!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Tuesday, September 13, 2011

Bodoh Kerana Tegakkan Benang yang Basah

 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

        Pernah tak anda basahkan benang, lepas tu cuba untuk tegakkan benang tu?? Sememangnya aktiviti tegakkan benang yang basah itu adalah aktiviti yg berfaedah .. Sila lah buat aktiviti tu pada masa lapang ye .. Jadikan hobi supaya orang cakap yang otak anda sangat cerdas dan sangat sihat wal afiat .. !!



Okay itu cuma muqaddimah tutur kata aku kali ini.. Menulisnya aku pada malam ini bukanlah untuk bergossip atau omong kosong, tapi untuk berbicara sedikit tentang sikap dan gelagat segelintir manusia zaman kini yang semakin hari semakin pelik dan jelik aku menontonnya..

Semakin jauh perjalanan aku sebagai manusia semakin banyak karenah dan gelagat manusia yang aku jumpa.. Kadangkala menggembirakan hati kadangkala mengjengkelkan hati malah kadangkala membuat hati ini benci dan meluat kepada seseorang itu.. 

Dan antara mereka yg tergolong dalam mereka-mereka yg dibenci dan menjengkelkan itu adalah mereka yang hobinya suka tegakkan benang yang basah ..

Maksud aku mereka ini suka tegakkan perkara yang salah.. Walaupun sudah terang lagi bersuluh perkara itu salah..

Adakah mereka fikir hanya dengan jawatan atau pangkat yang tinggi itu boleh membuatkan orang lain hanya mengangguk tanda mengiyakan dan membenarkan perkara yg salah itu  ??

Daammmn ! What a disgusted thinking !


Tak payah lah .. Jangan hanya kerana mereka itu berjawatan lebih tinggi mereka boleh membakul sampahkan pendapat dan perdebatan orang lain yang mungkin berada di pihak yang betul..

So muhasabah lah diri tu sama ada tergolong dalam golongan mereka-mereka itu ataupun tidak..


Okay No Offense..


Pandai-pandai lah fikirkannya.. Kata budak lepasan universiti.. Belajar tinggi  tapii....... akal macam tak tinggi je.. Wakaka =D (*Sila terasa seandainya anda tergolong dalam golongan mereka-mereka itu)




p/s : Mana ada aku marah.. nnt cepat tua hehe =)
p/s : Sebenarnya ditujukan khas buat seseorang (yang penting bukan blogger)








Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

77 Suara Anda:

M Fizan said...[Reply to comment]

kau cakap pasal apa nie? baik cakap cepat..huhu

amna said...[Reply to comment]

jgn marah2. nnti cpet tua deh..

Bro ahmad said...[Reply to comment]

ni cerita politik ke alif..mat sabu tu ke..

adwafarahin said...[Reply to comment]

pendapat org lain kene dngr n pertimbangkan jgk..kalau kite salah mengaku kesilapan sendri..give n take supaya org lain rse senang dgn kite btl x? :)

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

memang meluat tengok orang yang tak mengaku dia buat salah..lagi teruk dia salahkan pulak orang lain...haih menyampah

Aimifiqa said...[Reply to comment]

betul2. orang selalu nk tegakkan benang yg abasah. padehal str8 to point mmg totally salah

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

benang yang basah sampai bila2 pon memang susah nak ditegakkan..

Yasmin ♥ said...[Reply to comment]

Wahhh . pedas sungguh kate2 itu . hihi .
Terbaikk ! ;)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...[Reply to comment]

relax pakcik! sabar je, sesungguhnya kita punya ALLAH utk menegakkan segala keadilan..

Serius lah, aku pn ade gak kawan sebijik cm cerita kau nih..tp aku tak ambik port dgn dia, malas layan..nnt bnyk masalah..

sapelah ko tuju tue kan, hopefully dia baca lah post segala rintihan ko nih..

Jue said...[Reply to comment]

aku hampir setiap hari bhadapan ngan org camtu beb...smpi dah terlebih 'lali'

bak kata kwn aku, org yg camtu tjd sbb self defense dia low

psst; aku pinjam nama ko utk new entry tau ^^

Nafisah Ruslan said...[Reply to comment]

"no offense" means im about to insult you, bit dont get mad.. kalau nak mad jugak? hehehe..

Wadi AR said...[Reply to comment]

alololo abam haris marah la. miau miau

Zul Fattah said...[Reply to comment]

alif.. aku ni nama je student tp stupid.. manusia tak lari dr ksalahan..

Saiazuan said...[Reply to comment]

fuhhh~ nasib bkn blogger.. hoho

sbrnya aku xtau pn mksud menegakkan benang yang basah.. ni bru tau.. arigatou~

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

xsuke juga golongan yg suke menegakkan benang yg basah ni sob3x..

