!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, September 10, 2011

Baraan @ Konvoi Raya Sesi 2011

 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ...

Selamat hari raya ! Rasanya belum terlambat lagi untuk aku wish raya lagi kan.. Sebab sekarang masih hari raya.. 


Okay u alls tahu apa itu baraan ? Baraan tu bahasa jawa.. Sopo kene wong jowo, yok baraan bareng.. Hehe.. Dalam bahasa melayunya, Konvoi raya lah lebih kurang ..

Dan baru-baru ini aku ada join konvoi raya bersama kawan-kawan lama waktu sekolah menengah dulu.. Walaupun dah bertahun kami tidak bersama, namun jalinan ukhuwah itu tetap utuh.. Mungkin kerana terjalinnya dahulu atas dasar bersahabat kerana Allah.. aicece

Sebenarnya aku malas nak cerita panjang sebab jari kata penat.. So aku bagi peluang para gambar untuk bercerita sahajalah. ok Layan ~

User Guide : Sila Klik pada Gambar untuk pembesaran automatik..

pukul 11.30 a.m... Ini Rumah pertama yg dituju.. (Tuan rumahnya merupakan pelajar UPM)
Lokasi Telok Panglima Garang..


Pukul 12.20 p.m ... Rumah Kedua (rumah penulis blog ni).. Sapa ye?
Lokasi Telok Panglima Garang..

Pukul 1.15 p.m... Rumah ketiga ( Tuan Rumah pelajar UKM)
Muka semua dah lapar.. Arrghh rasa mcm nk mkn kusyen je..
Lokasi Telok Panglima Garang..

Pukul 2.20 p.m... Rumah keempat ( Tuan Rumah pelajar .. Err lupa pulak adoii)
Muka semua menunggu mihun goreng yg sedang dihidang..
lokasi Banting..

Pukul 3.00 p.m  perut dah kenyang... Itu Penulis dan abg Photographer  Nabil Syahmi..
Kami semua On the way to surau.. Solat Zohor sat
Lokasi Banting..

Pukul 4.30 p.m... Rumah kelima (Tuan Rumah pelajar USIM)
Kat sini dapat makan lagi, kenyang wooo alhamdulillah :p
Lokasi Sungai Lang..

Hai bang, penat drive ke penat makan. ?


Sorang lagi abang Photographer..


Habis Beranda rumah orang dibuat posing nth hape2..


Tak Cukup dengan beranda, tingkap rumah orang pn dibuat posing.. Demmm~ haha


Wajah-wajah ceria kami di hari raya..


Dua orang lagi abang Photographer..
"Gaya itu penting".. Haha


Pukul 6.30 p.m .. Rumah Terakhir (Tuan rumah merupakan pelajar .. Err lupa jugak,, adoii lagi)
Dapat makan lagi.. Perut semua dah TERkedepan..


Sempat main mercun sebelum bersurai..

Ada yang pulang ke banting, ada yang pulang ke Telok panglima Garang, dan ada juga yang pulang ke Tg Karang..


Ni gambar ape pulak ni .. Menyibuk je !



-Sekian-



p/s : Dah nak masuk belajar balik .. Tapi mo0d Raya tak switch lagi ke mo0d Study !



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

84 Suara Anda:

muhamad hanif said...[Reply to comment]

wweeeiiitt,

raya oh yeah ni.


HAHAHAHAH

IMANSHAH said...[Reply to comment]

alah tak pakai baju melayu kurang feel lah

Ujie said...[Reply to comment]

Royo wes entek..belajar2...haha..

Menarik la gmbar2 tu..sbb ramai2 & nampak happy.

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Ni mst perut semua dh besar2 ;D

Wadi AR said...[Reply to comment]

ce kate anda kim slm makhluk makhluk diatas. ckp akak long bangi kim slm

adwafarahin said...[Reply to comment]

hoho seronoknye!
insyaAllah hr nie adwa plak rse seronok cmnie..
ngah siap2 nie nk klua beraya :P

miss inna said...[Reply to comment]

wah nmpk seronok jer semua dlm gmbr tu..seronok kn dpt kumpul dgn kawan2 lama..^^

missSenget said...[Reply to comment]

Ajar aku cakap jawa..!

Titisan Hujan said...[Reply to comment]

pergh...kemain lg.tp pic wajah2 ceria tu plg comel.


thn ni xde istilah ry utkku.sob sob sob

Luqeem™ said...[Reply to comment]

gabung sekali je mood rayastudy..hee

peh jmpa aziz osman tu

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

EHEM EHEM!!raya sakan...hahahaha nak tanya neh...

menurut sumber gambar gambar diatas..adakah anda yang paling rendah??


heheheheheh SELAMAT HARI RAYA..:)

ChaCha said...[Reply to comment]

kemain raya...! :P

apik pehe said...[Reply to comment]

wahahaha..bestnyer jalan ramai2

teha said...[Reply to comment]

wah ! syook nyee raye..

iman nasuha said...[Reply to comment]

alo lo.. photogrpher ke???

