!!~ SELAMAT DATANG ~!!

"Maaf Seandainya terdapat Kandungan yang berunsur peribadi dan Kurang bermanfaat buat Pembaca. Cedoklah sebanyak mana Kebaikan dan Tapislah segala Kelemahan serta Kecacatan." -admin-

Thursday, July 21, 2011

Virus "Hi, how are you?" di Facebook

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..


             Aku tak tahu kenapa semakin hari semakin hilang nafsuku untuk ber'blogging' .. Ada sapa-sapa yang boleh kongsikan tips mereka yang tak pernah kenal erti jemu berblogging ? Anyone pliss.. Huhu



Err u alls mesti dah maklum tentang virus "Hi, how are you?" yang sedang melanda para pengguna facebook sekarang kan ? Sudah ada beberapa kawan blogger kita antaranya LilyPelangi yg telah pn terjerat oleh virus yang dikatakan disebar oleh hackers tak beretika itu..





Cara virus ini tersebar ialah melalui link yg diberikan kepada kita.. Virus ini dikatakan akan corrupt u alls punye lappy dan akan membuatkan lappy berat seolah-olah ada satu application yg berat sedang running dalam lappy u alls.. 

Nak tahu ciri-ciri virus tu ?? Okay Antara ciri-cirinya ialah :

(1). Kawan facebook kita   secara tetiba inbox kita dgn ayat yg berbunyi " Hi, how are you?" 


(2). Lepas tu apa sahaja yg kita reply , dia akan reply balik dengan ayat "wanna have some fun?" atau "wanna laugh?"


(3). Then lastly dia akan send link .. haha .. kalau klik memang cari nahas la jawabnya.. Tapi ada certain kes yg owner facebook tu tak bukak pn link yg diberikan tapi still virus tu boleh menyerang.. Tu tak tahu aku nk jawab mcm mana =,=

So hati-hati ok..

********************************

Virus ini mula digeruni oleh pengguna facebook.. Sehinggakan ada diantara mereka yg apabila dapat je message " Hi, how are you " mereka terus offline atau langsung tak layan..


So bila virus ni mula terkenal, mula lah ade pihak yg mengambil kesempatan untuk sakat-menyakat kawan-kawan.. Aku antara mangsanya.. Ceritanya ada dalam gamba dibawah ni..


So bila aku dah kene, aku pulak nak kenakan orang lain.. Hahaha..



*Motif sebenar aku post entri ni pn aku tak tau.. Haha..


p/s : Berapa kali aku cakap deemmm ! ? haha .. Ada yg kira ? =D







Terima Kasih sudi Baca Sampai habis

Suka? Seronok?

88 Suara Anda:

cik najihah said...[Reply to comment]

hahah tau xpe..ade plak yang nak main2..
ase nak cepuk je kan

ezzu said...[Reply to comment]

hari tu ezzu pun terkena tp blum sempat lgi lh nk klik link tu...mcm mane nk tau virus tu msuk erk??

arnabs said...[Reply to comment]

hahaa...aku gelak sowg2 dlm blik bca entri ko nih..aku hrp nfsu ko tuk trus update ada..sbb entri ko wt aku gelak ja,,haha..(aku pon xdk nfsu nk update,fktor tua kot)

ChaCha said...[Reply to comment]

hahha..aduhaii..creepy sei!

izfanora said...[Reply to comment]

suke kenakan org.. kena nanti br tau..

malaslah nk lyn fb.. huhu..

cucu umie said...[Reply to comment]

ayie dah kena but ayie ignore jer..agag bila berlaku mula lh yg tidak bertnggujwb mgmbil kesemptn..huhuhu

muhamad hanif said...[Reply to comment]

bagus,

jum kita sebarkan penularan nya =)

alif ismail said...[Reply to comment]

lorh...knpe lak xde nafsu nak berbloging???

putus cinte ke??

