!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, June 18, 2011

Aku Kembali kepadamu

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

credit to malloryartandphotography


Ternyata
Kau masih serupa,
Tak ubah sprti dulu,
keindahan,
kelembutan,
ketenangan,
tapi sedikit ternyata lanjut usia padamu,


Ku imbau semula saat itu,
saat kau tenangkan kegundahan hati ini,
saat kau sisipkan harapan baru dihati ini,
saat kau seka air mata hati ini,
saat kau terbangkan penderitaan hidup hati ini,


hari ini,
Aku kembali 
bersama hati,
hati yang dulu pernah kau lembutkan,
hati yang dulu pernah kau ilhamkan,
hati yang dulu pernah kau cintai,
hanya Kerna aku rindu,
hanya kerna aku tak pernah lupa,
Masakan aku lupa kau yang pernah berjasa padaku ... =)


-alif haris , 6.45p.m, tebing sungai-
...  ku titipkan kata-kata indah agar memoir kita bersama indah selamanya  ...

p/s: Nukilan tak best ni aku utuskan buat satu tempat feveret aku time aku sedih,bingung,boring... *Nikmati keindahan ciptaan Allah ..Subhanallah :)



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

26 Suara Anda:

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

kat mana tempat tu? mesti best kan :D

Alif said...[Reply to comment]

sungai,air terjun,mmg tempat yg tenang....dapat mendamaikan jiwa...
tp tempat yg paling tenang ialah?
tempat kita bersujud kpd Allah....

=)

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Yelakan, bila kte sedih kte need a peaceful place. But sini tade tasik T^T not even sungai~ :D

Btw, im sorry. *nk tahu knpe tnye Aisyah Aina* :]

saiazuan said...[Reply to comment]

:D

alif haris said...[Reply to comment]

aisyah - kt jamban haha :D

alif haris said...[Reply to comment]

alif- hehe betul tu .. tmpat sujud tu la tmpat bermohon segalanya :)

alif haris said...[Reply to comment]

najwa - yeke .. jom datag tmpat sy .. haha :D

alif haris said...[Reply to comment]

saiazuan - :)

zureen said...[Reply to comment]

like thisss!

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

najwa memang gila...haha...

sebenarnya kan kau ingat tak yang kau pernah buat entri pasal dia jadi follower yang ke 300 tu kan....dia baru baca then dia rasa bersalah sebab tak cakap thanks....

dia memang macam tu....hanya orang2 yang kenal je tau kesewelan dia...hahahaha

sorry tak boleh shoutbox sebab on9 pakai fon....

NuSaNa NoSa 91 said...[Reply to comment]

gi kt sungai ke?? laut?? air terjun?? =.=

adwafarahin said...[Reply to comment]

hai berjiwang2 ye alif
xpe2 skali skala :)

Imran Mohd Zawawi said...[Reply to comment]

ak taw ktne doe lep, kt sg jangkang dlu ak lepak ngan ko..haha

alif haris said...[Reply to comment]

zureen - thanks :)

aisyah - hahahaha .. aku ta amek pusing psl tu pn .. :D

nusana - agak2 mane 1 ? ce teka haha

alif haris said...[Reply to comment]

adwa-hahaha .. xpe skali skala :)

em - hahaha .. kantoi~

M Fizan said...[Reply to comment]

wahhh romantik ngan alam..bagus2 :)

msredcheesecake said...[Reply to comment]

mr alif,
siapakah atau apakah yang begitu dekat dengan hati tu?

Syuxer said...[Reply to comment]

sungguh indah kata2mu wahai aliff..aku pun ada gak tempat untuk aku redupkan rasa geram,sedih,kecewa..iannya di tepi pantai..:)

alif haris said...[Reply to comment]

fizan - hhoho .. pncinta alam itu saya :D

alif haris said...[Reply to comment]

msredcheesecake - satu tempat yg selalu sy knjungi waktu keserabutan melnda ..hehe

syuxer- waahh tepi pntai lg sedap .. hhehe tp yg ada kt kg aku sg jew pntai xde .. huhuhu

cucu umie said...[Reply to comment]

pantai aliff berpuisis..tpy kalau ayie rase bosan, kecewa dan so on ayie akan pergi ke pantai..rase damai shje..and ilng mslh tpy sentiase ingtakan Allah lh..

Fyqa said...[Reply to comment]

feeling woo

Jer ... said...[Reply to comment]

tempat ape tu ? :D

Odah + One = OdahOne said...[Reply to comment]

heal the world make it better place...for you & for me & the...apa lagi lupa pulak lagu ni...

najihah sahami said...[Reply to comment]

waaa..mish xtau lak aliff ni puitis eh..cayala aliff..^^

syrupmasin said...[Reply to comment]

fuyooo..on9 dekat tebing sungai ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top