!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Friday, May 20, 2011

Umur 20 perlu ada steady bf/gf ?? HaHaHa

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum

       Sedar tak Sedar umur aku sudah mencecah 20 tahun .. Pejam Celik pejam Celik Suda Besa Gedabak gini ..rasanya baru semalam aku aku belajar naik basikal time umur 4 tahun .. Sungguh pantas masa berlalu .. Okay tutup cerita pasal naik basikal .. Act for this entry aku nak share Something , aku ni Memang suke sharing .. Sbb sharing is Caring kan? hehe .. Okay watever~

twenty.....
Err begini , ade orang cakap yang bile mana umur 20 ni perlu ada steady gf / bf ? Ops Chop! Ni Bukan Entry Jiwang taw .. Okay berbalik kepada persoalan tadi .. Steady gf / bf disini bermaksud gf / bf yang menjadi calon pasangan hidup ini .. Bukan mcm dulu² zaman hingusan , zaman cinta monyet ... Bercinta lepas tu clash atas sebab nampak gf / bf die borak ngn orang lain .. ish3~ Tak Matang .. 



Apa Kata Aku :-

- Yeah umur 20 itu bukan kategori kanak² rebina lagi .. Pada umur 20 ini tahap kematangan dan keGatalan juga meningkat .. Pada umur ini Zaman Transformasi Remaja kepada dewasa .. Jadi Pada aku tak salah andainya mula mencari calon² (*ops sorang calon jew) untuk menjadi pasangan hidup kelak .. Tapi sebaik²nya ikutlah landasan dan tatacara yang ditetapkan oleh syariat .. Perlu Berhati-hati dan berwaspada ! Sekali tergelincir daripada landasannya , Nah ! lahirlah anak luar nikah, Buang anak dalam Jamban ,.. HuHu .. Nauzubillahiminzalik~ Adakah ini yang dinamakan cinta ?? huh~ Jaga Batas Pergaulan ..Dan Tak Payah Nak rapat² sgt ... Kalau Da Tak tahan sgt pi kt ibu / ayah / daddy / mummy / abi / ummi then nyanyi lagu "Oh mama, Saya Mahu Kawin".. haha... Selain bende tu semua, Korang kene consider gak s2dy korang .. Pndai-pandai lah bagi masa okay ..
Okay thats juz my opinion , Setiap orang ade prinsip dan pendapat masing² kan ...

ops tak boleh pegang tangan time couple .. ! saba .. pas kawin lantak korang lah nak pegang ape pon .. Ade aku kesah?
Okay choice mst betul supaya berkekalan hingga ke tua kelak =) cmni ha .. sweet~

Jadi Apa Kata Anda ?? ^^


p/s : Walau aku tak membantah statement orang tu, aku tetap mls nak jadikan gadis² kat lua tu sebagai Calon (*haha bajet Hot),, single is better maa ^^











Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

52 Suara Anda:

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

alaa. rileks dulu. baru 20. kalo dah keje tetap baru la pk betul2. kalo ada jodoh tak kemana nya pompuan2 neh. :)

~Ain Jimat~ said...[Reply to comment]

2o tahun muda lagi~

banyak lagi perkara yang perlu diutamakan.. nak cari jodoh nanti mase dah 28 tahun.. mase tue dah ada semua.. kerjaya.. kereta.. rumah..

kata2 ikhlas dari bakal andartu berjaya.. hahaha

Azmie said...[Reply to comment]

me 32 y.o still single.. apekah..??

alif haris said...[Reply to comment]

@Fathiah Hamim
yeah .. betul tu .. sbb tu xnk cari skrg .. hehehe

alif haris said...[Reply to comment]

@~Ain Jimat~
hehe .. andartu berjaya .? tq 4 advice .. tp jgn lambat2 sgt .. hehehe

alif haris said...[Reply to comment]

@Azmie
Tak Pa bro .. lagi tua laki lagi laku maa .. hehe

Imran Mohd Zawawi said...[Reply to comment]

single ag bez..haha

alif haris said...[Reply to comment]

@Imran Mohd Zawawi
of coz .. hhehe .. lagi best maa

Syahirah Suhaili said...[Reply to comment]

hehe..mseh muda lg kot kalau nak fikir pasal jodoh..tapi kalau dah jodoh..xkemana pon kan..ehehe..

nureenina said...[Reply to comment]

single is better than couple..haha

dak eina said...[Reply to comment]

kte umo 22, single lg. xde hal la.. lgpon 20 budak lg kot! hehe ;P

alif haris said...[Reply to comment]

@Syahirah Suhaili
betul tu .. hehe .. kalau da jodoh tak kemana .. :)

alif haris said...[Reply to comment]

@nureenina
yesss that rite .. geng r kite .. hehehe

alif haris said...[Reply to comment]

@dak eina
nth la kak .. dorang yg ckp .. haha ..

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

haha.. nak kwen ek.. brtahun2 aku couple... akhirnya break jugak.. sekarang ni.. dunia penuh dengan wanita..lelaki sikit je... sbar jelah.. ada jdoh..kwen 4..hehe

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

befday hari ni ke...???
hahaha
papepon, selamat ber 20....^^

SITI AISYAH BTE ARIFF said...[Reply to comment]

umur 20 masa time aku saat plg gembira..hahahaha...-sedih sbenanye sbb da puluh bukan belas lagi- hahahaha..
ape pn tahniah di umur 20 ^_^ bersedia utk bermcm2 dugaan hidup keluarga dan percintaan!!

jaaFahiza said...[Reply to comment]

walaupun ramai yang kata,aku nak juga kata..kalau ada jodoh tak kan ke mana punya..haha

sure ada la calon utk kita.ok,bajet macam diri dh tua.haha..btw,singgah and komen here.^__^