L said...[Reply to comment]

kita akan menyokong seseorang itu kerana dia kawan kita or org tersyg kita. xkira walaupun dia salah. ni dinamakan asabiyah.. hoho. kalu dia bukan geng kita yang betul pun kita kata salah. ini adalah asabiah. so kalu betul kata betul.

dhiera said...[Reply to comment]

owh,,tak terasa langsung~
kat tempat kerja saya ni, ramai orang yang macam tu.
even dah kerja lama tapi tak boleh ditegur kalau ada buat silap~ tak tahu nak cakap macam mana dengan orang macam ni

najihah sahami said...[Reply to comment]

ish..Mish pun teringin nak tuju entry cam ni kat somebody. berlagak ngan jawatan yang ade. hampeh...boooooooo la org mcm ni. haha. emo sudaaa!

Fara E's said...[Reply to comment]

ko marah kan ? hekhek

Botak said...[Reply to comment]

ye., malaya tidak pernah dijajah., mpn cuba tegakkan benang yg basah., <-- boleh macam ni? :D

Fyqa said...[Reply to comment]

klo dh slah tu slh jugak kan..

Imran Mohd Zawawi said...[Reply to comment]

mesti ko mengata aku kan? haha

kotak bulat said...[Reply to comment]

org yang ditujukan tu baca tak entri ni..hehehe..

apik pehe said...[Reply to comment]

isk3...kena cakap depan2..baru masuk dalam kepala diorang..huhuhu

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

yg penting bukan akak kan alif?hehe

kdg2 agak annoying jgk dgn prg yg suka tegakkan benang yg basah ni..

Amna.Qadeeja said...[Reply to comment]

erk tak tahu blogger or artis ni wakaka

org camni leh jdi lawyer kehkehkeh

Santri T.P.I.N.I said...[Reply to comment]

itulah namanya manusia...ada nafsu dan akal. namun banyak yg ikut nafsu tanpa disedari...

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

board of director kat academy aku ada yang macam ni.
and he is also double standard boss.
damn.

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Tengah try tegakkan benang yang basah ni.

No offense.

AHAHAHAHAHA

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Hahaha, no offense ;D




*tak mrh pon kne sbar ok ;)*

YOUsoF said...[Reply to comment]

Aku duduk belakang kau sebagai tanda sokongan, juga sebab aku bukan pemarah, tapi pemurah.. Tak salah kan pemurah dengan senyuman.. ;D



Aku pun naik muak bila terbaca kes benang basah yang berulang-ulang dalam paper.. Letih nak tengok orang berdrama..

AinsHa=( said...[Reply to comment]

memang sia-sia, baik dia beli je benang baru lau terdesak sngat kan...ish2

sleeping_maniac90 said...[Reply to comment]

haha..
cm mrh jew..
sbr ye..

Afzainizam said...[Reply to comment]

Salahhh tetap salahhhh kalau benang basah nak tegakkan pun tak lehhh...

tapi aku tengok orang bubuh air liur ( basahkan sikit) kat hujung benang pastu dorong benang tu ke lubang jarum bolehhh kann...

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta

Papa Mifz said...[Reply to comment]

pernah berhadapan dgn org yg ado jawatan tapi kerek ingat dio bagus sgt....skrg dio bawah kito....x kemano kerek dio tuh...

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

lama tak jengok sini..:)
syukur alhamdulillah aku blogger..
hehe

eiela said...[Reply to comment]

kalau benda tuh dah salah, ia tetap salah. tapi yang berjawatan nih biasalah mana mahu mengaku kalah kan.

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

hehe datang balik..alif ila datang balik..
nak bagi tau..ila tag alif dalam segmen XXtra follower..jom join..:)

CayZal said...[Reply to comment]

ala,tu biasa je tu..
kat ofis aku ada orang yang suka tegakkan tali kapal yang basah..
tali yang digunakan untuk ikat kapal kargo kat port klang tu..

tiefazatie said...[Reply to comment]

erm..manusia mmg mcm2 kan..

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

nsib bek bukan blogger... hehe

cik pha said...[Reply to comment]

pak cik alip mengauwwww hahahha

teha said...[Reply to comment]

kalu dh mmg slh , slh jee laa.. hahaha !

Tasha said...[Reply to comment]

manusia mmg,lg2 bila yg kat atas..

rasa dah bagus je.

::budak:: said...[Reply to comment]

nasib baik aku tak terasa..hehe..
ayat falsafah tu :)

Nizam Ijam said...[Reply to comment]

adoi2.. kexian benang lak y salah..hehe

iMBobo said...[Reply to comment]

sesungguhnya aktiviti ni mmg salah, tp kekadang ada baiknya..

cik sakdi said...[Reply to comment]

kadang2 aku wat mcm ty gak. back up diri sendiri. hahaha

kjaharun said...[Reply to comment]

siapa la yg suka tegak kan kesalahan tu eh..