♥Aien Najwa♥ said...[Reply to comment]

wah..best nyer beraye kan..tak lepas kamere dari tangan tuh..yippa~..hehe..
beraye lagi kew tu??..(^_^)..

~SaL IjOu~ said...[Reply to comment]

mak aih..mmg best betul tu~
jelez nengoknya~ huhu

syrupmasin said...[Reply to comment]

sakan kau beraye :D

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

mak aih knyg perut ko hr tuh..
bnyk umah ko pg hehehehe

Syuxer said...[Reply to comment]

bestnya konvoi beramai2..jumpa kawan2 lama hehe..eh tu sapa plak yang last gambar tuh..cam kenal je..pengarah filem ke ahahaha..

Abby Salvatore said...[Reply to comment]

Waaaahhhh!beraya sakan nampak?hehe..:p

cunndaa said...[Reply to comment]

sakan beraya ye pak ustaz....hehehee...
eh, sama tinggi ngn aziz la adik aliff nie...=)

Rtp Farra Arisha said...[Reply to comment]

ewah2, happeningnya ;)
selamat hari raya kembali!

Jue said...[Reply to comment]

Wah meriahnya..bestkan dpt konvoi raya reramai pastu siap ada 'paparazi' shoot gambo..mmg tbaik

Perut dh kedepan, mata dah nak ttutup sbb konyang hihi

Khairil said...[Reply to comment]

wah..meriahnya raya...best!...

cik sakdi said...[Reply to comment]

hahaha mcm kiut je lelaki giler posing. hahaha. kte pon orng jawa. so tau la baraan tu ape, kat kg wat gak. pusing satu kampung oooo.. kite dok umah je.. org datang wat2 air sambil cuci mate. kahkah

Zul Fattah said...[Reply to comment]

haha... muka ko aku macam familiar je.. macam pernah jumpa je.. tapi kat mana eh?

ko ada masuk tmuduga UPNM tak?

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

beraya sakan!siap main mercun lagi..

Saiazuan said...[Reply to comment]

dah mls nak raya...haha

cik pha said...[Reply to comment]

kelass kau posingg sakann hahhaa

qamarguyz said...[Reply to comment]

Salam ziarah..
hehE..same la br0..
bila nak 0N mood studi pun tak tahu..
nyway tahun ni tak sempat nak konvoi raya..adeii!

Cik Jannah said...[Reply to comment]

lama tak mai sini. hehehe.. ~

NadiRah said...[Reply to comment]

eh2...aziz m osman kah????huhuhu

budakijaupendek said...[Reply to comment]

wa nice pic la.
meriah beraya ramai-ramai ni. =D

achaaismail said...[Reply to comment]

Seronoknya banyak picture raya :)
"Selamat Hari Raya"

Bro ahmad said...[Reply to comment]

wahh meriahnya..bro baru nak pergi rumah terbuka malam ni..p

anamizu said...[Reply to comment]

wahhh kelasss abg fotografer tu! keh3

pjah said...[Reply to comment]

kawan aku ajar aku bahasa jawa..dolan-dolan..maksud dia jalan2 ek..
tapi aku dah tercampur adukkan bahasa jawa dngn loghat terengganu..maka jadi la DOLANG-DOLANG...sakan kene gelak wooo..

Miscellaneous Smiles said...[Reply to comment]

dahh dahh pergi masuk blajar nuuu

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

besnya alip,dapat jalan beraya ramai2.. *jeles

pic bawah sekali tu cam syok je.. nak juin! :P

cik kiwi's said...[Reply to comment]

pose macam macam. boleh masuk hero remaja ni. ececehhhhh

Amna.Qadeeja said...[Reply to comment]

kemain sakan beraya kan haha. tak reti ckp jawa. ajar boleh kehkehkeh

milo said...[Reply to comment]

waaa banyaknye tempat p beraya! milo tak sempat pong nak g raye umah member2..photographer ade style lah..nk mintak no fon.nak booking.hahaha

Santri T.P.I.N.I said...[Reply to comment]

meriah raya ramai-ramai mcm ni. terima kasih alif...