AWIS said...[Reply to comment]

wah sma la kita umo 20 n single...hahaha...kwal nafsu yg penting..haha

alif haris said...[Reply to comment]

@Abu Huzaifah
huhu sabo je la sedara ..haHa kawen 4?? mcm saleh yaakob .. wakaka ..

alif haris said...[Reply to comment]

@Shamsuddin Amin
eh xde la .. bfday lama da lepas .. okay TQ bro ^^

alif haris said...[Reply to comment]

@SITI AISYAH BTE ARIFF
tq kak 4 ur useful advice ..=D

alif haris said...[Reply to comment]

@jaaFahiza
hehe .. betul tu .. klu ada jodoh xkan kemana*ulang ayat .. haha

Meera said...[Reply to comment]

i na jadi calon lah! haha.
alaa.. da 20 something pon org masih ta matang lagi la dlm bhubungan ni :)

alif haris said...[Reply to comment]

@Meera
Tahniah Meera .. u da berjaya jadi calon yg ke seratus .. HaHaHa .. rambang mata dibuatnye

miszlullaby said...[Reply to comment]

Takpe takpe..mude lagi 20 tu.he he.

Meera said...[Reply to comment]

eeuh! lari lahh. u berlagak! haha

alif haris said...[Reply to comment]

@miszlullaby
hehe .. yess muda,muda dari akak .. haha .. guwau2 jew :)

alif haris said...[Reply to comment]

@Meera
eh sejak bile pulak i berlagak .. hehe :)

Meera said...[Reply to comment]

sbb u ckp i yg ke 100

Nenek Fasola said...[Reply to comment]

yeah!single is better.nnt kawen je tros.haha

ape2 pun.jemput singgah blog nenek http://penglipurlarafasola.blogspot.com/ kalau nk follow skali pun ape salahnye.hee

Emilia Emira said...[Reply to comment]

cari untuk kawen terus laa senang..;)

alif haris said...[Reply to comment]

@Nenek Fasola
hehe .. yess ! betul tu nek ..

alif haris said...[Reply to comment]

@Emilia Emira
jom2 cari .. haha lai3

QamaYaya said...[Reply to comment]

cepat ataw lambat...jdoh kte dh ditentukan.. :)

puteraduyong said...[Reply to comment]

20 tahun...masih hijau lagi...banyak kehijauan alam masih belum diterokai...nikmatilah sepuasnya... :)

Anis Adila Aris said...[Reply to comment]

bulan depan umur sek pun 20 tahun jugak..
jangan lupa sediakan hadiah...hehe

btw, ada nama kamu di entry saya :D
q to be 623 follower

shaerin said...[Reply to comment]

hehe , nak menyampuk sat .

my lecturer pernah bagitau benda yg sama . 20tahun dah kne ade steady . and alhandulillah , tak sangke dah ade ppun . tapi lewat sikit , 22tahun . haha !

bdw , tak semua couple involvekan dri ke arah yang tak patut tue :)

areteacar said...[Reply to comment]

mama cik tikah kata start dri umur 18 thun dh kena bca doa supaya ditemukan jodoh yg baik. bila umor dah 20 thn mcm kita2 ni, dah start pk pasal siapa jodohku? hehe...

alif haris said...[Reply to comment]

anis - wah yeke .. bfday da dkt la tu .. haha ..btw TQ for da entry

shaerin - yeah thats good klu x involvekan diri ke arah begitu :)

areteacar - hehe .. bagus la tu .. doa jugak boleh mmbantu kite jmpe pasangan yang betul :)

Qila said...[Reply to comment]

bagus la entry neh,nk cari gf-bf pun bkn nk cukup syarat sebagai remaja,tapi nk cari pasangan,kan2? hee

alif haris said...[Reply to comment]

betul3 ,,, hehe , couple klu sekadar suke2 bek x pyh kan ..

Wani said...[Reply to comment]

lekkk luuuuuuuu . 20 baru ~

Anis izyan Abd Rahman said...[Reply to comment]

yeah ! single rock maaaa ~ haha

najihah sahami said...[Reply to comment]

waaaa...yeke xde steady gf ni alepp? hurm..konpius2...hehehehe

CIK IMAKASIHDANI said...[Reply to comment]

20,mmg muda,tp klo serius,bak tjuk entry steady gf/bf y nk dijadik psgn hidup,ta slh kot ;) jnji ta men2 ;D

chemay said...[Reply to comment]

heeee..
single best :)

Khairy said...[Reply to comment]

senang nak citer....kalau dah jodoh, tak kemana....

dreamygirl said...[Reply to comment]

huhu..rileksla dl..20 mude lagi..remaja..adik kt umah 20 thun cam budka2je..he2..dreamygirl pulak..sblm umor 20 dulu,trngt ms ustz pernah cakap bila kita menjejak umor 20je nanti kita akan rs something,searching for identity diri mcmtula..maybe the turning point of our life..perubahan..sejak ustaz ckp cmtu,dreamygirl selalu berfikir..n ternanti2 time tu..-)

alif haris said...[Reply to comment]

@dreamygirl
hhe tq kak 4 da nice advice :D
tapi skrg akak umur bape ?hehe

dreamygirl said...[Reply to comment]

@aliff:he3..dtng la lwt blog..ad tulis kt situ..xdelah tue sangat..-p

@ areteacar:samela,mak dreamygirl pon selalu ckp suruh doa awal2..agr dpt jodoh yng baik..-)

♥sri kandi penawar♥ said...[Reply to comment]

Assalamualaikum..

1st of all..
Carilah cinta Allah :)
barulah cinta yang lain akan muncul..
bila tiba masanya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top