!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Sunday, June 26, 2011

Aku seorang Pelawak upahan dalam Tren

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

            Peristiwa kemaluan besar ini terjadi sewaktu perjalanan aku pulang ke kampung halamanku.. Tapi ini bukan sambungan kepada cerita Lappy Rosak dan Awek Comel di Plaza Lowyat tau, ini cerita lain.. Cerita tu awek comel tu yang malu, kali ini aku yang TERmalu besar !


*************************************


Macam biasa, aku akan naik Tren KTM untuk pulang dari kampus ke rumah aku,, waktu zaman aku muda-muda dulu aku tak tunggang motorcycle pergi dan balik dari kampus ke rumah aku.. Sekarang ni je bila dah senior sikit, tunjuk taring naik motor masuk kampus walaupun tak dibenarkan ! Ye, aku akui aku bukan budak baik tapi bukan jahat, Nakal sikit je.. =)

Lokasi di stesen KTM Bank Negara....

"Mana la tren ni tak sampai-sampai lagi, batang hidung pn tak nampak (*tren ada hidung ke)" keluh aku sendirian sambil duduk di bangku panjang.. Sebelah aku ada seorang awek melayu, dia tengah main-main mesej sambil tersengih-sengih sendirian,, Tampak sedang bahagia sungguh dirinya,, 

"Eleh, Mesti nak tunjuk yang boifren dia mesej la tu," hatiku menganjing .. Tapi sebenarnya terbit sedikit rasa jealous di hati sbb aku takde girlfren.. HaHa! Jadi malas aku nak kacau,, kang terpikat kat aku naya, boifren dia tetak aku nnt.. Takutnyeee !

Setelah berjanggut aku menunggu, akhirnya berjaya juga tren tu menunjukkan dirinya, alhamdulillah,, Setelah pintu tren dibuka, ramai lah orang berebut-rebut masuk dengan memegang prinsip "fight for the seat".. 

Aku relax je.. Bagi la Ladies masuk dulu kan, malas nk rebut-rebut main body contact, kang aku dituduh mencabul pulak.. Aku masuk coaches tengah dan Alhamdulillah aku dapat tempat duduk, inilah berkat kesabaran dan mendahulukan kaum wanita dan anak kecil.. Haa Nampak tu.. Baik kan aku..

Seperti biasa, hobi aku bila dalam tren aku suka dengar mp3.. Dengar lagu sambil tengok pemandangan kan.. Fuuhh nikmat giler  wacakaplu~
layaaan~


******************************************


"Stesen KL sentral,,, KL sentral " sayup-sayup kedengaran suara yang menyatakan bahawa kami telah pn sampai di KL sentral.. 

Aku buka mata, aku terlelap rupanya, padahal jarak antara KL sentral dengan Bank Negara tak jauh pn.. Jarak 2 stesen je.. Haha tak sangka aku mempunyai keupayaan untuk tidur sepantas itu,,

Aku membetulkan kedudukan aku, beg balak aku letak kat kaki, beg sandang kupegang erat sebab aku tahu kat KL sentral ini lah akan terjadi satu pergelutan besar antara para pemegang prinsip "fight for the seat".. Mampat lah tren ni mcm  sardin  gamaknye.. Huhu

Aku cuba untuk lelap semula sambil melayan mp3 yang tersumbat di telinga aku, Tapi sayup-sayup kedengaran tiupan wisel... "Bising betul lah," aku mengeluh sambil cuba untuk mencari siapakah gerangannya yang main-main wisel kat tren ni.. Huh!

Kelihatan seorang polis wanita berbangsa India sedang tiup-tiup wisel kat luar tren sambil marah-marah.. 
sekadar hiasan


"Nasib baik kau seorang polis, kalau tak aku dah sound kau dah tau tak, " getus hatiku.. Aku duduk semula.. Cuba menenangkan keadaan dengan melayan lagu-lagu ST12.. 

Sambil layan mp3, sambil aku tengok gelagat para penumpang keluar masuk, kelihatan ramai penumpang lelaki keluar dari coaches yg aku duduk tu.. Pelik juga, kenapa ramai kaum adam keluar...

