!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Tuesday, June 14, 2011

Sebelum Bertemu 'Telaga Emas'

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ... 

                    Tiada Manusia di dalam dunia ini yang tidak pernah menempuh kesusahan atau kesulitan sebelum bertemu dengan kejayaan .. Itu memang hukum Alam .. Dan sebenarnya kesusahan dan kesulitan itulah yang menjadikan seseorang itu gah di Puncak kejayaan dengan peribadi dan prinsip hidup yang mantap.

Aku ada terbaca satu artikel yang menceritakan tentang kisah hidup Mereka (orang-orang yang telah berjaya)..  Siapakah mereka sebelum bertemu dengan 'Telaga emas' (kejayaan) ??





Siapa yang tak kenal Bill Gates Sila angkat ketiak .. Kalau ada tu maksudnya dia bukanlah penduduk bumi ... Mungkin marikh ke nameck ke .. huk3 ... Jutawan ini dahulunya pernah bekerja sebagai budak suruhan atau office boy di sebuah syarikat kongres ..












Bill Murray sebelum terkenal sebagai seorang pelakon, beliau pernah bekerja sebagai penjual kacang di kaki lima pusat beli belah




Sylvester Stallone ... Hero Rambo ini asalnya dulu seorang pembersih kandang singa.


William Watkins,CEO dari Seagate Technology ... Pembekal Hard Disk yang utama di dunia ... Dahulunya beliau hanya lah seorang jaga hospital sakit jiwa pada waktu malam ..





Jennifer Aniston .. Aktres ini dahulunya adalah seorang Pelayan Restoran



Michael Dell .. Bos Dell Computer dahulu pernah bekerja sebagai tukang cuci pinggan di sebuah restoran cina ...




Waaah siapa tak kenal Dan Brown beb ~ Seorang penulis Hebat yang telah mencipta nama diseluruh dunia melalui penjualan novel terlarisnya, Da Vinci Code ... Beliau sebelum ini seorang Guru biasa sahaja ...



Brad Pitt , Seorang pelakon kegilaan wanita .. Eh yeke ? iye kan je lah ... Artikel tu yg cakap .. hiks~ Beliau ini dahulu seorang penarik peti sejuk ... Beliau juga pernah menjadikan sut ayam sebagai kostum untuk menarik pelanggan di sebuah restoran ..





Madonna sebelum menjadi seoang Aktres Terkenal beliau bekerja dibahagian belakng kaunter Dunkin Donuts ...




Steve Jobs, Bos dari Walt Disney ini dahulunya seorang pengutip botol terbuang selain menjadi badut jemputan untuk majlis sambutan ulang tahun ...



Adolf Hitler .. Pemerintah agung Nazi yang terkenal dengan kekejamannya dahulunya hanya seorang pelukis kad ucapan ....







Jackie Chan ... Pelakon aksi feveret  aku yang telah mencipta nama disluruh dunia ini dahulunya adalah seorang pelayan restoran dan juga seorang buruh binaan





Jadi buat uolls para pembaca , kejayaan tidak akan datang bergolek ... Kesusahan dan kesulitan perlu ditempuh dahulu sebagai medium pembelajaran manusia menuju kejayaan .. Okay ! Jangan mudah give up dgn Life .. Rezeki masing-masing dah ditetapkan oleh Allah =)

Ops credit to : pocik Google dan Mastika


p/s : Aku dulu-dulu pernah bekerja sebagai penanam anggur sejati .. haha . adios ! 

Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

21 Suara Anda:

adwafarahin said...[Reply to comment]

yep! kejayaan x dtg bergolek kan
go adwa go! *erk? hihi ^^

Alif said...[Reply to comment]

aku minat jackie chan beb,sbb die teror martial art,nak jd mcm die..hehehe

miss lady said...[Reply to comment]

hitler pun ada? dia tak ada kejayaan, kekejaman ada.

syrupmasin said...[Reply to comment]

haha..aku sekarang penanam anggur :)

dinar said...[Reply to comment]

betui tu alif.. baru kita pandai menghargai dan mensyukuri kejayaan..

dreamygirl said...[Reply to comment]

hu2..kita patut gunakan semaksimum apa yang kita ada:-)

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

hebatnye diorg :)

Anonymous said...[Reply to comment]

nice SHARING info :)

apik pehe said...[Reply to comment]

diorang semua bermula dari bawah

alif haris said...[Reply to comment]

terima kasih atas kunjungan n komen korang sume .. :D

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

apasal ramai yang tak kenal kat atas tu -_-'

jadi penanam anggur sejati la yang paling best....haha :)

hana sudradjat said...[Reply to comment]

sangat memberi inspirasi! :)

alif haris said...[Reply to comment]

aisyah - tak kenal ? ha tu tndanya kene bykkan mmbaca .. hiks ~ :D

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

dia macam banyak membaca la sangat....haha

dah baca banyak jugak tapi tak pernah jumpa muka orang2 tu...so salah baca buku la ni :P

mimie saie nie said...[Reply to comment]

nie menandakan smua berusaha dr 0... so meh kita berusaha :p
ceh tetiba pla

Syuxer said...[Reply to comment]

perghh boleh jadi inspirasi neh..:)..tq bro

blog-tips-kurus said...[Reply to comment]

berusaha!!

Odah + One = OdahOne said...[Reply to comment]

semuanya start dari bawah dari zero...mana ada org yg start terus bjaya & jadi kaya raya kecuali org2 yg join MLM???...betul ker boleh cepat kaya???

cucu umie said...[Reply to comment]

mereka semua bermula dripada bawah untuk capai kejayaan.. contoh yg baik untuk dijadikan pedoman untuk berjaya..

p/s; ayie follow blog nie

Rai said...[Reply to comment]

nice info..

btw betul ke org berjaya dlm MLM tak berusaha? ke skim cepat kaya? hehehe..

qamarguyz said...[Reply to comment]

salam ziarah..
adeii..duk tanam anggur ni..
agak2 bila dapat jumpa telaga emas?
telaga minyak ke..kui3! ;0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top