!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Friday, June 24, 2011

Lappy rosak dan Awek Comel di Plaza LowYat

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..

lappy roosak & awek comel


Masih segar di ingatanku tentang peristiwa itu.. Peristiwa yang boleh membuatkanku tersengih sendirian walaupun tengah berak.. Hari itu hari jumaat, selepas menunaikan solat Jumaat di masjid ,aku dan kawan kolej aku,amirul bercadang untuk pulang ke kampung halaman masing-masing.. Lama sudah tidak kujenguk orang tuaku di rumah *padahal baru 2minggu.HaHa.. Anak manja biasa lah..

Kami bercadang untuk singgah sebentar di lowyat untuk repair my lappy tu.. Dan mengikut perancangannya kami ingin bertolak pada pukul 3p.m..

*************

Aku usha jam di tangan aku dah menunjukkan pukul 2.55p.m.. 
"lep, kau gerak lah dulu,  aku tengah dota ni, nanti kita  jumpe kat stesen LRT Hang Tuah k, " kata amirul yang mengingkari perancangan kami bersama.. 

"HaHa, okey lah kalau mcm tu, aku gerak lu, " balas aku dengan bersahaja.. Faham sangat dah dgn membe aku tu, kalau dah mendota memang tak ingat duniawi.. Hoho

**************

Aku jalan-jalan pusing seluruh lowyat tu, sambil jalan sambil cuci mata, tengok gadget tengok aweksss,,
Ini lah nikmatnye bila tak jalan dengan awek kan, takde sapa nak cubit takde sapa nak tarik telinga bila main-main mata dengan awekss lain.. Nasib baik aku takde awek.. Boleh lah main-main mata dengan aweksss sampai lebam.. HaHa

Setelah aku tawaf lowyat tu beberapa kali, akhirnya sampai juga aku di kedai yang dicari, penyakit aku nih buta jalan sikit, dalam lowyat pn boleh sesat.. Aduyai =,=

Aku mengadu masalah sebenar lappy aku kepada budak lelaki yang jaga kedai tu.. Dari A sampai Z aku cerita, last-last dia panggil tauke dia dan suruh aku cerita balik kt taukenye tu.. Rupanya dia tak fhm cerita aku, =,=

Gampang..

Selepas aku berjaya deal dgn tauke tentang harga dan masa repair.. Aku duduk kat kerusi depan kedai tu sambil tengok-tengok gadget.. Tiba-tiba datang dua orang gadis masuk dalam kedai tu, 

"waahh comelnye, kalau jadi awek aku best ni, "aku bermonolog sendirian sambil memandang salah seoragnya dan tersengih-sengih seperti kerang busuk.. Inilah cinta pandang pertama aku, dari mata terus menusuk ke hati,, Eh nak berapa banyak cinta pertama daa? Rasanya baru seminggu lepas jatuh cinta pandang pertama dengan anak dara hot Pak Mail Tebu kat pasar malam tuu.. HaHa

Okay fokus kembali kepada cerita tadi.. Dua orang gadis chumel tu melangkah menuju kepadaku, aku perhatikan saja gerak-geri dia, dengan kesopanan gadis melayunya dia bertanya , "err bang, kat sini RAM 2 gig bape ringgit ?"

Aku membetulkan kedudukan kerusi supaya mengadap dia.. Dengan penuh gaya seorang tauke aku membalas, "DDR 2 ke DDR 3 ?"

"Err, " dia memandang kawan sebelahnya, kawannya mengangkat bahu sambil menggeleng kepala tanda bluuurr .. Melihatkan keadaan mereka itu, aku terus menggebang tentang beza DDR 2 dan DDR 3.. HaHa

Selesai menggebang, si gadis bertanya, "oouh macam tu ye, jadi harganya bape ?" 

Aku menjawab,"haaa tentang harga sila tanya abg ni, " sambil menudingkan jari ke arah budak lelaki penjaga kedai yang dari tadi tersengih-sengih tengok lakonan aku.. 

"Eh ? " soal si gadis.. Dia mula syak sesuatu,, Riak mukanya menandakan dia sedang konfius.. Serius comel

"ye la saya pelanggan kat sini, dan abg tu pekedai sini, Hehe, " jawab aku selamba.. 

Sejak itu lah wajah si gadis kemerah-merahan.. Menahan malu agaknya,, Sampai kalau boleh dia taknak pndang muka aku lagi, ish3 kesian.. Aku la ni jahat.. Tak bagi tau dari awal lagi.. 

