!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Friday, January 20, 2012

Cinta Tak semestinya Memiliki



بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

Aku taip tajuk entri pakcik google bagi gamba ini. 


"Cinta tak semestinya memiliki"

Yup. Cinta tak semestinya memiliki. Kadangkala kau perlu lepaskan seseorang yang kau cintai itu untuk dia mencari kebahagiaannya sendiri biarpun kebahagiaannya itu tak bersama kau. Lepaskan dia agar dia bisa membuat keputusannya sendiri. Lepaskanlah

Yup. Aku tahu kau sakit. Kau luka. Sehingga memberi parut yang menjadikan kau serik untuk ambil tahu tentang cinta lagi. Kau tolak kehadiran cinta yang lain. Kau kekalkan diri kau terus bersendiri sepi. Umpama kau berkabung selamanya kerana kehilangan dia. 

Yup. Aku tahu kau masih duk stalk FB dia hari-hari. Walaupun dia dah unfriend/block kau. Kau sanggup create a fake account just to be her/him friend. Aku tahu kau masih simpan mesej dan gambar dia. Masih pergi tempat kenangan kau bersama dia. Masih setia menunggu deringan panggilan dari dia. Masih menangis tanpa dia disisi. 

Yup. Aku tahu ada something yang kau cuba buktikan pada dia. Kau nak buktikan yang cinta kau hanya untuk dia kan. Kau nak buktikan yang kau sayangkan diri dia saja. Dan kau nak dia tahu yang kau merana dan melara tanpa dia disisi kau. Kau nak dia tahu yang kau masih setia menanti dia.

Tapi. Kau sedar tidak, dikala kau teruk begini. Sedikit pun dia tidak hiraukan kau. Sedikit pun dia tidak menoleh kau kembali. Sedikit pun dia tidak menjenguk kau. Sedikit pun tidak terlintas memikirkan kau.

Hey kau. Dia bahagia dengan kehidupan dia sekarang. Dia tak perlukan kau dalam hidupnya lagi. Its time for you to get up from ur falling. Its time for u to remove ur tears away. Jangan biarkan diri kau jatuh selamanya. Hey kau. Tak salah andai kau terjatuh dan menangis, tapi adalah salah andai kau jatuh dan biarkan diri kau terus terduduk dengan harapan dia akan hadir menghulurkan tangan. Tak perlu, dia entah tahu kau jatuh entah tidak. Andai dia tahu sekalipun, entah ada rasa simpati entah tidak. Sudah lah.

Kau cintailah Ilahi. Kerana DIA tidak akan pernah menolak cinta kau. Berjalan kau merapatiNya, berlari DIA merapatimu. Kau akan temui kebahagiaan kau. Dan aku yakin, kau akan bertemu yang lebih baik daripada dia. Dan kau akan tahu why ur relationship was over then. Kerana cinta tulus kau itu TIDAK LAYAK untuk orang yang tidak menghargainya. 

Come on lah. Aku taknak tengok kau biarkan terus diri kau dalam keadaan mcm tu. Be strong babe!





- dedicated to you -




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

29 Suara Anda:

Wadi AR said...[Reply to comment]

ye dan marilah berkahwin

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

:) ALLAH tentukan yg terbaik. ada hikmah bila ALLAH menjauhkan sesorang daripada hidup kita

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

tengok orang yang kita cinta tu bahagia dah cukup,,tak perlu berusaha merebut cinta dia kembali..

cinta kepada Allah terbaik..:)

miss inna said...[Reply to comment]

entri ini sangat menyentuh jiwa. inna sgt terasa dgnnya...

oja_alia said...[Reply to comment]

yeahhh!sedih rase hati ni..terase hati ni bile bce entry ni..sbb ape..sbb sy pun dlm situasi yg sme mcm dia..tadi siang last sy stalk die,hambek tau pasal die..segalanya pasal die,,stop..sy taknak hambek tau lg..sbb ape??sbb org dah taknak..dah buring..

tak perlu nak tunggu die hulur tgn..bak kate kamu,,mmg takde!takde!langsung takde!!

ckp kpd die..yg org itu bukan jodohnya,,andai ada..biarlah Allah yg tntukan caranya.

cik pha said...[Reply to comment]

alip.

kau cakap kat 'dia' kalau dia dah taktaw nk buat apa lagi,selain ingt dan terus ingt kau suruh dia,tengok gambar mak ayah dia.

