!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Saturday, July 2, 2011

Spesifikasi kawasan untuk kita Berjimba

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Hola~ Memandangkan hari ini mood aku mood budak baik, jadi tiada entri yang berbaur kelucahan.. Hari ini entri suci okay ! 





Eh di kesempatan ini, aku nak buat blog review buat follower aku yg ke 600th.. Nama beliau 
abbymira.. TQ =)







Back to the main point, Oleh kerana esok aku mahu berjimba bersama-sama rakan sebaya, jadi aku nak berkongsi sedikit pendapat aku tentang spesifikasi kawasan yang perlu kita cari untuk berjimba.. 

Ops sebelum tu ada tak siapa-siapa yang tidak mengerti apa yang dimaksudkan dengan berjimba ? Berjimba bukan berjamban okey ! 

Merujuk kepada kamus Alif Haris Latest Edition, berjimba boleh didefinasikan sebagai salah satu perilaku sesama manusia yang boleh membuatkan hati gembira dan seronok.. Haa Jelas ? Tak jelas sila ulang pembacaan ayat  tadi sampai jelas..

Baik seterusnya mari kita tengok ciri-ciri atau spesifikasi yang mesti ada pada tempat perjimbaan kita :-

(1). Kawasan itu mestilah mempunyai daya tarikan yang tersendiri.. Kalau takde daya tarikan mcm mana nak seronok ye tak.. Cth-Air terjun.. Pemandangan dan udara segarnya adalah tarikannya..

EEeeuurrghh tak selera aku nk berjimba kat sini

(2). Kawasan itu mestilah mempunyai  musolla atau tempat solat.. Supaya senang aku nak solat.. Berjimba, berjimba jugak tapi jgn lupa solat! 


(3). Mempunyai tempat parking yang secukupnya.. Aku betul-betul fed up bila parking full.. 


(4). Mudah dituju kawasan itu..  Sumpah aku malas kalau nak pergi tempat tu kene merentasi lautan api, mendaki gunung ganang, dan sebagainya .. Haha *Hiperbola semata-mata

Sekadar Hiasan..
-the end-

credit - Pocik Google

Jadi aku nak minta cadangan u alls, Antara MidValley dan Jusco Bukit Tinggi  mana lagi best untuk aku berjimba dgn kwn-kwn esok ? Haha !

Segala cadangan dan rasa tidak puas hati sila utarakan kepada aku di ruangan Komen ~


p/s : Jom kita berjimbaa ~









Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

60 Suara Anda:

cik pha said...[Reply to comment]

berilmu belog kau ni..aku baru nk tya ape mksud jimba..tup2 dah siap bagi makna terus bagus2 haha

Bui Idzra Ryn said...[Reply to comment]

uiii..gambar last tu buat bui rasa geli jer..g mid valley,situ byk aweks cun..^_^

apik pehe said...[Reply to comment]

aaaa...dua2 tak penah pegi lagi..hahaha..takleh bagi jawapan...

syrupmasin said...[Reply to comment]

perghhh..gambar hidung tuh asal kau letak doe?? haha

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

hoho... berjimba lebih kurang mcm pergaulan ek... =..=" .. hoho...

last gambar... agak ngeri di dalamnya... hoho

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

duduk rumah tidur lagi best la...haha

GaRy™ said...[Reply to comment]

baca entri ni pun kira berjimba la yer?.. hehe...

Cik Jannah said...[Reply to comment]

midvalley bosan. jusco bosan. hehe..

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Ehh, nk ikut!

ABU said...[Reply to comment]

bongok..pe hal dgn lubng idong tu..hilang mode aku nak bejimba jimba..

Wanie said...[Reply to comment]

haha..bace yg last tu baru paham ape itu berjimba..

jusco bukit tinggi kat Klang kan?
22 pun best..
tapi vote for Mid Valley..:)

syaimz said...[Reply to comment]

jom hangout sesame ? haha

*congrats with your follower achievement (:

Cik Azizah said...[Reply to comment]

jusco bukit tinggi ada ape? baik g midvalley kot..hehe takpon time square.alala


selamat menjimbakan diri yer..hehe

harrazdani said...[Reply to comment]

terkejut tgk gambar lubang hidung...

p/s mulakan BW edisi 2 julai dengan senyuman...;)

najihah sahami said...[Reply to comment]

alahai...aliff ni saje je wt ayat midvalley tu. terus mish rasa nk terbang ke kl mlm ni jugak. lama xberjimba kt sana. hehe

suha said...[Reply to comment]

emmm dok umah layan blog lagi best (^_^)


xpon BW blog cik suha..takpun tlg pakat2 stai tok cik suha


erk lgsg xmmbantu kn?

ChaCha said...[Reply to comment]

one utama..hahha :P

alif ismail said...[Reply to comment]

salam alif haris..

cuba cari software tu kat www.download.com

kalau adepun mungkin lama kot donlod sbb fail die besar..

Muhd Aizie said...[Reply to comment]

erkkkkkkkk . hahaha . mari mari ^^

She's Gee said...[Reply to comment]

tak penoh dengo pon name kamus tuhhhhhh....

