!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Sunday, July 17, 2011

Filem "Penunggu Istana" hanya lakonan ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

        Siapa dah Tengok filem dokumentari seram "Penunggu Istana" hasil kerjasama Team Seekers ?? Aku baru je tengok filem tu kat rumah .. Haha.. Semalam baru beli DVD tu kt pasar malam ..



Filem Dokumentari seram ini 'dikatakan' adalah filem realiti dan bukan lakonan semata-semata yang terjadi pada tahun 2009.. Filem ini mengisahkan sekumpulan Pelajar yang ingin menjejak misteri di Istana Billah di Perak yg telah lama terbiar usang atas bantuan Uncle Seekers.. 

Pelajar terbabit...

Sememangnya rakaman kejadian selama 7 hari berturut-turut di dalam Istana Billah itu mendapat tindak balas yang memberangsangkan daripada "penunggu Istana" itu.. 

Dan Lastly dua orang daripada kumpulan itu, Fira dan Mustaqim mati dibunuh oleh rakannya , Amar Asyraf yg dikatakan dirasuk oleh "penunggu istana" itu... !!



Aku pon suspen r ,, Bia betik dua orang tu kene bunuh ngan Amar ??  Selamba je pulak rakaman pembunuhan tu dijadikan cerita tontonan ramai ... ! Hohohoho ... 

Mula-mula aku percaya cerita ni cerita realiti sebab di penghujung cerita ini ada bagi penghargaan pada Polis perak sebab bagi keizinan memaparkan  segala rakaman itu termasuklah babak pembunuhan Mus dan Fira..

Aku tak puas hati.. Aku pn search kat internet untuk mencari kesahihannya...

Hasilnya aku mendapati cerita ni hanya lakonan semata-mata... Ungkapan " realiti " itu hanyalah strategi pemasaran ,bukan ? Heheheh.. Uncle Seekers ni buat aku cuak jew... Tengok !! Uncle Seekers kene serang.. 

Fanpage Amar Asyraf juga masih aktif hingga kini... Haha Ini Buktinya..

Hahaha.. Komen itu dibalas pada 2 July oleh Amar yg dikatakan telah hilang dan tidak dijumpai hingga hari ini.. 
hahaha .. boleh pulak orang hilang cerita psl transformers .. haha :D best kan


Selain itu,, ada juga bukti lain yang mengatakan "Penunggu Istana" itu hanyalah lakonan semata... Nak tengok Bukti lain ?? Klik SINI

Tambahan - Aku nak buat blog review untuk follower aku yg ke-777.. Thanks Bro Ifwat .. Thanks jugak buat u alls yg support aku.. Tanpa u alls siapalah Alif Haris kan..

p/s : Kepada mereka yg belum tengok, boleh lah tengok cerita ini ye... Hehe.. Cara penggambaran cerita ini berbeza daripada filem2 hantu yg lain.. Sebab tu aku boleh TERpercaya pada mulanya hahaha



Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

79 Suara Anda:

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Cehhh, hampagas btul. Igtkn real la ;D

*ckp CYY buda ni pdahal ta tgk lg*

Hahahahha, best tak? Bak pnjam CD.

NARDtheNERD said...[Reply to comment]

i pun terpecaya gak mula mula...
hehehe

:)

kotak bulat said...[Reply to comment]

tak tgk pun crita ni..heheh..cam tak best je.. :P

saiazuan said...[Reply to comment]

xtgk pun lg.. nanti2 la tgk..hehe..

ape keh hal tersimpang ke transformers lak tu? huhu

Jangan Kalot said...[Reply to comment]

Terima kasih!! :)

najihah sahami said...[Reply to comment]

oo..alif..terpecaya eh. hebat betul uncle tu menipu alif. naseb baik mish xtgk lg. memandangkan alif dah cakap pasal ni, konpem la mish tak kan terpecaya. hahaha

najihah sahami said...[Reply to comment]

alif, lupa nak cakap, fb mish deactivate kejap. hehe..

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

nak tengok la nanti :)

cik pha said...[Reply to comment]

nmpak besst cite penunggu istana nie

ifwat said...[Reply to comment]

nak try tengok ahh.. donlot dvdrip baru 7 minit tak sampai 1 movie, hehehe

Anis Adila Aris said...[Reply to comment]

tak tengok ag, nak tengok macam mana leh tertipu nie..

Wanie said...[Reply to comment]

huhu..nape?diorang cakap ni cerita betol ke?
lakonan je la tu kot..

muhamad hanif said...[Reply to comment]

AHHAHAH,


dia mcm cite omputih tu rasanya, tapi lupa tajuk..