Lea Isnawi said...[Reply to comment]

suka sangat sangat entri

sebab pernah alami situasi mcm ni

huhu

hassy chan said...[Reply to comment]

tingat kat mmber ak bile bca entry nih.. sesuai sgt utk dia huuuuuu

Emmet said...[Reply to comment]

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Tasha said...[Reply to comment]

take time utk lepaskan.

nini said...[Reply to comment]

yerp....cinta tak semestinya memiliki....dan sayang tak semestinya bersatu.....=D

alyaclumsy said...[Reply to comment]

love this entry.

teyn teyn said...[Reply to comment]

love this entry .

nak suh kwn kite bace entri .
mcm hmpr same dgn ap yang die lalui.

teyn teyn said...[Reply to comment]

love this entry .

nak suh kwn kite bace entri .
mcm hmpr same dgn ap yang die lalui.

kyoshi_sousuke said...[Reply to comment]

Walaupun dia dah unfriend/block kau. Kau sanggup create a fake account just to be her/him friend..xpe la be strong heart..

Mohammad Salehudin said...[Reply to comment]

ehem-ehem :D

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

KALAU DIA DAH X SUDI,BAIK CARI YG LAIN..NTAH2 LEH DPT YG LAGI BAIK DARI DIA..*_*

Muhammad Saiazuan Norhalik said...[Reply to comment]

ramai yg trlalu obsessed dgn cinta duniawi smpai lupa cinta pada pencipta kan :D

sergeant keroro said...[Reply to comment]

true, just true. nice entry alif. :)

Alif said...[Reply to comment]

Bersabarlah,Allah sedang mencaturkan yang terbaik buat dirimu...

tira hime said...[Reply to comment]

emmm entri ni macam tuju kat tira je biler tira baca...emmm yeap must be strong. Life must go on !!! =)

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

jujurnya,ni entri paling tulus dari pnulis ini.. hm,sabar la kan. setiap apa yg berlaku ada hikmahnya.. Betul juga,

berilah cinta secukupnya untuk Ilahi. Tiada yang lain yang kekal rite?

semutsengal said...[Reply to comment]

amik yang jernih, buang yang keruh.

cool tak !

YOUsoF said...[Reply to comment]

Thumbs up for this entry!

Cinta memang tak semestinya memiliki.. Kalau dah orang tu bukan jodoh kita, tetap tak dapat hidup bersama. Kita doakan kejayaan dan menumpang bahagia dengan kebahagiaannya.. ;)

stuck said...[Reply to comment]

ehem ehem...
dedikasi untuk siapakah ini??
heee~ =D

niceentryduh!

qamarguyz said...[Reply to comment]

salam ziarah..
wahH, entry penuh makna nie ;)
yurp, cinta belum tentu untuk memiliki & dimiliki..
kerna cinta itu rasa buat semua, sedang jasad itu ada satu cuma

Cik Gee said...[Reply to comment]

dedikasi utk diri sendiri ke? hak3.. :)

sape pon org tu, harap dia tabah coz biasalah kumbang bukan seekor, bunga pulak bukan sekuntum.. haihhhh..

jgn statik pada satu pintu yg dah tertutup k. byak lagi pintu lain yg terbuka.

cuma antra sedar ngan tak je. :')

hara said...[Reply to comment]

kpd 'kau',
wake up!
lupakan dia, takde guna beri sayang utk org yg tak mahu dan tak tahu menghargai

.izzati liyana. said...[Reply to comment]

tak tahu kenapa. tapi sedih baca entry ni. :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top