M Fizan said...[Reply to comment]

berjimba jangan lupa solat..hihi..bagus2..pergi midvalley lar..selamat berjimba jimbu :D

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

klw ko area kl, mid valley la..klw area s.alam or klang, bukit tinggi la derr..same je :)

cik kacak said...[Reply to comment]

wahh , tahniah dah sampai 600 follower , tak lame seribu lah ni . HHE

Bro ahmad said...[Reply to comment]

terbaik bro hahaha jusco bukit tinggi tk jauh dari rumah bro...berjimba baru kali ni dengar perkataan tu?

azwa amani said...[Reply to comment]

mid valley.. uhuhuhu..owh, baru tau ape tu berjimba..

Fyqa said...[Reply to comment]

t'kjot tgk lubang tu tetibe

"-.-

Ain Nadiah said...[Reply to comment]

hahaha, gamba hiasan tak tahan..
pilih mid valley ye, wajib. hehe

amranaiman said...[Reply to comment]

mari kita berjimba ramba :)

misspurple said...[Reply to comment]

ckop mnepati ciri2 bjimba yg baek..haha btw,gmbaq las 2 x than sungguh =='

sergeant keroro said...[Reply to comment]

mid? hehe XD

syafiqakarim said...[Reply to comment]

bosan la mid.
pegi ts suda.bb ke.
haha ok la.mana2 je la.
bkn nak ajak..pdhl dekat -.-
ok fine.

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

mak aih. rasa idung saya pulak yang kembang2 lepas tengok gamba tuh. :P

azs said...[Reply to comment]

hahaha.. 2 2 tempat sy tak setuju.. try la g sg congkak ke, tpt yg ada kedamaian sikit.. hehe..:) jgn mare..

Papa Mifz said...[Reply to comment]

mid valley biasa parking susah...bukit tinggi ok sikit kot...

Obat Sakit 2011 said...[Reply to comment]

hidungnya besar sekali itu gan

kay masingan said...[Reply to comment]

selamat berjimba...heheh

ZORA said...[Reply to comment]

pic hidung tak boleh bla 2..hahahah

Alif said...[Reply to comment]

gamba 1 ngan 4 mg terbaek...
klau g berkela kat gambar 1 mst kena wat masak2 mcm bbq,baru selera nak makan....wakakka,
gamba no.4 plk,mmg gua terbaek...

teyn teyn said...[Reply to comment]

gambar akhir tu geli ahh ..

tak selera nk makan .. haha ..

bagos, berjimba tp tak lupa solat :)

A retarded kitty said...[Reply to comment]

banyaknya follower dia

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

amboii..gambar tu..hhaa

mid boring la~~~...grrr..hehe

NuSaNa NoSa 91 said...[Reply to comment]

mid valley!! ^_^

tapi.. pe motif letak gmbr bulu hidung tu?? =.="

Anif Abdullah said...[Reply to comment]

selalunya pergi kawasan air terjun la..ngeh4..
~mid lagi syok :)

muhamad hanif said...[Reply to comment]

ok.bulu idung kau banyak..






psssttt ! maaf tak dapat nak terjah blog..aku baru balik dari mersing ok !

+_Miss.Jannah_+ said...[Reply to comment]

selekehnye gambo last tu... uwaaaaaaaa :p

Siti Arfah said...[Reply to comment]

Br tau ade prkataan berjimba tuh. hehe. Mmg prkataan dr kamus ke @ loghat mne2 tu? Em pegi la jusco bukit tnggi. hehe. midvalley mcm biase ajer. huhu^^,

myhatiku said...[Reply to comment]

berjimba?hati gembira dan seronok..oh,okay..nak berjimba jugak..:D

peep said...[Reply to comment]

berjimba tu p joli la kan?? :)

nik rosmawati said...[Reply to comment]

oooo.baru tahu maksud berjimba tu apa.thanks for d info.

NARDtheNERD said...[Reply to comment]

mid valley susah parking wooo..
tapi kalau u degil pergi la tapi naik komuter sudahh..
:P

stuck said...[Reply to comment]

hahhaa..gmbo idung tuh pling cool ah bro...hahahha~

jusco jusco!! =)

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

berjimba midvalley la!
le usha2 awek!

ain revival said...[Reply to comment]

aku baru lepas berjimba kat pantai..hehe

Emilia Emira said...[Reply to comment]

berjimba ek..wakaka ;)

アヌム ちゃん said...[Reply to comment]

erk besanyaa lobang hidongg.huhu

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

bab tempat solat tu..kat mana2 pon boleh solat..hehe..:P

selamat berjamban!haha

tiefazatie said...[Reply to comment]

err..tau nak jwb..hee

iPai said...[Reply to comment]

midvalley besau !!! lg best !!

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

idung ko ke lif?hehe.. Kadang,ak ske berjimba-jima sorang..

Jihan said...[Reply to comment]

oo...maksud berjimba cam gitu...
Midvlly kot yg best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top