;)

apik pehe said...[Reply to comment]

hehehe..hak ah..baru tengok jugak...

najwa said...[Reply to comment]

penah tengok paranormal activity?
ala2 cenggini gak ah citernya..
style amik rakaman handycam jugak.
bila check tenet, rupanya real la sangat.tak pon.

Abu Huzaifah said...[Reply to comment]

owh... publisiti kot.. hOhO... :)

alif haris said...[Reply to comment]

najwa-haha ckp gaya mcm dah tgk ceet ! hehe mai la datag rumah .. :D

NARDtheNERD- haha .. senasib la kita kn ^^

kotak bulat-hehe .. kurag best la .. tp berbanding cerita hantu lain yg asek buat orag terkezut je lg ta best hahaha :D

saiazuan- hehe silakan tgk bro ^^

Jangan Kalot- sama2 :)

najihah sahami- oouhh .. nape deactive mish ? mst sbb alif kacau selalu kn ..huhu sorry la

Syazwan Che Deraman-tgk la bro .. jgn tertipu lak .. haha


cik pha-boleh tahan la :D hehe

ifwat -tgk r .. best gak r ^^

Anis Adila Aris- hehehe .. try r tgk .. jgn tertipu pulak ..haha

Wanie-a'a die ckp cerita ni cerita realiti .. aktiviti paranormal..

muhamad hanif-oouh yeke .. try ingat balik tajuk tu hahaha

apik pehe- haha so cmne ? tertipu tak ? :D

najwa-haha yeke .. tp ade yg betul kan . :)

Abu Huzaifah - biasa lah .. permainan dunia semua ni haha

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

tipu ke? laa..hhaha

syrupmasin said...[Reply to comment]

haha..kau dah cerite..malas lah tgk..haha

YOUsoF said...[Reply to comment]

Bocah2... Bikin suspen betullah diaorang ni kan.. (tapi aku tak tengok lagi hehe)

Aku pun pengsan2 ingat cerita ni betul2 realiti.. tapi ade jugak sangsi sebab uncle seekers punya kes pun banyak edit jugak kan.

Tapi bila tau ada unsur KELENTONG kat sini rasa macam tak berapa semangat pulak nak tengok hehhe. baik layan tranformers pastu boleh kongsi pendapat dengan amar.. ;D

izfanora said...[Reply to comment]

xmor r tgk hantu2 nie.. kang xtido malam plak.. hihi..

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

nnti ada kat mustika kan?tgk nnti ja la hhe

cehh tak real rupanya..

myhatiku said...[Reply to comment]

aha..rupe2nye tipoo je..ingatkn realiti..sume org tertnye-tnye kot..he

Cik Teddy said...[Reply to comment]

x ske citer mcm ni..ntah ape2

Miscellaneous Smiles said...[Reply to comment]

cerita semata mata~~

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

cerita seram ni takut ngan akak ehehee

Syuxer said...[Reply to comment]

tengok boleh,caya jangan heheh..aku tak caya mana uncle seekers tuh..dia ada rekod menipu huhu..tu sebab aku dah tak caya kat dia huhuh

Khairil said...[Reply to comment]

macam best je cerita tu...nanti nak try tengok juga le!

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

laaa..asal n3 ni kuar lambat??hari 2 ad kat kluang cd CR citer nih, tapi tak tao bes ke tak..so tak belilah..nak beli skrg da ad kat kl..tatao nak cr cd CR kat kl ni..hik3

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

ahh cerita macam ni...jangan harap aku nak layan :D

azs said...[Reply to comment]

hehe.. untuk melariskan filem, biasanya mesti ada gimik.. thanks for the info..

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

aduhmak terpecaya jugak neh...heheheh

Miss Y and Her World said...[Reply to comment]

mula-mula ingat memang real. tapi lepas tu tau kena tipu sebab semua yang mati tu hidup lagi. and Amar dengan Mustaqim tu sebenarnya student ASWARA. dan Sarah Ali tu sebenarnya pelakon. memang cissss betul.

Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit
Kau Jantung Hati

Aretikz said...[Reply to comment]

ahakz.. dah agak dah.. keh keh keh..

teha said...[Reply to comment]

lorh.. so, tipu jee laa.. ish2 ~

misspurple said...[Reply to comment]

nsa x tgok ag cite nih evn da lama..huhu mmbe2 ckp bes,tah bila taon la nk tgok..huhu =.='

azwa amani said...[Reply to comment]

takutlah nak tgok...tak mau la....cube tgok citer sekali lagi.. best sangat.. huhu

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

dah tengok dah cite ni..tp tak tengok sampai habislah..boring je..pelakon dia pon ada yang berlakon kat dalam cite dahlan steady..

