!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Monday, June 20, 2011

Perkara yang menjengkelkan Ketika berada di Jalan Raya

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ...

                 Apa khabarnya uolls disana ? Harap uolls dalam keadaan sihat-sihat belaka .. Okay based on da title above, aku nak story la sikit pasal pengalaman aku sepanjang aku berada di jalan raya .. Semua orang pastinya pernah menggunakan jalan raya ,bukan? Tak kisah la sama ada naik basikal, beca, kereta lembu or whatever lah, Dan pasti ada perkara yang agak menjengkelkan sepanjang berada on the road .. Pada aku, antara perkara yang menjengkelkan itu adalah :

(1).Ada orang guna Sport light, atau lampu tinggi ketika berada di jalan yang ramai orang dan dia dari arah bertentangan ... Lebih-lebih lagi lampu yang terang gila warna kebiru-biruan tu !(*tak tau apa namanya,Haha) Kalau kene driver yg panas baran, dah kene baling selipar da kereta tu ..

(2).Kereta yang langgar lecah pastu terpercik ke aku yang sedang menunggang motor.. Kalau tak sengaja takpa. Ini saja jew laju2 langgar lecah bia aku basah .. Bagero betul!


(3).Lori atau bas yang psyco aku dengan follow belakang kereta or motor aku laju2 ... Serius aku tak suka dkt-dkt dgn Lori or bas bhai ! Kalau aku kene camtu aku terus cilok2 sampai berada jauh dihadapan drpd dia !
(4).Orang yang berhentikan kereta tengah jalan Sebab nak tengok accident. Masalahnya dia tolong tengok je pn.. At least sedara, park kereta tu kt bahu jalan .. Sekolah memandu mana yg mengajar parking kereta tengah jalan ?


(5).Orang yang buka pintu kereta tak tengok belakang .. Bahaya buat mcm tu sedara ..! Aku tahu kereta sedara tu BMW .. Tapi kalau kene langgar kereta aku terkopak gak pintu kereta sedara ! Sapa nk disalahkan ..?


(6).Bila polis traffik amek alih traffic light untuk jaga jalan di persiaran kewajipan Subang Jaya . HaHaHa .. Ini polis Tak salah ... Cuma Lambat sangat dia bagi turn aku jalan .. Hiks~ Tapi takpe lambat asal Selamat ye tak ? Hehe
gamba polis traffik yg pocik google bagi kat aku


Cukup la setakat ini sahaja dulu .. Kalau ada lagi nnt aku update. HaHa ...

p/s: Ingatlah sedara, Jalan Raya tu bukan sedara yang Sewa untuk Sedara guna Sorang-sorang.. *Guna term sedara supaya nampak sopan sikit .. HeHe .. Adios !


Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

46 Suara Anda:

cunndaa said...[Reply to comment]

setuju dengan semuanya...
paling tak tahan nk ganti ngn pintu umah tu...hahahhaaa

Noh Kodiang said...[Reply to comment]

hahaha...aku pon slalu gak kena camtu...tu yg haku maleh jejalan kat shah alam nih...

Bluewendy said...[Reply to comment]

ahakszzz.. memang menjengkelkan pon..kih3..:)

misspurple said...[Reply to comment]

haha semmgnya pkra2 di ats mnjngkelkan..ns apling mnyirap bila ada 1 time 2 nsa g kat tmpat prking kete,blom smpai kat kete,ad kete mna tah ? jln bpak la luas,lgi nak lnggr lecah 2..mmg lnjun la nsa -.-

Mrs. Farhan said...[Reply to comment]

Bestla entri ni. Suka2. I follow. =)

shafmechy said...[Reply to comment]

haha...sama seperti aku slalu kena..tak suka betul situasi2 di atas..=(

alif haris said...[Reply to comment]

cundaa - hhehe pintu jmbn senanye tu :)

alif haris said...[Reply to comment]

noh -haha .. tawu xpe .. :D tp kkdg tu terpksa jalan kan

bluewendy- hiks ~ ;D

alif haris said...[Reply to comment]

miss purple -hik3 .. baling je batu kete tu :D

mrs farhan - tengs follow :D

shafmechy- hurmm tu la~

fikri FAUZI said...[Reply to comment]

aku paling tak suka kalau org kentut dalam kereta lepas tu senyap memasing. tak pasal2 gaduh satu kereta. haha

ARNaBS said...[Reply to comment]

hahaa,,,sgt stuju bro!

sergeant keroro said...[Reply to comment]

hehe, tak suka lori dengan bas kat belakang. bahaya. T.T

NuSaNa NoSa 91 said...[Reply to comment]

situasi lain lg, time org xbg signal time nk belok.. grrrr~ =.=

misspurple said...[Reply to comment]

nak baling batu amndernye..lepas lnggar 2 dia gelak2 ngan mmbe2 dia..mmg sah2 la sja2 nak kenakan nsa..hmpeh gila..time 2 lak pose..blik dri bazar :(

alif haris said...[Reply to comment]

fikri - kah kah kah .. itu paling ta best .. lg2 kntut bau petai punye .. perghhh~~

alif haris said...[Reply to comment]

arnabs- haha tengs bro :)

sarjan - betul2 .. tu yg cilok2 tu kedpan ..

