!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, September 17, 2011

Nafsu Blogging Jatuh Merudum bila......

 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..


1. Bila masuk Semester baru, Wifi mcm cilakak.. 

2. Bila masuk Semester baru, dapat hostel bahagian hutan-hutan sana.. memang Wifi tak dapat la.. Haha..

3. Bila Jadual pack sem baru ni.. Biasa lah kan.. Tahun depan dah LI (Latihan Industri)

4. Bila pasang azam nak belajar gile kental sem ni.. Say No to facebook and Blog.. Yeke ni ? Err.. Dah macam mission Impossible ~

5. Bila sibuk menjalani latihan tembak-tembak.. Bukan tembak yang bukan-bukan tu ! tak yah fikir lain. 


****************


Tapi aku terharu pula bila ada yang concern dengan keadaanku ini..

Kak Nurul Haida @ cundaa menconteng di wall facebook ku..







Sememangnya mereka Blogger prihatin.. Terima kasih..
Terharu aku.. Nak nangis sebaldi boleh? Okay gedik..

******************


Pastu aku nak kenalkan kawan aku waktu interview masuk universiti kat kem terendak, Melaka dulu..



Gambar kau ke ni ? err

Patut la muka mcam pernah nampak.. Sapa setuju dunia ni kecik je ?
Sapa setuju sila berenang dari laut china Selatan sampai Selat Melaka melalui lautan Pasifik, atlantik, lautan India... Hehe.. Gurau je :)



p/s : Semalam aku ke KL > Klang > KL > Subang > Banting menaiki motor dengan gigihnya walaupun hujan.. 
Fuuh !

p/s : Terima kasih Nuff atas pemberian BE baru .. =)



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

91 Suara Anda:

teha said...[Reply to comment]

finally , hapdate jugak.. hehe

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Untunglah ramai yang concern kan. Semangat ouhh nak blogging! Ahaha ;)

Tasha said...[Reply to comment]

tau xpe,nek sem je ilang mood k0t -.-

muhamad hanif said...[Reply to comment]

um.yela, aku concern tau kau je taktau.


uhuhuhuh.

RinsyaRyc said...[Reply to comment]

hehe.. bestnye ada yang mencari.. ^^




http://bulatmata.blogspot.com/2011/08/fakta-tentang-kentut-mu.html

syrupmasin said...[Reply to comment]

haha,,aku pon jarang jenguk blog..fb selalu :D

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

ooo..
patot la jarang update.

Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

sabar jelah alif oi .. takleh jadik blogger tegar gak ah ni . heheh ..

Yasmin ♥ said...[Reply to comment]

Wahh . Dah nak LI ye .
Patut lah bz je :)
So gudluck lah ye .
Jgn lah say no to blog ney .
Tak dapat bace story lagi kang ..
Fb takpe . Haha .

emy|farid said...[Reply to comment]

time study mmg gitu la, byk sgt yg mjadi phalang, trutama pengaruh fb n blog, bley je truskan, time bosan2, hehe

Yasmin ♥ said...[Reply to comment]

Wahh . Dah nak LI ye .
Patut lah bz je :)
So gudluck lah ye .
Jgn lah say no to blog ney .
Tak dapat bace story lagi kang ..
Fb takpe . Haha .

Yasmin ♥ said...[Reply to comment]

Wahh . Dah nak LI ye .
Patut lah bz je :)
So gudluck lah ye .
Jgn lah say no to blog ney .
Tak dapat bace story lagi kang ..
Fb takpe . Haha .

Zul Fattah said...[Reply to comment]

haha.. aku pun ada ka? hehe.. tima kasih.. aku memang stujula.. dunia ni kecik je..
Dan Dunia blogging lagi kecik.. pergi je blog mana pun.. mesti jumpa r org yg sama.. haha..

p/s: ko ingat tak.? masa last day kat kem terendak tu, ada budak gaduh?

