!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Monday, January 30, 2012

Mati itu pasti


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum



Apakah tindakan kita sekiranya tetiba terlihat di skrin handphone kita terpapar sedemikian rupa. Sempat lagikah kita untuk membentang sejadah. Sempat lagikah untuk kita memohon ampun dan taubat daripada Allah. Sempat lagikah kita untuk meminta maaf pada semua orang. Sempat lagikah untuk kita padam gambar2 tak senonoh kita di facebook .

Bolehkah kita meminta sedikit masa lagi pada malaikat Izrail si pencabut nyawa sedangkan kita sememangnya tahu bahawa tarikh, jam, saat dan detik kematian kita telah ditentukan pada waktu itu.

Mati itu pasti. Mati itu juga tidak mengenal usia mahupun jantina. Persiapkanlah diri kita walaupun kita masih bergelar remaja belasan tahun. Mungkin masih awal 20-an. Tapi sedarlah bahawa kita perlu seimbangkan antara dunia dan akhirat. Usah kita terlalu ghairah mengejar hidup dunia sehingga terlupa hidup akhirat.



- BEKERJALAH kamu seperti kamu hidup selamanya dan BERIBADATLAH kamu seperti esok hari kematianmu -



p/s : Mengingatkan saudara kita adalah tugas kita. 




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

27 Suara Anda:

IMANSHAH said...[Reply to comment]

telah dijanjikan ALlah

Wadi AR said...[Reply to comment]

tepat alip :))

ZWAN SABRI said...[Reply to comment]

So Scarylah baca entry nii.. HUHU

emy|farid said...[Reply to comment]

Allahuakbar. terima ksh mengingatkan

semutsengal said...[Reply to comment]

selamat malam yaa, jangan lupa baca syahadah sebelum tidur. =)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...[Reply to comment]

sentiasa ingatkn mati :)

cucu umie said...[Reply to comment]

thankx alif.. nice shring.. ingt menggiti perlu... lg2 orrng yg lalai mcm aku nie..

Cik Yatt said...[Reply to comment]

smoge kite smue mati dalam keadaan penuh dngn iman..

sergeant keroro said...[Reply to comment]

sama-sama kita mengingatkan manusia yang lupa :)

Alif said...[Reply to comment]

sungguh menyeramkan jika benar2 appear pd screen hp ada panggilan call drpd malaikat izrael...

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

YA ALLAH..SEMOGA SEMPAT BUI BERTAUBAT..HUHUHU

YOUsoF said...[Reply to comment]

SubhanAllah.. Masih banyak yang kita cari untuk dijadikan belakan ke sana..

Terima kasih Lep. Aku share gambar tu ye.

milo said...[Reply to comment]

good entry alip! huhu tetibe rasa macam diri penuh ngan dosa..memang penuh pun..ayuh! sama2 kita bertaubat :)

najihah sahami said...[Reply to comment]

muhasabah diri..~

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Mcm2 bnda yg blaku moga2 kita sntiasa igt dan terus beramal..

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

mati tak kira usia. syaratnya bernyawa kan...

*p/s : hp pun boleh mati. huhu

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

terima kasih krana mengingatkan dek :)

YOUsoF said...[Reply to comment]

*Bunting tu kalau dalam ejaan melayu dieja banting. Bunyinya bukan bunting pelamin atau tasik dayang bunting.. ;D

Kalau banner melintang, bunting memanjang ke bawah yang biasa nampak kat tiang lampu tu..

Kalau nak tempah bunting kahwin nanti jangan segan inform aku Lep.. hehe

Zul Fattah said...[Reply to comment]

insyaAllah bro.. aku smakin lalai dgan dunia ni.. kena kembali ke jalan Allah ni..

Nurulee said...[Reply to comment]

Betul. Mati itu pasti. Kita, sebagai hambaNYA kena melengkapkan diri untuk kembali menemuiNYA. Sama-samalah kita. :)

CekbOlat-bOlat said...[Reply to comment]

errkk.. T__T

miscall from HIM

tqaroslan said...[Reply to comment]

it's time for us to change to be a better person than yesterday..
before it's too late...

merpatisejoli45 said...[Reply to comment]

hye, sudi x exchange banner ngn saya?
if sudi tgglkn komen di blog saya ye. klu xsudi xpela.. :)

done folow u, jemput jd folower saya blik ye. :)

hara said...[Reply to comment]

yes.. tq atas peringatannya
lets prepare ourselves!

Cik Gee said...[Reply to comment]

entahlah en.alif..
mgkin bila dah kena bala, baru nak bentang sejadah..

stuck said...[Reply to comment]

semoga kite sume mati dalam keadaan beriman...=D

Akue Achik said...[Reply to comment]

yup, sy akui sy takut mati..sy tak bsdia..tlalu jahil..tp utk brubh..Wallahualam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top