Nurasyiqin said...[Reply to comment]

ahah,lawak ah, boleh lak saling kena-mengena..=p..ntah la, cikin pun baru lagi so tak tau nak bg tips tingkatkan semangat blogging..hehe..mgkn boleh cakap blogging ngan ikhlas kot..x yah pakse2 so tak delah istilah boring or penat..=D

zureen said...[Reply to comment]

zureen pun banyak dapat mesej macam ni.. huhu

alif ismail said...[Reply to comment]

haha..

yep2...ni header sempena ramadhan... dah tak sabar nih..

thanks ye bagi komen membina.

alif ismail said...[Reply to comment]

hish...mane isp rokok... masa kecik dulu isap puting mak je..hihi..

alif ismail said...[Reply to comment]

oit....kalo dah termimpi sampai pancut tu wajib kene angkat hadas besar lah!! bukan cuci je..

Nurnajwa said...[Reply to comment]

Ahaha, tahu dh virus pelik ni. Kte pon ade kne kn org gak XD

said...[Reply to comment]

eh, samelahh! saye pon pegi prank kwn2 saye pakai ayat virus tu.ngahahhhahahaa


XD

misspurple said...[Reply to comment]

a'ah dulu mula2 taktau pon cam plik gak sbb mmbe yg x penah tgo ttbe dok anta "hi,how are you ?" sengal ! =='

Shuk_ArChie said...[Reply to comment]

Betul3... memang sekarang ni dah byk account pesbuk kena.. Huahaha acara kena mengena.. bagus.. nak cedok idea ni utk kenakan kwn2.. hehe

cik sakdi said...[Reply to comment]

eee xsuke la hi,how are u tu, hari ni online dah dapat dekat 5 orang. semua xbalas. siap tukar pasword je. hehe

p/s:lawak la yang nyakat2 tu, jgn nyakat kite, kalu x, makan selipar. haha

IMANSHAH said...[Reply to comment]

alhamdulillah, saya memang elert dengan benda2 mengarut macam ni..tak berani sebab macam tak penting je..tetiba je dok tanya how are u

ifwat said...[Reply to comment]

hi alif.. how are you?
jaga-jaga.. ni bapak virus datang ni.. hahaha

pamie said...[Reply to comment]

hahaha..'cover' itu penting..

cik pha said...[Reply to comment]

aku pun tak terkira brap byk kau cakap demm hehe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...[Reply to comment]

virus oh virus .

choki pun terkena . tapi buat tataw je . takot takot .

hehe :)

laskar pelangi said...[Reply to comment]

taw xpeee..tetibe ramai kawan cakap omputeh! lawak gak =D nasib lah tak balas:)

izyan yasmin said...[Reply to comment]

ahahaha , ada jugak yg main2 kan ea. kalau min, xlyn pun . hahaha.

Farhana Jafri said...[Reply to comment]

hahaha so far dah nak dekat 10 orang... org frst yg antar je aku lyan.. nsib baik xtkan link yg dy bagi.. klau x, cnfirm jhanam lappy.. damn! tp yg bgusny bila kita maki dia pndai pulak dy stop.. hahahaha.. sengal.

najihah sahami said...[Reply to comment]

hahaa..adoi..aliff...awat lawak sgt hang ni haa...siap p buat fake virus lg. kalau kena kat mish, mmg block terus la..haha..naseb baik Mish xsuka on chat..:P

Amirul Aqiim said...[Reply to comment]

hahahahaha..
eh mcam best je kenakan org..
aku nak buat gak la nnti..
kih3 ^^

Elie Lily said...[Reply to comment]

lepas ni nk on9 chat, kena diam2..heee

Anak Wak Mail said...[Reply to comment]

hahaha..kalau tak silap ada 4 kali deemmmmmmm di situ..:p

haha,,sian,,tak berjaya mengkantoikan kawan..:P

Bro ahmad said...[Reply to comment]

hahaa alif terbaik d..kalau bro ada yang sakat macam tu terus off lappy satu hari cuti wkakaka...dasyat

Bro ahmad said...[Reply to comment]

rasa facebook dah ada perubahan dah..nak ping minta varification kod..sebelum ni tak ada, hmm

ikatankasihku said...[Reply to comment]

hilang nafsu berblog....
jgnlah mcm tu...alah hentam jer nak tulis apapun...cite dulu2 ker, kira menggamit memori pun org suka baca..blog awak ok,suka jengah kat sini...entry pun best..