Arpiiz said...[Reply to comment]

entah kenapa aku rasa cerita tu lebih kurang macam cerita paranormal acivities pulak..hehe

Alif said...[Reply to comment]

cite2 seram malaysia ni x best r,wat la mcm cite omputeh,cite suspen mcm saw ke,final dstination ke,baru ade umpphhhh...

congratz bro follower da mencecah 777...

Bro ahmad said...[Reply to comment]

banyaknyee citer seram huhu menakutkan

arnabs said...[Reply to comment]

hha aku pon xcya dr awai tgk crita nih..nmpk sgt berlakon..cra pmpuan tu kna pkul pon slow ja..haha..nsib aliff bg tw

stuck said...[Reply to comment]

xtengok pun...uhuhuh...
best ke??

caliph shuriken said...[Reply to comment]

nsib baik x gi tgk citer ni aritu, hukk...

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

uik.. pernah teringin gak nak tgok. lorr bukan reality eh..ciss.. *budak bisnez je taw marketing2 mmg cmni la.hehek..(gegeh)

Muhd Aizie said...[Reply to comment]

Maaflah, dari kemunculan awal uncle seekers ni aku dah meluat gila.

tiefazatie said...[Reply to comment]

ifa xtgk lg..but mmg odi know tue sume lakonan nie..sbb dh serach on internet la..pe guna on9 kan..hihi

qamarguyz said...[Reply to comment]

salam ziarah..
o0h..kalu hang pun boleh terpercaya kiranya OK gak la kan movie nie..
nak nengok la nanti..
huhu

alif haris said...[Reply to comment]

syarifahsidrus-a'a tipu ..huhu

syrupmasin- hahaahha nnt filem yu tak laku kang uncle seekers salahkan aku dow .. haha

YOUsoF- hahaah betul2 .. lyn transdormers lg best haha

izfanora- hehe takot eh .. :D

[sutera kasih] -mustika ke mastika ? hahaha

myhatiku- hhehe tawu xpe .. sy pong tertanya2 .. huhu

Cik Teddy- eleh tak suka ke takot ..hehehe :D

Miscellaneous Smiles- dongeng semata-mata..:p

alif haris said...[Reply to comment]

Niena Pengembara Ilahi - eh cerita seram yg takot ngn akak ke akak yg takot ? hahah

Syuxer- hahaha dah blacklist da ye ... :D

Khairil -best tp jgn TERpercaya jugak haha

Nurasyiqin -alamak terlambat ke .. nak buek camano .. den pn terlambat haha

Aisyah Aina-eleh ckp la kau takot hahahaha

azs yea gimik itu penting .. :D haha

nurathirahkaman-jgn TERpercaya dow ..haha

Miss Y and Her World- hahaha memang cisssdel btul kan .. huhu

Aretikz -seb bek tak tertipu haha :D

teha-a'a tipu .. berlakon jew :D

misspurple-tgk taon dpn pn okay gak nisa ..hahaha :D

azwa amani-dah tgk da skali lagi :) hehehe best kan .. untuglah amy ada 2 bapak kan hehehe :D

Anak Wak Mail - ek eleh yeke .. klu tawu ade yg diorang tu pelakon, memang ta percaya huhu

Arpiiz- memang lebih kurag jew .. tp die tertipu sikit haha

Alif akbar- tp cite hantu yg ni die nk tiru gaya mcm cerita omputih tu ape nth tajuknye dah lupe huhu .. btw thanks :)

Bro ahmad- seram dan menakutkan tp hanyalah dongeng semata2 haha

arnabs- hahaha tu la psl .. byk bukti die yg diorang tu berlakon jew

stuck-hurmm best jugak .. drpd duk terkejut je ngn hantu filem lain tu ..

caliph shuriken - hahahah klu tertengok jgn TERpercaya pulok .. :D

Terbelog said...[Reply to comment]

btl ke x ke
serama ar weh :0

IMANSHAH said...[Reply to comment]

tgok Harry Portel lagi trhibur

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

mule2 pon gua mati2 igt real..dgn kamera yg kalut, cissss! rupenye lakonan jer..haahaha..gua tertipu, kau pn tertipu jgkk.. :P

lilypelangi said...[Reply to comment]

sy tahu pasal cerita nie time cozen kawen . cozen2 yg lain suma tgk cter nie taw . tp sy tak tgk pon . semua kata cerita betul . tertipu seyh . ahaa

Scya Lollita said...[Reply to comment]

ak xpernah tgk lg adoi adoi dan adoi . nak.....