Atiqah Wadiah said...[Reply to comment]

waaaahhhhh!!azam baru tuh..baaagoooss ( thumsb up)

ChaCha said...[Reply to comment]

dok tunggu jugak..mn budak ni pergiii...huhuhu

anamizu said...[Reply to comment]

aiseh no wonder pet la lame alif hilang..kene dok hostel dkt dgn utan rupenye..takpe2, yg pntg taking care..study leklok..ade mase,jgn lupa lawat cik ana..kehkehkeh~

IMANSHAH said...[Reply to comment]

gigih juga nak hupdate tu

Papa Mifz said...[Reply to comment]

dunia nih mmg kocik...

Jue said...[Reply to comment]

Ooo ptt la lama mhilang..rs nak je komen tanya lama mhilang tp segan ah sbb ko xpnah wat kitaorg camtu hihi. Kalau ngan c anip mmg dah besa hoho

kalau sini sana dah hutan, paham sgt la. Tharu sbb ko komen kat smua entry kat blog kitaorg yg ko miss. Thx beb!

Pe2 hal ko take care eh. Fokus dgn apa yg perlu. Jgn smpi apa dikejar bciciran, yg dikendong berjatuhan..pjg lak komen aku. Hihihi. Peace yo'

miss inna said...[Reply to comment]

samalah..bila masuk semester br dah, tggungjawab tu lebih kpd study da..blog ini klo ada masa br kena update..klo xde masa, memang bhabuk la..haha!

Asyila Zainuddin said...[Reply to comment]

wahh.. sampai say no to fb dgn blog tu.. hebat2..

M Fizan said...[Reply to comment]

untung lar ada orang cari.....hehe

Noh Kodiang said...[Reply to comment]

sama je ngan aku...masuk sem baru nih, hostel aku jer diorang tak on wifi...cilakak...nasib baek aku sempat curi wimax budak bilik bawah...dapat merasa internet...tapi slow la...
sem nih aku wat tesis, so sememangnyer susah nak update blog...tapi skali dah update ko takkan kenal punyer blog aku...

said...[Reply to comment]

welcome back..... ;) tang dapat yang bahagian nak ke arah hutan tu memang setuju.. cam hampess..

Amna.Qadeeja said...[Reply to comment]

pernah ckp jugak ke mane menghilang tp dlm ati jela hahah

wiwit dpt BE ! untungla ;D

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

ohhh patutla lama xnmpk alif update..rupanya ada problem wifi ekk..huhu

~SaL IjOu~ said...[Reply to comment]

xley nak stop blogging walopun busy..adeyh..mcmne ye..da addicted~

njoy ur study life yah~
best of luck!~ =)

nasyitahahmadzaini said...[Reply to comment]

hohohhooo!!wah!!jumpe zul fattah ye..ahaha~

milo said...[Reply to comment]

memang pon..lame btol menghilang..biaselah sume dh masuk sem baru :)

Bro ahmad said...[Reply to comment]

WELCOME ALIF HARIS...TERASA SUNYI JE BLOG SEKARANG NIH..DAH LAMA TAK JOIN SEGMEN HUHUUU

tiefazatie said...[Reply to comment]

jauh gle jln..g beraya ke?hihi

Aimifiqa said...[Reply to comment]

waaaa. baru nmpak batang hidung alif kat dunia blog ini. hihi. tahniah dpt BE baru. kalau wifi laju pun, jadual pack same je. update oun x sempat

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

sedeh la bila kena kurang berblog. heh

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

omai kesiannye. xpe la kitorang setia menjengah blog ko walaupun ko bz.

kitorg pon faham kalau hostel ko dkt hutan dan xdpt wifi.

dan kitrg jugak doakan ko dapat fokus beljar sem ni dengan cemerlang.

bukan rapat pun dengan si semut sengal. cuma kesengalannya jadi idea si Jue untuk buat entry sengal jgak. hahahha

aleen aiden said...[Reply to comment]

pendek kate kau xapdet blog sbb wifi slow kan?kan2?heh~

kjaharun said...[Reply to comment]

ha'a.. lame menghilang :(

kotak bulat said...[Reply to comment]

org femes bila xde..mmg cpt je org perasan..hehehe

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

selupa mcm saya ma...sangat malas mau update...apa budak neh..:P

adwafarahin said...[Reply to comment]

haha adwa pon mengalami mslh sama..wifi mcm x nk singgah pon kat lappy adwa ciss!

