!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Friday, June 3, 2011

Cara Mencegah Auto-Blogwalking

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ..

        Selamat petang ! Alhamdulillah .. Aku telah sampai di rumah selepas 1 jam perjalanan menungang motor dari kolejku di Kem sg besi .. Balik-balik ja terus On Lappy dan on9 .. Wahahaha .. Almaklumlah .. Sudah seminggu berjauhan dari alam cyber ni .. Rindu Gilak la weyh :D

          By the way, pada petang yang indah ini aku teringin nak share something walaupun aku tahu dah ramai yang buat post nih .. Okay straight to da point, uolls para blogger mesti pernah dengar tentang auto-blogwalking, bukan? atau bahasa lainnya blogwalking satu hala ... Thats mean, blogger yang apply cara ni actually dia tak singgah pon di blog kita .. Tapi Linknya wujud dalam shoutbox kita yang konon-kononya dia singgah la di blog kita untuk naikkan traffik ... Ada faham ka? Sorry aku nye bahasa putar belit sikit .. kih3 .. Pastu kita yang jadi mangsanya ini terhegeh-hegeh jenguk dan belek-belek blog dia untuk balas jejak palsu dia tu ... ish3 kesian~  Okay terus kepada step-step nya ...

1st Step : Log In ke shoutmix uolls ... Then klik Settings > Security > Website Lock

2nd step : Masukkan URL blog/website uolls di kotak yang disediakan TANPA http:// atau www  seperti yang tertera di bawah ini ....

3rd step : Klik Save Settings tu ... So Siap daa .. hehe .. Ops lupe nak bagi tahu ... Cara ini hanya applicable pada shoutmix ja ... Kepada pengguna ChatBox .. Maaf la .. Den tak dpat membantu ..  


p/s : Selamat mencuba dan have a nice day :D




Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

12 Suara Anda:

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

cara nak auto blogwalking pulak macam mana?? :D

adwafarahin said...[Reply to comment]

tengs 4 da tutorial! :)

Gayahspears said...[Reply to comment]

nak try la.. thnk ya dik..
nice info >_<

mohammad nabil syahmi said...[Reply to comment]

uolls mesti try okay!

Emilia Emira said...[Reply to comment]

nie mamang cara tipu laa nie kan..jom cegah!

alif haris said...[Reply to comment]

aisyah aina- haha .. cmne ?? btter tak payah tawu .. :D

alif haris said...[Reply to comment]

adwa n gayah - okay welcome:) selamat mencuba :)

alif haris said...[Reply to comment]

nabil syahmi- hahaha .. jgn nk mnganjing sgt okey .. :D

emilia emira - memang ! wajib cegah !

★ aIsyaH ★ said...[Reply to comment]

xbesh la aut0-BW...xdpt tg0k bl0g 0wg len...smbl2 mencri ilham..~

alif haris said...[Reply to comment]

tawu tape .. ta besh kan .. tapi ade sesetngah orag suke sbb mls nk bw .. huhu

Syuxer said...[Reply to comment]

heheh tq bro.:)..coz share benda best

Aimifiqa said...[Reply to comment]

tengs for tutor. hihi. boleh buat lepas ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top