YOUsoF said...[Reply to comment]

tapi masalahnya cerita rerobot tu pun aku tak dapat layan lag la Lif.. ;DD

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Pergh kena tipu hidup-hidup. Ceehhh

peep said...[Reply to comment]

ceh, uncle tuh bukan blh caye.. perangai..

Santri T.P.I.N.I said...[Reply to comment]

salam kunjungan...best dapat follow blog ni. ada masa free jenguk2 la...

roq said...[Reply to comment]

kahahkah...cam haram uncle seekers...

singgah la sini plak ye...hahah

TYNTHA LANA said...[Reply to comment]

hurmm..msa tgk preview pun..takda rasa minat nak tgk alif..hak3..entah, tak cukup kuat untuk tarik org cam lana tengok citer ni.. hehehe

cik sakdi said...[Reply to comment]

haha kite pon selalu tertipu coz memule percaye cter paranormal activity,, pastu percaye cter singepore ape tah.. semua tu membongak je lebih, haha

Cik Jannah said...[Reply to comment]

ceh ! mati2 ingat dia dah mati. kami pun baru tengok gakk

aleen aiden said...[Reply to comment]

die hilang g tengok transformers la 2...hu3

ifwat said...[Reply to comment]

eh, baru pasan ni nama kena mention.. hehe.. btw, 7 is my favourite number la.. tak sangka pulak, heheh

KimiCnoL said...[Reply to comment]

hahaha..aku siap gaduh dengan adik aku,kata tue lakonan je.. :D

perempuan suka lelaki tak suka??

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply to comment]

akak singgah sni :)

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

mati2 gua caye'! haih

Faraa Eiman's said...[Reply to comment]

a'ah , aku pun tertipu weyh
siap google bagai lagy , muahaha
bkn stakat fan page jep bjalan
amar dah blakon sitkom kat astro warna da pown , kahkah

Puteri Iqa Izyan said...[Reply to comment]

haha. mcm2 lah uncle ni~

khairul akmal azman said...[Reply to comment]

kalo realiti lagi best kan2.

izyan yasmin said...[Reply to comment]

Cehh , aku pun mula terpecaya jugak .

alif haris said...[Reply to comment]

Terbelog- tak seram pn ,, haha

IMANSHAH - hahaha .. sy kureng la harry potter cegu . huhu

Gua Tertidur- hahahah pdn muke semua tertipu :D haha

lilypelangi- hahaha .. ramainye tertipu ye .. haha :D

Scya Lollita- meh la pinjam dvd ni :D haha

YOUsoF- ouh haha yeke .. blom ade rezeki la tu ^^

Izzaty Ishak- kene kencing basah kuyup .. haha :D

peep- hahaha ,, pasni tobat dah taknak caye ag .. haha

Santri T.P.I.N.I- insyaAllah sy jenguk balik nnt .. mekasih datag bloh ^^

roq- hahaha .. mcm harem kejadeh kan ^^

TYNTHA LANA- wahh lana memang tak minat cerita hantu eh ? hehe

cik sakdi - hahaha memang betul2 membongak kan :D

Cik Jannah- buat suspens je kan .. ceet !

aleen aiden- hahahahahaha .. boleh pulak kan .. :D

ifwat - hhehe .. thanks bro ^^

alif haris said...[Reply to comment]

KimiCnoL- hahahha .. skrg ko dah menang kan :D haha

Niena Pengembara Ilahi - terima kasih kak niena :)

EZAN IDMA - kih kih kih kene kencing hidup2 gak :D

Faraa Eiman's - hahahah .. rupanya dorag tu budak aswara kan .. ceeit .. klu tahu dorag tu budak aswara memang tak caye la .. huhuh

nik rosmawati said...[Reply to comment]

usihh...gambar nampak mcm real jea.

iPai said...[Reply to comment]

cite ni aku tgk wayang .. gila seram beb .. uhuh

sergeant keroro said...[Reply to comment]

yeke?? tak tengok lagi, xde sumber. hehe :P

Anonymous said...[Reply to comment]

ni citer betul la..... cuma yg tu lakonan semula...... dr visual asal....kan dah d cakap.... (~_~)

Anonymous said...[Reply to comment]

citer betul hanggop ko...ko ingat mati n hilang leh nyorok camtu jer..kalau mati atau hilang kecoh ler dlm media...grrr..tak faham aku..baghal..takde kena mngena lakonan semula...ade jugak org bodoh percaya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top