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

suke maksud no offense tu.. ngee..

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

hate this kind of people..what else can i say "he/she are definitely STUPID!!! " laalalalalalla

misspurple said...[Reply to comment]

haha mmg aktiviti yg sngt mnyihatkan bila mnegakkan benang yg basah :P haha

syrupmasin said...[Reply to comment]

haha..naseb aku bukan lepasan universiti lg :P

milo said...[Reply to comment]

huhu..sabar alep sabar...ingat tuju kat blogger dah tadi..hehehe :P

ChaCha said...[Reply to comment]

biasalah, lagi2 kalau ada udang disebalik batu..masing2 nak penuhi kepentingan masing2.

ishiko said...[Reply to comment]

org yg bukan berada dlm situasi kita atau dya yg buat salah tu, mmg la dya nk tegakkan benang yg basah.

Lea Isnawi said...[Reply to comment]

bukan utk blogger eh?
so sy terkecuali

fuhhh...hehe

biasalah tu org berpangkat sokmo rasa diri mereka betul

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

wah..betul sangat. aku selalu kene ni tau tak. bengang je rasa nak nak hulk kaler pink. sedih betul tgk orang cenggini.

**nasib baik aku blogger. kalau tak terasa aku. =)

~SaL IjOu~ said...[Reply to comment]

Manusia mcm tu pasti ada di ceruk mana pun kita pergi..yg penting kita kene pandai jaga diri~ =)

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

tapi kalau tak marah pon tua jugak..mcm ne bro? hahaha

Luqeem™ said...[Reply to comment]

itu apa yg terjadi kpd mnusia skarang. yg betul dinafikan, yg salah dibetulkan..

aLyA_syGS said...[Reply to comment]

tak paham...hihi... sabar je lahh ye :)

budakijaupendek said...[Reply to comment]

baguslah bukan blogger.
tak terasa saya. hihik!

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

jangan marah2..hahaa

tapi betulla, kadang2 benda dah ternyata salah, lagi nak menangkan buat apa kan

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

luahan perasaan ker ni..takper,luahkan jer..kalau pendam2 tak baik utk kesihatan..hihi..

tp org mcm ni mmg byk kita jumpa..cuma pandai2 lah menguruskan nya orite..*_*

stuck said...[Reply to comment]

biaselatuh weh...
dah nmnye manusia kan...hoho
selamat hari raya weh..
maap zahir batin..=D

iefa ujang said...[Reply to comment]

yg prangai mcm ni selambak kat luar.tp degil je blh wat dorg ni kalah n biar smpai dorg malu sndri.ahaha...jht ckit

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

rase macam lame pulak alif x update blog..:9

alif..ila nak ajak alif support kawan baru ila JalalRet.
kalau alif dan yang lain sudi..
alif pergi kat url bawah ni, pastu tinggalkan komen..
(tanda alif support)
then terus pergi ke link dia dalam post tu..:)
terimakasih kawanku..:)

ni link dia..
http://blogakufadila.blogspot.com/2011/09/jom-follow-kawan-baru-saya-nanti-dia.html

:)

IMANSHAH said...[Reply to comment]

lama menghilang

nasyitahahmadzaini said...[Reply to comment]

annoying prangai camtu...tepuk dahi org tu..huhu~ (sy pon xmara..sy cakp je ;p)

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

ngeh3...sangat setuju ayat kalau lepasan U tapi cara fikiran cetek...

mmg selalu perli org cm tu agar dia berfikir...heheh

azs said...[Reply to comment]

Jika terlihat jelas kesilapan yang dilakukan, tak perlu lagi berdebat untuk menyatakan ia tidak salah.. Terima apa yang ada.. Sebagai yang memerhati, jangan mengikuti apa yang salah itu.. Buatlah pilihan yang terbaik.. Betul tu, Alif Haris jangan marah2, nanti cepat tua, tak handsome la..

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Tegkkn beng yg basah ni mcm dh jd perkara biase msykt zmn skg ni,, ape yg dorg nk sbnrnye, tah la. Xde faedh pn nk tegkkn bnd slh, buang mse ade la. huhu. Maybe pmikirn mreka2 itu msih blum boleh berfkir scara meluas dan jauhhh. :)

cik hijau purple VS nur faie said...[Reply to comment]

tegakkan benang yg bsh = aur ditarik songsang . .
hu3 ,

sha my heart said...[Reply to comment]

manusia kan berbagai ragam..

erm, ok jugak xtvt basahkan benang then cuba tegakkan (dirikan) tu.. bagus utk otak. haha~

Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

agak2 nya orang tu baca tak?

ctk said...[Reply to comment]

selalu golongan atasan yang selalu buat cmni..hanya mampu melihat jer lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top