"Ah, lantak lah diorang, memang diorang semua nak turun kt KL sentral agaknya," aku buat acuh tak acuh... yang penting lagu yang aku tengah layan tu best.. Aku cuba untuk lelap mata semula..

TAPI.... aku terasa diri aku sedang menjadi tontonan ramai, macam la aku ni ada iras-iras artis ke hape.. Aku bingkas bangun dan aku mendapati hanya aku seorang sahaja kaum adam yang berada dalam coaches tu .. 

Aku lantas mencabut earphone yang tersumbat di telinga aku dan aku dengar jeritan polis india itu yang menyuruh aku keluar dari coaches tu supaya berpindah ke coaches sebelah.. 

Aku pn dengan muka setebal 1 kilometer  aku agkat barang-barang aku dan berjalan keluar dari coaches tu.. Kedengaran suara gelak kecil di kalangan kaum hawa.. Ye So Funny haa ! Aku persetankan saja semua tu.. 

Setelah aku berjaya melepasi rintangan dan halangan gelak ketawa mereka, aku usha muka polis wanita India tu, Perghhh !! Muke sumpah bengkek gilerr dengan aku.. Mungkin hatinya panas kerana berbicara dengan si tunggul tadi.. Aku lah tu.. hahaha

Faham-faham la, kalau aku dah layan mp3 memang susah nk dengar orang cakap ape.. Orang sebelah ngumpat pn aku tak tahu.. HaHa .. Nasib engkau la polis.. Bercakap dengan tunggul..

Aku terus berlari ke coaches sebelah tanpa menoleh seorang pn daripada kaum hawa semua tu.. Aku sedar ada mata-mata yang memerhatikanku seolah-olah aku ini seorang badut atau pelawak yang diupah untuk buat lawak dalam tren !!

Sumpah aku TERmalu giler beb ! hehehehe :D

Tapi itu tetap bersyukur sebab peristiwa itu menjadi pengalaman dan pengajaran pada aku agar lainkali naik tren mesti masuk coaches tepi.. JANGAN masuk coaches tengah sbb tu kaum hawa yang conquer..


Lagi satu pengajaran, Jangan dengar mp3 dalam tren.. HAHAHA

-the end-

p/s: Peristiwa ni berlaku sewaktu awal kempen pembahagian coaches antara ladies and guys yang dilancarkan oleh Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)






Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

42 Suara Anda:

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

ok.ko da boleh buat novel la alep.hahaha

alif ismail said...[Reply to comment]

hahahahah...

alif pun penah dulu terjerat dalam kes macam ni...

masa tu awal2 lagi kan dorg wujudkan gerabak utk ladies... kite pun nak cepat, tak perasan...

sedar2 smua pompuan2 duk pandang ja...

hahahahah....!!!!!

ika said...[Reply to comment]

hooo...alif la lelaki yg ika jmpe lam tren wanita tu ek? ish2...seb bek ika xketuk dgn kasut! :O

ZORA said...[Reply to comment]

hahahaha..lawakkkk.....:P

redzwanie redzmann said...[Reply to comment]

ala...tp rmi je laki yg buat2 x taw coach tgh tu coach pompuan..
yg tua leyh trime ag..
nie yg muda2..mmg mntak "car-key"..hehe

sergeant keroro said...[Reply to comment]

hahaha, ade pulak eh. keh3

kesian XD

nawzahs, MB BCh said...[Reply to comment]

agak malu la disitu

fatin syahirah :) said...[Reply to comment]

ouch. haha. aku tak suka lelaki masuk coach tengah. haha, pengajaran tuuu. haha

soooooour said...[Reply to comment]

kampus ko xleh bwk masuk motor??pelik betul..apa kata sokong entry aku ni...hehehe..

Baca sampai muntah : Lelaki Juga Ingin Koc Sendiri

fikri FAUZI said...[Reply to comment]

aku pernah gak salah masuk..tapi masa mula2 dorang perkenalkan benda tu la. masa tu orang cam tak kesah sgt lagi.