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/my-top-25-commentators.html

Wani said...[Reply to comment]

ok saya jeles, raya dah habis :((

hana sudradjat said...[Reply to comment]

apasal tak switch lagi?switch ke mode study sekarang! HAHA

kotak bulat said...[Reply to comment]

pic last tu yg xmenahan.. hahaha.. oo.. ni upenya rupe tuan blog..hehhe

Wanie said...[Reply to comment]

muda2 boleh la raya sakan kan..hehe

lepas ni raya kat kampus lak..:P

Maicher said...[Reply to comment]

pic yang ke 11 tuh smart!

btw, selamat hari rayaaaaaa^^

:)

MIMIE AIZA said...[Reply to comment]

waaa.. rumah kelima tu cantekk laaaa

Arpiiz said...[Reply to comment]

amboi2, masing2 guna dslr ye..hehe

Peah Glemer said...[Reply to comment]

muka abg photografer tu over. HHAHAHAHAHHAHAHA

azs said...[Reply to comment]

Selamat Hari Raya.. best tengok konvoi2 ni..happy semua kan.. betul tu, walau lama tak jumpa, ukhwah tetap terjalin dgn baik..

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

beraya sakan kau bro...har har har!

teyn teyn said...[Reply to comment]

beraya kna pakai baju melayu lahh ..

hihihi

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

laaa..baraan tu mksudnya konvoi raya ke..baru tau hehe

gmbr last tu mcm xda kaitan pulak kan dek :P

amna said...[Reply to comment]

yok baraan bareng.. hehe..
wong jowo

azwa amani said...[Reply to comment]

aliff..syoknya raya... rumah kampung tu best lah alifff, berkenan amani tengok... hehehehe...

rumah amani tak nak datang ??? N9..hehe

eva said...[Reply to comment]

wahh!! sronok giler konvoi beraya nih... hebat betul suma bawa camera berkuasa tinggi hahah..

siti kektus said...[Reply to comment]

tak sah lah kan hari raya tak beraya uma kengkawan. ;)

caliph shuriken said...[Reply to comment]

raya sakan ni ^^

Nafisah Ruslan said...[Reply to comment]

konvoi raya.. syok! :D

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

sakan ye pi open house,,, bla nk meh umah akak lak ni

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

sakan ye pi open house,,, bla nk meh umah akak lak ni

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

rumah kelima tu cantek klasik gile.

best raya kalau konvoi ramai2 serbu rumah orang.

xbest bile dah kenyang menuju ke rumah seterunya sebab maasing maisng dah nampak bantal terapung apung.

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

choki pom baru taw baraan tu .

memang best kan . heee

siap men mecun lagi . hee

:)

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

meriah..sebelum kahwin lah nak raya sakan ngan kawan-kawan..hehe

kjaharun said...[Reply to comment]

best nye berhari raye...

cop!! kenapa rumah sye xde.. bukan ke rumah sye rumah yg ke 5 untuk korang kunjungi..

oh lupe pulak, patut la.. betri camera da bis time tu...

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

kemain gmbar last tu heeee :P

iPai said...[Reply to comment]

pergh .. ramai seh ... best woo kalau raya ramai2 cam ne .. banyak je rumah nak redah .. uhuhuh

aleen aiden said...[Reply to comment]

pergh,aku teringin oih nak join2 konvoi neh.ajak la aku ajakla ajakla...keh3

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Rmainye abam2.. Hi abam2 sy single lg lihatlah sy ini.. Hahahhahahhahha~

tiefazatie said...[Reply to comment]

wah..ebstnya!hihi

khairul akmal bin azman said...[Reply to comment]

cantik2 pic raye..ni nak cri nikon or dslr gak ni..hehehe

ZORA said...[Reply to comment]

sakan beraya 2 wooo...:)

dill said...[Reply to comment]

syoknye!!!!

dill.

cik ungu said...[Reply to comment]

sungguh ramai jejaka bakal calon suami

Wanita2u said...[Reply to comment]

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

izzad b* said...[Reply to comment]

selamat berstudy~

ctk said...[Reply to comment]

woOOOi...memang beraye sakan neh..hehehe...lawa r gambO...hehehe



bce link neh..trime kaseh :)
http://khayalan27.blogspot.com/2011/09/12-sept-2011-no-tajok.html

ctk said...[Reply to comment]

woOOOi...memang beraye sakan neh..hehehe...lawa r gambO...hehehe



bce link neh..trime kaseh :)
http://khayalan27.blogspot.com/2011/09/12-sept-2011-no-tajok.html

YOUsoF said...[Reply to comment]

Walaupun terlambat aku nak luahkan jugak rasa jeles aku kat kau hahaha..


Aku baraan 3 kereta je haritu.. Seronok la jugak cuma kitaorang tak ada fotografer yang beneran.. Rasa kurang di situ..

YOUsoF said...[Reply to comment]

Walaupun terlambat aku nak luahkan jugak rasa jeles aku kat kau hahaha..


Aku baraan 3 kereta je haritu.. Seronok la jugak cuma kitaorang tak ada fotografer yang beneran.. Rasa kurang di situ..

YOUsoF said...[Reply to comment]

Walaupun terlambat aku nak luahkan jugak rasa jeles aku kat kau hahaha..


Aku baraan 3 kereta je haritu.. Seronok la jugak cuma kitaorang tak ada fotografer yang beneran.. Rasa kurang di situ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top