedai mamak pun ok :)



^^

Tihara said...[Reply to comment]

alhamdulillah rezeki..dari tak velanja lansung kann

RinsyaRyc said...[Reply to comment]

hehe.. pedihnya tertinggal dompet.. harapan tersangkut tepi jalan.. huhu

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

hahaha..itu sudahnye ye bro..

Cik Azizah said...[Reply to comment]

kahkahkah kan dah kempunan nak mcD bagai. last2 kedai mamak jd pilihan :)

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

ahaha..kalu gua jadi kawan si A tu menyirappp ajer !! hahaa..

tp da takdir beb, nak wat cam na..=D

Alif said...[Reply to comment]

yup.....btul2...letakkan target biar tinggi,agar kita bisa menggapainya dan menggenggamnya..InshaAllah...

Afzainizam said...[Reply to comment]

nasib baik ada bawak duit sikit... kalau tidak mau korang semua basuh pinggan 3 hari 3 malam ... pasal makan tak bayar..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
jamming show Volume 10

amna said...[Reply to comment]

awatnya ni, hg ka yg terlupa bawa dompet tu.. hehehe ^^

najihah sahami said...[Reply to comment]

hahahahah...memang besarrr 'GCB' yang korang semua dapat ye..hehehe...

nasib baik mish xjoin sekali..

syafiqakarim said...[Reply to comment]

bila kau nak belanja aku?
teh tarik dgn roti kosong pun cukup da.
haha

Elie Lily said...[Reply to comment]

welcome back! cepat hapdet belog! ahahha

Rtp Farra Arisha said...[Reply to comment]

kadang kalanya apa yg dirancang slalunya tidak menjadi, but it comes naturally if you never discuss about it! :)

bella luna said...[Reply to comment]

tak de rezeki, nak buek camane kan?hehe, nasib2,.

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Alif, akk pun menyepi gak.. Menyepi itu indah tau? Menyepi itu juge tanda kite cool.. Hahaha.. :)

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

alif haris bz exam...miahahahah

ikatankasihku said...[Reply to comment]

selamatlah poket dr pengepow wan..hehehe

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

aliff, ni x aprrove komen lg ke?hehe

Papa Mifz said...[Reply to comment]

roti bakar pon sodap...

IMANSHAH said...[Reply to comment]

saya kureng skit mamak

ABU said...[Reply to comment]

kepsi kedai mamak la jawapnya..hahahaha

NuR 'aQiLaH said...[Reply to comment]

harapan hanya impian -_-"

rara pinkmafia said...[Reply to comment]

ni makan ke melantak ni.hehehe

ishiko said...[Reply to comment]

mamak pun mamak la..
hehehhee..

err.. semalm dwet terbang sbb velanje 5org dak kepam kt dominos -.-'

siti kektus said...[Reply to comment]

hehehehe.

tak pe lah. bukan rezeki kan. ;)

Miscellaneous Smiles said...[Reply to comment]

lpo mekdi larhh

dhiera said...[Reply to comment]

punah harapan~

Syuxer said...[Reply to comment]

merancang cam nak bina taj mahal..last2 membina taj murah..mujur tak semua tertinggal wallet hehe..

ctk said...[Reply to comment]

hahahaha..lain kali chek dulu..kesian dorang :D

♛ dja sukhri said...[Reply to comment]

cian perut meminta-minta GCB. last-last dapat RB(roti bakar) je.

hehe ^_^

ika said...[Reply to comment]

haha...alaaa...ikhlas cukup la...:)

Anonymous said...[Reply to comment]

Wonderful day for you, before I apologize This information may not be useful for some people, and maybe for some people is very rewarding. This information about the product mebeli Vimax, purchased Vimax in brasil, and in France. please visit Vimax Brasil, Vimax France. I hope this information is useful for you. Onde Comprar Vimax.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top