gud luck utk sem nie taw!

cik sakdi said...[Reply to comment]

wahahaha alif,, nasib baik aku x drop comment tanya kau g mane walaupon aku nak tanya, segan la orang mention name aku,wakakak.aku pk kau sakit.. biasalah wifi...aku xpernah gune wifi coz aku xdpt.. so gune la berokband. huhu

azs said...[Reply to comment]

Itu semua dugaan sebagai pelajar.. Takpe, jarang update asalkan tuan empunya blog ni sihat dan selamat.. Bila line dah ok, boleh la update selalu.. Takpe, rindu itu indah.. hehe.. So, kepada semua pembaca, kena la sabar nak tunggu update dari Alif Haris lepas ni.. :)
Owh.. tu kan Alif Haris ek.. Selamat berkenalan..

Saiazuan said...[Reply to comment]

huuuu ni antara yg aku benci.. sbb once mood blogging xde an, trus dah mls nk blogging.. dah prnah jadi kat aku dlu.. so bila aku nye mood blogging ni dah ada, nak keep it je.. xnk mood lari dah :D

iMBobo said...[Reply to comment]

dah start sem blogging jadi slow gara2 wifi huhu

dill said...[Reply to comment]

tu la. perasan jugak alif dah lame senyap. huhu

dill.

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

hahaha, tembak dinding mmg fav gua bro...gile kental kau bro ulang alik...gua pn dilanda wabak internet slow sbb family gua kaki download!

ABU said...[Reply to comment]

sejak akhir2 ramai yang kurang nafsu blogging.. betul la yg ko ckp kat atas tu..

Azri Fathurrahman said...[Reply to comment]

blog best, mesti semua orang tertunggu-tunggu update kau bro. haha :D

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

adik alip,kejar balik nafsu nak blogging tuh.. tengok, ramai orang indu hang.. hehehe

*aku pon dah mcam hang.. mood blgging dah ilang :(

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

??? Ila pun ada?/ terharunya..:')
Yelah..Nanti kalau Ila ade masalah nak cari ketiak sape lagi kalau bukan ketiak alip..:)Lagipun,
kawan yang baik susah nak cari..
kawan yang nak main-main cabut bulu ketiak senang la..
Tapi, kawan yang nak tengok hindustan same2???
maaf, terguna perumpamaan sendiri..:)
apa-apa pun..study elok2 alip..
Jangan tersasar tembakan pulak..
haha..(tersirat lagi..)

p/s: harap-harap yang membacanya faham..:D

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

Ush lupe...alif..terimakasih support kawan baru Ila tu..:)
Iduf alif..!!
eh salah..
idupku hari-hari!!!

:)hehehe

Khairil said...[Reply to comment]

sindrom biasa untuk seorang blogger..hehe

Fara E's said...[Reply to comment]

hehe , GL for da new sem , curi2 la mase tok hupdate weyh

Santri T.P.I.N.I said...[Reply to comment]

biasalah tu bro...kalau blog kita dah jadi kunjungan tetap org lain...tak update pun ditanya.

::budak:: said...[Reply to comment]

sumpah aku tgh rase ape yg ko rase..pergh, jiwa kena kental nih tp blog ni mcm syg gle r kn nk tinggl..huhu

myhatiku said...[Reply to comment]

same lah..merundum..erkk..
slamat berbusy..he

Judiene said...[Reply to comment]

Same la ngan aku ni.
Mood blogging cam dah berkurangan.
Takde idea, maybe.
Tsk.