keen - hahah a'a .. tu pn boleh buat fed up .. buat orag menggagau jew ..

asfz lily said...[Reply to comment]

nak tambah..mmg annoying gile kalo nak masuk simpang xbg signal..da la kite nak lintas, tunggu dye la ni kunun2 nya..tertunggu2 la kan..pastu selambe jek dye masuk selekoh tanpa rasa bersalah..rasa cam nk tumbuk je org tu..grrrr..eh, emo plak..hahaha

Latest Entry: Bermain dengan tahi lalat

saiazuan said...[Reply to comment]

jln rya tu tpmat dimana biasanya sifat sebenar seseorang tu terdedah

adwafarahin said...[Reply to comment]

paling x suka bila polis trafik jaga
lembab gila
:P

Fyqa said...[Reply to comment]

stuasi 6 tu pon aku nyirap

errr "-.-

Syuxer said...[Reply to comment]

keno hambat dengan lori tuh meme kawe x suko bena..saiko dahla dia besar pado kito huhu..

kena simbah dengan air lopak tuh memang kawe pantang benarla..sero nak rempit nk langgar kereta dia hahah..

Shamsuddin Amin said...[Reply to comment]

ak paling takut
bile ade ambulans kat blakang ak... huhu

najihah sahami said...[Reply to comment]

hahaa..aliff setuju gilessss ngn semua ni. lebih2 lagi yg nom 1 tu. makai. lampu kete makhluk skang sh mcm lampu disco kan. aiayakkk

said...[Reply to comment]

hhaha! best lah entry ni. ade katonkaton lagi..yang pakai lampu tinggi tu memang tak boleh belah. tau lah lampu lawa..huhu

Dinar said...[Reply to comment]

Betui lah alif...tapi polis trafik tu nampak cun bangattt tunggu lama sikit, ok je kot...hehehe

^baju kurung^ said...[Reply to comment]

haha..jln rya mmg bnyak "hantu"

ツ mIsS NaDEa ツ said...[Reply to comment]

yg langgar lecakk uhh ..
aiyakk ,, ciann tol ;p

mata lebam said...[Reply to comment]

hahahha..seyes betul weyh!!

Nora Karim said...[Reply to comment]

rasanya bukan en alif je yang berdepan dgn semua yg ditulis di atas... ramai kot yang terkena sama... huhuh sangat2 setuju dengan apa yg ditulis...

zureen said...[Reply to comment]

wahhh..
dia dah pandai lukissss...

Botak said...[Reply to comment]

yg no 2 tu kalau kena memang tak boleh blah., mau mencarut kalau kena.

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

best la kalau pintu kereta ganti ngan pintu rumah...hahaha XD

FasiHaH SupiaN said...[Reply to comment]

aku paling benci org nak belok tak bagi signal...adoiiii

Wanie said...[Reply to comment]

mmg geram ble ad mnusia gne lampu tinggi ni..rse nm pnampo je..haha..kalau la bleh kan..

apik pehe said...[Reply to comment]

haha..yg lori cucuk belakang tu paling takut

Ain Nadiah said...[Reply to comment]

pernah kena no.2. memang kojaqq dan menjengkelkan. haha..

azs said...[Reply to comment]

hihi.. nice story.. yup, itulah kehidupan manusia.. ada yg suka wat salah n wat tak tau je.. hpe, kita tk la mcm tu.. :)

wanyromly said...[Reply to comment]

betowl2...skit aty tul klu berlaku mcm 2...egt jln 2 dowg punye kowt...suke2 aty je dah 2 x pk psl owg len...bengang uh...

TYNTHA LANA said...[Reply to comment]

alif, lana paling hangin no 3 ngan 4, yang ni, lana rasa memang salu sangat terjadik padaku. menci lori,bas, menci gak pada penjakun2 kat luar sana,hahahaha

IMANSHAH said...[Reply to comment]

hati2..naik moto ni bahaya

blogtube said...[Reply to comment]

waaa... entri yang menarik ;thumb up;

apa pon.. paling x suka no.2,3,4


blog alif haris tersenarai dalam list terjah bersama myobw...

syrupmasin said...[Reply to comment]

comel lukisan :D

Alif said...[Reply to comment]

aku nak no.tepon polis pompuan tu boleh?hahahaha

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

memang sangat menjengkelkan pun..huhu

qamarguyz said...[Reply to comment]

salam ziarah..
dats rite..
jalan raya hak awam yer kawan-kawan..
jangan buat macam hak sendiri!

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Kte blom reti drive^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top