!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Wednesday, June 15, 2011

Jangan fikir jadi artis tu Senang je

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

             Zaman kini, ramai anak muda yang ingin menjadi artis dengan berfikir bila da terkenal nanti akan punya banyak wang, aweks keliling pinggang, pergi mana-mana orang kenal dan semua bende-bende yang best belaka lah ... 

Tapi tiap-tiap bende yang best tu mesti ada yang Tak bestnya ... Tak percaya ? Meh aku listkan beberapa kesulitan bila dah bergelar artis ni ....


(1) . Kene dressing lawo-lawo walaupun nak pegi buang sampah kat luar je , Kalau tak, nanti ade soh-seh-soh-seh yang mengatakan artis tu buta fesyen ...


(2). Terpaksa fikir 10 kali bila member-member ajak lepak kat kedai mamak tgk bola sambil pekena roti canai ... Sebab takut diserbu peminat atau dikatakan jatuh standard sbb lepak kt warung je ...


(3). Bila dah terkenal dan hot, Ramai lah makhluk-makhluk yang menggatal nak mengurat walaupun dah tawu artis tu da beranak 10, asalkan poket penuh ... Sifat Kesetiaan pada yang satu perlu ada dalam diri artis tu...  Kalau kantoi, itulah salah satu faktor punca penceraian bagi keluarga artis..


(4). Segala tutur kata perlu dijaga dalam dunia hiburan .. Silap cakap itu ini , nah! Saman sebijik ...

(5). Terpaksa Tak dapat hadir ke jemputan majlis kenduri arwah dan tahlil atas alasan terpaksa hadir ke majlis anugerah popular walaupun dah taw takkan menang .. Hiks~


p/s : Nasib baik aku bukan artis .. Hehe .. Saya hanya seorang alif haris yang pemalu & low profile huk3 ^^


              

Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

33 Suara Anda:

adwafarahin said...[Reply to comment]

ye bkn senang menjadi artis
dan bkn senang menjadi adwa
*erk?lalala~

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

aku ni artis tau! hidup senang je :D
*perasan

cik azeya said...[Reply to comment]

apsl kerbau tu juling? ahaha.

jom rakam album. teringin nak jadi artis!

haha

SheyPull said...[Reply to comment]

alah....klu aritis tu tahu kaan hukum agama...dia xkn kesah semua tuh...



JOM singgah blog saya nak... Wordless Wednesday #2 daa....

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

alhamdulillah tak jadi artis

Khazinatul Asrar said...[Reply to comment]

prnh ade pnglman ke~??

mimie saie nie said...[Reply to comment]

doodle bt sndiri ke??

alif haris said...[Reply to comment]

adwa- susah jugak mnjadi alif .. erk ? haha

aisyah aina- eleh poyo .. hahaha :D

alif haris said...[Reply to comment]

cik azeya - sbb sejak dilahirkan beliau juling kesian kan .. jom2 kite berduet ~

shey pull- hehe .. itu yg pegag agama .. tp masalahnya artis skrg ramai tak pegang agama .. :p

ezan idma - alhmdllah :D

alif haris said...[Reply to comment]

khazinatul asrar- eh tak de la .. pndangan sy jew :)

mimie - yup buat snirik .. jgn gelakkan .. memang tak canteek pon .. heheh :p

Dinar said...[Reply to comment]

Betui la alif, kebelakangan ni tren nak jd artis ni dh mcm virus pulak...

Syuxer said...[Reply to comment]

bahana jadi artis camtuhla heheh..dunia nak low profile dah x boleh dah...semua kena terjah...

sapa2 nak jadi artis sila fikir banyak2 kali..:)

Odah + One = OdahOne said...[Reply to comment]

saya bukan artis tapi berangan nak jadi artis...cuma bjaya jadi artis dalam tandas jek...hoho...

AYUH MATI BUNUH DIRI?

saiazuan said...[Reply to comment]

klu da jd artis tu kna la profesional.. tp bg aq, klu jd artis skali pn, aq tetap ngan gaya hidup normal.. ;)

harrazdani said...[Reply to comment]

bila dah jadi artis hilang privacy, nak gunting rambut kedai mamak pun dah tak boleh. kena g saloon....oleh itu jgn jadi artis jadilah penghibur..;)

p/s singgah dari blog syuxer...salam perkenalan.

putribongsu said...[Reply to comment]

erkkk kamu pemalu keee..haha

hana sudradjat said...[Reply to comment]

lagi satu,pendapatan pun tak banyak mana..lainlah kalau masuk hollywood mcm datuk michelle yeoh.hikhikhik :)

alif haris said...[Reply to comment]

dinar - hehe tawu takpe ..

syuxer - kaw bkn artis ke ? heheh

alif haris said...[Reply to comment]

odahone -berjaya jadi artis dlm jamban jew ? hehe .. takpe .. kejyaan bermula drpd angan2 :)

saiazuan -yup2 .. kl pndirian diri artis tu bagus senanye xde masalah ape pn :)

alif haris said...[Reply to comment]

harrazdani - terima kasih singgah blog ni :) tawu xpe .. privacy ilang da klu jadi artis

puteri bongsu- ye sy pemalu .. hehe tak caye ?

hana- a'ah kan .. klu jadi pelakon hllywood baru r kaye .. haha

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

x senang...
tapi ramai juga yg berebut nak jadi artis

apik pehe said...[Reply to comment]

huhu..kalau dah bergelar artis tu..memang susah dah nk lepak2 kt kedai mamak..hehe

lilypelangi said...[Reply to comment]

susah jugak hidaup kalau nak buat itu tak ley ini tak ley ,

jadi normal person ag besh . kan?

Arief said...[Reply to comment]

good point bro..
jd artis ni xde privacy sgt..
pergi mane je msti rmai tgok..
len r klau artis syok sndri yg tak popular..
xde sape nk tgok..haha

stuck said...[Reply to comment]

biaselatuh an...konon konon bajet artis pupular...ppttuuiihh!!
hahhahaha~

ghab van hal said...[Reply to comment]

kerja ngan seronok..tapi kene jage semuanye..

Ain Nadiah said...[Reply to comment]

kesimpulannya jgn jadi artis..

meaw said...[Reply to comment]

kerbau tanduk dia terbalik tu,kekekekkeke....terbalik ke eh?tah..retis memang kena jaga personaliti,payahhhhh

mira madihah said...[Reply to comment]

artis? not in my list. haha

~aku dan die~ said...[Reply to comment]

erm.nnt aku try jd artis dlu.pape t aku gtw ko.hahahha XD

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Hikhikhik, Alif Haris pemalu~ ;>

Orang Kampung said...[Reply to comment]

jdi artis. kebebasan dh kurang..
prgerakan sntiasa diperhatikan.. tmbh2 bila popular sgt2..

najihah sahami said...[Reply to comment]

eh eh..ingtkan aliff ni aliff aziz yg penyanyi tu..hahahah..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top