YOUsoF said...[Reply to comment]

Kira tekaan aku tepat la.. So selamat kembali la Encik Alif.. ;D


Bertuah kau ramai yang ambik berat pasal kau. *Berapa berat badan kau Lep? heheh

azwa amani said...[Reply to comment]

dah come back... huhu

Fyqa said...[Reply to comment]

dpt hapdate jugakkan

;)

Arpiiz said...[Reply to comment]

oh, itu tandanya dah jadi blogger fames lah tu..hehe

Titisan Hujan said...[Reply to comment]

waaa..azam die bukan men lagik

caliph shuriken said...[Reply to comment]

dlm diam2 tu lekat jgak BE kt sini.. congratz bro ^^

Imran Mohd Zawawi said...[Reply to comment]

jawapannya beli laa BERUKband. muahahaha

chemay said...[Reply to comment]

nie dapat hostel dekat area hutan2 ke?
hehe
:)

Maicher said...[Reply to comment]

wahh.
untung la ada orang concern.
dalam dunia blog bukan senang nak dapat follower yang bukan simply follow tapi memenag avid reader.

congrats as u got them.

^^

ctk said...[Reply to comment]

ramai yang amek berat...sedeh r xder org amek berat pasal ku...hahaha..okay.gedik (cm ayt hg je :P)

trus2 kan lah update..nti demam plak dorg2 tu kan :D

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

patot lah lame je tak nampak ye :)

eva said...[Reply to comment]

kalau awak tak g komen blog sy nampak awak tak update blog hehehe.

izzad b* said...[Reply to comment]

semangat itu penting!kekekeke gudluck!

Cik Jannah said...[Reply to comment]

haha. memang lama. singgah blog saya pun tak. hehe

Botak said...[Reply to comment]

sebenarnya., aku pon dah slow nak update² ni., hahahaha.. :))

siti kektus said...[Reply to comment]

wifi kat sini pon lebih kurang je. yg penting sabar. haha ;p

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

:D

update entri tu blh tpi jgn smpai xstadi... kang kena side roll :D

Santri T.P.I.N.I said...[Reply to comment]

mood hepi sebab dapat doodle, org tolong buatkan....he3

dhiera said...[Reply to comment]

untung r.. itu tanda ada yg rindu~ hek
gigih la nek moto, sakit bontot kot ulang alik macam tu.

ILA HonEyBuNNy said...[Reply to comment]

ngeh3...sama la kita..bila dah mula sem baru..

baktiviti berblog pun kena kurangkan..banyak nak pk hal lain lagi..eheh

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

nasib masa belajar dulu tak kenal lagi erti blog..kalau tak.....haha

AinsHa=( said...[Reply to comment]

pergh, pakcik macam pm erk.. busy menguruskan urusan negara..hoho

ZORA said...[Reply to comment]

hahaha,,dugaan tol..:P

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

oh...nak guna alasan sama boleh tak alif? hehhee :)

Wanie said...[Reply to comment]

memang perasan alif menghilang..tp akak pun x bape nak aktif blogging so diam2 je la..hehe

familiar la si baju pink ni..hehe

Peah Glemer said...[Reply to comment]

patot la kau jarang na update.

arnabs said...[Reply to comment]

wahh rmai mncari aliff..famez siot..huhu

najihah sahami said...[Reply to comment]

hahaha..patut ahh lama giler tak nampak..ish...kita dah senasib la ni alep eh. sob sob...sedeynya..mish pun ta boleh nak update selalu skang. nak berkomen2 tu lagi la. adesss...

belajar leklok eh alif!

waa...askar la katakan. hahaha.tembak betul2..:P

Wadi AR said...[Reply to comment]

kemain lagi kau zul fattah. pemes la tu

Alif said...[Reply to comment]

aku pong same la alep,malas giler ditambah ke bz an

cunndaa said...[Reply to comment]

pat hapdate dear.... rinduuu..
belajar rajin2 taw..

ada doodle tuk adik kat blog akak...
t free, sila tuntut okey

Afzainizam said...[Reply to comment]

alahaiii mmg camtu lahhh faktor kekangan masa mmg ssukar nak update kalau time sebukkk ....nak-nak student ada aktiviti

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin

blog-tips-kurus said...[Reply to comment]

saye pon concern ni: Kabare wak?

Afikah Aziz said...[Reply to comment]

ika pun dah jarang update blog dan BW,mood mengupdate ke laut lalala :p

Syuxer said...[Reply to comment]

aku dah sikit demi sikit nak upkan balik mood nak berblogging hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top