Wanie said...[Reply to comment]

haha..wt malu je alif oi..
sy la tu dok gelak2..ngeh3
lain kali kena alert bile nak masuk tren ok..:)

Syuxer said...[Reply to comment]

tabahnya hatimu..hahahah..kalau aku tak akan naik dah lepas neh hahhaha...

nak naik gak,pakai helmet hehehe

Ain Nadiah said...[Reply to comment]

hahaha tak penah dengar lagi fight for the seat.. xP

**::CIKNUURUL::** said...[Reply to comment]

ooo,awk la mse tu ye,..CN duk tergelak je tgk sorg mamat ni silap coach,.hehe,.

qamarguyz said...[Reply to comment]

salam ziarah..
hahaAa..nak gelak jugak!
memang lawak ar br0..
nasib-nasib..malu giler

Emilia Emira said...[Reply to comment]

hahaha kalau tengok laki masuk ladies coaches mesti rasa cm kesian jea..dia nie memang tak sedar ke ape..ahaha len kali jgn dgr MP3 lam tren ye..;))

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

kahkahkah....malu gila...kalau aku kena macam tu tak tau dah nak buat apa....macam nak lari je balik rumah tak payah naik tren XD

zZzattyy said...[Reply to comment]

fuhhh... nasib baik dgr mp3, kureng skit malunyaaa~ :)

Adrina said...[Reply to comment]

haha, apalaaa

mm

misspurple said...[Reply to comment]

hahaha..tape,malu demi pngjaran..nsa pon kalo da sumbat earfone,lantak korang la nak kutuk ke hape ke,mmg nsa ignore kan sbb nsa akn pasang sekuat2 yg boleh.. ==' so orang akn ase mcam smbang ngan tggul..hee

Cik Domo said...[Reply to comment]

hahahaha..lawak2..
ciannya dye..hik4 :)

Latest Entry: like TCA

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

haha.. cerita kau ni... aku layan... kau manusia bebas... haha... :)

Alif said...[Reply to comment]

hahahhaa,terbaek,
mst jd hero malaya tyme tu...

zureen said...[Reply to comment]

hahhahahha.. lucu bha pula ni story.. :P

alif haris said...[Reply to comment]

tengs u all baca pengalamn hidup aku :)
really appreciate it :D

sebenarnya aku xtawu ape2 time tu psl coaches wanita tu .. hhuuhu kesian kan

adeeb khairudin said...[Reply to comment]

hahahah! len kali jangan denga mp3 lagi. kan dah malu >.< hahah :P

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Hahah . Ciannye. Pengalaman terindah tu. hehe

IMANSHAH said...[Reply to comment]

beringat sebelum kena..huhu

cik kiwi's said...[Reply to comment]

hahahha!. aku mampu gelak je lip.

Bro ahmad said...[Reply to comment]

ok bro buat kontrol macho je kah kah kah...boleh ngayat sekali kt dalam tu

apik pehe said...[Reply to comment]

hehehe..kan dah terkena..hahaha..

arfah said...[Reply to comment]

hihihihi...:)

shafmechy said...[Reply to comment]

sama jugak..first time sampai shah alam awal tahun hari tu, bleh tak perasan naik coach wanita..bila tren jalan baru la perasan kat cermin ada sticker tu..hehe

nelly said...[Reply to comment]

haha ..kelakar lah ~
=D

cik pha said...[Reply to comment]

macam karangan taim aku wat spm dulu2 hehehe

y part mp3 tu:ade gak kelebihannya..bila guna benda tu..leh elak dosa dengar orang ngumpat hehe

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Hahahaha, ehhh ni klau kte ade dlm tu mst dh gelak ta igt dunia then siap cerita dlm blog =P

azs said...[Reply to comment]

hehe.. sure itu adlh pengalamn terbaik anda.. cayalah!!! hahaha.. :O

NuSaNa NoSa 91 said...[Reply to comment]

ahahahaha~ xkn alif xnmpk lmbt coach utk pompuan je?? =.="

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

banyak gak watak ko kene blakon..
tp aku respek ko..
ko xusha awek dlm ktm!
syabas!

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

latest naik ktm aritu ada nampak lelaki dalam ladies coach, memang kena jelingan maut la..haha..kesian..

tapi ktm memang selalu sesak gila kan~~huuu

najihah sahami said...[Reply to comment]

aliff saje je masuk tu kann...eleh..miang. haha

iPai said...[Reply to comment]

ops .. heheh .. dah ter takleh buat pe .. tp untung wat .. semua perempuan je .. kita plak malu2 kucing ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top