Lalalilillulu said...[Reply to comment]

haha...seb bek xde fb alif...klu x wa kena beb nnt...

ct N honey said...[Reply to comment]

kwn ada juga kena,hrp berhati lah kan...

syrupmasin said...[Reply to comment]

wuahahaha..jaat doe kau..aku baru dpt inbox semlm..tetibe kawan lame yg ta tegur aku speaking bagai..haha

Amira Chan said...[Reply to comment]

hahaha. kalau dulu anta spam link tros.. now ade hi2 pulak dah kan? berbudi bahasa sungguh virus zaman sekarang ni. hahahahah

Bui Junaidi said...[Reply to comment]

uiii..takut jugak ni
bui rs mcm nk tutp jer akaun fesbuk
mcm2 keburukan fesbuk kita dh dgr kan..tp tengoklah mcm mana..*_*

C.M.A @ CikMoonAdnan said...[Reply to comment]

hmm xpenah kena..

*sbb x on chat..hik hik.. ngee~

ika said...[Reply to comment]

hahaha~ mngarut! apa pun ada motif entry nie...bgus2...ika pun dah hilang nafsu berblogger...=.=" aduyai..

Izzaty Ishak said...[Reply to comment]

Hi, how are you?


HAHAHHAHAHAHAHAHA

nurathirahkaman said...[Reply to comment]

hahahhah,...siot org yang buat virus tuh...biadap tadak keja la tuh

SweetLikeWhat said...[Reply to comment]

tq untuk info yang bagus ni..buat masa ni tak terima lagi virus tu..huhu..

nazira said...[Reply to comment]

Hmm.. mcm2 virus sekarang ni.. kne lebih berhati2..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

adeeb khairudin said...[Reply to comment]

hahahha. serabut gile la virus tu zzz

cunndaa said...[Reply to comment]

cunndaa baru taw pasal virus ni...

= d = said...[Reply to comment]

sekrang makin ramai la yang kene virus tu nanti..
keje sakat menyakat..
hahha..
best juga..!!
:)

ZouL said...[Reply to comment]

ahaks..virus FB lagi daa...offline je FB tu senang.hehe..tak ada la kene virus ke hack ke nnt hehe

YOUsoF said...[Reply to comment]

Oo walah virus²...


Aku memang tak layan FB sangat, kalau dapat benda macam tu beso kemungkinan aku abaikan je..



Tapi aku tersengih siot baca ayat ko nak kenakan kawan ko tu!! HAHAHAHA


Aku sudi laugh sama² ngan ko Lip!! HAHAHAHAHA

syarifahsidrus said...[Reply to comment]

glamour da virus ni~uhuuu

adwafarahin said...[Reply to comment]

ok bru terkene -___-

iPai said...[Reply to comment]

hamboi .. siap kenakan orang lain plak tuh .. uhuhuh

Wanie said...[Reply to comment]

haha..aku tak penah diganggu viris2 tu lagi..

mood hilang ke laut ke?

Gua Tertidur said...[Reply to comment]

hahaha..syok ni kalau kenekan orang! hahahahaha

syaimz said...[Reply to comment]

aku nak gelak sekali boleh? tapi kena tengok video ni dulu. hahahaha

M Fizan said...[Reply to comment]

haha..kau bagi idea aku nk buat jahat :D

azs said...[Reply to comment]

ada prob hingga perasaan mls itu wujud? jiwa kacau ek?

tu la, byk gak dgr cite camtu.. hope, tk la kena.. klu tak, tk pasal2 kna format laptop.. uish, tk rajin.. sape la yg 'baik hati' sgt menyebarkan virus tu? mmg "terbaik" la sbb sure dpt byk kata2 "pujian"

cik kiwi's said...[Reply to comment]

err. padan lah melampuh orang bagi hi how are you harini. malang~

Alif said...[Reply to comment]

hahaha,lu kena beb,
pasni tunggu panggilan dari adio plk yer...

teha said...[Reply to comment]

heh ! bahaye betol laa viruss nie :)

myhatiku said...[Reply to comment]

bnyk la dye punye wanna laugh!aha:D

alif haris said...[Reply to comment]

cik najihah-hehe jgn cepuk sy .. sy pn buat jugak haha :D

ezzu -klu kene gak, download malwarebyte.. die mcm antivirus yg boleh scan virus cmtu ..

arnabs-hahaha .. ko muda ag bro :) ye doakan aku agar nafsu kembali membuas ..

