!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, May 28, 2011

Kenapa Roda motor itu Bulat ?? (Kajian Saintifik)

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..

             Okay, entry baru malam ini berkaitan dengan sains fizik ..  Ye la boring kot asyik entry merapu je kan .. So malam ini aku buat kelainan sedikit .. Hehe ... Pernah tak timbul persoalan dibenak hati uolls tu kenapa la roda motor itu bentuknya bulat ? Huh? Mengapa Saintis dan pereka design motor memilih roda yang bentuknya bulat ?? kenapa ye ..........................

kenapa lah roda motor tu bulat ye ??

Jadi aku pun mula mengkaji, aku buat calculation,  


buat eksperimen, sampai naik botak tengah kepala aku weyh ....





Akhirnyaa ... Aku dapat jawapan dgn jayanya ... Listen To me....



Okay hasil penyelidikan aku selama ini dapat aku konklusikan bahawa Roda motor itu mestilah Bulat , Sebab kalau bentuknya Petak ke Segi tiga ke mcm mane la nak pusing ...



p/s: Mesti bengkek uolls baca ni kan... Kui3 .. Peace No War :D
Sorry la buat lawak Hambar tgh pagi bute.. tgh Xde idea .. hihi




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

15 Suara Anda:

Along Usop said...[Reply to comment]

macam tak sampai je punchline die.. =p

alif haris said...[Reply to comment]

hahhaha .. tu r .. kurag sampai .. :p

Suria said...[Reply to comment]

cket bengkek...hahaah

Khairil said...[Reply to comment]

kering idea jadi mcm tu le...hehehe

alif haris said...[Reply to comment]

suriati - hehe jgn la bengkek sama saya cegu :) .. sy budak baik..hehe

kahiril - hehe .. kepadang pasiran idea ..

tikin said...[Reply to comment]

hahaha..xpe2...lpas ni aku buat roda beskal segi tiga lak..aku bg ko org first yg try..ahahahah :P

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

wah...
besungguh benor ko buat
formula erk.... hoho

Imran Mohd Zawawi said...[Reply to comment]

tah pape alep

Syuxer said...[Reply to comment]

hahaha..punyela formula penuh satu kertas..last2 kesimpulannya yang agak boleh wat aku bengkek sama ko..hahah..

alif haris said...[Reply to comment]

tikin- hehe .. boleh .. nnt aku bonceng kaw .. tgk la cmne nnt ..hee

sham- ahaha .. formula mantap tu ..

em- tah pape ko em ..

syuxer - hahhaha .. jgn bengkek sama aku deyh .. :D

Green Apple said...[Reply to comment]

ye lah... patutlah bulat... kalau 4 segi camane gaya kita tunggang motor...

alif haris said...[Reply to comment]

hehe .. betul kan kan kan ..:P

DY@Na J@SMEY said...[Reply to comment]

ceett !! buat penat orang bace sungguh2 haha

alif haris said...[Reply to comment]

hehe peace jgn mara :D

Alif said...[Reply to comment]

hahahaha,mmg terbaek punye jawapan,
rasa nak tutt je...
=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top