Hasil pertanyaan si gadis dengan pekedai tu, akhirnya si gadis beransur pergi sebab kat kedai tu tak jual RAM rupanya .. Hampeh! Tapi sebelum tu sempat aku senyum pada dia dan dia membalas senyumanku.. =)


p/s: Alangkah indahnya dunia sewaku dia tersenyum .. Hua Hua Hua! :D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



  

Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

44 Suara Anda:

misspurple said...[Reply to comment]

hehehe.. angau terok nih :) kalo girl 2 ari2 dtg situ msti awak ase nak apply keje kat situ kan ? haha :)

peep said...[Reply to comment]

wahaha best nyer.. :P

Ain Nadiah said...[Reply to comment]

no tepon x amik? hehe

azs said...[Reply to comment]

hehehe.. cian kat gadis chumel tu ek.. mesti segan giler la.. hahaha.. btw, good job to help her.. :)

Cik Teddy said...[Reply to comment]

haha..koya betol la alif ni..ngee~

Syuxer said...[Reply to comment]

apasal tak minta no tepon..:)..

berkenalanlah lebih rapat..:)..manala tau itu kot2 itu cinta pandang pertama ko..

aku faham camner perasaan bila orang yang ko suka pandang tuh balas balik senyuman ko..heheh..rasa dalam syurga kan hahahah..

dreamygirl said...[Reply to comment]

amboi..macam2 la awk ni..kalaulah akak yang kena,akak cakap......
terima kasih ye dik bagi info..hu2

saiazuan said...[Reply to comment]

truk benar tu image lappy rosak.. huhu image awek tu xde? ;p

mimie saie nie said...[Reply to comment]

hahahaa cian alif d sangka pekeja kat c2..hehehe ngorat alif kot hahaha

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

hehehe...seronok dia kenakan orang..kurang asam kan..hehehe
dah lama buat kerja jahat macam ni ye?hehe

nulhazwany abdul malik said...[Reply to comment]

ahaha jahat. kesian kat dia. malu malu. ^^

アヌム ちゃん said...[Reply to comment]

macam baca novel pulak rasanya.haha..boleh la ke loywat selalu camtu..heheh

NuSaNa NoSa 91 said...[Reply to comment]

ahahahahaha~ gatal.. sian awek tu.. sure pasni dia tamau jumpa alif dah.. ahahahahaa~ ^_^

ARNaBS said...[Reply to comment]

hahaha..aku prnh trjadi mcm ni
tp aku kcian time ko crita kt pkerja laki tuh..dya p pggil tauke dya plak,,kalo aku tobat frust

Cik Azizah said...[Reply to comment]

ulat bulu dah naik daun..........hahaha

gatai!

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

adoi..
awat x mintak no fon dia.
le jd kwn baik ker.

laskar pelangi said...[Reply to comment]

chewahhhhhh! angawwwww la nie?

Miss El said...[Reply to comment]

hahaha. sumpah nakal ;D

cik kiwi's said...[Reply to comment]

hahahaha. kejam kejam..sian awek comel tu

alif haris said...[Reply to comment]

tengs korag sudi bace cerpen nakal ni .. hehe :D

laki biasa la nakal2 sikit .. hiks~ jgn mara~

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

haha... bleh tahan cite kau... mcm aku di tempat kau plak... hikhik... pandang pertama ke? huhu

al_hakim said...[Reply to comment]

haha..pndi belakon...nanti nak try la..=P

Alif said...[Reply to comment]

biar nakal asal macho...
hahaha...
terbaek beb

fahmimustakim said...[Reply to comment]

cessss..haha..

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Due2 kah yg somel? Yg snyum yg mane? Sila la tgkp gambo mrke slps ini lau ade tjumpe dan upload.. Hahahaha.. Len x mtkla nobor tepongggg~

ghostwriter said...[Reply to comment]

ayoo...suke usik org erk! jgn diusik sgt nanti si gadis jth hati...=p

AmalinaNashihin said...[Reply to comment]

sempat lagi tu. haha :P

soooooour said...[Reply to comment]

DOTA =Dunia Orang Takde Awek..wakakakaka..

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

ohh indahnya duniaaa yea

ShakRoil said...[Reply to comment]

pergh! dengar macam comel sungguh! hehe

fikri FAUZI said...[Reply to comment]

hahaha, pandai balakon..boleh mng grammy dah ni

ZORA said...[Reply to comment]

hahaha,,mcm2..:P

apik pehe said...[Reply to comment]

hahaha..apesal ko tak bagi jer name card ko?hehehe

Orang Kampung said...[Reply to comment]

lain kali amik gmbr..
boleh tgok kecomelannya brsama.. hihi

Wanie said...[Reply to comment]

hahaha..
cinta pandang ptama?
x mintak no fon ke bro?keke

najihah sahami said...[Reply to comment]

hahaa...hang miang eh aliff. sekeh jugak budak ni. eh eh. budak perempuan tu mish la..oo...hahahaha..^^

syrupmasin said...[Reply to comment]

haha..gampang..perghhh setepek :D

niena shopping2u said...[Reply to comment]

hehehe.. rugi tak mintak no fon.. ntah2 dia tu bini org kottt?

ika said...[Reply to comment]

haha~ xley blah la! =.="

ABU said...[Reply to comment]

tak sempat mintak no fon dia ke hahaha

cucu umie said...[Reply to comment]

hahaha..semgt bercerita tpy kt kedai tu xjual plak RAM>. kuikui tpy sempt lgi nak bermesra lah ea?? uhuh

Ha.na said...[Reply to comment]

wah3. seronok! :P

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

low yat la tempat wajib gua..hari2 gua ade sane. hahaha..

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Hahahaha, amboi~

Btw, kesian awek tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top