ChaCha- hehehe :D kerepek ?

izfanora- hehehe .. sy pn dah mls nk lyb sgt .. blogging lg best kot

cucu umie- hahaha .. boleh pulak amek kesemptan nk menyakat orag kan :D

muhamad hanif - hahahaha .. jom2 kita sebarkan :D

alif ismail -hahah tak tau r lep.. jilang nfsu tu huhu

Nurasyiqin-hehee tq ..pasni kene blogging dgn ikhlas ni :)

zureen- alif pn sama .. masuk ni dah empat mesej cmtu huu

Nurnajwa-dah agak dah .. awk kan budak nakal .. hahaha :D

ﻉ- hahaha geng la kita ni :D best2 ..


misspurple- bnde2 pelik ni tak yah layan haha :D

Shuk_ArChie- hahaha mari kita sama2 buat penyebaran virus ni :D

cik sakdi - makan selipar masak ape ? selipar msk merah ? haha :D

IMANSHAH-hahaha .. bnde2 pelik ni tak yah lyn kan .. :)

ifwat- hahahaha .. kt blog pn ae gak virus ni :D

pamie- hahahaha :D mst bro .. adui ^^

cik pha- haha .. 3 kali je kot :D

::ini belog saya . cinta hati saya:: - guuud .. jgn dilayan virus tu :D

laskar pelangi-hahaha semua bajet jd mat salleh :D

izyan yasmin- haha .. bagus la tak lyn.. nnt rosak lappy tu virus terjah..

Farhana Jafri- hahahaha .. tp kalau yg betul punye kita maki cmne pn die tetap bg link tu haha :D

najihah sahami -hahaa .. jgn block alif sudah la .. kesian alif nnt xde sape nk berfesbuk ngn alif .. wuwu T.T

Amirul Aqiim- hahaha .. jom2 kenekan orag lain :D

Elie Lily- hahaha .. betul2 .. tak boleh caya dah skrg ni ^^

Anak Wak Mail - ouh 4 kali eh .. bkn 3 kali ke ? haha..

Bro ahmad- wahahahaha :D off lappy sehari terus !! dasat .. :D minta word verication eh .. nice lah cmtu..lebih security kan

ikatankasihku -terima kasih kak .. memang sbb u alls sy terus menulis kini :) thanks ^^

Lalalilillulu- hahahah .. jap lg ade la tu yg nk menyakat ..hahaha

ct N honey-yep2 .. berhati2 :)

syrupmasin- hahaha semua bajet jadi mat salleh .. pelik tu .. mcm praktis muet pulak haha:D

Amira Chan- hahaha skrg lebih berbudi bahasa :) budi bahasa kan budaya kita ^^

Bui Junaidi- tape kak bui .. selagi tak tekan link tu dan tak lyn bnde tu insyaAllah xde pape :)

C.M.A @ CikMoonAdnan- hehehe .. guud :) selamat la insyaAllah :)

ika - haha .. jgn la hilang nafsu terus ika .. nnt alif takde geng huhu

Izzaty Ishak- hahaha tak sagka dah smpai ke sini virus tu :D

nurathirahkaman - tawu takpa .. tumbuk kepala laju2 karag tawu la :D haha

SweetLikeWhat- harap berhati2 ye :)

nazira- betul2 .. thanks singgah blog alif :)

adeeb khairudin- tp best jugak adeeb :) boleh prank kwn2 hahaha:D

cunndaa- berhati2 kak :) ramai yg ah terkena .. huhu

= d = - haha mcm2 skrg ni .. jom2 sebarkan prank virus tu haha best~

ZouL - hahaha .. nk offline sayag pulak sbb kt situ lah kwn2 yg jauh terasa dekat di hati haha :D

YOUsoF- hahaha .. jom2 laugh sama :D virus ni mcm2 dow .. kdg2 ade yg bagi link utk hack kitanya account fb ..

syarifahsidrus- tawu takpa ^^

iPai - hahaha .. prank virus itu best :D

Wanie- berhati2 taw kak :) nth la hilang dicuri siapa nth huu

Gua Tertidur- memang syok bro wacakaplu ! ramai lg mangsa aku :D hahaha

syaimz- hahaha .. silakan lah gelak sama2 :D mane vid tu ?? err

M Fizan- hahaha .. kan terpengaruh suda :D best wooh..


azs- err nth la .. hehe.. so berhati2 bila berfacebook ye haha :D

cik kiwi's- haha memang btl melampuh kan :D

hana sudradjat said...[Reply to comment]

virus itu menakutkan.patutlah rasa pelik je kawan yg tak pernah dikenali(sekadar kawan fb yang tak pernha diteguri) tetiba tanya khabar. =.="

saiazuan said...[Reply to comment]

hoho aritu aku dpt 5 kot.. trs report spam

AL AZRUL said...[Reply to comment]

wuhuu....dah 2 kali dpt chat mcm ni dri kwan2.... x thu fake ke tak, sbb mlas nk layan... mcm bhya je bunyi virus nih....

Cik Teddy said...[Reply to comment]

lorh..baru ade sorang tegur cik td..nsib cik x layan..terus remove dye..haha

alif haris said...[Reply to comment]

Alif- hahaha .. panggilan hangus .. :D

teha - bahaya kan .. sbb tu orag takot tu ..huhu

myhatiku- hehehe ..wakenabeb ^^

hana sudradjat- haha .. memang janggal bin ajaib la kan bile orag yg jarag gile tego sapa ngn kita ttbe ty hi how are you haha

saiazuan- haha .. nice bro :)

EZAN IDMA said...[Reply to comment]

hahahaha/. terkena gak td. tension tol

KimiCnoL said...[Reply to comment]

haha..dapat 2,3 kali aku kenekan orang ;D

entry spontan??

Anif Abdullah| AA said...[Reply to comment]

hahak..kenekan owang eh!! aku pon kene weh..adesss..tapi tak klik pon..
*ketinggalan komen ah..duhh

Papa Mifz said...[Reply to comment]

org dah cuak ado lak yg buat main2 virus nih yer...haha

alif haris said...[Reply to comment]

EZAN IDMA- hehehe.. baru terkena td eh ?

KimiCnoL- haha .. suka eh kenekan orag :D

Anif Abdullah| AA - hehehe ..ramai dah yg kene dow .. huhu

Papa Mifz- haha tu la psl .. kene betoi2 baru tau .. huhu

Zul Fattah said...[Reply to comment]

haha..relex bro... kita blogging ni hanya nk suka2 jew.. aku dulu pun, mcam tu juga..tp lpas aku fikir.. aku tibai jew..lantak la, aku nk tulis apa, yg penting org sudi baca dan dapat info yg ingin aku smpaikan..

shafmechy said...[Reply to comment]

aku baru tadi dpt msg tu..sebelum aku xpernah dpt, tau dari baca blog org ja..dh la org yg msg pun org yg x pernah cakap ngan aku, lagi la pelik..haha

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

haha kenakan orang balek. bijak

alif haris said...[Reply to comment]

Zul Fattah- hehe thanks bro atas advice ^^

shafmechy- hahaha .. memang pelik dan janggal bile orag yg tak pernah tego sapa ngn kita ttbe je die msg kita ... haha

Fathiah Hamim - hahaha .. prank sama membe .. :D

Noh Kodiang said...[Reply to comment]

harharhar...lawaks la bro...

pegi ler bercuti carik idea...untung2 leh dapat aweks...harharhahr

Aisyah Aina said...[Reply to comment]

aku takde fb....tak kisah pon pasal benda ni :D

Khairil said...[Reply to comment]

penangan virus...hahaha

Arpiiz said...[Reply to comment]

haha, kita belum kena lagi, ni yang rasa macam nak kenakan orang ni..haha

lilypelangi said...[Reply to comment]

sy suda terkena~

Syazwan Che Deraman said...[Reply to comment]

hai, how are you?

* ini bukan virus ye *

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

tak suka on chat hehe

Azri Fathurrahman said...[Reply to comment]

hahahaha . sumpah lawak gilaaaa ! kahkahkah :D

Nor Fadila Rosli said...[Reply to comment]

haha..asyik nak gelak je baca entry dia ni..hehe

sergeant keroro said...[Reply to comment]

nasib baik aku tak on chat, haha XD

YOUsoF said...[Reply to comment]

hahaha..

nasib baik aku tak pernah kena.. biasala, benda dah famous, semua nak sebuk.. (harap² hackers tak baca ni) ;D

Tea Dno said...[Reply to comment]

hahaha sama je perangai memasing. adoyaii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top